Τσιγάρα


melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.817
Reaction score
40.983
Από τα 13, Β γυμνασίου (ειχα κερδίσει χρονιά 8-)), φουλ, κάπνισα τα πάντα. Γενικά , ήταν αυτοί που κάπνιζαν Marlboro και οι άλλοι που καπνιζαμε camel. Οποιοδήποτε άλλο με πείραζε στο λαιμό. Μέχρι που ήρθαν τα Stuyvesant, κόκκινα, και ήταν μια υποφερτη εναλλακτική από το μπούκωμα του Camel. Μετά μπούκωνα και με τα κόκκινα...πήγα σε ασημί, σε μπλε ή κάπως έτσι δεν τα θυμαμαι και καλα.
Στο επόμενο μπούκωμα το γύρισα στον καπνό, hollborn νομίζω ειχα καταλήξει, και έκανα 4-5 την ημέρα, εκτός αν έβγαινα για πιωμα που έπαιρνα και κανα δυο πακέτα να ξεμπερδευω με το στρίψιμο.
Μπούχτισα, με κεινα και με τα αλλά το χω κόψει περίπου 8 χρόνια τώρα, μετά από 25 χρόνια.
Στο συρτάρι έχω ένα πακέτο camel ανοικτό από ένα μεθύσι πριν 2-3 χρόνια περίπου που πήγα και αγόρασα πακέτο να κάνω ένα τσιγάρο ακόμα ( στο τραπέζι τους ειχα πεθάνει στην τράκα :D).
Προχθές το θυμήθηκα, με διέγειρε μια ταινία που έβλεπα οπου ένας πιτσιρικάς κάπνιζε τσιγάρο. Έλειπαν και τα παιδιά και φούντωσα ένα (εκτός σπιτιού). Λιγο η πρώτη τζούρα θύμισε και αρωμάτισε από τα παλιά, όλο το υπόλοιπο μια αηδία.
Του χρόνου πάλι ίσως ξαναναψω ένα. Αυτά.
Α, και κόψτε το! :cool:
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.410
Reaction score
50.370
Κάπου το μπερδεύεις...αυτά που κυκλοφορούσαν στην ελληνική αγορά και κατασκευάζονταν από τον Καρέλια με την άδεια της J.R Reynolds ,ήταν american& domestic.
To turkish & domestic ,κυκλοφόρησε αργότερα ,με εντελώς διαφορετική γεύση.
- μιλάω για την πρό καρελια εποχή , camel εισαγωγής από τουριστικά τότε περίπτερα Πολυτεχνείου και Μουσείου υπήρχαν και τα δύο . . . . 1977 περίπου
 



Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.451
- μιλάω για την πρό καρελια εποχή , camel εισαγωγής από τουριστικά τότε περίπτερα Πολυτεχνείου και Μουσείου υπήρχαν και τα δύο . . . . 1977 περίπου
Οκ..το 77 ημανε 4 χρονών..δεν έχω αποπση..
 


Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.410
Reaction score
50.370
Η άγνωστη ιστορία της γυναίκας που κοσμούσε τα πακέτα των τσιγάρων Sante



Το πακέτο των τσιγάρων Sante έχει μείνει στην ιστορία. Τα συγκεκριμένα τσιγάρα είχαν ξεπεράσει κατά πολύ την εικόνα ενός προϊόντος και ήταν πια ένα διαχρονικό σύμβολο στον χώρο του καπνεμπορίου. Σε αυτό συνέβαλε η διάσημη κόκκινη κασετίνα με την ξανθιά γυναίκα που καπνίζει. Κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην αγορά το 1933 από τα αδέλφια Κωνσταντίνου.

Η εταιρεία που ίδρυσε ο Χαρίλαος Κωνσταντίνου έδρευε στην οδό Λυκούργου, αλλά τα τσιγάρα φτιάχνονταν στο δημόσιο καπνεργοστάσιο της οδού Λένορμαν. Το όνομα Sante επιλέχθηκε για να πείσει τον κόσμο ότι επρόκειτο για ένα υγιεινό τσιγάρο, αφού βγαίνει από τη λέξη sanitas που στα λατινικά σημαίνει υγεία. Εκείνη την εποχή δεν ήταν και τόσο οξύμωρο, αφού ακόμη και λίγο πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο υπήρχαν διαφημίσεις με γιατρούς που έλεγαν πόσο καλό κάνουν τα τσιγάρα στην υγεία!...








