Υπάρχει αυτό το Bluetooth Headset;

Reaction score
0
1.Οδηγώ μοτοσικλέτα και θα πρέπει να είναι με μικρά ακουστικά για να
μπορώ να φοράω κράνος χωρίς πρόβλημα.
2.Να μπορώ να ακούω Mp3 μουσική στερεοφωνικά.
3.Να μπορώ να αντικαταστήσω μόνο τα ακουστικά αν χαλάσει το καλωδιό
τους (κάτι που γίνεται κάθε 3 μήνες περίπου).
4.Να έχουν επαναφορτιζόμενη μπαταρία.
5.Και το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ για να απαντήσω σε μια κλήση να μην χρειάζεται
να πατήσω κάποιο πλήκτρο αλλά να ανοίγει το τηλέφωνο μετά από
π.χ. δύο-τρία χτυπήματα.
Αν έχει και αναγνώριση κλήσεις δεν θα με χαλάσει.
Αν γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάτι τέτοιο ας απαντήση.
Ευχαριστώ!!!

Reaction score
51
Re: Υπάρχει αυτό το Bluetooth Headset;

Κατ' αρχήν καλώς ήρθες στο AVsite!

Έχω κι εγώ μοτ/τα και χρησιμοποιώ handFree μέσα από το κράνος.....
Οπότε για λόγους ευκολίας απέρριψα τις λύσεις των χοντροκομμένων bluetooth που βάζει κανείς (και στηρίζει) στο αυτί.

Προτίμησα κάποιο bluetooth όπου ο δέκτης (με την επαναφορτιζόμενη μπαταρία) μπαίνουν με κλιπ στο πουκάμισο και με καλώδιο φθάνει ο ήχος στο αυτί.
Μοιάζει δηλ. με ένα κλασικό ενσύρματο Handsfree αλλά είναι ασύρματο (και βεβαίως μπορώ να το χρησιμοποιήσω και σε άλλα κινητά χωρίς να ανησυχώ για τους ακροδέκτες...)

Επομένως:

1. Έχει νορμάλ ακουστικό σε διαστάσεις. Να θυμάσαι κάτι πολύ σημαντικό: Αν πηγαίνεις ταξίδι φρόντισε πάνω από το ακουστικό να βάλεις κάποιο αυτοκόλλητο τύπου χανζαπλαστ για να μείνει το ακουστικό στη θέση του αλλά και για να ακούς καλύτερα......

2. ΜΡ3 θα ακούς. Αλλά μονοφωνικά. Ααααα....μειονέκτημα: λόγω έλλειψης καλωδίου σε επαφή με το κινητό αποκλείεις την πιθανότητα να ακούς ραδιόφωνο

3. Μάλλον ξεχνάς την πιθανότητα αλλαγής ακουστικό. Και λέω μάλλον γιατί δεν μου έχει τύχει να χαλάσω ακουστικό, οπότε δεν επιχείρησα να ρωτήσω και κάτι τέτοιο.....

4. Ναι, έχουν επαναφορτιζόμενη μπαταρία (τουλάχιστον στο δικό μου είναι και Li-ion)

5. Αυτό το ρυθμίζεις από το κινητό. Στις ρυθμίσεις του HandsFree επιλέγεις αυτόματη απάντηση και ανοίγει η γραμμή μετά από (συνήθως) 2-3 χτυπήματα. Ααααα....φρόντισε για ήχο στο κινητό (στην περίπτωση της χρήσης στη μοτοσικλέτα) να ΜΗΝ βάλεις ΜΡ3 γιατί κάτι η χρονοκαθυστέρηση 0.5 δευτερολέπτου στην εκκίνηση του τραγουδιού, κάτι το ήπιο ξεκίνημα των τραγουδιών και.....έχασες. Πολλές φορές την έχω πατήσει. Έχει χτυπήσει το κινητό (με ήχο ΜΡ3), δεν το κατάλαβα γιατί τα ΜΡ3 δεν έχουν ξεχωριστό και διαπεραστικό ήχο και ξαφνικά άκουγα κάποιον να φωνάζει στο αυτί μου..... :lol: :lol:

Ααα...και κάτι ακόμα...Θεώρησε σχεδόν απαγορευτικές τις ταχύτητες πάνω από τα 120 km/h, όσο καλό κράνος και αν έχεις, γιατί πρακτικά δεν θα ακούς πολλά.....Όταν λοιπόν το κινητό χτυπά, ξεχνάς 200άρες κ.ο.κ και "πέσε" στα 120-........

Αυτά.....

Reaction score
51

Κάποιο της Sony έχει και αναγνώριση κλήσης...
Αλλά (αν θυμάμαι καλά) δεν αναγνωρίζει Ελληνικούς χαρακτήρες.......

Βέβαια στη μηχανή δεν νομίζω να σου φανεί χρήσιμο..... :shock:

Reaction score
5

Να σας μαλώσω λιγάκι; Μιλάμε στο κινητό πάνω στην μηχανή; Εδώ κυκλοφορούν HVδες και εμείς μιλάμε στο κινητό; ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ;;; Που πρέπει να έχουμε τα μάτια μας 14 (24-34) και το 100% της προσοχής μας παντού, για να μην γίνουμε αλοιφή για λάστιχα; Από τον κουλό που στρίβει επάνω μας χωρίς να κοιτάξει και χωρίς φλας; Από την άσχετη που κοκαλώνει για να δει μια βιτρίνα; Από τον άχρηστο που νομίζει ότι ο δρόμος είναι δικός του επειδή πήρε μερτσεντέ; Μιλάμε στο κινητό, πάνω στην μηχανή, εν κινήσει, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;; Στην χώρα της λακούβας και της κακοτεχνίας;
ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ή ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ;;; :twisted:

Reaction score
298

Έχω δει άτομο να γράφει SMS σε παπάκι. Κατέβαινε την Αλεξάνδρας χωρίς κράνος.

Reaction score
5

Πάντως για μεγάλες αποστάσεις και ταξίδι, υπάρχει κι αυτό:
http://cannon-bmw.co.uk/cannon/htm/BMW_SystemV_Bluetooth.htm
Ενσωματωμένο στο κράνος, όχι σαν αυτά τα άκομψα που κρέμονται απ'έξω.
Υποστηρίζει και ενδοεπικοινωνία με τον επιβάτη.

Ή αυτό που βγήκε πρόσφατα από την Dainese:
http://tinyurl.com/yzrf56

Reaction score
14

RDoherty said:
Έχω δει άτομο να γράφει SMS σε παπάκι. Κατέβαινε την Αλεξάνδρας χωρίς κράνος.
Πάλι καλά που είχε και παπάκι. Εδώ βλέπεις και το κάνουν με μηχανές που έχουν...συμπλεκτη... :o :o

HV

Reaction score
0

ak1s said:
Να σας μαλώσω λιγάκι; Μιλάμε στο κινητό πάνω στην μηχανή; Εδώ κυκλοφορούν HVδες και εμείς μιλάμε στο κινητό; ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ;;; Που πρέπει να έχουμε τα μάτια μας 14 (24-34) και το 100% της προσοχής μας παντού, για να μην γίνουμε αλοιφή για λάστιχα; Από τον κουλό που στρίβει επάνω μας χωρίς να κοιτάξει και χωρίς φλας; Από την άσχετη που κοκαλώνει για να δει μια βιτρίνα; Από τον άχρηστο που νομίζει ότι ο δρόμος είναι δικός του επειδή πήρε μερτσεντέ; Μιλάμε στο κινητό, πάνω στην μηχανή, εν κινήσει, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;; Στην χώρα της λακούβας και της κακοτεχνίας;
Δεν απανταω....Εγω θα παω μια βολτα να γεμισω μερικα σωληναρια ΑΛΟΙΦΗΣ....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
5

Εγώ βλέπω συχνά σκουτεροπαπιά με ανεγκέφαλους χωρίς καν κράνος (δεν λέμε για παραπέρα), να μιλάνε στο κινητό κρατώντας το με τον ώμο, να ψάχνουν με τα κουμπιά για κάτι (SMS; Contacts;) κοιτώντας κάτω, και ρίχνοντας μόνο κλεφτές ματιές στο δρόμο και γενικά να συμπεριφέρονται λες και είναι άτρωτοι.

Reaction score
5

HV said:
Δεν απανταω....Εγω θα παω μια βολτα να γεμισω μερικα σωληναρια ΑΛΟΙΦΗΣ....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ξέρεις το 'μερτσεντέ' πάει και για άλλα αυτοκίνητα...π.χ. 'μπεμπέ'... :lol:

Reaction score
0

Φίλε Γιάννη ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.
Το NOKIA HS-21W το γνωρίζω αλλά δεν μου κάνη για τους γνωστούς λόγους.
Είχα πριν ένα χρόνο Sony-Ericsson και κάθε 3 μήνες πήγαινα service για αντικατάσταση (κοβόταν το καλώδιο των ακουστικών).
Πριν 6 μήνες είχα αγοράσει από το Πλαίσιο το Siemens HHB-750 το οποίο και το επέστρεψα την ίδια μέρα γιατί ενώ ο πωλητής μου είχε πει ότι έχει επαναφορτιζόμενη μπαταρία δεν είχε. (Θα ήθελα κάθε δύο μέρες μπαταρία).
Πριν 4 ημέρες αγόρασα από το Πλαίσιο το I-tech Clip-M.
Ενώ από το κινητό έχω κάνη της απαραίτητες ρυθμίσεις για αυτόματη απάντηση
το Clip-M για να απαντήσει πρέπει να πατήσω το κουμπί.
Έψαξα το manual του Clip-M και γράφει κατηγορηματικά ότι δεν διαθέτη αυτόματη απάντηση στις κλήσεις.
Αν θυμάμαι καλά είχα δει στο Πλαίσιο τα Sony-Ericsson HBH-DS970 τα οποία ήταν καταπληκτικά!!!! Mε χάλασε που τα ακουστικά δεν ήταν αποσπώμενα.
Αύριο θα πάω να δω το JABRA BT-320S.
Τώρα θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.
1ον ΔΕΝ ΟΔΗΓΩ μηχανή ακούγοντας μουσική.
2ον Όταν η δουλειά που κάνης έχει άμεση σχέση με το τηλέφωνο επόμενο είναι αν
χρειασθεί να μπορώ να μιλήσω μεταξύ γραφείου-σπιτιού.

Reaction score
0

Λοιπόν αγόρασα σήμερα το Jabra BT-320s 80 euro.
Έχει όλα όσα περιγράφω εκτός από αναγνώριση κλήσης.
Εντυπώσεις αργότερα.
Ευχαριστώ!!!!

Reaction score
7

ak1s said:
Δε λεμε να πιασουμε κουβεντα και να λυσουμε τα προβληματα μας εν κινησει...
Μιλαμε για να απαντησουμε σε μια κληση στα γρηγορα του στυλ "σε 5 λεπτα θα ειμαι εκει", οχι για κατι περισσοτερο..
Αλλα εξυπηρετει το hands free και στην περιπτωση που θα σταματησεις για να μιλησεις ΧΩΡΙΣ να βγαζεις κρανος κλπ... ή αν προκειται να εισαι πολλες ωρες στο δρομο...

Εχω το ιδιο με του Γιαννη και ειναι καλο και (σε εμενα που δεν εχω την κεφαλα του Γιαννη) μπαινει στο αυτι μου και αφου φορεσω το κρανος...

Το κακο εινια οτι η αυτοματη απαντηση (λογω κινητου) γινεται σε λιγοτερο απο 2 δευτερολεπτα.... και αν εχεις κινητο που να υποστηριζει φωνητικη αναγνωριση κλησης δεν προλαβαινει να "πει" το ονομα του καλουντος και ανοιγει τη γραμμη.... Αντε να πει "Γιαννης Δημητροπουλος"...

Reaction score
7

Τελικα βρηκα λυση για την αυτοματη απαντηση. Την απενεργοποιησα και ενεργοποιησα την "απαντηση με καθε πληκτρο", οποτε εχοντας το κινητο στην τσεπη του μπουφαν με τα πληκτρα προς τα εξω, παταω καποιο τυχαιο πληκτρο πανω απο το μπουφαν και ανοιγει η γραμμη οταν και αν το θελω εγω....

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112