Το home cinema του Argi

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
Απάντηση: Το home cinema του Argi.

΅Ερειξα λιγη δουλιτσα σημερα , αλλαζοντας την θεση των πισω.Τα εβαλα σε ισες αποστασεις και πιο ψηλα.Τωρα περιμενω τους δαχυτες απο γερμανια (μαλλον με το νεο χρονο ) ωστε να μπορεσω καποτε να μετρησω το δωματιο με το οντισι και να δω επιτελους τι πσαρια πιανει το ολο θεμα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

Σημερα μου ηρθε μηνυμα στο κινητο μου οτι τα οραλεξ εφυγαν σημερα(απο γερμανια).Εκανα και μια εναλλαγη καλωδιων ρευματος , μια και μονο λεξη
.Κοφωσης.....

Reaction score
51

Αργύρη, τα συγχαρητήριά μου και από μένα! :107:
Έστω και καθυστερημένα!

Χαίρομαι που βλέπω «παλαβούς» σας εσένα να κάνουν στην πράξη τις «τρέλες» τους!

Reaction score
210

Γουελ νταν μαϊ φρεντ!
Άργησα λίγο αλλά το βρήκα,του...χρόνου σου ετοιμάζω επίσκεψη.:112:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

thanx, εκανα μια δοκιμη για να δω πως παιζουν τα πισω ηχεια.Ο ηχος ειναι λιγο πιο μεγαλος και συνεργαζονται καλυτερα με τα πλαινα (ειναι πλεον στο ιδιο υψος).Ταινια το πρωτο star wars.Περιφεριακος ηχος αλλου επιπεδου, μαλλον οτι καλυτερο υπαρχει στο παιχνιδι μπρος -πισω.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Είπαμε Αργύρη! Γεώργιος Λουκιανός και THX!!!
πολύ ωραία πράγματα έφτιαξες, να τα χαίρεσαι, και καλή χρονιά!!!

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

Η πεμπτουσία του Home theater είναι ο αυτόνομος χώρος.
Και για αυτο Αργύρη μπράβο σου.

Θα συμφωνήσω με το Ntino, σαν χώρος είναι πολύ μακρυά επίσης απο την αισθητική μου αλλά όπως πολύ σωστά ανέφερε, περί ορεξεως ουδείς λόγος....

Επειδή βλέπω κάποια πολύ περίεργα "θέματα", θα ήθελα να μου λύσεις αν μπορείς τις απορίες μου:

1. Τα συγκεκριμένα υλικά ηχητικής διαμόρφωσης τοποθετήθηκαν κατόπιν ακουστικής μέτρησης και μελέτης;

2. Αυτα τα μαύρα, ξύλινα και κάτι σαν μισά αστέρια πάνω στις συσκευές σου......κάνουν κάτι; Τι είναι;
Αν κατάλαβα καλά είναι αγορασμένα στο πακέτο του auddessy για το Fine tuning; Χωρίς αυτα δεν κάνει δουλειά;

3. Εχεις μετρήσει τα sub σου και πρέπει να βρίσκονται σε αυτη τη θέση;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

Η πεμπτουσία του Home theater είναι ο αυτόνομος χώρος.
Και για αυτο Αργύρη μπράβο σου.
ευχαριστω Βαγγελη

Θα συμφωνήσω με το Ntino, σαν χώρος είναι πολύ μακρυά επίσης απο την αισθητική μου αλλά όπως πολύ σωστά ανέφερε, περί ορεξεως ουδείς λόγος....

Επειδή βλέπω κάποια πολύ περίεργα "θέματα", θα ήθελα να μου λύσεις αν μπορείς τις απορίες μου:

1. Τα συγκεκριμένα υλικά ηχητικής διαμόρφωσης τοποθετήθηκαν κατόπιν ακουστικής μέτρησης και μελέτης;
μελετης

2. Αυτα τα μαύρα, ξύλινα και κάτι σαν μισά αστέρια πάνω στις συσκευές σου......κάνουν κάτι; Τι είναι;
ποια εννοεις ?

3. Εχεις μετρήσει τα sub σου και πρέπει να βρίσκονται σε αυτη τη θέση;
oχι, λογο περιορισμου (μηκος καλωδιων)(μεγεθος σαμπ) μπορω να το βαλω , ή εκει, ή καπου μπροστα.Καποια στιγμη θα ασχοληθω και με αυτο.Προεχει μια αναμενομενη κουτα με διαχυτες απο την γερμανια , ωστε να τελειωσω με τους τοιχους .Οποτε μετα να μπορω να μετρησω το δωματιο
και να παιξω λιγο με την θεση του σαμπ.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.422

Μάλλον τα παρακάτω πρέπει να εννοεί ο Βαγγέλης.

