Τώρα μπορείτε να πετάξετε τα πικάπ σας από το παράθυρο!

Reaction score
10
:142:

Κατέβασα αυτό σε 24/96:

http://www.linnrecords.com/recording-love-me-tender-sacd.aspx

Είναι τραγικό το πόσο καλύτερα ακούγεται από το βινύλιο αυτό το πράγμα...Άκουγα και γέλαγα μόνος μου, σκεπτόμενος την διαμάχη πικάπ - hd.

Όποιος είναι αποφασισμένος να πετάξει το πικάπ του από το παράθυρο είναι ευπρόσδεκτος να έρθει να ακούσει.

Οι υπόλοιποι καθίστε σπίτια σας γιατί προβλέπονται εγκεφαλικά!

:142:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Τώρα μπορείτε να πετάξετε τα πικάπ σας από το παράθυρο!

Μην λες τέτοια ρε αγόρι μου και σε αφορίσει ο "πρόεδρας"...

Πως μπορείς εσύ ένα κοινός θνητός να αμφισβητείς τα λόγια του;
Άσε που είναι σαν να του λες του "πρόεδρα" ότι τζάμπα τόσα χρόνια βελτιώνει και βελτιώνει το πικάπ του.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Απάντηση: Τώρα μπορείτε να πετάξετε τα πικάπ σας από το παράθυρο!

Δηλαδή το τραγούδι ηχογραφήθηκε σε 24/96 HD το 1955? ή τέλος πάντων τότε που ηχογραφήθηκε?

Reaction score
8
Είναι τραγικό το πόσο καλύτερα ακούγεται από το βινύλιο αυτό το πράγμα...Άκουγα και γέλαγα μόνος μου, σκεπτόμενος την διαμάχη πικάπ - hd.
και που το συγκρινες με το αναλογικο βρε συ αφου δεν εχεις πικαπ μικρε;:405:

Reaction score
10
Πάντα μπορείς να κρίνεις μια πηγή....:126:

Αλλά είναι τόσο "αλλού" που δεν τίθεται καν ζήτημα σύγκρισης...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Πάντα μπορείς να κρίνεις μια πηγή....:126:

Αλλά είναι τόσο "αλλού" που δεν τίθεται καν ζήτημα σύγκρισης...
Κάτσε για να καταλάβω...
Έκανες το συγκριτικό χωρίς να υπάρχει μέσον για σύγκριση?:118::118::118:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Έχω ακούσει προ πολλού πικάπ της Linn με όλες τις τελευταίες αναβαθμίσεις και περιποιημένο από άνθρωπο της ίδιας της εταιρείας, κόντρα με streamer της Linn, με υλικό ακριβώς το ίδιο σε βινύλιο και ψηφιακό υψηλής ανάλυσης και το πράγμα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα λέει ο Μιχάλης. Μάλιστα το streamer ήταν πολύ πιο φθηνό από το αναβαθμισμένο LP12, δεν ήταν καν το κορυφαίο μοντέλο της εταιρείας.

...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Έχω ακούσει προ πολλού πικάπ της Linn με όλες τις τελευταίες αναβαθμίσεις και περιποιημένο από άνθρωπο της ίδιας της εταιρείας, κόντρα με streamer της Linn, με υλικό ακριβώς το ίδιο σε βινύλιο και ψηφιακό υψηλής ανάλυσης και το πράγμα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα λέει ο Μιχάλης. Μάλιστα το streamer ήταν πολύ πιο φθηνό από το αναβαθμισμένο LP12, δεν ήταν καν το κορυφαίο μοντέλο της εταιρείας.

...
Νίκο είμαι σίγουρος πως γνωρίζεις καλά ότι το πικάπ θέλει και ένα ενδιάμεσο προενισχυτή που κάνει και αποέμφαση της Riaa. Εκεί τι γίνεται?

Reaction score
791
Yπάρχει ακόμη πολύ υλικό που δεν έχει βγεί ψηφιακά, αλλά ούτε και τα master του. Oταν βγεί όλο το υλικό σε stream τότε θα κάνουμε τα συγκριτικά.

Reaction score
10
Κάτσε για να καταλάβω...
Έκανες το συγκριτικό χωρίς να υπάρχει μέσον για σύγκριση?:118::118::118:
Οχι αλλά έχω ακούσει πολλά πικάπ σε πολλά συστήματα και κυρίως γνωρίζω πολύ καλά το συστημά μου και τα όρια του, τα οποία σήμερα ξεπέρασε κατά πολύ.

Θεωρώ ότι μπορώ να ξεχωρίσω τι προσφέρει κάθε πηγή στο εκάστοτε σύστημα.

Σε περιμένω μέσα στην εβδομάδα για ακρόαση και μετά γράψε ότι θες. ΑΑΑ. Φέρε και το πικάπ αν θες...:126:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Οχι αλλά έχω ακούσει πολλά πικάπ σε πολλά συστήματα και κυρίως γνωρίζω πολύ καλά το συστημά μου και τα όρια του, τα οποία σήμερα ξεπέρασε κατά πολύ.

Θεωρώ ότι μπορώ να ξεχωρίσω τι προσφέρει κάθε πηγή στο εκάστοτε σύστημα.

Σε περιμένω μέσα στην εβδομάδα για ακρόαση και μετά γράψε ότι θες. ΑΑΑ. Φέρε και το πικάπ αν θες...:126:
Το αρχικό όχι κατά λάθος μπήκε νομίζω. Ναι έπρεπε να πεις αφού από όσο κατάλαβα στο <<συγκριτικό>> δεν υπήρχε πικάπ.
Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να καταλάβω τις συνθήκες. Στη κουβέντα αν παίζει καλύτερα ή όχι το ένα μέσον από το άλλο δεν παίρνω θέση αν και έχω άποψη.

Υ.Γ.
Για πικάπ με ανάρτηση μιλάμε. Το λύσιμο-δέσιμο και η ρύθμιση ξέρεις πόση ώρα παίρνει?
Άστο καλύτερα!

Reaction score
10
Ε βάλτο βρε!!!:)

Λοιπόν μετά από ακρόαση HD υλικού, απλά δεν μπορείς να ακούσεις redbook. Ακόμα και στις καλύτερες ηχογραφήσεις αισθάνεσαι ότι έχει μπει μια κουρτίνα μπροστά σου, ότι κάτι δεν πάει καλά.

Το πρώτο που σου κάνει εντύπωση στο hd είναι η παρουσία. Αισθάνεσαι ότι είσαι μέσα στο studio που έγινε η ηχογράφηση. Ολα είναι τόσο "καθαρά" και συνάμα μουσικά. Ξεχνάς επιμέρους έννοιες περιγραφής, γιατί αυτό που ακούς είναι η ίδια η μουσική.

Οι υψηλές συχνότητες είναι τόσο καθαρές, κρυστάλλινες δεν σε ενοχλούν καθόλου. Η αίσθηση του χώρου της ηχογράφησης, το σβήσιμο της νότας μοιάζει να διαρκεί για πάντα.

Ευτυχώς τη γλίτωσα και δεν πήρα πικάπ. :142:

Σήμερα μου έφυγε κάθε τέτοια σκέψη...:126:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νίκο είμαι σίγουρος πως γνωρίζεις καλά ότι το πικάπ θέλει και ένα ενδιάμεσο προενισχυτή που κάνει και αποέμφαση της Riaa. Εκεί τι γίνεται?
Δεν ξέρω τι γίνεται Πέτρο και δεν ξέρω να σου πω πως έπαιζε. Εγώ απλά είχα την εμπειρία και νομίζω ότι έχει πολλή μεγάλη σημασία διότι όλα ήταν της ίδιας εταιρείας (μέχρι και το software) άρα πιο αντικειμενικό ΔΕΝ γίνεται. Και βέβαια πέραν προτιμήσεων μιλάμε για εταιρεία με μεγάλη ιστορία. Σε προσωπικό επίπεδο, με τέτοιο s/w νομίζω ότι είναι εντελώς ανούσιο να συζητάμε στις μέρες μας για... πικάπ. Αυτό συμφέρει μόνον τις εταιρείες που τα πουλάνε για χρυσάφι. Είναι για γέλια τουλάχιστον από πλευράς υψηλής πιστότητας όλο το κόνσεπτ του πικάπ, αλλά ας μην αρχίσουμε πάλι μια τέτοια συζήτηση. Όποιος αποκτά εμπειρία από ψηφιακό υλικό υψηλής ανάλυσης και έχει ένα πραγματικά καλοστημένο σύστημα, καταλαβαίνει για τι πράγμα μιλάω. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του audio που δίνεται η ευκαιρία στον τελικό χρήστη να ακούσει στο σπίτι του το master που έφτιαξε ο ηχολήπτης χωρίς καμία απολύτως μετατροπή. Πραγματική γιορτή για τους audiophiles όλου του κόσμου.

Από πλευράς βινυλιοφιλίας ή άλλων παραγόντων (πχ μεγάλες βινυλιακές δισκοθήκες) ο καθένας φυσικά μπορεί να λέει ότι θέλει και να αγαπά όποιο μέσο του αρέσει.

...

Reaction score
10
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του audio που δίνεται η ευκαιρία στον τελικό χρήστη να ακούσει στο σπίτι του το master που έφτιαξε ο ηχολήπτης χωρίς καμία απολύτως μετατροπή. Πραγματική γιορτή για τους audiophiles όλου του κόσμου.

...
Εδώ είναι το ζουμί!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μόνο που το ζουμί είναι πολύ δύσπεπτο αν έχεις δώσει 40 χιλιάρικα για να σέρνεις μια πέτρα σε ένα πλαστικό. Είναι σαν να είσαι π@υτάνα που το κάνει μια ζωή τσάμπα και ξαφνικά ανακαλύπτεις στα γεράματα ότι οι άλλες... πληρώνονται. Προεδρική γιόγκα και εξάσκηση στην παπαρολογία εμπρός στον καθρέπτη: "Ας λένε όλοι ότι θέλουν, είμαι ο καλύτερος χαϊεντάς του κόσμου". :114::114:

Με την σημερινή τεχνολογία μπορούν και τα δύο μέσα να αποδώσουν υπέροχα πάντως.

...

Reaction score
684
Για τους ανθρωπους που εχουν στην κατοχη τους δισκους του 50-60 που εχουν ηχογραφηθει αναλογικα αξιζει τον κοπο να εχουν ενα κορυφαιο αναλογικο συστημα. Για πιο συγχρονα εργα ΕΑΝ αυτα διατεθουν σε μορφη master tape σιγουρα αυτα ειναι καλυτερη επιλογη. Απλα ειναι λιγο νωρις ακομα... Δεν υπαρχει σε αυτη τη φαση πολυ μεγαλη διαθεσιμοτητα....

Παντως σε δισκους βρισκεις πολυ πραγμα σε μεταχειρισμενα...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss