Το I-Pod έχει προβλήματα ?

Reaction score
23
Η Apple ανακοίνωσε ότι το δημοφιλές μουσικό gadget Ι-Pod , σε κάποιες εκδόσεις του παρουσιάζει προβληματα με την μπαταρία του!!
Η apple αναγκάστηκε να το παραδεχθεί μετά από πολλές καταγγελίες χρηστών του δημοφιλέστερου Mp3 player.

Αν κάποιος έχει συσκευή από την προβληματική παρτίδα να το δηλώσει στο appleipodsettlement.com και να ακολουθήσει τις οδηγίες για την επίλυση του προβληματος του.

Εχει κανεις Ι-Pod?

Γενικότερα ακούτε Μουσική από φορητα MP3 players και από ποιά?

Reaction score
786
Εχω ενα iPod Mini των 6GB και δεν ειμαι και πολυ ευχαριστημενος απο την μπαταρια του. Μικρη σχετικα διαρκεια, ΑΠΕΙΡΟΣ χρονος φορτισης και μονο μεσω USB, καθως ο φορτιστης πριζας πωλειται ως αξεσουαρ! Λετε να εχω πεσει σε ελαττωματικο?

Κατα τα λοιπα το μαραφετάκι ειναι άψογο. Η ποιοτητα ηχου ειναι απλα κορυφαία για mp3, ειδικα αν το συνδεσεις με ενισχυτη παιζει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ. Για ποιοτητα κατασκευης και design, τι να λεμε τωρα... Παναλαφρο και πολυ ευκολο στην χρηση. Το μονο που με χαλαει ειναι οτι περνας τα mp3 μονο μεσα απο το δικο του προγραμμα (iTunes) και οχι με τον κλασσικο τροπο, χρησιμοποιωντας το δηλαδη σαν "εικονικο" δισκο μεσα απο XP. Το προγραμμα παντως ειναι αρκετα ευχρηστο, απλα μου τη σπαει που εισαι αναγκασμενος να το χρησιμοποιησεις. Με πνευματικα δικαιωματα δεν ξερω τι γινεται γιατι ολα τα mp3 μου ειναι... μόνα και απροστάτευτα! Εχω ακουσει παντως πως δεν υποστηριζει WMA και DRM.

Reaction score
23
Από την εποχή του "παράνομου Napster" έχουμε περάσει στην εποχή του "νόμιμου I-Tunes".

Το mp3 έχει περάσει από την παρανομία στην επι πληρωμή νομιμότητα....

Reaction score
7
................. Το μονο που με χαλαει ειναι οτι περνας τα mp3 μονο μεσα απο το δικο του προγραμμα (iTunes) και οχι με τον κλασσικο τροπο, χρησιμοποιωντας το δηλαδη σαν "εικονικο" δισκο μεσα απο XP. Το προγραμμα παντως ειναι αρκετα ευχρηστο, απλα μου τη σπαει που εισαι αναγκασμενος να το χρησιμοποιησεις. Με πνευματικα δικαιωματα δεν ξερω τι γινεται γιατι ολα τα mp3 μου ειναι... μόνα και απροστάτευτα! Εχω ακουσει παντως πως δεν υποστηριζει WMA και DRM.

Απο τη στιγμη που τα περνας μεσω προγραμματος το προγραμμα διαχειριχεται τα (εστω ανυπαρκτα) δικαιωματα των mp3... Υποθετω οτι δεν εχεις τη δυνατοτητα να μεταφερεις καποιο τραγουδι απειρες φορες προς και απο τον υπολογιστη...δεν πρεπει να σε αφηνει το προγραμμα...

Reaction score
0
Εγώ έχω αυτό των 40gb, μια και είχε την καλύτερη σχέση τιμή/απόδοση, όντως παίζει καταπληκτικά, τόσο μέσω των ακουστικών, που το συνοδεύουν, όσο και σε σύνδεση με pc.
_Θεμιστοκλή, το δικό μου και από ότι ξέρω και αυτό των 20gb, συνοδεύεται από καλώδιο usb & fireware με ρευματολήπτη, στην δική μου περίπτωση ήταν με αγγλικό βύσμα και χρειάστηκε αντάπτορας, πάντως η φόρτισή του δεν μπορώ να πω ότι αργεί ιδιαίτερα, χωρίς να είμαι σε θέση να το πω με σιγουριά, γιατί εγώ το έχω πολύ συχνά είτε μρ το pc είτε στο αυτοκίνητο, οπότε φορτίζεται συνέχεια. Η αναγκαστική χρήση του itunes, μου φαίνεται λογική, με το σκεπτικό τόσο της διαφορετικότητας όλων των προϊόντων της apple αλλά και του γεγονότος ότι όλες οι φορητές συσκευές αναπαραγωγής mp3, ανεξαρτήτως εταιρείας, χρησιμοποιούν το δικό τους λογισμικό για "φόρτωμα" και αναπαραγωγή των τραγουδιών.
_Γιώργο, όχι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, μπορείς να μεταφέρεις τα τραγούδια όσες φορές θέλεις, αφού ουσιαστικά το tunes παίζει το ρόλο του λογισμικού, που δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας pc & ipod.

Reaction score
7
.................
_Γιώργο, όχι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, μπορείς να μεταφέρεις τα τραγούδια όσες φορές θέλεις, αφού ουσιαστικά το tunes παίζει το ρόλο του λογισμικού, που δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας pc & ipod.
Μπορεις ομως να τα μεταφερεις σε εναν αλλο υπολογιστη απο το iPod? Εχοντας και στον αλλον το λογισμικο, ή δε σε αφηνει?
(δεν εννοω να τα εχεις κανει απλο copy μεσα στο iPod σαν σκληρο δισκο, οποτε δε θα μπορει να τα αναπαραξει)

Reaction score
0
Γιώργο καλημέρα,
Αν εννοείς, ότι σε ένα δεύτερο pc να έχω εγκατεστημένο το i-tunes και να μπορώ να αναπαράγω τα τραγούδια μέσω του i-tunes, που είναι αποθηκευμένα στο i-pod, σου απαντώ ναι μπορείς να το κάνεις, το έχω δοκιμάσει. Αν εννοείς τώρα, το εξής, αν μπορείς να αποθηκεύσεις τα τραγούδια, που έχεις στο i-pod, στο pc, μέσω του i-tunes (εξαγωγή μουσικής βιβλιοθήκης το ονομάζει) και να τα αναπαράγεις μέσω i-tunes, από το σκληρό δίσκο του pc, χωρίς να έχεις συνδεδεμένο το i-pod, δεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω να σου απαντήσω. Θα το δοκιμάσω αύριο, μια και σήμερα δεν έχω μαζί μου το i-pod και θα σε ενημερώσω σχετικά. Μπορώ όμως να σε ενημερώσω για το εξής, όπως είναι αποθηκευμένα (τυχαία και μέσα σε πολλούς φακέλους) τα τραγούδια στο i-pod, να αντιγράψεις, σε έναν φάκελο στο pc και να τα αναπαράγεις με το media player των windows. Ελπίζω να σε βοήθησα, αν θέλεις κάποια επιπλέον διευκρίνηση ή έχεις κάτι άλλο να ρωτήσεις, είμαι στη διάθεσή σου.
Ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
0
Νομίζω ότι δεν σε αφήνει να κατεβάσεις στο PC τη μουσική. Υπάρχουν όμως άλλα μικρά προγραμματάκια (έχω δει για Mac) που λέγονται, φυσικά, rippers, που κάνουν ακριβώς αυτό. Από την άλλη νομίζω ότι το iTunes πραγματικά μου έλυσε τα χέρια. Έβαλε 8000 κομμάτια σε σειρά, βρήκε τα διπλά, βρήκε τις ρυθμήσεις του ήχου για κάθε ένα ξεχωριστά και με plugins σου βρίσκει και artwork.. Δεν μπορώ πλέον χωρίς αυτο..

Reaction score
7
Να σου πω τι εννοω...

Εχεις 2 pcιά. Ενα σπιτι, ενα γραφειο...
Και στα 2 εχεις βαλει το iTunes.....

Φορτωνεις μεσω του προγραμματος τραγουδια στο φορητο απο το PC του σπιτιου...

Πας στη δουλεια και θες να τα μεταφερεις στο pc της δουλειας για να τα εχεις και εκει.

Μπορεις? Σε αφηνει?

Reaction score
0
Γιώργο καλημέρα,
Αυτό που αναφέρεις, για τη μεταφορά των τραγουσιών, ναι το κάνει, το δοκίμασα σήμερα, το έχω μαζί μου σήμερα στη δουλειά και στο pc μετέφερα μέσω iTunes, τα τραγούδια από το iPod, στο σκληρό και μπορώ να τα αναπαράγω με το iTunes, υπάρχει όμως μια ιδιορυθία στο τρόπο μεταφοράς. Να εξηγήσω τι εννοώ, για να μπορέσεις να κάνεις αυτή τη μεταφορά, πρέπει να τα μεταφέρεις μέσα από κάθε φάκελο, που υπάρχει στο iPod, ξεχωριστά όσα τραγούδια έχει ο φάκελος και να τα προσθέσεις στη βασική σου βιβλιοθήκη και μετά φυσικά μπορείς να τα κάνεις ότι θέλεις. Μέσα στο iPod, υπάρχει ο φάκελος ipod_contol\music εδώ μέσα υπάρχουν 49 φάκελοι, όπου είναι αποθηκευμένα τυχαία όλα τα τραγούδια, από εδώ μπορείς να τα τραβήξεις, μέσω iTunes, στο σκληρό σου. Αναφέρω την διαδικασία, αν ενδιαφέρει κάποιον, ίσως τον φίλο amiga115 File\Add file to library βρίσκεις στο ipod το ipod_control\music\f00...f49 και από κάθε φάκελο παίρνεις ότι θέλεις, στο itunes ανεβαίνουν με το όνομα και τα λοιπά στοιχεία, όπως αυτά φαίνονται μέσα στο ipod.
Τέλος για τον φίλο amiga115, για rippers για windows δες το iPod2PC στο www.casikakes.com
Ελπίζω να βοήθησα, αν θέλετε κάτι άλλο είμαι στη διάθεσή σας.

Reaction score
23
Εχω ενα iPod Mini των 6GB και δεν ειμαι και πολυ ευχαριστημενος απο την μπαταρια του. Μικρη σχετικα διαρκεια, ΑΠΕΙΡΟΣ χρονος φορτισης και μονο μεσω USB, καθως ο φορτιστης πριζας πωλειται ως αξεσουαρ! Λετε να εχω πεσει σε ελαττωματικο?
Θεμιστοκλή μπήκες στο site της Apple ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.518
Νεότερο μέλος
papaevagelouv