Reaction score
2

Τα αλλα πραματακια που μοιαζουν με ψυκτρες ειναι προιοντα του αυστραλου αιχμαν και τιουναρουν συσκευες -κατα καποιο τροπο .
Εμενα μου εχουν μεινει και απλα τα εχω εκει μαζι με καποια ξυλακια του καρντας-ayre , ολοα μαζι κανουν παρεα στις συσκευες μου.
:121:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

Σωστος ο αντωνης, τα εχω πολλα χρονια .Πραγματι δουλευουν και ειναι και παιχνιδιαρικα( η αποδοση τους εξαρταται απο την θεση που τα βαζεις) Πιο παλια (7-8 χρονια ) τα εβαζα πανω σε μετασχηματιστες και σταματουσε ο θορυβος.Και εξωτερικα σε σημεια που βελτιωνε λιγο τον ηχο.Ακομα σε προβολεα δουλευαν μειωνε θορυβο.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

Ευχαριστώ για την απάντηση Αργύρη,

Σχετικά με την ακουστική σου μελέτη μπορείς να μας γράψεις εν συντομία τι μοντέλα συχνότήτων έδωσε για απορροφητήρες, διαχυτήρες, απομονωτές και μπασοπαγίδες;
Φυσικά αν έχεις εύκαιρα τα διαγράμματα και σχέδια τοποθέτησης με αποστάσεις, ακόμη καλύτερα.
Να σου αποκαλύψω γιατι στα ζητάω;
Βλέπω το δωμάτιο εξαιρετικά φορτωμένο, τόσο που φωνάζει οτι θα έχεις ακουστική αδράνεια σε πολύ μεγαλο εύρος συχνοτήτων. Και απο οτι απαντάς περιμένες και επιπλέον διαχυτές που σημαίνει απότομη πτώση κάποιων συχνοτήτων σε μικρή απόσταση απο τους τοίχους!

Θα συνιστούσα να κάνεις τώρα τις πρώτες σου μετρήσεις πριν βάλεις οποιοδήποτε άλλο υλικό.
Πιθανότατα να χρειαστείς να ξηλώσεις κάποια.

Tip:
Παρε μακρυά καλώδια για τα sub γιατι με τόσους μεγάλους οδηγούς μάλλον θα χρειαστείς πολύ κουβάλημα στο χώρο.
Ενα πολύ κοντό τραπεζάκι με ρόδες θα σε βοηθήσει για να τα μετακινείς εύκολα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

Ευχαριστώ για την απάντηση Αργύρη,
be well V

Σχετικά με την ακουστική σου μελέτη μπορείς να μας γράψεις εν συντομία τι μοντέλα συχνότήτων έδωσε για απορροφητήρες, διαχυτήρες, απομονωτές και μπασοπαγίδες;
υπαρχει ενα καλκιουλειτορ στην σελιδα της οραλεξ που αναλογα με τις διαστασεις του χωρου προτεινει καποια κιτ.Αυτο βεβαια ειναι πολυ γενικο γιατι δεν μπορει να λαβει υποψιν του τις εντασεις -ηχεια-κτλ εχει καποιος στον χωρο του.Βεβαια σε λιγες μερες θα ειναι διαθεσιμο και στην ελλαδα, ενα πακετακι με προγραμα- μικροφωνο(με αυτο τα μετρησα ) (ειναι φιλου) και με αυτο θα το μαζεψω και αλλο.Το πκετακι κανει 650 $ στην αμερικη.Εδω θα μαθω σε λιγες μερες.
και αναλογα
Φυσικά αν έχεις εύκαιρα τα διαγράμματα και σχέδια τοποθέτησης με αποστάσεις, ακόμη καλύτερα.
Να σου αποκαλύψω γιατι στα ζητάω;
Βλέπω το δωμάτιο εξαιρετικά φορτωμένο, τόσο που φωνάζει οτι θα έχεις ακουστική αδράνεια σε πολύ μεγαλο εύρος συχνοτήτων. Και απο οτι απαντάς περιμένες και επιπλέον διαχυτές που σημαίνει απότομη πτώση κάποιων συχνοτήτων σε μικρή απόσταση απο τους τοίχους!

Θα συνιστούσα να κάνεις τώρα τις πρώτες σου μετρήσεις πριν βάλεις οποιοδήποτε άλλο υλικό.
Πιθανότατα να χρειαστείς να ξηλώσεις κάποια.

Tip:
Παρε μακρυά καλώδια για τα sub γιατι με τόσους μεγάλους οδηγούς μάλλον θα χρειαστείς πολύ κουβάλημα στο χώρο.
Ενα πολύ κοντό τραπεζάκι με ρόδες θα σε βοηθήσει για να τα μετακινείς εύκολα.
εχω καλωδιο μακρι.Απλα δεν ειναι ιδιου επιπεδου με το 3μετρο που εχω.Το σαμπ στο κατω μερος του εχει κρυμενα ροδακια, οπως καταλαβαινεις παει και ερχεται ευκολα.
Τελικα αφου μαζευτουν ολα , θα ισοσταθμισω με το οντισι και
τις αποστασεις-συχνοτητα αποκοπης-db ανα ηχειο θα τα περασω στον προ.Αφου πρωτα τα κανει ντομο το οντισι και δω οτι με ικανοποιουν αλλιως θα φερω πρωτα στα μετρα μου καθε ηχειο.Οταν με το καλο τα κανω θα ενβασω ολα τα διαγραματα με την βοηθεια του καλου διαχειριστη.....
Αυτα για τωρα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.192
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe