Τρίδρομο ηχείο Empire

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Στο παραπάνω link αναφέρει:

"If I use 2 passives what is the best way to mount them?
If you use two passive radiators consider putting them on opposing sides of the enclosure so that the inertial forces cancel out.>
Αγαπητέ zakman35 όπως πολύ καλά θα γνωρίζεις τα πάντα στον ήχο είναι θέμα συμβιβασμών, αλλά και ζυγίσματος των συν και των πλην.

Οι δυνάμεις, που αναφέρει στο άρθρο ότι αλληλοεξουδετερώνονται με τη πλάγια τοποθέτηση των ακτινοβολητών, έχουν να κάνουν μόνο με τη στιγμή λειτουργίας των ακτινοβολητών, δηλαδή σε ένα στενό εύρος μερικών δεκάδων κύκλων γύρω από τη συχνότητα λειτουργίας τους. Και συμβαίνει μόνο για τις δυνάμεις των ιδίων.

Το σκεπτικό μου που τοποθετήθηκαν πίσω οι ακτινοβολητές έχει να κάνει με τα εξής...

Οι δυνάμεις που εξουδετερώνονται με αυτή τη τοποθέτηση, μπρος-πίσω, είναι αυτές των ακτινοβολητών και του ενεργού μεγαφώνου, που βρίσκονται αντίθετα και πάντα για τον συντονισμό των πρώτων, αφού στις υπόλοιπες συχνότητες οι ακτινοβολητές δεν συμμετέχουν.

Είναι ευκολότερο στη μεταφορά το ηχείο αφού τα πλαϊνά του είναι ελεύθερα, ενώ αν έμπαιναν στο πλάι οι ακτινοβολητές όλες οι πλευρές του θα ήταν κατειλημμένες ή από μεγάφωνα ή από μπόρνες.

Είναι ευκολότερο το ηχείο στη τοποθέτηση, μιας και δεν χρειάζεται απόσταση και δεξιά και αριστερά αλλά μόνο πίσω, όπως σαν να είχε πίσω το σωλήνα συντονισμού και χωρίς τρελές απαιτήσεις, μιας και 60 εκατοστά είναι υπεραρκετά για μεγάλες εντάσεις ακρόασης.

Είναι ευκολότερη η κατασκευή της καμπίνας, μετά από κουβέντα που είχα με το ξυλουργό μου.

Αυτά τα ολίγα...

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Αγαπητέ zakman35 όπως πολύ καλά θα γνωρίζεις τα πάντα στον ήχο είναι θέμα συμβιβασμών, αλλά και ζυγίσματος των συν και των πλην.
Συμφωνώ απόλυτα, αλλά ρωτάω γιατί μου κάνει εντύπωση και η τοποθέτηση αλλά και το γεγονός ότι χρησιμοποίησες 2 παθ. ακτιν. ανά ηχείο.

Αλήθεια πόσο στοιχίζουν (οι παθ. ακτιν.)?

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.513
Νομίζω οτι η σημερινή μου αγορά κοντράρει στα ίσια την κατασκευή του Πέτρου, εχει κανεις αντίρρηση; Και με σωστή τοποθέτηση των παθητικών μεγαφώνων παρακαλώ.

Σούπερ Πέτρο τα ηχεία σου, μπράβο!

image.jpg

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Πέτρο, μπορείς να κάνεις μία εκτίμηση σε κόστος (υλικών + εργασίας);
Σταύρο το κόστος των υλικών είναι κάτι λιγότερο από 1200 ευρώ.
Τώρα το κόστος της εργασίας και το τρέξιμο για τα υλικά είναι άλλη ιστορία...

Θα σου πω ότι το ηχείο αυτό το ξεκίνησα 8-10 μήνες πριν αρχίσω την εδώ αναφορά.
Παιδεύτηκα πάρα πολύ με το κύκλωμα διαχωρισμού του, αλλά και πάλι το αποτέλεσμα δεν ταίριαζε στις απαιτήσεις μου. Βαρέθηκα και το παράτησα.
Το έπιασα ξανά ακολουθώντας διαφορετική προσέγγιση αυτή τη φορά και πραγματικά το αποτέλεσμα μου άρεσε πάρα πολύ.
Αν καθίσω να υπολογίσω τώρα τις ώρες που μου έφαγε συνολικά, σίγουρα είναι πάρα πολλές!

Last edited:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Συμφωνώ απόλυτα, αλλά ρωτάω γιατί μου κάνει εντύπωση και η τοποθέτηση αλλά και το γεγονός ότι χρησιμοποίησες 2 παθ. ακτιν. ανά ηχείο.

Αλήθεια πόσο στοιχίζουν (οι παθ. ακτιν.)?
30 ευρώ ο ένας κοστίζουν οι συγκεκριμένοι παθητικοί ακτινοβολητές.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης