Το HTPC του μερακλή

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.627
Απάντηση: Το HTPC του μερακλή

Κάρτα γραφικών:

Και ο gkontoletas επί το έργον, τοποθετώντας τους HDD:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.627

Tα Windows 7 στο πανί:

Και κάποιες ρυθμίσεις στον ήχο του PowerDVD 11

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.627

4. Τροφοδοτήσαμε τον Pioneer με DTS-HD MA από το PowerDVD και τον mpc-hc, είχαμε ένα θεματάκι στο PowerDVD όταν αλλάζαμε από DTS-HD MA σε άλλον ήχο και μετά γυρνούσαμε πάλι.

Θα υπάρξει και συνέχεια για τις λεπτομέρειες.
Για μένα πάλι το PowerDVD δούλεψε τέλεια. Ούτως ή άλλως δεν είμαι μαζοχιστής ώστε να αλλάζω τον ήχο στη μέση μιας ταινίας. Η καρτούλα της Nvidia δούλεψε τέλεια με τη μια. Για κάποιον βέβαια που ξέρει να τη ρυθμίσει όπως ο Γιώργος.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε στο MPC με την αναπαραγωγή κάποιων mkv. Συγκεκριμένα όσες ταινίες έχω μετατρέψει από bluray σε mkv με το makeMKV παρουσίασαν σπασίματα στην κίνηση, ή πιξέλιασμα.

Δυστυχώς το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο pc μου. Πάντα στο pc το KMPlayer τις ίδιες ματρόσκες τις παίζει σε...... fast forward. Άρα, είτε πρόκειται για bug του makeMKV, είτε το MPC χρειάζεται άλλους codecs.

Σκεφτήκαμε ότι πιθανόν να φταίει το δίκτυο. Δοκιμάσαμε όμως αντιγραφή μεγάλου αρχείου από τους Qnap και πήραμε ταχύτητες κοντά στα 80 Mb/s!!! :111:. Δοκίμασα επίσης απόψε την αλλαγή router, με το ίδιο αποτέλεσμα (σπασίματα).

Το περίεργο είναι ότι τις ίδιες ματρόσκες το Dune Base τις παίζει νεράκι! Και εδώ έρχομαι να εκτιμήσω το Dune. Έχει κι αυτό άλλες μλκίες βέβαια, όπως το ότι δεν αναγνωρίζει σχεδόν κανένα εξωτερικό σκληρό, λόγω ανεπαρκούς τροφοδοσίας, αλλά το θέμα μας είναι το HTPC.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.627

Μια ακόμα μικρή δοκιμή που έκανα απόψε ήταν οι διαφορές ανάμεσα στην εικόνα από το Dune (απ' όπου έχει ρυθμίσει την εικόνα και ο Μανώλης Καστρουνής) και από το pc με το powerDVD.

Δεν μπόρεσα λοιπόν να παρατηρήσω καμμία διαφορά στην εικόνα ανάμεσα στα 2. Η Nvidia έχει κάνει καταπληκτική δουλειά στους drivers. Δεν χρειάστηκε να πειράξω τίποτα στα χρώματα (ούτε και ξέρω άλλωστε), αλλά οι default ρυθμίσεις δουλεύουν τέλεια.Και λυπάμαι που το λέω, γιατί σε όλα μου τα pc έχω κάρτες της ATI, αλλά οι άνθρωποι απλά αδυνατούν να τις κάνουν να δουλέψουν σωστά.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.627

Σειρά έχει το πέρασμα των drivers για να δουλέψει το remote της Silverstone, και η δοκιμή ενός bluetooth keyboard της Logitech που μου δάνεισε ο Γιώργος.

Μάλλον για αύριο όμως, γιατί πρέπει να δω και τον Θρύλο......

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.627

Δοκίμασα το Logitech bluetooth keyboard του Γιώργου, που πραγματικά δουλεύει άψογα.

Mετά έβαλα στο παιχνίδι αυτό:

που το είχα πάρει για το Dune, και με βόλεψε αφάνταστα.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.627

Την περασμένη Κυριακή ο Γιώργος (gkontoletas) πέρασε από το σπίτι για τις τελικές ρυθμίσεις του htpc.

Πλέον όλα τα αρχεία iso και οι φάκελοι bluray αναπαράγονται άψογα με το PowerDVD 11, ενώ στο θεματάκι που είχαμε με το κλείδωμα του ήχου, δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα.

Εκεί που το htpc φαίνεται να μουλαρώνει, είναι σε μερικά αρχεία mkv που έχουν εξαχθεί από iso με το makeMKV. Στο "μεγάλο" pc μου, όταν αναπαράγονται με το ΚΜPlayer πηγαίνουν σε fast forward, ενώ με το Media Player Classic παρουσιάζουν σκαλώματα στην κίνηση. Στο htpc, αφού ο Γιώργος έκανε ενημέρωση στους codecs, τα ίδια αρχεία παίζουν σχεδόν τέλεια, έχοντας εξαλείψει στο μεγαλύτερο βαθμό το πρόβλημα. Δυστυχώς όμως, όχι εντελώς.

Επειδή ο gkontoletas τα έχει πάρει με το συγκεκριμένο πρόβλημα, πήρε τα αρχεία μαζί του, οπότε και αναμένονται τα αποτελέσματα. Φαίνεται πολύ πιθανό το makeMKV να δίνει ματρόσκες που δημιουργούν πρόβλημα στους players.

Εδώ θα πρέπει να δώσω τα εύσημα στο Dune (ξέρω, ο Γιώργος θα βγάλει καντήλες), μια και τις ίδιες ματρόσκες τις παίζει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Δοκίμασα το mkv μέσω δικτύου από τον USB εξωτερικό 2.5 σκληρό και έπαιξε άψογα.
Οι διαφορές που έχουν το δικό σου με το δικό μου PC είναι στην κάρτα γραφικών και στους οδηγούς τους.
Έχεις nVidia GT430 με τους 280.26 ενώ εγώ έχω nVidia 9800GT με τους 285.62.
Κάνε εγκατάσταση τους νέους οδηγούς της nVidia 285.62 που έδωσε μόλις χθες.
Αν κάνει πάλι τα ίδια προβλήματα τότε θα πρέπει να δοκιμάσουμε με άλλη κάρτα γραφικών

Τα media players δεν μας πληροφορούν αν κάνουν drop frames κατά την αναπαραγωγή.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.473
Του είπα του Γιάννη αν θέλει να του δώσω μιά ΑΤΙ, και να μου δώσει την nVidia πίσω! :103::204:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.791
Sorry ρε παίδες αλλά όχι και εφάμιλλη ή ανώτερη εικόνα του powerdvd 11 από το mpc hc. Καταρχήν ποιόν renderer χρησιμοποιείτε στο mpc hc;

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.791
...και ασφαλώς είναι προτιμότερες πλέον οι Nvidia κάρτες από τις Ati καθώς έχουν λογισμικό να υποστηρίζει όλους τους core της (cuda). Ξέχωρα από τα bug που παρουσιάζουν οι Ati στην αναπαραγωγή 3d.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

LAV Filters και EVR, θέλω κάποια στιγμή να δοκιμάσω και MadVR.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.627

Δοκίμασα το mkv μέσω δικτύου από τον USB εξωτερικό 2.5 σκληρό και έπαιξε άψογα.
Οι διαφορές που έχουν το δικό σου με το δικό μου PC είναι στην κάρτα γραφικών και στους οδηγούς τους.
Έχεις nVidia GT430 με τους 280.26 ενώ εγώ έχω nVidia 9800GT με τους 285.62.
Κάνε εγκατάσταση τους νέους οδηγούς της nVidia 285.62 που έδωσε μόλις χθες.
Αν κάνει πάλι τα ίδια προβλήματα τότε θα πρέπει να δοκιμάσουμε με άλλη κάρτα γραφικών

Τα media players δεν μας πληροφορούν αν κάνουν drop frames κατά την αναπαραγωγή.
Άρα περνάω τους τελευταίους drivers και βλέπουμε.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.791
Re: Απάντηση: Το HTPC του μερακλή

LAV Filters και EVR, θέλω κάποια στιγμή να δοκιμάσω και MadVR.
Ο madvr κάνει όλη τη διαφορά, αλλά ασφαλώς έχει απαιτήσεις και σε cpu και σε gpu.

Reaction score
0

Καλά τα raptor, αλλά σε αυτο το budget θα έβαζα SSD. Τουλάχιστον για το λειτουργικό. Είναι σχεδόν instant on, ειδικά άμα δεν το σβήνεις και το αφήνεις σε sleep, κάνει λιγότερο θόρυβο και δεν σπάει δεν χαλάει αφού δεν έχει κινούμενα μέλη.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.473
Νέε μας φίλε ziodonnie, ο gkontoletas ακούει SSD και παθαίνει ψυχολογικά, να το λες απαλά! :116:

Γιά παράδειγμα, αντί γιά SSD, γράψε "δίσκος χωρίς κινούμενα μέρη".

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.102

:405:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Το HTPC του μερακλή

Sorry, το λάθος του newbie. Tι θέμα έχει με τα SSD, άκυρο, με τους δίσκους χωρίς κινούμενα μέρη? Είναι ιδανικά για HTPC, αν έχουν ένα μειονέκτημα αυτό είναι μόνο η τιμή.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Καλά τα raptor, αλλά σε αυτο το budget θα έβαζα SSD. Τουλάχιστον για το λειτουργικό. Είναι σχεδόν instant on, ειδικά άμα δεν το σβήνεις και το αφήνεις σε sleep, κάνει λιγότερο θόρυβο και δεν σπάει δεν χαλάει αφού δεν έχει κινούμενα μέλη.
και σπάει και χαλάει πολύ εύκολα, γεμάτα είναι τα σχετικά fora με "αποτυχημένους" SSD με σοβαρά προβλήματα.
Τα μόνα που πλήρωσε ο Γιάννης είναι ο Raptor και τα Windows, περίπου 240 ευρώ συνολικά, τα υπόλοιπα ήταν ευγενική χορηγία του mr. zizik.

Δεν είναι μόνο η τιμή το μειονέκτημα των SSD, έχουν και άλλα.
Είναι μια τεχνολογία που δεν έχει ωριμάσει ακόμα, σίγουρα το μέλλον ανήκει στους SSD αλλά όχι ακόμα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.187
Members
38.668
Νεότερο μέλος
Dragon