Το home cinema του Argi

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Επεράσαμε όμορφα,όμορφα...

Και δείτε τι γίνεται όταν φωτογραφεί ο Καφάτος

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Να πώ και εγώ τις εντυπώσεις μου(τσάμπα είναι).

Θα ξεκινήσω με το απλό.ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ!!!
Ο ήχος απλά είναι αλλού.Κελαϊδάνε τοιχοι,ταΒάνι,πάτωμα(αυτό τρίζει) τα εφέ είναι πρωτόγνωρα σε αληθοφάνεια και πληροφορίες,ο εστιασμός είναι τρομερός ενώ αν τα εμπρός ηχεία ανοίξουν λίγο θα μιλάμε για τελειότητα.
Οι χαμηλές είναι ερεΒώδης,τα δυναμικά απλά εκπληκτικά(δεν μπορείτε να φανταστείτε πως περνάει απ την ηρεμία στον καταιγισμό και τούμπαλιν),ενώ οι διάλογοι δίνουν ρέστα σε αληθοφάνεια και καθαρότητα.Ακόμα και όταν γινόταν της π_ρνης απ τα εφε και το χαμηλό καταλάΒαινες ακριΒως τι έλεγαν οι ηθοποιοί χωρίς την ανάγκη υποτίτλων.
Το thx έχει την τάση να τονίζει τις υψηλές αλλά όταν μπεί ο ήχος έρχεται κυριολεκτικά από παντού και νομίζεις ότι Βρέχει μέσα στο δωμάτιο.Το Audessy κάνει παρόμια δουλεία αλλά όχι τόσο καλή,χωρίς όμως να τονίζει τα πρίμα.Θέμα γούστου το τι θα χρησιμοποιήσει κανείς.Τα λοιπά φορμά απλά ωχριούν μπροστά τους.Για λίγο που έπαιξε μόνο με DTS-MA η αίσθηση του περιΒάλλοντος μειώθηκε δραματικά ενώ έχασε και σε δύναμη στο χαμηλό.
Πιθανόν με το σαμπ κάτω απ το κεντρικό να αποδώσει καλύτερα,αλλά αν δεν το ακούσω δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.
Και όλα αυτά χωρίς να καταντά κουραστικό επουδενί.
Όσον αφορά την εικόνα,δεν είναι στο ίδιο επίπεδο(δεν θα μπορούσε άλλωστε) αλλά ο Argi έχει επιλέξει αυτόν τον δρόμο για τους λόγους που εξήγησε.

Αrgi:622: και σ ευχαριστούμε πολύ!!!

Ευγενέστατη και η οικοδέσποινα.

Reaction score
2.243
To ταΒάνι.Σε ίδια κατάσταση είναι και οι τοιχοι.

ένα μάθημα για άσχετους
τι είναι αυτά?
και οι επιφάνειες που καλύπτουν όλο το ταβάνι και αυτά τα τρία που προεξέχουν. Και κάτι άλλο, ο προβολέας είδα είναι δίπλα στις πολυθρόνες, δεν ακούγεται φύσημα στα ήσυχα σημεία των ταινιών?

Reaction score
150
Λοιπόν τώρα που ηρεμήσαμε από το ΣΚ ας πω κι εγώ την ταπεινή μου γνώμη.

Α) Argi είσαι τυχερός που έχεις χώρο για αποκλειστική χρήση Home Cinema οπότε κάνεις ότι θες εκει μέσα και δεν ενοχλείς. Επίσης είδα ότι έχεις χώρο και έξω από το δωμάτιο του Home Cinema όπου μπορείς να κάνεις ένα ωραίο χωρος υποδοχής με μπαρ, πολυθρόνες, ποπ κορν και τασάκια:138:. (Λέμε τώρα).

Β) Αν και δεν άκουσα από την αρχή το σύστημα και δεδομένου ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να το τεστάρεις, από το Audyssey μέχρι το THX Ultra 2 και το Dolby Prologic IIz, το λίγο που άκουσα μου έκαν πάρα πολύ καλή εντύπωση. Συγκεκριμένα το σύστημα στο συγκεκριμένο χώρο είναι ικανό να αποδώσει στάθμες αναφοράς με ευκολία (και παραπάνω) καθώς και εντυπωσιακό στροβυλισμό του ήχου με τα εφέ γύρω απο τα κεφάλια μας. Έχει πυγμή και σπιρτάδα καθώς και εντυπωσιακά δυναμικά.

Γ) Για την εικόνα δεν έχω να πω πολλά πράγματα παρά μόνο ότι για τα χρήματά του ο BENQ είναι πολύ τίμιος αλλά δεν παύει να δείχνει πλέον την ηλικία του σε σχέση με τα τελευταία μηχανάκια που κυκλοφορούν. Αλλά μιας και τα συστήματα για τους περισσότερους δεν χτίζονται σε μια ημέρα argi μου να τον χαίρεσαι και όταν εσύ μπορείς και γουστάρεις τον αλλάζεις. Μέχρι τότε βάλε το ποτό σου και απόλαυσε την ταινία σου σαν να έχεις τον καλυτερο προβολέα του κόσμου. Εγώ αυτό κάνω πάντως.

