Τρελός για Panasonic Plasma αλλά και τρελός για ''εξομάλυνση'' εικόνας

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Τρελός για Panasonic Plasma αλλά και τρελός για ''εξομάλυνση'' εικόνας

Σιγά μη και δεν υπήρχε.
Υπάρχει όμως γιατί οι πλειοψηφία δεν έχει παρακολουθήσει μια σωστά στημένη οθόνη ή μια σωστά στημένη κοντρα πλασμα-lcd(με led ή χωρίς).
Όχι ότι έτσι θα εξαλειφόταν,σίγα.Απλά ο καθένας θα καταλάβαινε τι πραγματικά τον τσιγκλάει σε μια είκόνα.'Αλλοι θέλουν απύθμενο μαυρό και ας υπάρχουν προβληματάκια στην κίνηση,άλλοι γουστάρουν το wow-factor(λέγε με dlp στους προβολείς),άλλοι θέλουν μεγάλο κοντράστ,άλλοι πάλι θέλουν υψηλή φωτεινότητα.
Άλλοι πάλι τα θέλουν όλα:137:,αλλά αυτό δεν παίζει γιατί κάθε τεχνολογία έχει τους περιορισμούς της.

Λογικό.Δεν γίνεται να έχεις και τα 2.Και δεν πρόκειται αν δεν έρθουν τηλεοράσεις με πανελ που να είναι led ή AMOLED(οργανικές).Εκεί είναι το τέλος του δρόμου στις συμβατικές τεχνολογίες.Και είναι το τέλος του δρόμου όχι απο άποψη χρωματικής πιστότητας(μιας και το d65 μπορεί να αποδωθεί με εξαιρετική ακρίβεια και απο φθηνές πλέον οθόνες) αλλά στο θέμα του μαύρου(πραγματικός μηδενισμός) και της φωτεινότητας(θα δίνει τόσο φώς όσο αντέχει το led,δλδ πάρα πολύ).
Φιλε στριφτε,
νομιζω οτι τα εχεις γραψει ολοσωστα, με το ονομα τους. Δεν υπαρχει κατι για ολα, για τα παντα. Αναλογως τι ζητας αναλογως αγοραζεις.
Προσωπικα εχω δει οθονη με οργανικο led, εχει σαφως τις υψηλοτερες δυνατοτητες και προοπτικες, αλλα και θεωρητικα ειναι ανυπερβλητη. Ωστοσο θα πρεπει να περιμενουμε για να δουμε και καμμια εμπορικη οθονη. Αυτο που δε γνωριζω ειναι η τατυτητα με την οποια μπορουν τα στοιχεια να αποχρωματιζονται, να σβηνουν. Σβηνουν τελειως, αυτο ειναι δεδομενο, ομως υπαρχουν και αλλες παραμετροι.

Κατα τη γνωμη μου η τεχνολογια αυτη θα εκτοπισει τα παντα αφου θα απλωνεις πανι στον τοιχο οσο μεγαλο θελεις και σουπερ φωτεινο, θα εχεις εναν barco σε full HD σε μηδενικο κοστος οταν η τεχνολογια ωριμασει.
Αυτο που δεν εχω δει ειναι ο οθομη με laser της Mitsubishi, λενε οτι μπορει να αποδωσει πολυ μεγαλυτερο βαθος χρωματος, ομως αυτο πρακτικα ειναι αχρηστο αφου το standard με D65 αλλα προβλεπει.

Για να δουμε λοιπον...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απάντηση: Τρελός για Panasonic Plasma αλλά και τρελός για ''εξομάλυνση'' εικόνας

Σβήνουν πολύ ταχύτερα (είπαμε είναι led),σχεδόν ακαριαία τολμώ να πω.
Ελέω 3d όμως η τεχνολογία αυτή πάει εις τις καλένδες οπότε άγνωστο πότε θα μπορέσουμε να δούμε εμπορική υλοποίηση.
Για το laser,η μόνη περίπτωση να το δούμε σε προβολέα είναι να μην τυφλώνει.Το παλεύει η Σονυ(απ ότι ξέρω),αλλά μέχρι στιγμής δεν της βγαίνει.
Σε τηλεόραση κάπου είχα δεί ότι θα έκανε κίνηση η Mitsubishi,αλλά δεν ξέρω αν τελικά έκανε το βήμα(και δεν το βρίσκω τώρα..).

JL_

Reaction score
19
H LaserVue της Mitsubishi κυκλοφορεί εδώ και 2-3 χρόνια, αλλά πέρα από την επαναστατική τεχνολογία φωτισμού, δεν παύει να αποτελεί μία προβολική τηλεόραση, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Τα OLED σίγουρα θα μας δώσουν καλύτερο μαύρο κι από τις CRT, αλλά κι αυτά δεν αποτελούν πανάκεια. Με όλα τα πλεονεκτήματα που συνδυάζουν, έχουν ακόμα να λύσουν θέματα ικανοποιητικού ποσοστού επιτυχημένης βιομηχανικής παραγωγής, χρωματικής εκτροπής με την πάροδο του χρόνου και μη αναστρέψιμα παραμένουσα είδωλα (burn-in)...

Reaction score
0
Στο θέμα του φωτισμού παίζουν ρυθμιζόμενα σποτάκια που πέφτουν στον τοίχο.
Φυσικά δε θέλω να βλέπω τηλεόραση πάντα στο απόλυτο σκοτάδι....Για ταινίες ναι.......κατασκόταδο......αλλά άμα είναι για καμιά μπάλα, ποδόσφαιρό ή φόρμουλα 1.......αν υπάρχει λίγος φωτισμός στο χώρο (αλλά κλειστές κουρτίνες και απευθείας ακτίνες ήλιου στο σαλόνι δε μπαίνουν λόγω προσανατολισμού και γειτονικών πολυκατοικιών) η plasma θα χαραμιστεί?

τόσο χάλια θα δείχνει απέναντι σε μια lcd?

JL_

Reaction score
19
Σε γενικές γραμμές, όσον αφορά τη φωτεινότητα, οι σημερινές Plasma βρίσκονται περίπου στα επίπεδα των CRT και λίγο καλύτερα...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Τρελός για Panasonic Plasma αλλά και τρελός για ''εξομάλυνση'' εικόνας

Στο θέμα του φωτισμού παίζουν ρυθμιζόμενα σποτάκια που πέφτουν στον τοίχο.
Φυσικά δε θέλω να βλέπω τηλεόραση πάντα στο απόλυτο σκοτάδι....Για ταινίες ναι.......κατασκόταδο......αλλά άμα είναι για καμιά μπάλα, ποδόσφαιρό ή φόρμουλα 1.......αν υπάρχει λίγος φωτισμός στο χώρο (αλλά κλειστές κουρτίνες και απευθείας ακτίνες ήλιου στο σαλόνι δε μπαίνουν λόγω προσανατολισμού και γειτονικών πολυκατοικιών) η plasma θα χαραμιστεί?

τόσο χάλια θα δείχνει απέναντι σε μια lcd?
Κοιτα να δεις, οι ταινιες για να τις απολαυσεις θελουνε τελειο σκοταδι και ακομη και μικρες ανακλασεις απο τοιχους, ταβανι, κλπ. Εχω μια καταπληκτικη plasma TV, βασικα καλυτερη δε γινεται, η θεαση σε συνθηκες υψηλου φωτισμου ειναι αποδεκτη οχι ομως και κατι το φοβερο. Εκει θες LCD. Ειναι κριμα να βαλεις μια plasma και να βλεπεις μπαλα η F1. Σαν τις CRT και τους 3φακους προβολεις, δεν αξιζει. Στο σκοταδι ομως η ποιοτητα εικονας ειναι σε αλλα επιπεδα. Ο,τι εχει φωσφορο θελει σκοταδι. IMHO παντα.

Reaction score
249
Απάντηση: Τρελός για Panasonic Plasma αλλά και τρελός για ''εξομάλυνση'' εικόνας

οταν λεμε αποδεκτη εικονα απο πλασμα εννοουμε οτι απο ασχετο βλεπεται ανετα ή θα μου τη φερει η γυναικα μου στο κεφαλι γιατι δεν βλεπεται η σειρα που παρακολουθει στην τηλεοραση;
Παλια ειχα μια 32αρα hitachi crt και μια χαρα εβλεπα με φως ετσι θα φαινεται και η πλασμα;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.934
Re: Απάντηση: Τρελός για Panasonic Plasma αλλά και τρελός για ''εξομάλυνση'' εικόνας

οταν λεμε αποδεκτη εικονα απο πλασμα εννοουμε οτι απο ασχετο βλεπεται ανετα ή θα μου τη φερει η γυναικα μου στο κεφαλι γιατι δεν βλεπεται η σειρα που παρακολουθει στην τηλεοραση;
Παλια ειχα μια 32αρα hitachi crt και μια χαρα εβλεπα με φως ετσι θα φαινεται και η πλασμα;
Επειδή τυχαίνει να έχω εκπροσώπους και των 3 τεχνολογιών (Plasma, LCD, LED) στο σπίτι ( Pioneer KRP-500A, Samsung 37" B650, Samsung 40" 6600 αντίστοιχα) μπορώ να μεταφέρω την προσωπική μου άποψη, με βάση τις δικές μου εμπειρίες.
Η τεχνολογία plasma, όπως τουλάχιστον αντιπροσωπευόταν από την Pioneer κυριολεκτικά δεν έχει αντίπαλο. Αν μάλιστα η θέαση ταινιών είναι το πρώτο ζητούμενο, τότε δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Στο σπίτι τα άσχετα μέλη της οικογένειας απλά έμειναν με το στόμα ανοιχτό και ο μοναδικός ενδοιασμός τους ήταν το μέγεθος (πέρασα από 32" CRT στις 50"). Μετά την πρώτη εβδομάδα όμως οι κυρίες του σπιτιού το συνήθισαν και εγώ θα ήθελα την 60άρα! Και δεν έχω το παραμικρό παράπονο όταν βλέπω τηλεοπτικό πρόγραμμα σε φωτεινό δωμάτιο (καμμιά σχέση με τους CRTικούς προβολείς). Σε ταινίες βέβαια όταν θέλεις να απολαύσεις, το σκοτάδι είναι must.

Η 37" Lcd προοριζόταν για το δωμάτιο του γιού μου. Πριν όμως, πέρασε από το σαλόνι για μια α-β αντιπαράθεση με την plasma. Καμμία σχέση!!! Στην plasma το μαύρο είναι μαύρο. Δεν γκριζάρει όπως στην lcd. Τα χρώματα που αρχικά στην lcd εντυπωσιάζουν, σε λίγο φαίνονται ψεύτικα, όχι τόσο φυσικά, ιδανικά ίσως μόνο για να βλέπεις ποδόσφαιρο ή παιχνίδια στο PS3 και μέχρι εκεί. Και αν αρχίσεις να παίζεις στο PS3, η απόκριση της plasma είναι αστραπιαία. Τέλος σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, η υλοποίηση plasma της Pioneer είναι τουλάχιστον εφάμιλη των lcd, led - δεν ξέρω τί κάνει ο επεξεργαστής της Panasonic.

H 40" led είναι το πιο πρόσφατο απόκτημά μου, μόλις 2 μηνών. Ομολογώ πως είναι σαφώς καλύτερη από την αντίστοιχη lcd, αν δεν φύγεις από τον άξονα. Αν όμως φύγεις δεξιά-αριστερά, η εικόνα θυμίζει τα πρώτα μόνιτορ lcd για pc, που άλλα έβλεπες εσύ και άλλα ο διπλανός σου. Ομολογουμένως είναι πιο "κινηματογραφική" από τις lcd, αλλά plasma δεν έχει γίνει ακόμα.

Σαν συμπέρασμα: ίσως η Panasonic δεν πρόκειται ποτέ να γίνει Pioneer, αφού, ακόμα κι αν έχει τις δυνατότητες απόδοσης του ίδιου μαύρου, δεν μπορεί πλέον να το κάνει (η μεγάλη κατανάλωση ρεύματος που έχει η Pioneer για να πετύχει αυτό το μαύρο δεν επιτρέπεται πια στην Αμερική - και η Αμερικάνικη αγορά είναι το πρώτο ζητούμενο από όλες τις εταιρίες), αλλά με τα μέχρι τώρα δεδομένα καμμία led και πολύ περισσότερο lcd δεν θα γίνει plasma!

Reaction score
0
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ με κεφαλαία για την άποψή σου!......ακριβώς ότι ήθελα να διαβάσω σαν κριτική μεταξύ plasma or not to plasma για τη χρήση που τη θέλω.

Reaction score
249

κι εγω ευχαριστω

Reaction score
0

Καλημερα
μετα τη τοποθετηση του μελους rose-athens,που με την προσωπικη του εμπειρια μας ξεκαθαρισε πολλα,θα ηθελα να ρωτησω κι εγω κατι.
Στις 42 ιντσες υπαρχουν 2 μοντελα κορυφαια, το TX-P42V20E και το TX-P42G20E.
H διαφορα στα χρηματα ειναι περιπου στα 550 ευρω ακριβοτερη η πρωτη.
Αξιζει κανεις να πληρωσει τοσα χρηματα για να την αποκτησει?
Ευχαριστω για την βοηθεια

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.934
Από μια απλή σύγκριση των χαρακτηριστικών τους στο αγγλικό site της Panasonic, οι μόνες διαφορές που βλέπω είναι ότι η ακριβότερη είναι εξοπλισμένη με wireless LAN και έχει 3 ηχεία (για 2.1) αντί των 2 της φθηνότερης.
Το βασικό είναι ότι έχουν πάνελ της ίδιας γενιάς και ίδιο επεξεργαστή.
Εγώ, αν οι διαφορές είναι μόνο αυτές, δεν θα αγόραζα την ακριβότερη.:126:

Δες εδώ:
http://www.panasonic.co.uk/html/en_.../displayResult.html?p=TX-P42V20B&p=TX-P42G20B

Reaction score
0
τελικά μετά από μια live σύγκριση S20 και G20 θα πάω στην G20......δε ξέρω πόσο απαιτητικό θεωρείται το μάτι μου αλλά είδα ορατή διαφορά μεταξύ neopdp και non-neopdp.

Reaction score
249

η G20 πως τα παει σε αναλογικο και ψηφιακο προγραμμα τηλεορασης;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.092
Members
38.528
Νεότερο μέλος