Τρίτο σαμπ;

Reaction score
1.042
Εχωντας ηδη 2 15 ρια σαμπ της klipsch τα 115 και τοποθετημενα διπλα στα μπροστινα ηχεια μου σκεφτηκα σαν επομενη αναβαθμιση να βαλω ενα τριτο αναμεσα στα πισω klipsch 150,μπροστα εχω τα 160 πλαινα τα 250 διπολα κεντρικο το 450 και σαν ατμος τα b&w m1
ενισχυτης ο marantz 7010 και τελικο τον arcam p1000 !
Σαν σεταρισμα τα 2 μπροστα απεχουν την ιδια αποσταση απο θεση ακροασης και η σταθμη ειναι η ιδια συμφωνα με την μετρηση του ενισχυτη!
Νομιζω θα ειναι ευκολο να συνδεσω με καλωδιο Υ τα μπροστινα και να δωσω το καναλι στο πισω
τι λετε αξιζει το εγχειρημα ? θα γεμισει ο πισω χωρος καλυτερα η τζαμπα τα χρηματα?
το δωματιο ειναι 24 τετραγωνικα και ο χωρος ακροασης ειναι στα 15-16 τετραγωνικα ! αποσταση απο οθονη 2.70 και πισω το σαμπ θα εχει αποσταση 1.70 περιπου απο τον τριθεσιο καναπε

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Εχωντας ηδη 2 15 ρια σαμπ της klipsch τα 115 και τοποθετημενα διπλα στα μπροστινα ηχεια μου σκεφτηκα σαν επομενη αναβαθμιση να βαλω ενα τριτο αναμεσα στα πισω klipsch 150,μπροστα εχω τα 160 πλαινα τα 250 διπολα κεντρικο το 450 και σαν ατμος τα b&w m1
ενισχυτης ο marantz 7010 και τελικο τον arcam p1000 !
Σαν σεταρισμα τα 2 μπροστα απεχουν την ιδια αποσταση απο θεση ακροασης και η σταθμη ειναι η ιδια συμφωνα με την μετρηση του ενισχυτη!
Νομιζω θα ειναι ευκολο να συνδεσω με καλωδιο Υ τα μπροστινα και να δωσω το καναλι στο πισω
τι λετε αξιζει το εγχειρημα ? θα γεμισει ο πισω χωρος καλυτερα η τζαμπα τα χρηματα?
το δωματιο ειναι 24 τετραγωνικα και ο χωρος ακροασης ειναι στα 15-16 τετραγωνικα ! αποσταση απο οθονη 2.70 και πισω το σαμπ θα εχει αποσταση 1.70 περιπου απο τον τριθεσιο καναπε
εγω θα ελεγα για αρχη να παρεις ενα minidsp 2x4 , και με το rew να εξαντλησεις τα sub σου.
τι ειναι αυτο που σου λειπει ? θελεις και αλλη δονηση ή σου λειπει midbass?
νομιζω το αδυναμο σημειο σου ειναι τα ηχεια και οχι τα sub.
βαζωντας τριτο sub η ανομοιογενεια θα μεγαλωσει κι αλλο.

Reaction score
1.042
Ναι την πατησα, με τα rp 260 θα ειμαι οκ? για μεγαλυτερα δεν το βλεπω λογω χωρου και χρηματων! υπαρχουν και τα r28 f απο την παλια σειρα ,μπορει να μπαινουν και αυτα ! τι λες? αν το κανω ετσι πουλαω τα πισω τα 150 βαζω τα 160 πισω και μπροστα ενα απο τα 2 που ειπα παραπανω

Reaction score
4.233
Μια χαρά θα είσαι με τα 260 αν και θα έλεγα να πας με την μια στα RP 280F εφόσον έχεις και τον 7010...

Όσο για κόστος σούταρε με την μια οτι σου περισσεύει.(RP-160Μ)

Edit: Ταυτόχρονα έβαζες και την αγγελία εε?? https://www.avsite.gr/forum/threads/klipsch-rp-150m.158507

Last edited:

Reaction score
1.042
Τα 280 ειναι τεραστια και πρεπει να μετακινησω τηλεορασεις βασεις κλπ ,τα 28 ρια δεν θα ταιριαζουν ηχητικα λες

Reaction score
1.042
80hz small τα μπροστα 100 τα μεσαια κ πισω και τα πανω 120
τo σαμπ τερμα 140 νομιζω

Timaras

Reaction score
2.153
Έχει νόημα να κόβεις το sub πιο ψηλά από όλα τα υπόλοιπα ηχεία?

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.562
Από ότι είδα στην φωτογραφία, υπάρχει η δυνατότητα για ηχεία δαπέδου.
Τέλος πάντων. Εφ όσον όμως θα κόβετε τόσο ψηλά τα βασικά ηχεία, (κάτι για 120 βλέπω κλπ) απορώ γιατί χρειάζονται μεγαλύτερα.
Τα δικά μου τα έχω στα 40hz και είμαι μια χαρά. Όσο ανεβάζω την συχνότητα αποκοπής τόσο καταστρέφεται ο ήχος (στην δικιά μου περίπτωση).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.155
Από ότι βλέπω στη φωτογραφία:

Screenshot_20170529-165506.png

Έχεις δεξιά τέρμα πίσω γωνιασμένο το ηχείο, και από μπροστά του το σαμπ.
Αριστερά ομοίως, το σαμπ δείχνει να είναι αρκετά πιο μπροστά από το κυρίως ηχείο.

Σε αυτή την τοποθέτηση, η πάνω επιφάνεια του σαμπ είναι μια κακή αντανακλαστική επιφάνεια για το ηχείο σου.

Τα σαμπ σου, από ότι βλέπω εδώ, παίζουν μέχρι 150 κύκλους μιά χαρά.

Κάνε το εξής: τέρμα γωνία βάλε τα σαμπ, με τέτοιο τρόπο ώστε το γουφερ να σε κοιτάει στα μούτρα, φάτσα κάρτα.
Και όσο πιο πίσω γίνεται, να ακουμπάει πίσω τοίχο και στα πλάγια να ακουμπάει τοίχο.

Πάνω στο σαμπ, τοποθέτησε τα κυρίως ηχεία (χωρίς βάσεις), με τέτοιο τρόπο ώστε η εμπρόσθια μπαφλα του ηχείου να έρθει "πρόσωπο" με την εμπρόσθια μπαφλα του σαμπ. Έτσι, και το σαμπ και το ηχείο θα σε κοιτάνε φάτσα κάρτα, στην ευθεία.

Για να μη γλιστράνε τα ηχεία πάνω στο σαμπ, βάλε ανάμεσά τους κάτι αντιολισθητικό. Οτιδήποτε, δεν έχει σημασία. Καουτσούκ, σιλικόνη, φελλό, ο,τι έχεις εύκαιρο.

Δήλωσε όλα τα ηχεία Small στον ενισχυτή, και βάλε το σημείο κρος στους 120 κύκλους.
Το κρος στην πλάτη του σαμπ άστο τέρμα στους 150, άστο ελεύθερο, να κάνει κρος μόνο ο ενισχυτής.

Καντα αυτά, και ξαναμιλάμε. ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.155
Το κυρίως σου ηχείο, όπως βλέπω εδώ, έχει γουφερ 5,25" (μικρούλι) και η απόκριση ξεκινά από τους 48 κύκλους στο -3dB. Όταν στα 50 χερτζ ρίχνει κοιλιά 3 ντεσιμπέλ από τις επίσημες μετρήσεις της μαμάς φίρμας που σίγουρα το κολακεύουν λίγο, θεώρησε με ασφάλεια ότι ούτε στα 100 χερτζ δε μπορεί να ανταπεξέλθει, κι εσύ τα έχεις στα 80... Τζάμπα τρώνε το ζόρι, δε μπορούν εκεί.

Στα 120 χερτζ, με τη γλυκιά αποκοπή του κρος του ενισχυτή σου, θα δουλέψει αρκετά αξιοπρεπώς, χωρίς να ζοριζεται ούτε αυτό, ούτε ο ενισχυτής σου.