Τέλος να ευχαριστήσω τον Argi για τη φιλοξενία του και ελπίζω να μην τον ξεκούφανε ο Καφάτος :612: με τη δυνατή του φωνή!

Reaction score
152
Απάντηση: Το home cinema του Argi.

Argi,να το χαιρεσαι το ...παλατακι σου,αν και πιστευω πως ακομα δεν τελειωσες τα της εγκαταστασης....

σε λιγες μερες (2010) θα δειτε και τα δικα μου κατορθωματα αλλα στο σαλονι μου το οποιο ανακαινιζεται πληρως και σας υποσχομαι οτι δεν θα ειναι ασπρο!

Reaction score
4.237
Συγχαρητηρια Argi για το super prive HT, να σε ρωτησω γιατι στην παρουσιαση του χωρου σου στο περιοδικο ΗΧΟ του Δεκεμβριου δεν αναφερεται το ονομα σου; ηταν δικη σου επιθυμια;

Reaction score
150
Σχετικά με το σαμπ ξέχασα να πω κι εγώ ότι είναι πάρα πολύ καλό αλλά θέλει ρύθμισμα ακόμα, κάτι που θα καταφέρει έυκολα ο Αργύρης σύντομα. Σχετικά με την αλλάγή θέσης νομίζω ότι με το Audyssey Pro μπορεί να εντυπώσει την ιδανική μετρώντας με το μικρόφωνο. Φαντάζομαι ότι μπορεί αφού το κάνει και το παλαιότερο Velodyne SMS-1 που έχω.

Argi, το Audyssey Pro σου επιτρέπει να ρυθμίσεις και τη φάση του σαμπ σε σχέση με τα ηχεία ή να την τεστάρεις ή θέλεις το Audyssey που είναι ειδικά για τα sub για να το κάνεις?

Επίσης από περιέργεια που ήταν ρυθμισμένο το crossover όταν ακούκαμε το Kill Bill? Και με τι slope? Ρωτάω γιατί μου φάνηκε πως ήταν ρυθμισμένο ίσως και 6db / octave. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια αλλά κάποιο μάζεμα κάπου στη μέση μεταξύ 40-80 Hz ίσως το θες μετά που το σκεφτόμουν. Μπορείς να πάρεις μετρηση και να ανεβάσεις ένα screenshot αν δεν βαριέσαι?

και κάτι σχετικά με το THX Ultra 2 και Audyssey που αναφέρθηκε παραπάνω. To Audyssey είναι room correction software ενώ το THX surround processing mode (algorithm) και δουλεύει και πάνω στα DTS HD καιτ True HD. Δεν αποκλείει το ένα τη χρήση του άλλου. Αν κάνω λάθος διορθώστε με βέβαια.

Reaction score
640
Re: Απάντηση: Το home cinema του Argi.

Argi , συγχαρητηρια ρε φιλε!!!

Να τη χαιρεσαι τη συστηματαρα σου.

Ευχαριστουμε για την παρουσιαση.
Να χαιρεσαι την γυναικα σου που σε αφηνει να κανεις την τρελλα σου.
Η δικια μου τις φωτο ειδε απο το συστημα σου και εδω και μια ωρα μουρμουραει κατι ακαταλαβιστικα .

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
Απάντηση: Re: Το home cinema του Argi.

Σχετικά με το σαμπ ξέχασα να πω κι εγώ ότι είναι πάρα πολύ καλό αλλά θέλει ρύθμισμα ακόμα, κάτι που θα καταφέρει έυκολα ο Αργύρης σύντομα. Σχετικά με την αλλάγή θέσης νομίζω ότι με το Audyssey Pro μπορεί να εντυπώσει την ιδανική μετρώντας με το μικρόφωνο. Φαντάζομαι ότι μπορεί αφού το κάνει και το παλαιότερο Velodyne SMS-1 που έχω.

το οντισι μετρα οπου και να εχεις το καθε ηχειο

Argi, το Audyssey Pro σου επιτρέπει να ρυθμίσεις και τη φάση του σαμπ σε σχέση με τα ηχεία ή να την τεστάρεις ή θέλεις το Audyssey που είναι ειδικά για τα sub για να το κάνεις?

μετρα την φαση σε καθε ηχειο και αν την βρει λαθος (και ειναι λαθος προτεινει να την αλλαξεις), το οντισι μετρα μεχρι ή 8 ηχεια ,ή 8 σαμπ .Οτι και να ειναι τα μετρα , επισης μπορει να μετρηει ηχεια σε διαφορετικους χωρους(μουλτι ρουμ)

Επίσης από περιέργεια που ήταν ρυθμισμένο το crossover όταν ακούκαμε το Kill Bill? Και με τι slope? Ρωτάω γιατί μου φάνηκε πως ήταν ρυθμισμένο ίσως και 6db / octave. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια αλλά κάποιο μάζεμα κάπου στη μέση μεταξύ 40-80 Hz ίσως το θες μετά που το σκεφτόμουν. Μπορείς να πάρεις μετρηση και να ανεβάσεις ένα screenshot αν δεν βαριέσαι?

το σαμπ ειναι κομενο απο τον ενισχυτη στους 80 και πανω του στην θεση thx, οταν τα μετρησω , θα ανεβασω αναλογη φωτο

και κάτι σχετικά με το THX Ultra 2 και Audyssey που αναφέρθηκε παραπάνω. To Audyssey είναι room correction software ενώ το THX surround processing mode (algorithm) και δουλεύει και πάνω στα DTS HD καιτ True HD. Δεν αποκλείει το ένα τη χρήση του άλλου. Αν κάνω λάθος διορθώστε με βέβαια.
\

σωστα

Reaction score
32
Απάντηση: Re: Το home cinema του Argi.

ένα μάθημα για άσχετους
τι είναι αυτά?
και οι επιφάνειες που καλύπτουν όλο το ταβάνι και αυτά τα τρία που προεξέχουν. Και κάτι άλλο, ο προβολέας είδα είναι δίπλα στις πολυθρόνες, δεν ακούγεται φύσημα στα ήσυχα σημεία των ταινιών?
Αργύρη, μας δίνεις λίγες πληροφορίες για αυτά στο ταβάνι?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

κλασικη γυψοσανιδα βαμενη μαυρη- με 3 μεγαλους διαχυτες μπροστα για τις ealry reflections των τουιτερς, ωστε να εχω πιο πλουσιο ψηλο ηχο, και απο εκει και μετα καποια ηχοαποροφητικα της auralex.

Reaction score
1.153

Θελω dedicated χωροοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο.
Well done Argi!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

και επειδη οι διαχυτες πανε μακρια (ετσι εμαθα πριν λιγο ) .Ας πω λιγα πραματα για αυτους:Καταρχην δεν υπαρχουν στο επισημο σαιτ (το εχουν αυτο οι αμερικανοι).Ειναι αυτοι http://www.thomann.de/fr/auralex_dst_r_diffusive_tiles.htm
Και θα μπουν στην πρωτη ανακλαση των τουιτερ των διπολων (και απο τις δυο μεριες) και με τετοιο τροπο ωστε ο ηχος να γινεται ακομα πιο πλουσιος και πιο ευκολα αντιληπτος,Φωτο εντυπωσεις οταν ερθουν-βαφτουν (μαυροι) και κολληθουν......

Reaction score
281

Να πω και εγω συγχαρητηρια στον Αργυρη που εφτιαξε αυτο που πραγματικα γουσταρε.
Ευχομαι και να τον ικανοποιει πληρως.
Σε προσωπικο επιπεδο, εγω προσωπικως δεν θα εφτιαχνα κατι σαν και αυτο σε καμια περιπτωση, αλλα ως γνωστον, περι ορεξεως ....

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

Σε ευχαριστω ντινο, το εκανα με ενα και μονο σκοπο να παιζει ταινιες με οσο το δυνατο καλυτερες συνθηκες για ηχο εικονα.Δεν με ενδιεφερε καθολου το χρωμα και καθε τι αλλο μιας και οταν σβηνουν τα φωτα ολα εξαφανιζονται.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Αrgirius o home cinemius !!!!!

Μπραβο βρε μαστορι Αργυρη......και απο μενα και φυσικα ευχομαι να το απολαμβανεις οσο το δυνατον περισσοτερο παλλικαρι μου!!!!!!!
Ο Onkyo pre av που εχεις ειναι μαλλον και για μενα το επομενο βημα για το σινεμαδακι μου !!!!!Τι λες τα λεει καλα σε ηχο HD ?
Φυσικα και γω λεω οτι τα Teufel ειναι μανουλες για σινεμα με ηχο καταιγιστικο(ειμαι ευτυχης κατοχος των ιδιων suround με σενα-μου τα ειχε πουλησει η κουφαλα ο Καφατιδης και τα ειχα φορτωσει θυμαμαι πανω σε μια Harley που ειχα --ερε γλεντιααααα).
Αν θες γραψε μου σε πιεμιι ενα τηλ.σου να σε αρωτηξω κατι τις βρε παλλικαρα μου!!!!!

ΕΥΓΕ ΝΕΕ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

ευχαριστω,
απο ηχο ειναι πολυ πιο καλος απο οτι κοστιζει (στην γερμανια παντα)
εχεις και το πιμπι

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.185
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe