Τρυπες στο πατωμα για περασμα καλωδιων!!!!!

A

Anonymous

Guest
Σε καποια φαση παρατηρωντας το στησιμο του HC μου και εξεταζοντας τις αναγκες μου, μοτ ηρθε η διεστραμμενη σκεψη να ανοιξω 2 τρυπες στο πλατος του σαλονιου (αποσταση 5 μ.) ωστε να περασω το καλωδιο VGA (και στο μελλον οποιδηποτε αλλο χρειαστει) που συνδεει τον AV ενισχυτη με το προβολικο.

Δεδομενου (σκεφτηκα) οτι τα παρκετα καρφωνονται σε δοκαρια-οδηγους και οι οδηγοι αυτοι δημιουργουν καναλια, αν ανοιξω τις τρυπες προσεχοντας να πεσουν και οι 2 στο ιδιο καναλι, θα ηταν ευκολο να περασω το καλωγιο με μια ατσαλινα.

Μια ωραια ημερα λοιπον ανοιξα τις τρυπες, ολα ομορφα....., περασα στη μια την ατσαλινα, ελα ομως που αυτη δεν ηθελα να βγει (ουτε καν να πλησιαζει!!!) στην αλλη τρυπα!!!!

Γιατι;;;; γιατι τα δοκαρια δεν στηριζονται απευθεις στο μπετον (οπως αρχικα ειχα σκεφτει) αλλα καθονται σε τακακια και ετσι υπαρχει κενο απο κατω τους, με αποτελεσμα να περνα η ατσαλινα σε διπλανα καναλια και να πηγαινει οπου γουσταρει (διαφορετικη κατευθυνση σε καθε προσπαθεια!!!!!).

Να μην τα πολυλογω οι προσπαθεις αυτες κρατησαν μια βδομαδα, και περιλαμβαναν 3 ατσαλινες (οι 2 καπου σφηνωσαν) ενα εξαρτημα με μια μανιβελλα στην ακρη που ξεβουλωνουν σωληνες αποχετευσεων κλπ, μια μαυρη σωληνα (που την λενε τουμποραμα) και 2 ωρες προσπαθειων, αποτυχιων και εκνευρισμου καθε μερα!!!!

Στο τελος, προχθες το απογευμα περασα (μεχρι ενα σημειο 3,50 μ περιπου) το τουμποραμα, εβαλα μεσα του μια ατσαλινα, και με την συνδρομη συζυγου (σημειωνω οτι το WAF στην περιπτωση μου ειναι απεριοριστο) και παιδιου, και χρησιμοποιωντας φακο λεπτο και καθρεπτακι (ιδεα συζυγου) για να μπορουμε να δουμε τι γινεται υπογειως, με συντονισμενες προσπαθειες ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΠΕΡΑΣΕ Η ΑΤΣΑΛΙΝΑ!!!!

Στη συνεχεια περασα συρματοσχοινακι, εδεσα το καλωδιο VGA 10 μ., το περασα και αυτο, εβαλα και δυο ταπες απο αυτε που εχουν τα γραφεια-επιπλα για να περνανε καλωδια του PC και ολα μια χαρα!!!

Θα προσπαθησω να ανεβασω και φωτο για το πως φαινεται το τελικο αποτελεσμα αν και στη περιπτωση μου η μια τρυπα βρισκεται πισω απο το επιπλο που εχει τα μηχανηματα και την TV και η αλλη κατω απο τον καναπε, οποτε δεν ειναι ορατες.

To θεμα το ανοιγω μετα απο προτροπη του Andrew, στον οποιο εξηγουσα το project στην κοπη της πιτας και με ακουγε μαζι με τον Kaizen και τον Αντωνη Χατζηκωσταντη και απ΄ οτι καταλαβα με περνουσαν για περιπου παραφρονα!!!!

Πατως τωρα εχω τη σχετικη πειρα και πολλες ιδεες και οποιος θελει να προσπαθησει κατι αναλογο ειμαι στη διαθεση του.

Reaction score
5
Συμπηρωματικες πληροφοριες

- Οι τρυπες εχουν διαμετρο περιπου 6 cm, αρα περναει οτι θελω απο μεσα!!

- Εγιναν με τρυπανι και ενα 'κυκλικο' πριονι σχετικα ευκολα.

- Η πιο αστεια φαση της προσπαθειας ειναι που τρια ατομα ειναι πεσμενα στο πατωμα με τα αυτια κολλημενα στο παρκε, για να ανιχνευσουν προς τα που οδευει η ατσαλινα!!!!

Reaction score
0
Περίμενα πως και πως να μάθω τι έγινε... Θανάση μπράβο σε σένα και τη σύζυγο McGyver που το καταφέρατε τελικά!!!

Reaction score
62
Είναι καλό που έχεις γυναίκα με απεριόριστο δείκτη WAF! Εμένα η κοπελιά θέλει να έχει άποψη ακόμα και στα καλώδια να ταιριάζουν με τον τοίχο! Και θέλει ν' ανοίξουμε και σπίτι!! ΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧΧΧ!!!!!! :mrgreen:

Reaction score
0
Μπραβο Θαναση. :wink:

Αφου περασε και το καλωδιο!!!!! :D
Γρηγορα τις φωτογραφιες !!!!!

Να φαινεται και η black κορδελα !! :lol: :lol:

Reaction score
51
Μπράβο Θανάση!!!
Και δύο μπράβο ακόμα (και τονισμένα θα έλεγα) για την συμπαράσταση της οικογένειας!!!! Εύγε!!!!!

Ερώτηση: Από είχες τρυπήσει απ' την αρχή.....Γιατί δεν έβαζες μια σπιράλ σωλήνα σε όλο το μήκος για να μπαίνει/βγαίνει η ατσαλίνα άνετα και με σίγουρη έξοδο??? :roll: :roll: :roll:

Reaction score
5
Γιαννη δεν καταλαβα την ερωτηση σου.
Τις τρυπες τις εκανα τωρα και το ζητουμενο ηταν να περασω οτιδηποτε (ατσαλινα, σωληνα, τουμποραμα η οτιδηποτα αλλο). Το προβλημα αφενος ηταν η μεγαλη αποσταση (5 μ.) και το οτι οτι και να προσπαθουσα να περασω εχανε το δρομο του κατω απο το παρκε γιατι περναγε κατω απο τα τακακια σε αλλα παραλληλα 'καναλια' καικ χανοτανε.
Να σκεφτεις οτι εβαζα ατσαλινα 8 μ. και παροτι εμπενε ολοκληρη μεσα δεν πλησιαζε ουτε κατα προσεγγιση στην απεναντι τρυπα!!

Reaction score
5

Reaction score
5
Και για να ολοκληρωσω την ενημερωση, να και φωτο απο το HC μου, τις οποιες υποσχεθηκα στον Andrew: (ελπιζω να δουλεψουν τα links)

Reaction score
51
Δεδομενου (σκεφτηκα) οτι τα παρκετα καρφωνονται σε δοκαρια-οδηγους και οι οδηγοι αυτοι δημιουργουν καναλια, αν ανοιξω τις τρυπες προσεχοντας να πεσουν και οι 2 στο ιδιο καναλι, θα ηταν ευκολο να περασω το καλωγιο με μια ατσαλινα.
.
.
.
.
.

Γιατι;;;; γιατι τα δοκαρια δεν στηριζονται απευθεις στο μπετον (οπως αρχικα ειχα σκεφτει) αλλα καθονται σε τακακια και ετσι υπαρχει κενο απο κατω τους, με αποτελεσμα να περνα η ατσαλινα σε διπλανα καναλια και να πηγαινει οπου γουσταρει (διαφορετικη κατευθυνση σε καθε προσπαθεια!!!!!).

Εδώ παίζει η απάντησή μου Θανάση!!
Αφού το ξύλινο πάτωμα μπήκε μετά, θα σε βοηθούσε την στιγμή που έμπαιναν τα δοκάρια στο πάτωμα (πάνω στα τακάκια όπως λες) να έχεις περάσει σπιράλ σωλήνα από δοκάρι σε δοκάρι που να φθάνει μέχρι εκεί που ήθελες.........
Μετά θα έμπαινε από πάνω το ξύλινο πάτωμα και εσύ απλά θα τρυπούσες το πάτωμα εκεί που ήξερες ότι φθάνουν οι σωλήνες (ή ο σωλήνας...).......

Απλά θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα........
Αλλά μάλλον η έξυπνη ιδέα σου ήρθε μετά την τοποθέτηση του πατώματος.....Εεεε???

Τέλος πάντων.......Η ιδέα σου ήταν πολύ καλή και αφού τα κατάφερες (έστω και με λίγη ταλαιπωρία) μπράβο!!!! :D :D :D :D :D

Reaction score
5
Ε βεβαια, το πατωμα τοποθετηθηκε οταν κατασκευαστηκε το σπιτι πριν απο 7 χρονια και εγω το πηρα ετοιμο.
Αλλωστε που να ειχα προβλεψει τοτε οτι θα χρησιμοποιουσα προβολεα....ουτε στον υπνο μου δεν τον ειχα δει!!!

Reaction score
7
να έχεις περάσει σπιράλ σωλήνα

Το καλυτερο δεν ειναι σωληνας σπιραλ, αλλα ο ισιος πλαστικος... το σπιραλ μπορει να γινει καμια στραβη και να πιεστει, οποτε δεν περναει τιποτα...

Παντως θα μπορουσες να παρεις μια σεγα και να κοψεις το πατωμα απο τη μια ακρη στην αλλη. Θα σου επαιρνε λιγοτερο απο μιση ωρα δουλεια.
Ουτε ατσαλινες ουτε τιποτα...

Reaction score
5
"Παντως θα μπορουσες να παρεις μια σεγα και να κοψεις το πατωμα απο τη μια ακρη στην αλλη. Θα σου επαιρνε λιγοτερο απο μιση ωρα δουλεια. "

Ααααααα καταλαβα!!!
Εννοεις να εκοβα το πατωμα με σεγα και απο τη σχισμη να περναγα την ατσαλινα ωστε να περασω το καλωδιο!!!!!
Πως δε το σκεφτηκα.....
Την αλλη φορα!!!

Reaction score
7
Οχι... το καλωδιο θα περναγες χωρις ατσαλινα...

Μετα θα εβαζες επανω στη σχισμη μια χαρτοταινια και όποτε ηθελες να περασεις ενα αλλο καλωδιο θα την ξεκολλαγες κλπ κλπ

Reaction score
0
Θαναση εγραψες.
Πρεπει να γινεις moderator στο
"Εφαρμοσμενη Υδραυλικη στο Η.C."
"H Ατσαλινα και οι Εφαρμογες της." :lol: :lol: :lol:

Φιλε ....ειδα και την κορδελα. !!! :wink:

Με τη σεγα δεν καταλαβα τι ηθελε να πει ο Mod. :shock:

Κυριε Γωργο βλεπω και "ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΙ οZΩΡΖ "
Η φλαντζα ξυλινη ηταν;;;; :wink:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