Το Devil May Cry 4 δεν θα κυκλοφορίσει μόνο στο PS3

Μηνύματα
1.275
Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το Devil May Cry 4 δεν θα κυκλοφορίσει μόνο στο PS3

Δηλαδή, με άλλα λόγια, οι αριθμοί λένε την αλήθεια μόνο στις περιπτώσεις που το PS3 είναι "απο πάνω". Ok.
Απλά πρέπει να ξέρεις ελαφρώς πως και πότε να τους χρησιμοποιείς για να μην πουν ψέματα, το δικό σου ήταν το αρνητικό παράδειγμα.
Δεν έχω καταλάβει ακόμα αν το γνώριζες από την αρχή και τους έβαλες ειρωνικά, ή αν απλά τους πιστεύεις επειδή σε βολεύουν ...
(άλλου είδους ειρωνεία αυτό)


Απλά, όποιος νομίζει ότι ο cell είναι σαν τους cpu του pc-Mac-360 κλπ, να δει αυτό το link.
Ας καταλάβουμε ότι υπάρχει μια απίστευτη διαφορά, και μετά συζητάμε ποιος θα βοηθήσει περισσότερο σε κονσόλα, τι προοπτικές υπάρχουν με τον cell γενικότερα κλπ... έχει πολύ ψωμί εκεί.
http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/main.py?qtype=osstats
 

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Μηνύματα
8.978
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το Devil May Cry 4 δεν θα κυκλοφορίσει μόνο

Απλά πρέπει να ξέρεις ελαφρώς πως και πότε να τους χρησιμοποιείς για να μην πουν ψέματα, το δικό σου ήταν το αρνητικό παράδειγμα.

http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/main.py?qtype=osstats
Για το ίδιο link μιλάω κι εγώ.
Δώσ'το μερικές φορές ακόμα αλλά δε νομίζω να συμφωνήσουμε γιατί οι υπόλοιποι δε φοράμε γυαλιά Sony.

Στο link αυτό εγώ βλέπω:
721 GPUs ----> 43 ΤFLOPS
23.556 PS3 ---> 577 TFLOPS

Με τα λίγα μαθηματικά που ξέρω και με το φτωχό μου το μυαλό, μπορώ να δω ότι έχουμε 32,67 φορές περισσότερα PS3 από GPUs τα οποία αποδίδουν μόλις 13,4 περισσότερα TFLOPS από τις GPU. Nα το πούμε διαφορετικά...Η κάθε GPU αποδίδει 0,06 ΤFLOPS και το κάθε PS3 0,024 ΤFLOPS.

Δώσε μου και τη δική σου ερμηνεία των αριθμών αυτών σε παρακαλώ. Είμαι περίεργος.

Αν θες βγάλε τo PS3 από την εξίσωση και βάλε τα PC στη θέση του. Ναι? Ωραία. Είναι εμφανής η υπεροχή των GPU έναντι των συμβατικών CPU που έχουμε στο PC μας. Ναι? Ωραία....Ώρα να κάνω quote των εαυτό μου (it feels great when I do that - έχω κάνει και προσθήκες με bold):

Στη συγκεκριμένη εφαρμογή...Διότι, αν οι GPU ήταν πραγματικά πιο γρήγορες απο τις CPU στις περισσότερες εφαρμογές και υπήρχε η δυνατότητα να προγραμματιστούν (αποδοτικά) για να εκτελούν όλα όσα κάνουν oi CPU, θα είχαμε PC με 8800 επεξεργαστή και Core2Duo VGA, κι όχι το ανάποδο, ή, ακόμα καλύτερα, 8800 παντού. Aπλά οι GPU είναι υψηλής απόδοσης specialized επεξεργαστές...Γι'αυτό δε μου λέει τίποτα η υπεροχή της X,Y επεξεργαστικής μονάδας στο "benchmark" αυτό.
Χώρια που, όπως είπα και παραπάνω, η απόδοση του cell που σήμερα φαντάζει εντυπωσιακή θα είναι mainstream σε 2-3 χρόνια....

Kι ένα σχόλιο για το παρακάτω θα ήταν ευπρόσδεκτο επειδή δεν το είδες μάλλον:
Κι από τη στιγμή που στα PC έχουμε επεξεργαστές με πολλούς πυρήνες εδώ και πολύ καιρό και οι προγραμματιστές με το ζόρι αρχίζουν τώρα να βγάζουν εφαρμογές που να τους εκμεταλλεύονται, δεν βλέπω που στηρίζεις την αισιοδοξία σου ότι σε λίγο καιρό θα γράφουν κώδικα που θα εκμεταλλεύεται στο έπακρο τον Cell, που όντως είναι δυνατός αλλά και τελείως διαφορετικής αρχιτεκτονικής από τα CPU που έχουν συνηθίσει να δουλεύουν.
Αν έχεις και εμπειρία από προγραμματισμό εφαρμογών παράλληλης επεξεργασίας, θα έχει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα η άποψή σου στο παραπάνω θέμα. Έχω δουλέψει αρκετά με MPI σε προγράμματα Fortran και C που είχαν να κάνουν κυρίως με την επίλυση γραμμικών συστημάτων, συνήθων και μερικών διαφορικών εξισώσεων - αρκετά για να ξέρω πόσο δύσκολος είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση παράλληλων αλγορίθμων - οπότε μη φοβηθείς να μου μιλήσεις με πιο τεχνικούς όρους.

Υπάρχει ήδη εμπειρία στην παράλληλη επεξεργασία από άλλες εφαρμογές κι όμως, υπάρχει τόση μεγάλη καθυστέρηση στην ανάπτυξη εμπορικών εφαρμογών για το PC που να εκμεταλλεύονται τα νέα CPU. Πού ακριβώς στηρίζεις την αισιοδοξία σου ότι θα αρχίσουν σύντομα να γράφονται προγράμματα που να αξιοποιούν στο έπακρο τη δύναμη του Cell από τη στιγμή που είναι κάτι εντελώς νέο ως αρχιτεκτονική, τα προγράμματα αυτά προφανώς θα απαιτούν στοιχεία παράλληλης επεξεργασίας με όλες τις δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται, και η πρώτη του μαζική εμπορική εφαρμογή είναι το PS3;
 

Μηνύματα
1.275
Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το Devil May Cry 4 δεν θα κυκλοφορίσει

Η κάθε GPU αποδίδει 0,06 ΤFLOPS και το κάθε PS3 0,024 ΤFLOPS.
Δώσε μου και τη δική σου ερμηνεία των αριθμών αυτών σε παρακαλώ. Είμαι περίεργος.
Εγώ σου έδωσα ένα πραγματικό παράδειγμα του πόσες φορές πιο γρήγορα τελειώνει μια πρωτεΐνη ο cell σε σχέση με ένα αξιοπρεπές Gpu (που έχει και βοήθεια από την Cpu μάλιστα)

Αν υποθέσουμε ότι δεν το ήξερα, θα ερμήνευα ότι δεν υπάρχει η χαώδης διαφορά των αποτελεσμάτων που υπάρχει αν συγκρίνουμε τον cell με άλλες cpu, ο cell διαφέρει και μοιάζει να έχει πλεονεκτήματα κάρτας γραφικών.

Αυτά είναι τα χοντρά όμως, γιατί περισσότερα δεν μπορείς να πεις... πχ o χρόνος που μετράνε τις active GPU είναι 5πλάσιος από αυτόν του cell και δεν ξέρω πόσες ώρες δούλεψε κατά μέσο όρο το καθένα, ούτε πόσες GPU-cell έδωσαν αποτέλέσματα και πέρα του ορίου αυτού.

Υπάρχει ήδη εμπειρία στην παράλληλη επεξεργασία από άλλες εφαρμογές κι όμως, υπάρχει τόση μεγάλη καθυστέρηση στην ανάπτυξη εμπορικών εφαρμογών για το PC που να εκμεταλλεύονται τα νέα CPU. Πού ακριβώς στηρίζεις την αισιοδοξία σου ότι θα αρχίσουν σύντομα να γράφονται προγράμματα που να αξιοποιούν στο έπακρο τη δύναμη του Cell...
Δεν έχω αισιοδοξία ότι θα εκμεταλλευτούν τον cell στο 100% ούτε γρήγορα... και όπως βλέπω τα ξέρεις και πολύ καλύτερα από εμένα.
Απλά λέω το αυτονόητο , ότι τώρα το ποσοστό εκμετάλλευσης είναι ελάχιστο και επομένως οι δυνατότητες παραμένουν τεράστιες.
Αργά ή πιο γρήγορα όμως πάμε προς τα εκεί, και στο ps3 το κέρδος από την παράλληλη επεξεργασία είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με τα pc ... όπως έγινε με το ps2 που ακόμα και τώρα βγάζουν ζουμί από μηχάνημα 7 ετών, θα γίνει σε μεγαλύτερο βαθμό με το ps3.
(δεν το λέω αυτό με σκεπτικό βέβαια ότι σε 5 χρόνια το ps3 θα είναι καλύτερο από τα νέα pc, αλλά για πολλούς λόγους θα είναι απίστευτα καλύτερο από το 360)

ΥΓ
Επίσης πες μου την γνώμη σου μιας και ασχολείσε , για την εποχή που θα βγεί το ps4 ... πόσο λες να έχουν προχωρήσει σε αυτό το τρόπο προγραμματισμού, και πιστεύεις ότι μπορεί να παίξει ένα μεγαλύτερο ρόλο αν πραγματικά ο cell προχωρίσει έτσι όπως ελπίζουν ?
 