Το «ωραιότερο πακέτο της αγοράς»

«Πάντοτε με τα ελαφρά σιγαρέτα Σαντέ, που σας προφυλάσσουν από τας γνωστάς ενοχλήσεις», ήταν το σλόγκαν τους. Για την κυκλοφορία του πρώτου πακέτου έγινε ειδική παραγγελία σε ζωγράφο. Οι αδελφοί Κωνσταντίνου ήθελαν στην κασετίνα να εικονίζεται μια γυναίκα που καπνίζει και εκείνος ικανοποίησε το αίτημά τους. Ο κόσμος το χαρακτήρισε σαν το «ωραιότερο πακέτο της αγοράς» και συζητήθηκε πολύ το πρόσωπο στο πακέτο. Όλοι έψαχναν να βρουν ποια είναι η μυστηριώδης γυναίκα. Πολλοί πίστευαν ότι επρόκειτο για μια κυρία της καλής κοινωνία των Αθηνών που δεν ήθελε να αποκαλύψει το όνομά της. Τελικά έγινε γνωστό ότι το μοντέλο του ζωγράφου ήταν η καλλιτέχνιδα Ζωζώ Νταλμάς.



Η Νταλμάς και ο Κεμάλ

Το όνομά της ήταν Ζωζώ Νταλμάς και γεννήθηκε το 1905 στην Κωνσταντινούπολη. Τραγουδούσε, χόρευε και μάγευε τα πλήθη σε όλη την οικουμένη. Ταξίδεψε όπου υπήρχαν ελληνικές παροικίες και κατέκτησε τις καρδιές πριγκίπων και πολιτικών ηγετών, ανάμεσα στους οποίους ήταν κι ο Κεμάλ Ατατούρκ. Η ιστορία τους ξεκίνησε με ένα τρόπο σχεδόν κινηματογραφικό. Γνωρίστηκαν σε ένα νυχτερινό μαγαζί που χόρευε η Ζωζώ και πέρασαν τη νύχτα μαζί. Το επόμενο πρωί, ο Κεμάλ έφυγε, αφήνοντας ένα χαρτονόμισμα χιλίων λιρών στο κομοδίνο. Η Ελληνίδα ντίβα το εξέλαβε ως τρομερή προσβολή. Γι’ αυτό και έδωσε μία αποστομωτική απάντηση. Πάνω στο χαρτονόμισμα ήταν τυπωμένο το πρόσωπο του Κεμάλ. Πήρε λοιπόν ένα ψαλίδι και έκοψε προσεχτικά το κομμάτι που ήταν η εικόνα του. Παράτησε στο κομοδίνο το άχρηστο πλέον χαρτονόμισμα, μαζί με αυτό το σημείωμα: «Από αυτό που μου αφήσατε πήρα μόνο αυτό που μου χρειαζόταν. Το υπόλοιπο σας το επιστρέφω γιατί μου είναι εντελώς άχρηστο». Την άλλη μέρα της έστειλε κοσμήματα. Του τα επέστρεψε και τελικά κατάλαβε ότι αυτή η γυναίκα δεν εξαγοραζόταν με χρήματα.



«Θαυμάζω τους Έλληνες κι όχι τους δικούς μου, τους μπουνταλάδες»

Η ίδια είχε υποστηρίξει, ότι σε προσωπικές στιγμές ο Κεμάλ της είχε εκμυστηρευτεί σε άπταιστα ελληνικά: «Πίστεψε με, θαυμάζω τους Έλληνες κι όχι τους μπουνταλάδες τους δικούς μου». Βέβαια, ο βίος του Κεμάλ μάλλον δεν δικαιολογεί τον ισχυρισμό της. Σε άλλη συνέντευξή της το 1962, είπε: «Άστα «μπαμπά», του έλεγα ειρωνικά, «το θες ή δεν το θες, είσαι Ρωμιός! Από πού ήταν η γιαγιά σου; Δεν ήταν η κυρα-Μαρία από τα Γιάννενα; Ύστερα… τούρκεψες, «μπαμπά»! Κι αυτός χαχάνιζε, χτυπιόταν, άρπαζε ένα μπουκάλι με ρακή, έπινε στην υγειά μου και στην… ελληνοτουρκική φιλία.



«Κατάσκοπος δεν ήμουνα, Ελληνίδα ήμουνα»

Η Νταλμάς όταν ερχόταν στην Ελλάδα, συνήθιζε να συναντά τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Πολλοί είπαν ότι ήταν ένας «διπλός πράκτορας», που χρησιμοποιούσε τα κάλλη της για να εξάγει μυστικά της τουρκικής κυβέρνησης. Η ίδια δήλωσε, «Κατάσκοπος δεν ήμουνα, Ελληνίδα ήμουνα». Στην κατοχή οι πράκτορες της Γκεστάπο την ξυλοκόπησαν άγρια, όταν αρνήθηκε να καταδώσει αντιστασιακούς, με αποτέλεσμα να αποβάλει το μωρό της. Πέθανε το 1988 σε ένα γηροκομείο της Αθήνας. Μακριά από το κοινό που τη λάτρεψε και τη δημοσιότητα. Στα 83 της άλλωστε οι περισσότεροι φίλοι και συγγενείς είχαν ήδη φύγει από τη ζωή. Ίσως γιατί έφθειραν την υγεία τους με αυτά τα υγιεινά τσιγάρα, που έβγαζαν από το πακέτο με την όμορφη κοπέλα που κάπνιζε και έκανε το καπνό να φαίνεται μαγικός.





Πηγή: mixanitouxronou.gr
 

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
7.787
Reaction score
28.221
Δυστυχώs , τα πιό κάτω , τά έχω δοκιμάσει όλα .
Όλα καπνό βγάζουν .
Ό μόνοs φίλοs που καίγεται γιά σένα ! :hi:
Στην χαρά , στην λύπη , στην σκέψη σου , στην αγωνία σου , αυτό είναι έτοιμο , εκεί , να καεί γιά πάρτη σου !
Τό φιλαράκι μου !

-
AromaFiltro-20fGR197.jpg


-
16.+Σέρτικα+κασετίνα+-+ΛΑΜΙΑΣ.JPG


-
HD0000064.jpg


-
Στό στρατό . Στην σκοπιά ( με προσοχή ) .
.
karelia_telion.jpg


-
28-29d-3-thumb-large.jpg



-
 




Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.410
Reaction score
50.370
Ιταλικά τσιγάρα
Τα MS τα λέγαμε Morte Sicura (σίγουρος θάνατος)
- ήταν καλύτερα από τα sxportazzioni όμως , γύρω στο 1990 τα έφερναν και τα περίπτερα στο σύνταγμα . . . πω πω , συγκινήθηκα
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.410
Reaction score
50.370
Αυτές είναι οι χώρες με τους πιο φανατικούς καπνιστές!

Η Telegraph χαρτογράφησε τον κόσμο ανάλογα με την κατανάλωση τσιγάρων. Οι χώρες που καπνίζουν περισσότερο είναι με πιο σκούρα χρώματα ενώ εκείνες που καπνίζουν λιγότερο με πιο αχνά. Όπως και στην κατανάλωση αλκοόλ, οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης κυριαρχούν. Στο Μαυροβούνιο, 4,124.53 τσιγάρα καπνίζονται ανά ενήλικα ανά έτος, σύμφωνα με στοιχεία του 2014 από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) και είναι στη κορυφή, ενώ η Λευκορωσία, η ΠΓΔΜ, η Ρωσία, η Σλοβενία και η Βοσνία, βρίσκονται ανάμεσα στις 10 κορυφαίες.


Οι 20 χώρες που καπνίζουν περισσότερο

Μαυροβούνιο
Λευκορωσία
Λίβανος
ΠΓΔΜ
Ρωσία
Σλοβενία
Βέλγιο
Λουξεμβούργο
Κίνα
Βοσνία και Ερζεγοβίνη
Δημοκρατία της Τσεχίας
Καζακστάν
Αζερμπαϊτζάν
Ελλάδα
Νότια Κορέα
Αυστρία
Ιορδανία
Ουκρανία
Εσθονία
Ουγγαρία

Οι Βρετανοί, αντίθετα, καταναλώνουν πολύ λιγότερα τσιγάρα – ακριβώς 827.48 ανά ενήλικα ανά έτος, αριθμοί που την κατατάσσουν στην 73η θέση στη λίστα. Οι ΗΠΑ είναι ελαφρώς υψηλότερα, στην 58η. Οι κάτοικοι της Γουινέας πρέπει να είναι υπερήφανοι για το γεγονός ότι καπνίζουν το λιγότερο όλων αυτών των χωρών στη λίστα του ΠΟΥ. Τα έθνη του Ειρηνικού τα πάνε επίσης καλά, με τις Νήσους Σολομώντος, το Κιριμπάτι και το Βανουάτου μεταξύ των 10 χωρών χωρίς καπνό.

Οι 20 χώρες που καπνίζουν λιγότερο

Γκινέα
Soloman νησιά
Κιριμπάτι
Ρουάντα
Σαμόα
Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό
Βανουάτου
Σουρινάμ
Μαλάουι
Τόνγκα
Μοζαμβίκη
Νεπάλ
Αφγανιστάν
Λεσόθο
Τρινιντάντ και Τομπάγκο
Μπουρούντι
Τανζανία
Λιβερία
Νίγηρας
Σάο Τομέ και Πρίνσιπε
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.410
Reaction score
50.370
Σκοτεινό: Το αντικαπνιστικό… χωριό της Κρήτης!

«Κι εμείς οι τρεις στον καφενέ, τσιγάρο, πρέφα και καφέ» τραγουδούσε στα τέλη της δεκαετία του ’60 ο Κώστας Χατζής περιγράφοντας όλη την καθημερινότητα ενός καφενείου στα ελληνικά χωριά. Μία καθημερινότητα που κρατάει μέχρι και σήμερα καθώς η κλασική εικόνα που αντικρίζει κάποιος σ’ ένα καφενείο ενός χωριού είναι άνθρωποι, κυρίως άνδρες, που πίνουν καφέ, κρατώντας ένα τσιγάρο στο χέρι. Κι όμως, υπάρχει ένα χωριό που αποτελεί εξαίρεση στην παραπάνω εικόνα. Στην Κρήτη – έναν τόπο που σύμφωνα και με πρόσφατες έρευνες οι άνθρωποι είναι «θεριακλήδες» – υπάρχει ένα χωριό, κοντά στο Ηράκλειο χωρίς ούτε έναν… καπνιστή.



Πρόκειται για το χωριό Σκοτεινό, που βρίσκεται 22,5 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου, λίγο πιο πάνω από τις Γούβες. Σε αυτή την περιοχή την δεκαετία του ’70 οι κάτοικοι τυχαία αποφάσισαν να κόψουν το τσιγάρο και να μην το ξαναπιάσουν ποτέ. Οι Σκοτεινιανοί δηλώνουν υπερήφανοι γι’ αυτή τους την συνήθεια ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται για ποιον λόγο οι άνθρωποι καπνίζουν. Την ίδια ώρα οι Σκοτεινιανοί τονίζουν σε όλους τους επισκέπτες ότι όποιος θέλει να καπνίσει να έχει ήδη προμηθευτεί τα τσιγάρα του καθώς στο χωριό δεν πρόκειται να βρει ούτε για… δείγμα. Μάλιστα, όσοι έλειπαν από το χωριό και είχαν «μάθει» το τσιγάρο κατά την επιστροφή τους το έκοψαν.

πηγή: cretapost.gr
 

indikos001

Games
Editor
Μηνύματα
4.020
Reaction score
3.970
Στα 10 ευρώ θα φθάσει το πακέτο των τσιγάρων στη Γαλλία

Έξι αυξήσεις στην τιμή του καπνού ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ανιές Μπουζέν. Οι αυξήσεις θα έχουν σαν αποτέλεσμα το πακέτο να φθάσει στα 10 ευρώ στα τέλη του 2020.

Η πρώτη αύξηση θα είναι της τάξεως των 35 λεπτών και θα γίνει μέχρι το τέλος της χρονιάς και η δεύτερη ενός ευρώ τον Μάρτιο 2018.

«Θα εναρμονίσουμε την τιμή του πακέτου καπνού, ιδιαίτερα τις χαμηλότερες τιμές, από τα τέλη της χρονιάς (...) αυξάνοντας κατά μέσο όρο κατά 35 λεπτά του ευρώ για να φθάσουμε στα 7,10 ευρώ το πακέτο, μετά θα υπάρξει μια αύξηση ενός ευρώ τον ερχόμενο Μάρτιο», δήλωσε στο δίκτυο Europe 1 σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Θα υπάρξουν στη συνέχεια αυξήσεις των 50 λεπτών του ευρώ τον Απρίλιο και τον Νοέμβριο 2019, των 50 λεπτών τον Απρίλιο 2020 και των 40 λεπτών τον Νοέμβριο 2020», διευκρίνισε η υπουργός.

Οι αυξήσεις αυτές, που κατανέμονται στον χρόνο, «θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να προετοιμαστούν, να βρουν τα μέσα για να σταματήσουν να καπνίζουν, είναι ένα χρονοδιάγραμμα που επιτρέπει σε καθέναν να θέσει ως προοπτική να κόψει το κάπνισμα», υπογράμμισε η Μπουζέν.

Η αύξηση της τιμής του πακέτου τσιγάρων στα 10 ευρώ ήταν μια προεκλογική υπόσχεση του Εμμανουέλ Μακρόν. Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ είχε ανακοινώσει στις αρχές Ιουλίου, στην προγραμματική ομιλία του στη βουλή, μια σταδιακή αύξηση της τιμής του πακέτου.

Στα τέλη Αυγούστου η Ανιές Μπουζέν είχε ταχθεί υπέρ μιας αύξησης κατά ένα ευρώ ετησίως ώστε η τιμή να φθάσει το 2020 τα 10 ευρώ. Είχε επίσης ταχθεί υπέρ «μιας εναρμόνισης των τιμών» των τσιγάρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.410
Reaction score
50.370
- ωραίο - στεγνό & ελαφρώς αρωματισμένο . . . ''φάρμακο'' για το στομάχι εάν τo Marlboro σε χτύπαγε εκεί




- ελαφριά αλλά και γευστικώς αδιάφορα . . . μίξη εγχόριου & virginia χαρμανιού





- δεν το δοκίμασα ποτέ , παρά μόνο το κλασικό 22-antinicot , που μαζί με το Κεράνης ήσαν τα δύο γνήσια ελαφρά τσιγάρα ( από πλευράς καπνού και όχι απατεωνιές με τρύπες στα φίλτρα . . . των οποίων βέβαια προπομπός ήταν το κάτωθι εικονιζόμενο )






- ελαφρύ με γεύση virginia , αλλά ''χόρτο'' . . . Μίλντε - Χόρτε το λέγαμε
 


Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.410
Reaction score
50.370
-


- πχ τα lucky strike που καπνίζω , παλιά επισήμαιναν επάνω στο πακέτο : - it΄s toasted , δηλ. τον έψηναν το καπνό αντί για κάτι άλλο ;



. . . η American Tobacco που παρήγαγε τα Lucky Strike , έστειλε σε χιλιάδες γιατρούς μερικά πακέτα με τσιγάρα Lucky Strike. Τους ζήτησε να τα δοκιμάσουν για ένα διάστημα και μετά να εκφράσουν γραπτώς τη γνώμη τους για το αν ερεθίζουν λιγότερο τον λαιμό από τα άλλα τσιγάρα. Η εταιρία κατηύθυνε κατά κάποιο τρόπο τους γιατρούς, καθώς τους είπε ότι «ήδη πολλοί καπνιστές τα θεωρούσαν πιο ελαφριά από τα υπόλοιπα». Όπως ήταν αναμενόμενο, 20.679 γιατροί απάντησαν θετικά και η εταιρία χρησιμοποίησε τις απαντήσεις τους για να δείξει ότι τα τσιγάρα της είναι καλύτερα....

http://www.mixanitouxronou.gr/quot-...poy-proothoysan-to-kapnisma-meso-ton-giatron/
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.311
Μηνύματα
2.858.155
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top