Τροφοδοτικο ψηφιακου

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.724
Απάντηση: Τροφοδοτικο ψηφιακου

Και το κοριτσι για αξεχαστες εμπειριες

ορίστε ένα κορίτσι για ...αξέχαστες εμπειρίες!!!

(είπαμε, δε χαλάμε χατήρια...)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.724
Απάντηση: Re: Τροφοδοτικο ψηφιακου

Για την τροφοδοσία ψηφιακού ενισχυτή τάξης D μιλάμε ή δεν κατάλαβα κάτι?
κάτι δε κατάλαβες καλά. μιλάμε για τροφοδοσία ενισχυτή τάξης D.
Όχι για ψηφιακό ενισχυτή δηλαδή.:143::138::137::136:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

ορίστε ένα κορίτσι για ...αξέχαστες εμπειρίες!!!

(είπαμε, δε χαλάμε χατήρια...)

Den μας κανει .Ειναι Αμερικανα αρα ειναι γεματη σιλικονη

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.724

Den μας κανει .Ειναι Αμερικανα αρα ειναι γεματη σιλικονη
αυτή σας κάνει κύριε δύσκολε?

Reaction score
1.788

Για την τροφοδοσία ψηφιακού ενισχυτή τάξης D μιλάμε ή δεν κατάλαβα κάτι?
παιδια ζηταω συγνωμη το λαθος ειναι δικο μου δεν ειδα οτι ειναι ψηφιακο.

GF

Reaction score
27

Ο μετασχηματιστής θα νιώθει πολύ πιο άνετα αν αντιστραφεί η φάση του ενός καναλιού. Αυτό μπορείς να το κάνεις πολύ εύκολα, με πολλά ταυτόχρονα οφέλη, με χρήση μετασχηματιστή εισόδου, που εκτός από γαλβανική απομόνωση να κάνει και αντιστροφή φάσης στο ένα κανάλι (φυσικά το ένα ηχείο θα το συνδέεις ανάποδα, το "+" του ενισχυτή στο "-" του ηχείου και θα είσαι ΟΚ)
Ενα μικρο σχολιο εδω.
Οι half bridg class-d σε χαμηλα φορτια και συχνοτητες, μπορει να κανουν το λεγομενο bus pumping.
"The power supply voltage buses of half-bridge circuits can be “pumped” beyond their nominal values by large inductor currents from the LC filter. The dV/dt of the pumping transient can be limited by adding large decoupling capacitors between VDD and VSS. Full-bridge circuits do not suffer from bus pumping, because inductor current flowing into one of the half-bridges flows out of the other one, creating a local current loop that minimally disturbs the power supplies."
http://www.analog.com/library/analogDialogue/archives/40-06/class_d.html
http://www.irf.com/technical-info/appnotes/an-1071.pdf

Εδω ειναι που η αναστροφη του ενος καναλιου βοηθαει να αντιμετωπιστει το φαινομενο.
Οι γεφυρωμενοι class-d (full bridge) δεν το εμφανιζουν.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.724

παιδια ζηταω συγνωμη το λαθος ειναι δικο μου δεν ειδα οτι ειναι ψηφιακο.
δεν είναι ψηφιακό. διακοπτικό είναι. αναλογικότατο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.724

...Εδω ειναι που η αναστροφη του ενος καναλιου βοηθαει να αντιμετωπιστει το φαινομενο.
Οι γεφυρωμενοι class-d (full bridge) δεν το εμφανιζουν.
πολύ σωστά. :126:

ΙΜΗΟ, κάθε στερεοφονικό διακοπτικό ενισχυτικό χωρίς παλμοτροφοδοσία, δηλαδή με τυπικό μετασχηματιστάτο τροφοδοτικό, οφείλει να έχει ανεστραμμένη τη φάση στο 1 κανάλι. Βέβαια, αυτά είναι "υψηλή ραπτική", ακόμα και για τον τζεφ (τον ρόλαντ).

Reaction score
1.788

ναι, αναπαράγεις το λάθος.:137::142::138:

Κωστα καλησπερα . Το πρωι με την κορουλα μου αγκαλια κλικαρισα πανω στο μηνυμα του Μανου εκει που μιλαει για αυξηση της χωρητικοτητας των πυκνωτων. Ειπα την γνωμη μου νομιζοντας οτι εχουμε να κανουμε με εναν ενισχυτη κλασικο που δουλευει σε α,β . δεν μπορω πραγματικα να καταλαβω το υφος . Ζηταω στην πορεια συγνωμη οχι για το quote που μου εκανες , αλλα για το οτι ειναι σε ταξη d και δεν εχω εμπειρια . κανεις δευτερο quote, και σου απανταω [με βαση τον τιτλο του post] δεν μπορω πραγματικα να καταλαβω το υφος.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.724

δεν μπορω πραγματικα να καταλαβω το υφος . Ζηταω στην πορεια συγνωμη οχι για το quote που μου εκανες , αλλα για το οτι ειναι σε ταξη d και δεν εχω εμπειρια . κανεις δευτερο quote, και σου απανταω [με βαση τον τιτλο του post] δεν μπορω πραγματικα να καταλαβω το υφος.
α, να σου εξηγήσω:

1. το "ύφος" είναι χαλαρό, με μπόλικη διάθεση για πλάκα. Δε ξέρω γιατί δε κατάλαβες το ύφος μου...Τόσα smilies έβαλα, αστεία φωτό έβαλα, ε, δε μπορώ κάτι άλλο να κάνω για να είναι περισσότερο προφανές το ύφος μου...

2. δε χρειάζεται να ζητάς συγνώμη για τίποτα.

3. το να χαρακτηρίζονται οι ενισχυτές τάξης D, Τ, Η, G, I, κλπ ως "ψηφιακοί", είναι λάθος. άλλοι είναι οι ψηφιακοί ενισχυτές.

αυτό το λάθος προσπαθώ να το διορθώσω σε αυτό το φόρουμ από τότε που ξεκίνησε. Ο όρος που προσωπικά χρησιμοποιώ, είναι "διακοπτικοί ενισχυτές", βάσει το τρόπου λειτουργίας τους. Επίσης ορθό θεωρώ το "παλμο-ενισχυτικά", όπως "παλμο-τροφοδοτικά".

Αυτά λοιπόν τα παλμο-ενισχυτικά και παλμο-τροφοδοτικά, δεν είναι ψηφιακά, είναι αναλογικά, αναλογικότατα. Δεν είναι δηλαδή μόνο η τάξεις Α και Β οι "αναλογικές τάξεις". Εντάξει?

Λάθος του Μάνου είναι που λέει "ψηφιακούς" αυτούς τους ενισχυτές. Λάθος είναι ο τίτλος αυτού του θρεντ. Εσύ δεν έφταιξες βέβαια σε τίποτα, απλά αναπαράγεις το λάθος του Μάνου.

Αυτό προσπάθησα να διορθώσω, με ύφος χαλαρό, με χιούμορ, πράγμα που υποδηλώνουν τα smilies. Απορώ γιατί δε κατάλαβες το ύφος μου....:140:

Νομίζω πως ξεδιάλυνα το τοπίο, οπότε δε χρειάζεται κάτι περαιτέρω, σωστά?

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Τροφοδοτικο ψηφιακου

Νομίζω πως ξεδιάλυνα το τοπίο, οπότε δε χρειάζεται κάτι περαιτέρω, σωστά?
δηλαδής οι ψηφιακοί ενισχυτές ποιοί είναι?τί διαφορά έχουν?πώς το ορίζεις?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.724

Και για όσους δε το γνωρίζουν, ψηφιακός ενισχυτής είναι όπχιος παίρνει στην είσοδό του μόνο ψηφιακό σήμα, πχ από ένα transport με οπτική ίνα ή ομοαξονικό καλώδιο ή AES/EBU, και χωρίς να το μετατρέψει σε αναλογικό σήμα (χωρίς δηλαδή να υπάρχει DAC), διαμορφώνει το σήμα εξόδου του για να οδηγήσει ηχείο.

Οι ψηφιακοί ενισχυτές λέγονται και DAC ισχύος.

Reaction score
1.788

Κωστα αν οντως το υφος ειναι χαλαρο κανενα προβλημα. Παρα ταυτα το τηλ μου το εχεις αν θελεις παρε να γνωριστουμε καλυτερα. υ.γ οπως εχεις καταλαβει ειμαι λατρης του θερμιονικου φαινομενου.:414:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.063
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp