Τρίποδο πλάτης

Reaction score
174
Απάντηση: Re: Τρίποδο πλάτης

παρτε μανφροτο, παρτε, το χα παλια! ειναι πολυ καλο...
τωρα βεβαια δεν εχει σημασια το οτι δεν πηρα μανφροτο αλλα δεν πειραζει!!
Ασε ρε μαρτυριαρη να χουμε και κανεναν δικο μας beta tester...:137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.878
Απάντηση: Τρίποδο πλάτης

έχω μιαν αμυδρή υποψία ότι καναδυό εδώ μέσα με δουλεύουν ψιλό γαζί...

Reaction score
4

Είστε σίγουροι ότι κουβεντιάζετε για τρίποδο ίδιας χρήσης..?

Εγώ τώρα τεστάρω ένα bolex naillard αλλά δεν κάνει.. :137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.878

εγώ που δε βγάζω άκρη με τη γλώσσα τι να κάνω; ρε μπας και μπορείς να το πάρεις για μένα βρε πατριώτ;

αυτό λέω: Vanguard Espod Plus 233 AP

ευχαριστώ. περάστε από τα πεύκα ασβεστοχωρίου να το αφήσετε.

Reaction score
174

Εγω ευχαριστως να το παρω, αλλα... πρωτα να παρεις το ΟΚ απο τον Τασο (τουλαχιστον) να μη το εχω κριμα στο λαιμο μου αμα βγει πατατα... βεβαια ο Γιαννης λεει οτι ειναι καλο...

Το θεμα ειναι οτι εγω ερχομαι ελλαδα πασχα και αν το στειλω ταχυδρομικα ισως κοστισει το ιδιο με αγορα απο ελλαδα...

Ο Γιαννης μου ειπε οτι εχει κατι ακρες για καλυτερη τιμη... για συζητησε το...

Η προσφορα θα ειναι μεχρι χριστουγεννα...αν υπαρχουν κομματια... το θεμα ειναι οτι εδω εχει -10 ολη τη μερα και απο σημερα και μισο μετρο χιονι, οποτε... μεχρι να μπορεσω να ξεμυτισω, εχεις λιγες μερες να το σκεφτεις και να μου πεις τι κανουμε...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.878

ρε συ, κάνω λάθος ή βγαίνει τελικά πενηντακάτι ευρώ από κει?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.878

τάσοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο, να το πάρω?:143::135:

το Cullmann magnesit 525 μαζί με κεφαλή πόσο πάει βρε?

Ηλία μου, νά'σαι καλά που προσφέρεσαι να το πάρεις για μένα, θα μιλήσω αύριο με τον Γιαννάκη (τώρα θα είναι στο 8ο όνειρο) και θα σου πω.

Ο τάσος μάλλον θα με δει αύριο πρωί. θα έχω και μια Ε-5 παραμάσχαλα με τον 14-35, έτσι για να του τη σπάσω...:138::143:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.878

Τάσο, το Cullmann magnesit 525 βγαίνει σε κανα μοντελάκι λίγο πιο ψηλό? τίποτα σε 1,70-1,75?

(κοιμούνται οι δικηγόροι πριν τις 3? :137::138::143:)

το Vanguard Espod Plus 233 AP ζυγίζει πάντως 1,66 κιλα, καλή φάση ε?

Reaction score
174

Στα 57 Ε βγαινει εδω, με την προσφορα που κανει το καταστημα... απο κει τσιμπησα κι εγω... 40% στις μερες μας δεν ειναι και μικρη εκπτωση... τα μεταφορικα ειναι το προβλημα...

Τελος παντων... δεν καιγομαστε... κι εγω το σκεφτομαι ακομα...

Αλλη προσφορα ειναι με καθε αγορα φακου ταμρον δωρο το οριτζιναλ Capture one εκδοση 5... ισως καποιος ενδιαφερεται...

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.522

To 525 δεν θα σε φτάσει στο ύψος που θέλεις, χρειάζεσαι το 528

Υπάρχει ένας πολωνός (αξιόπιστος), το foto-tip.pl (ο πρώτος που έφερε από πέρισυ τους νέους Samyang στην ευρώπη, από εκεί πήρα και τον 85ρη μου) που έχει μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις σε τριπόδια, ρίξε μια ματιά. Κινέζικα, όπως και αυτά που κοιτάτε είναι. Απλώς αυτά το λένε κιόλας. Triopo. Έχει κάτι ενδιαφέρουσες κεφαλές σε πολύ καλή τιμή, κρίμα που δεν έχει διαθεσιμότητες σε όλες.
Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι αντίστοιχο με ένα που έβαλες από Γαλαίο.

Υπάρχει και αυτό, που έιναι χωρίς κεφαλή αλλά με πολλά υποσχόμενες προδιαγραφές (2.200 κιλά)

Έχει και κάποια carbon, αλλά τα πιο ενδιαφέροντα του έχουν τελειώσει.

