Τσιπάρισμα BMW 316 E92

Reaction score
43
Έχω ακούσει οτι υπάρχει.
Μήπως ξέρει κανείς περισσότερες λεπτομέρειες?
Υπάρχει θέμα αξιοπιστίας?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
19
Απάντηση: Τσιπάρισμα BMW 316 E92

Απόσο ξέρω έχει να κάνει με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου. Ουσιαστικά αυξάνει τη κατανάλωση και την ιπποδύναμη.

Λόγο προσωπικής αντίληψης, δε θα πείραζα το αυτοκίνητο μου με κανένα τρόπο. (πέρα από τα καθέκαστα όπως αλλαγή ελαστικών κ.ο.κ.)

Reaction score
43
Εκτός απο το να "διαβάζει" και αντιγραμμένα :116: λένε πως απο τα 122 hp φτάνει στα 140.

Ουσιαστικά πρόκειται είτε για παράλληλο εγκέφαλο, είτε για επαναπρογραμματισμό του ήδη υπάρχοντος.

Άν γνωρίζει κανείς κάτι...

Reaction score
181
Εγώ θα έλεγα από 122 να τα κάνεις 100 με τα χαλια της τιμής της βενζίνης...:116:
Μπορεί να γίνεται αλλά πρόσεξε μην βρεθείς ξαφνικά από τα 10L στα 14...

Reaction score
265
Απάντηση: Re: Τσιπάρισμα BMW 316 E92

Εκτός απο το να "διαβάζει" και αντιγραμμένα :116: λένε πως απο τα 122 hp φτάνει στα 140.

Ουσιαστικά πρόκειται είτε για παράλληλο εγκέφαλο, είτε για επαναπρογραμματισμό του ήδη υπάρχοντος.

Άν γνωρίζει κανείς κάτι...
μην ακους φιλε παραμυθια για 18 αλογα επανω με ενα προγραμμα και μονο.Επεσες σε αερητζι για να μην πω σε απατεωνα.Ενας ατμοσφαιρικος κινητηρας εσωτερικης καυσεως δεν μπορει να αποδωσει τοσα αλογα παραπανω με ενα προγραμμα και μονο,οσο κομενο να ειναι απο το εργοστασιο.Θελεις φουλ συστημα απο εμπρος με χταποδι, ελευθερο καταλιτη και πολυ καλη εξατμιση απο εκει και πισω για να παρεις ακομα 18 μπλαρια σε αυτο το αμαξι.Επιπλεον κατα 99% τα σημερινα αυτοκινητα δουλευουνε με αισθητηρα ροης αερα πριν τη πεταλουδα γκαζιου,με αποτελεσμα ολες οι φιλτροχοανες να παραγουνε μονο θορυβο και τιποτα αλλο,αυξανοντας καταναλωση καυσιμου,καυσαερια και χαριζοντας σου μπολικα μπερδεματα στο μοτερ.Ασε που το καλοκαιρι με το A/C στο ON,θα τρομαζεις να κανεις προσπεραση.Η μονη λυση,ειναι για την περιπτωση σου,ενα σωστο πρωτο σταδιο(θα πονεσει η τσεπη σου αρκετα),αλλα και παλι δεν αξιζει γιατι εχεις αρκετα βαρι αυτικινητο,που σημαινει οτι δεν θα τα δεις τα αλογα αυτα στο δρομο.Βαλε μονο ενα φιλτρο ελευθερας ροης μεσα στο φιλτροκουτι και τιποτα αλλο φιλε μου.

Reaction score
28.463
ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥΛΕΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΘΗ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ΖΗΜΙΑ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100,000 ΧΛΜ.

Reaction score
1.311
Λύση υπάρχει !
Πάνε Γερμανία και φέρε ένα τροπέτο 330 αυτό με τα 270+ άλογα και τέλος !
BMW E92 316 θα σε περνάει και kadett 1.0 !
Το μόνο που σώζει το εν λόγω μοτέρ είναι το σωστό σαζμάν του , αλλά ότι και να κάνεις το βάρος είναι απαγορευτικό για την δύναμη-ροπή του μοτέρ !
Έπρεπε να είχες πάει στο παλιό το 325 ( το 320 ΟΧΙ για τα προβλήματά του ! ) που ήταν 2500 με 218 !

