Τρελός για Panasonic Plasma αλλά και τρελός για ''εξομάλυνση'' εικόνας

Reaction score
0
Καλημέρες και χρόνια πολλά.

εδώ και 2-3 μήνες ψάχνω ψάχνω και ακόμα ψάχνω προς ποια τηλεόραση να επιλέξω.

Έχω δει τι εστί Panasonic Plasma U10 και U20 (default ρυθμίσεων σε κατάστημα)....... και έχω δει και LED Samsung C650 και 6000series.

Καλές οι ίντσες και η τιμές των panasonic plasma σε σχέση με LED.....επίσης είμαι αρκετά επηρεασμένος από το θόρυβο που έκαναν τα panny plasma σε όλα τα forum για το value for money ειδικά με κάτι προσφορές τον Μάιο, Ιούνιο.

Όσες φορές όμως είδα μια 100hz LED είδα αυτή την εξομάλυνση εικόνας που με γοήτευε περισσότερο από το καλύτερο μαύρο της plasma......Διαθέτω και εργαλείο calibration και πιστεύω οτι αν πάρω μια LED και τη ρυθμίσω καλά η διαφορά στην εικόνα δεν θα είναι χαωτική.

Αυτή η εξομάλυνση λοιπόν........τι γίνεται στα Panny plasma?......Είναι δικαιολογημένη η απογόήτευσή μου όταν τις είδα να παίζουν σε καταστήματα και είδα τις LED με φυσικότερη κίνηση και πιο εντυπωσιακές ?

είδα και μια Philips Cineos
http://www.skroutz.gr/s/73089/Philips-42PFL5604H-42.html?keyphrase=Philips+42PFL5604H+42''
να παίζει απλό τηλεοπτικό σήμα της digea και έπαθα την πλάκα μου με το μηδενικό ghosting που ήταν αδύνατο να ακολουθήσει το Panny plasma.

Θέλω να βλέπω τα blu-ray μου αλλά και να απολαμβάνω ποδόσφαιρο μπάσκετ και formula1 μέσω HD satellite χωρίς να βλέπω trails.......

για δώστε καμιά συμβουλή.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απάντηση: Τρελός για Panasonic Plasma αλλά και τρελός για ''εξομάλυνση'' εικόνας

Εγώ αντιθέτως όσες φορές έχω δεί led ή lcd βλέπω χειρότερη κίνηση σε σχέση μια πλασμα.
Βέβαια έχω και μια ψιλοαλλεργεία στα βελτιωτικά κίνησης μιας και σε μη hd σήμα(όπως είναι της digea πχ) τα κάνουν χειρότερα.Εντάξει εδώ παίζει ρόλο και ο scaller της εκάστωτε τηλεόρασης και η σειρα u10 δεν είχε και τις καλύτερες των επιδόσεων σε αυτόν τον τομέα.
Αν φυσικά βλέπεις καλύτερη κίνηση στις τηλεοράσεις που ανέφερες τότε αγόρασε μια εξ αυτών.
Πάντως κοίτα και τις νέες πλάσμα της Σαμσουνγκ.Είναι εκπληκτικές!

Reaction score
0
Απάντηση: Τρελός για Panasonic Plasma αλλά και τρελός για ''εξομάλυνση'' εικόνας

Φαντάσου τώρα ότι η philips LCD που είδες είναι της φθηνής σειράς και δεν έχει τον καλό επεξεργαστή που έχουν τα ακριβά μοντέλα.

Οι plasma μπορεί να είναι value for money, αλλά μέχρι εκεί. Ιδίως η U10 στην κίνηση έχει πρόβλημα.

Επίσης ένας παράγοντας είναι ότι δεν μπορείς να κρίνεις την κακή κίνηση μιας TV σε ένα κατάστημα, γιατί πολλές φορές είναι ρυθμισμένα λάθος.

Εγώ αγόρασα αυτό που μου έλεγαν τα μάτια μου και δεν το μετάνιωσα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Οι plasma μπορεί να είναι value for money, αλλά μέχρι εκεί.
Για ανάλυσε το λίγο παραπάνω αυτό..