Από κεφαλές αυτές πρέπει να κάνουν
http://www.foto-tip.pl/sklep/triopo_nb_2s_advanced_ball_head-p-1772.html
http://www.foto-tip.pl/sklep/triopo..._with_loading_capacity_up_to_20kg-p-1766.html
Η δεύτερη φαίνεται κόπια μιας πολύ καλής novoflex. Εάν της βάλεις και ένα quick-release είσαι τζετ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.878

χμ,χμ,... η Triopo MX-1327 φτάνει 178cm ύψος! πολύ ενδιαφέρον θα έλεγα!

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.522

Υπάρχει και το Cullmann 532 το οποίο φτάνει το 182. Εξέχον δε μέλος του φόρουμ από το δυτικό τμήμα της χώρας το αναμένει εν ευθέτω χρόνω. Θα μας πει κι αυτός... p:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.522

Υπόψιν το ύψος αυτό είναι το ανώτατο, με την κεντρική κολώνα σηκωμένη (για τρίποδα μιλώ μη πάει αλλού ο νους σας). Με κατεβασμένη για μεγαλύτερη σταθερότητα υπολογίζετε 25 πόντους κάτω. Βέβαια υπολογίζουμε και 8-10 πόντους την κεφαλή, και άλλους τόσους το ύψος του σκοπεύτρου της μηχανής μας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.878

Υπάρχει και το Cullmann 532 το οποίο φτάνει το 182. Εξέχον δε μέλος του φόρουμ από το δυτικό τμήμα της χώρας το αναμένει εν ευθέτω χρόνω. Θα μας πει κι αυτός... p:
κόλκο το μαλλί για την ψηλή?

κοίτα, εγώ ήδη έχω ένα τρίποδο της πλάκας, το οποίο αγόρασα κάποτε από ένα σούπερμάρκετ με ~35 ευρώ, το οποίο κοντεύει να διαλυθεί πλέον από τη χρήση, και το οποίο πάντα το φέρνω στο ύψος των ματιών μου, δε με βολεύει καθόλου να σκύβω, ε, υπολόγισε, έχω ύψος 1,87... άρα με 1,70 τρίποδο είμαι ΟΚ και θα το δουλεύω πάντα σε αυτό το ύψος..

ιδίως όταν βγάζω το φεγγάρι, πρέπει να είναι ακόμα πιο ψηλό, καθώς το οφθαλμοσκόπιο κοιτάει προς τα κάτω...οπότε τότε όντως το τρίποδο που έχω φέρνει το οφθαλμοσκόπιο σε ύψος ~1,85...

βέβαια, υπάρχει κι η σπαστή οθόνη, η οποία όμως δεν είναι πάντα ό,τι το καλύτερο, ιδίως σε νυχτερινά πλάνα...

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.522

Στο 187 τα έχεις τα μάτια εσύ; Και με 170 καλά είσαι εάν υπολογίσεις και τη κεφαλή και τη μηχανή. Για τα λοιπά, θα στα πω πμ.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.159
Kαλημερα σας αγορια!!

Ως γνωστον δεν το κατεχω κ πολυ πολυ καλα στις αγορες απ το εξωτερικο η μεσω ιντερνετ, λιγα πραγματα.

Αυτο που λεει ο Τασος μου φανηκε καλο,
http://www.foto-tip.pl/sklep/triopo_mt_128_tripod___nb_1s_ball_head-p-1775.html
ελαφρυ μικρο, βεβαια δε το χω δει απο κοντα.και με χαλαει λιγο ο τροπος που ανοιγιυν τα ποδια κ σφιγγουν οπως κ επισης εχει 4 sections, αλλα γουστα ειναι αυτα.

Το Vanguard Espod Plus 233 AP το πηρα περιπου 100 απο δω Θεσνικη, τωρα απ εξω λογικα θα ναι πιο φτηνα.

Βεβαια πηγα , τ ανοιξα ολα τα τσεκαρα, τα δοκιμασα σε αρκετες φιρμες εννοειται κ κατεληξα σ αυτο για τους δικους μου λογους.
Δε σημαινει οτι αυτο ειναι πανακεια.

Φιλιααααααααα

Reaction score
33
Re: Απάντηση: Τρίποδο πλάτης

*cough*

:105:

Reaction score
1

Να ρωτήσω κι εγώ:
Για την Ε-30 και τους φακούς μου (με προοπτική να αποκτήσω κι έναν 50-200 σχετικά σύντομα).
Manfroto 190 xb με 496 κεφαλή ή κάποιο άλλο.
Με ενδιαφέρει, εκτός των άλλων και η σταθερότητα σε κάθετες λήψεις...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.878

τελικά έχω πλέον στα χέρια μου αυτή την κεφαλη: Manfrotto 496RC2 Compact Ball Head

και αυτόν τον τρίποδα: Manfrotto 190XDB Mini Basic Tripod

Το "πακέτο" μπορείτε να το δείτε εδώ.

Πρώτες εντυπώσεις, πολύ θετικές. Στηρίζει άνετα τους μεγάλους φακούς μου με την Ε-5, κλειδώνει εύκολα και γρήγορα όπου θέλω, φαίνεται καλή κατασκευή και σταθερή.

Φίλε aragorn, δεν έχει κανένα πρόβλημα σταθερότητας σε κάθετες λήψεις.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508