- Μηνύματα
- 10.062
- Reaction score
- 13.598
Η εσωτερική αντίσταση μιας πηγής τάσης θα πρέπει να είναι σταθερή (ιδανικά) σε όλο το φάσμα συχνοτήτων που θα καλεστεί να δουλέψει το κύκλωμα που αυτή τροφοδοτεί.
σε πάω!Η εσωτερική αντίσταση μιας πηγής τάσης θα πρέπει να είναι σταθερή (ιδανικά) σε όλο το φάσμα συχνοτήτων που θα καλεστεί να δουλέψει το κύκλωμα που αυτή τροφοδοτεί.
μ'αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσε... μην ξεχνάς όμως και τα μεγάλα μπαλκόνια (ή μηπως προβόλια):126:costas EAR said:Το ξανθό γκομενάκι που γουστάρω, πρέπει να θέλει συνέχεια σεξ, και ιδανικά να είναι και πολύ πλούσια...
Το ξανθό γκομενάκι που γουστάρεις δεν είναι απαραίτητο να γουστάρει και αυτό εσένα όπως απαραίτητο δεν είναι να γουστάρει το αντρικό φύλλο γενικότερα.σε πάω!
να πω κι ένα άλλο "πρέπει"? (είναι λίγο άσχετο, αλλά μιλάμε για ιδανικά σενάρια, οπότε κολλάει...)
Πάμε λοιπόν:
Το ξανθό γκομενάκι που γουστάρω, πρέπει να θέλει συνέχεια σεξ, και ιδανικά να είναι και πολύ πλούσια...
Εντάξει, τώρα λοιπόν κάνω και την αναγωγή των παραπάνω στο θέμα τροφοδοσία:Το ξανθό γκομενάκι που γουστάρεις δεν είναι απαραίτητο να γουστάρει και αυτό εσένα όπως απαραίτητο δεν είναι να γουστάρει το αντρικό φύλλο γενικότερα.
Από αυτήν εξαρτάται το μέγεθος του μετασχηματιστή.τι σχέση έχει η συχνότητα; jitter έχει;
Σιγά μην παίζει και την Ιτιά στο χοντρό...και ο πυρηνας του (οχι μονο το μέγεθος). Και; η αναφορά έγινε για το αν η συχνότητα του παλμοτροφοδοτικου έχει ανοχες απο τσιπάκι σε τσιπάκι και θα επηρεάζει τα πρίμα (ακουσον-ακουσον)....
:137:Σιγά μην παίζει και την Ιτιά στο χοντρό...
.......το παλμοτροφοδοτικό βρε πίτερ δε σε απαγορεύει να βάλεις και καναδυό 317, δεν είναι ασύμβατα αυτά, δεν επιλέγεις ή το ένα ή το άλλο, καλά (1)? [STYLE="inquote"]lm317 μετα απο παλμοτροφοδοτικό....χμμμ[/STYLE]
αλλά ο "σπαστικός" άλλα θα σου πει, κάτσε να δεις...:140::140::141:
Ομοιως και το ripple rejection το 317.το PSRR ομως υποφερει σε αυτες τις συχνοτητες αν και αυτο δεν ειναι κατ'αναγκη προβλημα.
Αυτά τα ολίγα.#32, τελευταία παράγραφος...δε προσέχεις στο μάθημα βρε πίτερ...:143:
Αν προσέξεις σε κατασκευές μου χρησιμοποιώ δύο LM σε σειρά.
το παλμοτροφοδοτικό βρε πίτερ δε σε απαγορεύει να βάλεις και καναδυό 317, δεν είναι ασύμβατα αυτά, δεν επιλέγεις ή το ένα ή το άλλο, καλά (1)?
Το θέμα είναι να δημιουργείς ιδανικές συνθήκες λειτουργίας για το δεύτερο LM και όχι ότι να είναι.
άλλωστε η σύγκριση του παλμοτροφοδοτικού με το 317 είναι άτοπη βρε πίτερ. σύγκριση μπορεί να γίνει με μετασχηματιστή-γέφυρα-πυκνωτή, καλά (2)?
Αν κάνεις το κόπο να ανοίξεις τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ολοκληρωμένου θα δεις ότι είναι σταθεροποιητής τάσης.
αλλά ο "σπαστικός" άλλα θα σου πει, κάτσε να δεις...:140::140:
Δεν δουλεύει καθόλου έτσι ο εσωτερικός ταλαντωτής.α, ναι, βέβαια, οι ανοχές του εσωτερικού ταλαντωτή είναι πολύ σημαντικές. δηλαδή αν τη μια παίρνει 3 δείγματα παραπάνω το κάθε κλάσμα του δευτερολέπτου και την επόμενη 3 δείγματα λιγότερο, τη βάψαμε, ε?
Αν δεν μας ενδιαφέρει ο θόρυβος που περνάει σε ένα κύκλωμα ήχου μέσου της τροφοδοσίας του τότε τι μας ενδιαφέρει?Απόψεις είναι αυτές.
Οτι υπάρχει περισσότερος θόρυβος στα παλμοτροφοδοτικά απο τα linear είναι δεδομένο (το αν είναι πρόβλημα είναι άλλη ιστορία).
Οι ανοχες στην θερμοκρασια δεν μας αφορούν και τόσο (ζεστά δουλεύουν τα ενισχυτικά, κρύα δεν ακούγονται :123. Μην ξεχνάς ότι και οι κρύσταλλοι για μέγιστη σταθερότητα σε "φούρνο" δουλεύουν.
Το τελευταίο που θα έπρεπε να σε απασχολεί σε ένα παλμοτροφοδοτικό είναι οι ανοχές του εσωτερικού ταλαντωτή.
Αυτό που θα μπορούσες να πείς για τη συχνότητα είναι οτι είναι χαμηλή. Ένα τροφοδοτικό με συχνότητα λειτουργιας 1Mhz θα ήταν λουκουμάκι για αναλογικά ενισχυτικά και ένα με 10Mhz θα ήταν ότι πρέπει για ψηφιακά ενισχυτικά.