JL_

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Τρελός για Panasonic Plasma αλλά και τρελός για ''εξομάλυνση'' εικόνας

Ιδίως η U10 στην κίνηση έχει πρόβλημα.
H U10;! Τί πρόβλημα ακριβώς;

Reaction score
0

Το παίρνω πίσω, δεν θέλω άλλο αίμα καλοκαιριάτικα...:138:

Agg

Reaction score
0
Εγω πριν κανα δυμηνο ετρεχα στα (επωνυμα) καταστηματα για μια τηλεοραση 42'' για τον πατερα μου.
Ειμαι κατοχος plasma Panasonic και μαλιστα πολλυ ευχαριστημενος
Οταν ελεγα στους πωλητες οτι θελω plasma Panasonic ακουγα οτι π@π@ρι@ μπορειτε να φανταστειτε.
Γιατι τοσο δυσφημηση δεν μπορω να καταλαβω. Εφτασα σε σημειο να σκεφτω να μαζεψω ονοματα (καταστηματος και πωλητη) και να κανω ενα ωραιοτατο e-mail προς την Intertech αλλα μετα ως κλασσικος Ελληναρας κοιταξα να κανω τη δουλεια μου και να μην μπλεξω σε "παλιοϊστοριες"

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Το παίρνω πίσω, δεν θέλω άλλο αίμα καλοκαιριάτικα...:138:
Λέγε βρε..
Το πολύ-πολύ να σφαχτούμε με το βαμβάκι..:137:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τρελός για Panasonic Plasma αλλά και τρελός για ''εξομάλυνση'

H U10;! Τί πρόβλημα ακριβώς;
Γιάννη και εμένα η κίνηση της σειράς 10 σε sd σήμα,δεν μου φαίνεται και η καλύτερη.Υπάρχουν κάποια trails στο ποδόσφαιρό καθώς και judder σε ταχέως κινούμενες σκηνές.Δεν ξέρω βέβαια αν φταίει ο αποπλέκτης της(που μάλλον αυτό είναι) ή κάτι άλλο μιας και το πανελ της έχει πολύ γρήγορο χρόνο αντίδρασης.

JL_

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τρελός για Panasonic Plasma αλλά και τρελός για ''εξομάλυ

Γιάννη και εμένα η κίνηση της σειράς 10 σε sd σήμα,δεν μου φαίνεται και η καλύτερη.Υπάρχουν κάποια trails στο ποδόσφαιρό καθώς και judder σε ταχέως κινούμενες σκηνές.Δεν ξέρω βέβαια αν φταίει ο αποπλέκτης της(που μάλλον αυτό είναι) ή κάτι άλλο μιας και το πανελ της έχει πολύ γρήγορο χρόνο αντίδρασης.
Δοκίμασε το IFC στο On για σήματα βίντεο, Γιώργο...

Το εγγενές judder του φιλμ, δεν εξαλείφεται βέβαια, αλλά αποδίδεται όπως και στην αίθουσα, χωρίς τα σπασίματα που επιφέρει το 3:2 pulldown.

Δεν υποστηρίζει κανείς πως η U10 έχει την καλύτερη κίνηση που υπάρχει, αλλά αν θεωρείται αυτή η κίνηση προβληματική, τότε ο ανταγωνισμός στην κατηγορία τιμής της, είναι για τα σκουπίδια...

Έχω την εντύπωση, πως ο φίλος dimitris__ εννοούσε την U20, η οποία δεν διαθέτει IFC...

Reaction score
0

U20 εννοούσα, sorry. Την έχει φίλος στη δουλειά, διπλανό γραφείο, έχουν πέσει κορμιά σε μάχες LCD-plasma στο χώρο μας, και τελικά την αγόρασε (είχε και πρίν plasma).

Βασικά την πάτησε με το IFC, αλλά και γενικότερα δεν είναι ικανοποιημένος (την επόμενη φορά λέει ίσως να κοιτάξει και για LCD), πράγμα που ακούγεται σαν σκύλος που νιαουρίζει...

Reaction score
0
δηλαδή μου λέτε να αποφύγω U20 σειρά και να πάω στην S20 που θα έχει το IFC και οτι από σήμα δορυφορικό (τα υπολοιπα θα είναι blu-ray πηγές) δε θα έχω πρόβλημα?

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Τρελός για Panasonic Plasma αλλά και τρελός για ''εξομάλυνση'' εικόνας

δηλαδή μου λέτε να αποφύγω U20 σειρά και να πάω στην S20 που θα έχει το IFC και οτι από σήμα δορυφορικό (τα υπολοιπα θα είναι blu-ray πηγές) δε θα έχω πρόβλημα?
Αμα θελεις TV για να βλεπεις σινεμα - ταινιες, ξεχασε οτιδηποτε αλλο απο τεχνολογια plasma. Ο φωσφορος μπορει να αποτελει "ξεπερασμενη" τεχνολογικα λυση, ποιοτικα ομως ειναι τουτη τη στιγμη ο,τι καλυτερο. Εκει οι plasma απλως δεν παιζονται. Θα δεις οτι προγραμμα τους δωσεις.

Αμα θελεις φωτεινοτητα σε ανοικτους χωρους μερα - νυχτα, λυσεις υπαρχουν πολλες, για ταινιες ομως ξεχνας οτι αλλο, τουλαχιστο μεχρι την ελευση των OLED. Εκει θα δουμε.

Αμα θελεις να βλεπεις ταινιες βραδυ, μη ματαιοπονεις, Panasonic plasma. Στο γραφω καθετα, πιστεψε με, εχω δει ο,τι διατιθεται στο εμποριο. Με το που αγορασεις οτιδηποτε αλλο και μετα δεις μια καλοστημενη plasma, θα κλαψεις τα χρηματα που θα εχεις δωσει. Αν υπαρχει εστω και ενας που εχει αλλη αποψη ας βγει να το συζητησει. Οπως και με τους προβολεις, καλα ολα τα νεα προιοντα, οταν ομως θελεις να δεις ταινιες βραδυ, CRT τριφακος και τελος.

Αμα τωρα μπορεις να βρεις καμμια 500αρα η 600αρα Pioneer, εκει αλλαζει το ζητημα...

Reaction score
0

Εγώ έχω διαμετρικά αντίθετη άποψη. Πιστεύω ότι οι LCD είναι πολύ μπροστά σε χρώματα - ευκρίνεια και ότι μπροστά σε μια μέτρια LCD η καλύτερη plasma μοιάζει με ξέπλυμα.

Έχουμε "τσακωθεί" ώρες και ώρες με 2 ξεροκέφαλους συναδέλφους (και γω 3) για την υπεροχή των LCD (αυτοί είναι plasmaτάκηδες). Μια μέρα πήγαμε για χαβαλέ στο Saturn του Γέρακα και μόλις είδανε δίπλα - δίπλα τη U20 (που είχε είδη αγοράσει ο ένας) με την παλιά δικιά μου Sharp LCD (52XL2E), τους κόπηκε το γέλιο. Μια ώρα με το τηλεκοντρόλ προσπαθούσανε να λύσουν το "πρόβλημα" αλλά τελικά ξέπλυμα και "αβυσσαλέο γκρίζο"...

Οι CRT παίζουν ακόμα μόνες τους σε αντίθεση - μαύρο - χρώματα - κίνηση, αλλά ποιος θέλει το πλυντήριο στο σαλόνι του για 32 ίντσες;

JL_

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Τρελός για Panasonic Plasma αλλά και τρελός για ''εξομάλυνση'' εικόνας

Εγώ έχω διαμετρικά αντίθετη άποψη. Πιστεύω ότι οι LCD είναι πολύ μπροστά σε χρώματα - ευκρίνεια και ότι μπροστά σε μια μέτρια LCD η καλύτερη plasma μοιάζει με ξέπλυμα.

Έχουμε "τσακωθεί" ώρες και ώρες με 2 ξεροκέφαλους συναδέλφους (και γω 3) για την υπεροχή των LCD (αυτοί είναι plasmaτάκηδες). Μια μέρα πήγαμε για χαβαλέ στο Saturn του Γέρακα και μόλις είδανε δίπλα - δίπλα τη U20 (που είχε είδη αγοράσει ο ένας) με την παλιά δικιά μου Sharp LCD (52XL2E), τους κόπηκε το γέλιο. Μια ώρα με το τηλεκοντρόλ προσπαθούσανε να λύσουν το "πρόβλημα" αλλά τελικά ξέπλυμα και "αβυσσαλέο γκρίζο"...
Aν στο σπίτι σου έχεις συνθήκες φωτισμού MM ή Κωτσόβολου, συμφωνώ απόλυτα κι εγώ, οι Plasma υστερούν.

Οι CRT παίζουν ακόμα μόνες τους σε αντίθεση - μαύρο - χρώματα - κίνηση, αλλά ποιος θέλει το πλυντήριο στο σαλόνι του για 32 ίντσες;
Στο ανωτέρω περιβάλλον, οι CRT φαίνονται ακόμα χειρότερα από τις Plasma. Eκεί να δεις ξέπλυμα και "αβυσσαλέο γκρίζο"...

Reaction score
119
Απάντηση: Re: Τρελός για Panasonic Plasma αλλά και τρελός για ''εξομάλυνση'' εικόνας

Αμα θελεις να βλεπεις ταινιες βραδυ, μη ματαιοπονεις, Panasonic plasma.
Συμφωνω κι επαυξανω οσο παει...:126:

Reaction score
0

Φιλε Dimitris__, sorry, δεν εχω κατι εναντιον σου, αλλα το σχολιο μου ειναι απλα: "limited experience" και τέλος. Η αληθεια ειναι ο,τι περιγραφεις στο ακριβως αντιθετο ομως! Αυτο που νομιζεις ευκρινεια δεν ειναι πραγματικα ευκρινεια, ειναι αυτο το ηλιθιο αυξημενο sharpness που υπερ-τονιζουν στα default settings οι κατασκευαστες για να πουσαρουν τα περιγραμματα οσων βλεπεις. Αυτο που νομιζεις ως καλυτερο χρωμα ειναι το ανοητο πουσαρισμα που βλεπεις σε ολα τα demo των καταστηματων. Αν καπου υπερτερει η plasma, αυτο ειναι τα χρωματα, η ευκρινεια και το μαυρο.

Εκανες συγκριτικο στο Saturn? Ελεος! Παναγια μου! Στον φωτισμο του Saturn και του Κωτσοβολου δεν υπαρχει ποτε περιπτωση να δεις καλη εικονα απο Plasma, παει και τελειωσε. Σκετο μηδεν!

Η κοντρα LCD-plasma δεν υπαρχει και οσοι λενε οτι οι LCD αποδιδουν καλυτερα σε συνθηκες θεασης σπιτι βραδυ - σινεμα, το λενε ειτε επειδη εχουν συμφερον (βλ. καταστηματα) ειτε επειδη ειναι τυφλοι. Τοσο απλα! Σα να κοντραρεις το κτηνος τον 9αρη Barco 909/Cine9 με τα ψηφιακα γκατζετακια που κυκλοφορουν, δεν υπαρχει κοινος παρανομαστης συγκρισης.

Θα σου ξαναπω, μη χανεις την ωρα σου, αμα θες την καλυτερη εικονα ever παιρνεις Pioneer KRP-600A η 500Α, αμα θες την καλυτερη εικονα σημερα παιρνεις μια απο τις μεγαλες Panasonic plasma. Μιλαμε μονο για σινεμα σε πολυ χαμηλο φωτισμο. Διαφορετικα μακρια απο plasma.

Αμα βρεις καμμια 500αρα η 600αρα Pioneer, τοτε εχεις μια καλη βαση για ξεκινημα, εχει ομως πολυ δρομο ακομη. Πιστεψε με, σου λεω αληθεια. Κανενας δεν εχει ποτε δει αυτο που πραγματικα μπορουν να κανουν αυτες οι απιστευτες οθονες, ειναι εντελως αλλου! Εγω τη δικια μου 500αρα την εστρωσα καμμια 100αρια ωρες και μετα μπηκα στο ψητο. Ξηλωσα τα τροφοδοτικα με βαριες επεμβασεις στα κυκλωματα στο εσωτερικο οθονης και media receiver, αντικατεστησα το display port καλωδιο και εκανα ISF calibration με το contrast στο θεο χωρις καθολου gamma clipping! Οσο απεχουν ολες οι αλλες οθονες απο την 500αρα/600αρα αλλο τοσο απεχει η νορμαλ οθονη με τη δικια μου, μετα το βαρυ πειραγμα. Τωρα μου μενει να φτιαξω και το HDMI καλωδιο και τελειωνω. Αμα θελεις να πειστεις για οτι σου γραφω, σε λιγο διαστημα θα εχω τελειωσει, στειλε μηνυμα και ελα να δεις το αποτελεσμα με την ταινια της αρεσκειας σου.

Reaction score
777
ε ρε τελικά που υπάρχει υποκειμενισμός και στην εικόνα.

να δώ πότε θα εμφανιστούν οι πρώτοι χαιεντάδες και εδώ...

προσωπικά έχω την plasma panasonic v20 42 ίντσες.είναι πολύ καλή.ειδικά το μαύρο.η φωτεινότητα είναι λίγο χαμηλή.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

ε ρε τελικά που υπάρχει υποκειμενισμός και στην εικόνα.
Σιγά μη και δεν υπήρχε.
Υπάρχει όμως γιατί οι πλειοψηφία δεν έχει παρακολουθήσει μια σωστά στημένη οθόνη ή μια σωστά στημένη κοντρα πλασμα-lcd(με led ή χωρίς).
Όχι ότι έτσι θα εξαλειφόταν,σίγα.Απλά ο καθένας θα καταλάβαινε τι πραγματικά τον τσιγκλάει σε μια είκόνα.'Αλλοι θέλουν απύθμενο μαυρό και ας υπάρχουν προβληματάκια στην κίνηση,άλλοι γουστάρουν το wow-factor(λέγε με dlp στους προβολείς),άλλοι θέλουν μεγάλο κοντράστ,άλλοι πάλι θέλουν υψηλή φωτεινότητα.
Άλλοι πάλι τα θέλουν όλα:137:,αλλά αυτό δεν παίζει γιατί κάθε τεχνολογία έχει τους περιορισμούς της.

προσωπικά έχω την plasma panasonic v20 42 ίντσες.είναι πολύ καλή.ειδικά το μαύρο.η φωτεινότητα είναι λίγο χαμηλή.
Λογικό.Δεν γίνεται να έχεις και τα 2.Και δεν πρόκειται αν δεν έρθουν τηλεοράσεις με πανελ που να είναι led ή AMOLED(οργανικές).Εκεί είναι το τέλος του δρόμου στις συμβατικές τεχνολογίες.Και είναι το τέλος του δρόμου όχι απο άποψη χρωματικής πιστότητας(μιας και το d65 μπορεί να αποδωθεί με εξαιρετική ακρίβεια και απο φθηνές πλέον οθόνες) αλλά στο θέμα του μαύρου(πραγματικός μηδενισμός) και της φωτεινότητας(θα δίνει τόσο φώς όσο αντέχει το led,δλδ πάρα πολύ).

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Ξηλωσα τα τροφοδοτικα με βαριες επεμβασεις στα κυκλωματα στο εσωτερικο οθονης και media receiver, αντικατεστησα το display port καλωδιο και εκανα ISF calibration με το contrast στο θεο χωρις καθολου gamma clipping!
Για λέγε,για λέγε..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.095
Members
38.528
Νεότερο μέλος
Nikos67