Reaction score
26.671

αν ητανε τουρμπισιο το συζηταγαμε
ομως αλλαγη χαρτογραφισης στο ατμοσφαιρικο ναι μεν θα επιφερει αλλαγες αλλα οχι τοσο εντυπωσιακες.

το "πνιξιμο" στο εργοστασιο ειναι γεγονος και γινεται για λογους εκπομπων NOx.
οταν ξεπνιξεις το ιδιο μοτερ αυαξνεις λιγο τονβαθμο αποδοσης του (αυξανοντας και τα nox που ομως ποτε κανεις δε θα καταφερει να μετρησει) ριχνεις λιγο την καταναλωση , αλλα 18 αλογατα στο 1,6 δε θα παρεις.
αντε 8 (ενδεχομενως ομως στην αισθηση να ειναι περισσοτερα, αλλα μεχρι εκει)

Reaction score
43
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας.

Η αλήθεια είναι οτι σε σχέση με το Mini R55S που είναι το άλλο αυτοκίνητο της οικογένειας η αίσθηση είναι απογοητευτική.

Το αυτοκίνητο είναι ολοκαίνουριο οπότε το διατηρώ εργοστασιακό και με την πρώτη ευκαιρία πάω σε 320.

8hp δεν θα φανούν καθόλου...

Reaction score
1.311
ΜΗΝ πάς σε 320 !
Θα γίνεις φίλος με το πορτοκαλί λαμπάκι κινητήρα , και θα ψάχνεις και εσύ μαζί με πολλούς άλλους τι φταίει και το αμάξι , κόβει, γονατίζει , ρετάρει κτλ κτλ
Πάρε 6 κύλινδρο να τελειώνεις !

Reaction score
43
ΜΗΝ πάς σε 320 !
Θα γίνεις φίλος με το πορτοκαλί λαμπάκι κινητήρα , και θα ψάχνεις και εσύ μαζί με πολλούς άλλους τι φταίει και το αμάξι , κόβει, γονατίζει , ρετάρει κτλ κτλ
Πραγματικά έχει τόσα πολλά θέματα το 20άρι?

Έχουμε κάποιο link για περισσότερες λεπτομέρειες?

Reaction score
281
Απάντηση: Re: Τσιπάρισμα BMW 316 E92

ΜΗΝ πάς σε 320 !
Μπαρδον ???

102.000 χλμ απο τον Ιουλη του 2006, 2, φορες μπουζι (στα 50.000κατι, και μια στα 100.000, απο 200 ευρω μαζι με καποιους ελεχους), 4 φορες λαδια φιλτρα (130 ευρω).
ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ

Τι ειναι το πορτοκαλι λαμπακι ? :143:

Reaction score
2.324
Re: Απάντηση: Re: Τσιπάρισμα BMW 316 E92

μην ακους φιλε παραμυθια για 18 αλογα επανω με ενα προγραμμα και μονο.Επεσες σε αερητζι για να μην πω σε απατεωνα.Ενας ατμοσφαιρικος κινητηρας εσωτερικης καυσεως δεν μπορει να αποδωσει τοσα αλογα παραπανω με ενα προγραμμα και μονο,οσο κομενο να ειναι απο το εργοστασιο.Θελεις φουλ συστημα απο εμπρος με χταποδι, ελευθερο καταλιτη και πολυ καλη εξατμιση απο εκει και πισω για να παρεις ακομα 18 μπλαρια σε αυτο το αμαξι.Επιπλεον κατα 99% τα σημερινα αυτοκινητα δουλευουνε με αισθητηρα ροης αερα πριν τη πεταλουδα γκαζιου,με αποτελεσμα ολες οι φιλτροχοανες να παραγουνε μονο θορυβο και τιποτα αλλο,αυξανοντας καταναλωση καυσιμου,καυσαερια και χαριζοντας σου μπολικα μπερδεματα στο μοτερ.Ασε που το καλοκαιρι με το A/C στο ON,θα τρομαζεις να κανεις προσπεραση.Η μονη λυση,ειναι για την περιπτωση σου,ενα σωστο πρωτο σταδιο(θα πονεσει η τσεπη σου αρκετα),αλλα και παλι δεν αξιζει γιατι εχεις αρκετα βαρι αυτικινητο,που σημαινει οτι δεν θα τα δεις τα αλογα αυτα στο δρομο.Βαλε μονο ενα φιλτρο ελευθερας ροης μεσα στο φιλτροκουτι και τιποτα αλλο φιλε μου.
Σιγά μην είναι ιδιαίτερο θέμα για ένα σύγχρονο κινητήρα 1600 κ.εκ. να βγάλει 140 άλογα! Οι κινητήρες για να ικανοποιούν τις σύγχρονες προδιαγραφές ρύπων και να έχουν σχετικά χαμηλή κατανάλωση όταν κινούν τα σύγχρονα θωρηκτά, είναι πνιγμένοι μέχρι αηδίας! Σίγουρα με άλλη εισαγωγή και εξαγωγή για πιο ελεύθερη αναπνοή θα είναι ευκολότερο, αλλά δε νομίζω ότι τα 140 άλογα για κινητήρες με μεταβλητό χρονισμό και τόσο εξελιγμένη τροφοδοσία-ανάφλεξη είναι τρελός στόχος που θα πλήξει την αξιοπιστία τους.

Από ότι έχω καταλάβει ο κινητήρας αυτός είναι ο κινητήρας που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την PSA, και εξοπλίζει και το ΜΙΝΙ. Αν δεν κάνω λάθος σε αυτό, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί η BMW δεν χρησιμοποιεί την υπερτροφοδοτούμενη έκδοσή του. Και το λέω αυτό επειδή πιστεύω ότι και τα 18 άλογα παραπάνω δεν θα τα "καταλάβεις" αν δεν υπάρξει αξιόλογη αύξηση της ροπής σε ένα τόσο βαρύ αυτοκίνητο (και με τόσο μακρύ κιβώτιο).

Εννοείται ότι μετατροπή του υπάρχοντος κινητήρα σε turbo είναι ασύμφορη και κατά τη γνώμη μου ριψοκίνδυνη, και αν σε "τρώει" για αλλαγές και βελτιώσεις θα σου πρότεινα να ερευνήσεις το ενδεχόμενο κάποιου εξακύλινδρου. Αλλά πάντα μιλάμε για πολλά λεφτά, αρκετά παραπάνω από το κόστος τσιπαρίσματος του κινητήρα σου.

Reaction score
19

Φίλε μου, έχεις ένα πολύ όμορφο αυτοκίνητο με το οποίο μπορείς να κάνεις ευχάριστα τις διαδρομές σου.

[RELIOPS="Φώτο"]
[/RELIOPS]

Αν θες να δεις διαφορά, πούλα το και πάρε τη μεγαλύτερη έκδοση.

Μη του βάλεις χέρι, θα το χρυσοπληρώσεις για να το φτιάξεις, θα πληρώνεις χρυσές τις βενζίνες και στο τέλος θα το παντρευτείς.

εκτός αν του αλλάξεις μοτέρ, να βρεις κανένα μεγάλο από Γερμανία και πάρεις απόφαση πως θα το πουλήσεις μετά από 10 χρόνια σε κανένα πιτσιρικά που κάνει παραδώσεις προϊόντων ταχυφαγείου.

Τώρα για αυτό που συζητάς, για να αυξήσεις 8% την απόδοση (τη διαφορά θα τη καταλάβεις μόνο από τη φασαρία που θα κάνει το μοτέρ) θα πρέπει να αυξήσεις καμιά 20αριά τα εκατό τη κατανάλωση. Δε θες 20%? και 15% να την αυξήσεις στις καθημερινές σου μετακινήσεις θα σημαίνει πως εκεί που βγάζεις 450χλμ με ένα γέμισμα μετά θα βγάζεις 400χλμ.

Τι να πω, ότι νομίζεις.

Στο ξαναλέω, μια χαρά αμάξι έχεις.

Reaction score
12.136
Δε συμφέρει το τσιπάρισμα. Δίνει λίγα άλογα και αυξάνει σημαντικά την κατανάλωση. Το δικό μου BMW να φανταστείς μάλλον μου το πούλησαν τσιπαρισμένο (αυξημένη κατανάλωση, έχω αποκλείσει τα υπόλοιπα) οπότε θέλω τώρα να του βρω μαμά πρόγραμμα ( εγκέφαλο).

Reaction score
28.463
MIA ΕΡΩΤΗΣΗ. ΤΟ 320 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΚΙΛΥΝΔΡΟ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.696
Members
38.735
Νεότερο μέλος
Marioslion