Μηνύματα
1.509
Reaction score
188
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το Devil May Cry 4 δεν θα κυκλοφορίσει

αλλά για πολλούς λόγους θα είναι απίστευτα καλύτερο από το 360
κλασικος fanboy ευγε παιδι μου!αντε να σε δουμε και σε κανενα 090να μας λες και το μελλον!να δω οταν 8α εχεις full αξιοποιηση του cell τι θα κανουν οι devs με την 7800gtx και τα 256 μνημης....αλλα αστο μην μου απαντησεις ειδη ξερω τι θα γραψεις οποτε φαυλος κυκλος και εδω και στο insomnia κλπ..

δεν μπορω να πω κατι που να αγγιζει το επιπεδο σου.εισαι πολυ μπροστα εσυ και οι αποψεις σου οποτε οτι και να πω ειναι λιγο.
 

Μηνύματα
1.275
Reaction score
0
Υποθέτω δεν διάβασες ή δεν κατάλαβες τίποτα έτσι ?

Τεσπα, ο cell έχει δικά του 256 mb πολύ γρήγορης μνήμης και μεγάλο bandwith για να δουλεύει σε συνεργασία με την κάρτα γραφικών, δεν την αντικαθιστά... η πρόοδος που θα υπάρξει θα επηρεάσει πολύ τα παιχνίδια για λόγους που είπαμε.
 

Μηνύματα
2.139
Reaction score
19
Ρε μπλιζ είσαι άσχετος και από hardware και από προγραμματισμό software και από εκτίμηση της αγοράς την οποία ερμηνεύεις με ό,τι νά'ναι κριτήρια. Μη μου ζητήσεις επιχειρήματα και αηδίες γιατί προτιμώ να τα πω στο σκύλο μου παρά σε σένα.

Μας αραδειάζεις για Σελ και Ψελ και μνήμες και μεγάλα μπαντουιντθ και κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει κάνει ποτέ compile το "hello world" ενώ από hardware επίσης αμφιβάλλω αν ξέρεις τι είναι το τρανζίστορ. Μαζί σου θα συζητήσω για επιχειρήματα;

Άσχετος, επιφανειακός, θρασύς και επικύνδινος.
 

Μηνύματα
1.275
Reaction score
0
Edit :
Ακυρον τότε ... και δεν χρειάζονται πολλά σχόλια για εσένα, όποιος δεν είναι βλαξ καταλαβαίνει .
 



Μηνύματα
7.140
Reaction score
4
Ρε παιδες χαλαρωστε λιγο. Εχετε μαζευτει και του την εχετε πεσει αγρια.
Ηρεμα. Οποιος δεν του αρεσουν αυτα που γραφει να πηγαινει στο επομενο ποστ. Blizard εισαι και εσυ λιγο υπερβολικος. Χαλαρωσε και εσυ λιγο. Θα υπαρχει κατι που δεν ειναι καλο στο ps3. Στο κατω κατω για διασκεδαση τα αγοραζουμε ολα αυτα και οχι για να βγουμε πρωτοι σε κατι. Τι μανια ειναι αυτη δεν καταλαβαινω?
 

Μηνύματα
5.072
Reaction score
0
Ρε παιδες χαλαρωστε λιγο. Εχετε μαζευτει και του την εχετε πεσει αγρια.
Ηρεμα. Οποιος δεν του αρεσουν αυτα που γραφει να πηγαινει στο επομενο ποστ. Blizard εισαι και εσυ λιγο υπερβολικος. Χαλαρωσε και εσυ λιγο. Θα υπαρχει κατι που δεν ειναι καλο στο ps3. Στο κατω κατω για διασκεδαση τα αγοραζουμε ολα αυτα και οχι για να βγουμε πρωτοι σε κατι. Τι μανια ειναι αυτη δεν καταλαβαινω?

+1000000000000!!!!!!!!! :cool_4:
 

Μηνύματα
2.734
Reaction score
0
Απάντηση: Το Devil May Cry 4 δεν θα κυκλοφορίσει μόνο στο PS3

Πάει και αυτό το thread μου................τι θα γίνει ρε παιδιά?:crazy_1: :crazy_1: :crazy_1: :crazy_1: :crazy_1:
 

Μηνύματα
258
Reaction score
0
Και να φανταστείς πώς δεν πόσταρα και εγώ τίποτα:)

Άντε Bliz να σε δω όταν πάρουμε και το MGS4 τι θα μας πείς...:crazy_3: :crazy_3: :crazy_3:
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.216
Μηνύματα
3.045.465
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney
Top