Κι άσε τα σαμπ να βγάζουν όλο το μπάσο, δεν έχουν ανάγκη αυτά, αντέχουν. ;)

Κι έτσι, δε χρειάζεται να αλλάξεις ηχεία. Άστα ήσυχα. Με 1 σαμπ κάτω από κάθε ηχείο, θα είναι σα να έχεις ηχεία 3 δρόμων, με 5-αρι μιντ και βαρβατο γουφερ. Μια χαρά. :)

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.155
Τα όμοια ισχύουν και για το κεντρικό σου ηχείο, καθώς από ότι βλέπω εδώ, παρά τα 4 μεγάφωνα διαμέτρου 5,25" (μικρούλια και ίδια με των κυρίως ηχείων), η απόκριση συχνότητας που δίνει πλουσιοπάροχα η μαμά φίρμα είναι από 58 κύκλους στα -3dB.

Άξιο προσοχής ότι με 4 γουφερ δίνει υψηλότερο σημείο απόκρισης χαμηλών συχνοτήτων από ότι στο κεντρικό με 1 ίδιο γουφερ, ενώ όλες οι καμπίνες είναι μπας ριφλεξ.

Θεωρώ πιο λογικό να εκτιμηθεί ότι και τα κυρίως ηχεία ξεκινούν απόκριση από 60 κύκλους στα -3dB, παρά τα όσα λέει η φίρμα, άρα όλη αυτή η σειρά με αυτά τα μικρά γουφερ είναι φτιαγμένη να δουλέψει με κρος στα 120 χερτζ.

Είναι πάντως πολύ θετικό ότι έχεις ίδια γουφερ σε κυρίως και κεντρικό, θα έχει ομοιογενές άκουσμα.

Πολύ σωστά έκανες και πήρες 2 σαμπ, νομίζω πως αποτελούν ένα ισορροπημένο συνδυασμό με αυτά τα ηχεία και για αυτό το χώρο. ;)

Αν πάρεις ακόμα 2 σαμπ, η πιο καλή τοποθέτηση θα είναι στις 2 πίσω γωνίες του δωματίου. Θα είναι όμως δύσκολο για τον ενισχυτή σου να τα καλιμπραρει αυτόματα, μάλλον θα τα κάνει θάλασσα. Σε τέτοια περίπτωση θέλει καλιμπραρισμα δια χειρός γνώστη, ειδάλλως απαιτείται ενισχυτής με 4 εξόδους για σαμπ που να μπορεί να τα ισοσταθμισει αυτόματα, κάτι διόλου απλό ή φτηνό. ;)

Reaction score
1.042
Τα βασης ειναι ποιο κατευθυντικα λογω μεγεθους τα πατωματος εχουν πολύ λιγες μοιρες να στραφουν στον χωρο ακροασης,γιαυτο τα γυρισα σε βασης αλλα βλεπω να ξαναβαζω πατωματος

Reaction score
1.042
Κωστα το κυριο ηχειο ειναι 6.5 οχι 5.25 ειναι το 160 μ ! Δεξια υπαρχει το σωμα του καλοριφερ και αριστερα υπαρχει ντουλαπα που ανοιγει οποτε εχει αποσταση 40 εκατοστων! Τωρα η τοποθετηση των ηχειων ασχετα με το πως φαινεται ειναι ακριβως στην ιδια ευθεια σε σχεση με το σαμπ! Πιστευω οτι ο ηχος δεν ανακλατε παντως,θα βγαλω φωτο να δεις

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.155
Όντως, παραπλανούν εύκολα οι φωτογραφίες.

Παρόλα αυτά, εμμένω στην αρχική πρόταση τοποθέτησης:

Κάνε το εξής: τέρμα γωνία βάλε τα σαμπ, με τέτοιο τρόπο ώστε το γουφερ να σε κοιτάει στα μούτρα, φάτσα κάρτα.
Και όσο πιο πίσω γίνεται, να ακουμπάει πίσω τοίχο και στα πλάγια να ακουμπάει τοίχο.

Πάνω στο σαμπ, τοποθέτησε τα κυρίως ηχεία (χωρίς βάσεις), με τέτοιο τρόπο ώστε η εμπρόσθια μπαφλα του ηχείου να έρθει "πρόσωπο" με την εμπρόσθια μπαφλα του σαμπ. Έτσι, και το σαμπ και το ηχείο θα σε κοιτάνε φάτσα κάρτα, στην ευθεία.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.253
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale