Υπάρχει δυνατότητα αντιγραφής IRDETO II Card (Nova) ?

Reaction score
1
Οι programmers/readers καρτών δεν είναι παράνομοι πάντως. Ή κάνω λάθος;

Reaction score
164
Οι readers και οι splitters ως συσκευές δεν είναι παράνομες. Η χρήση τους όμως, μπορεί να είναι. Ή διαφορετικά: η πώληση των μαχαιριών είναι νόμιμη. Νόμιμη είναι και η χρήση τους πχ στην κουζίνα για να κόβεις ψωμί. Αν καρφώσεις το ίδιο μαχαίρι σε κάποιον, προφανώς είναι παράνομη πράξη.
Άλλη αναλογία:
Επιτρέπεται να ρωτήσω "ποιά μάρκα μαχαιριών είναι καλή" ή "πώς μπορώ να κόψω πιο αποτελεσματικά το ψωμί". Αν ρωτήσω όμως "πώς μπορώ να σκοτώσω κάποιον πιο εύκολα, με μαχαίρωμα στην καρδιά ή με κόψιμο της καρωτίδας", τότε υπάρχει προφανώς πρόβλημα.
Τα αν είναι νόμιμο να κάνουμε split τη Nova για να βλέπουμε σε πολλά δωμάτια του ίδιου σπιτιού, είνα θέμα προς συζήτηση. Εδώ όμως δεν έχουμε αυτή την περίπτωση: Προφανώς και είναι άλλο αυτό και άλλο το να βλέπει και ο πατέρας μας στο εξοχικό με τη δική μας συνδρομή. Το συμβόλαιο είναι ονομαστικό, ναι, αλλά άλλος εγώ, άλλος ο πατέρας μου. Η μεταφορά σε καφετέρια ή η δημόσια προβολή είναι παράνομη και αν δεν κάνω λάθος, καθορίζεται σαφως από την Ελληνική νομοθεσία. Επιπλέον έχει να κάνει και με τα πνευματικά δικαιώματα του παραγωγού της ταινίας (τα ψιλά γράμματα "απαγορεύεται η δημόσια προβολή κτλ κτλ...)

Reaction score
786
Συγνωμη unforgiven που θα κανω τον δικηγορο του διαβολου, αλλα το μαχαιρι εκτος απο την δολοφονια εχει και αλλες προφανες χρησεις, για αυτο και πωλειται ελευθερα. Το card splitter και οι programmers ποιες αλλες χρησεις εχουν εκτος των παρανομων? Μαλλον καμια...

Απ'οσο ξερω η Nova απανταει στις ερωτησεις των συνδρομητων σχετικα με το θεμα της παρακολουθησης του πακετου σε πανω απο μια τηλεορασεις ως εξης: Αν η δευτερη τηλεοραση ανηκει σε μελος της ιδιας οικογενειας, η εταιρια θεωρει νομιμη την χρηση συσκευων που επιτρεπουν την παρακολουθηση του ΙΔΙΟΥ καναλιου και σε δευτερη συσκευη. Αυτο σημαινει οτι αν εχουμε ενα AV sender πανω στον αποκωδικοποιητη, δικαιουμαστε να "στελνουμε" το σημα σε τηλεοραση που ανηκει στον αδελφο ή στον πατερα μας, αλλα δεν δικαιουμαστε να το "στελνουμε" στον φιλο γειτονα μας. Βεβαια, ως γνωστον με το AV sender ετσι και αλλιως δεν μπορω εγω να βλεπω μπαλα και ο αδελφος μου ντοκιμαντερ. Για παρακολουθηση δυο διαφορετικων καναλιων απο το μπουκετο σε δυο τηλεορασεις (ακομα και της ιδιας οικογενειας) απαιτουνται αναγκαστικα δυο συνδρομες...

Τωρα εγω εχω να ρωτησω (ρητορικα) τα εξης:

Πληρωνω Nova και εχω την νομιμη καρτα. Παω σε εναν φιλο μου που εχει δορυφορικο συστημα, βαζω την καρτα μου στον receiver του που εχει Irdetto και βλεπουμε μαζι μια ταινια. Ειμαι παρανομος? Πρεπει να διωξω τον φιλο μου απο το σπιτι του και να την δω μονος μου επειδη μονο εγω εχω πληρωσει ή μηπως δεν πρεπει η καρτα μου να βγαινει εξω απο το σπιτι ουτως ή αλλως?

Επισης αν εγω φυγω και ξεχασω την καρτα μου στο σπιτι του και αυτος κατσει το βραδυ και δει ντοκιμαντερ, διαπρατει αδικημα? Μηπως και εγω ειμαι ενοχος εξ αμελειας?

Τι γινεται αν εγω εχω μεγαλη παρεα και μαζευω 15 ατομα και βλεπουμε μπαλα? Πρεπει να ενημερωσω την Nova οτι κανω δημοσια προβολη? Μεχρι ποσα ατομα ειναι ιδιωτικη η προβολη και στα ποσα γινεται το σπιτι γιαφκα?

Τελος, αν "στελνω" σημα στον αδελφο μου στον κατω οροφο με AV sender και ο πονηρος διπλανος γειτονας εχει και αυτος AV sender συντονισμενο στην ιδια συχνοτητα και παιρνει το σημα αυτο εν αγνοια μας, μπορει να κατηγορηθω για παρανομη διανομη κρυπτογραφημενου προγραμματος? Ποιος θα παει μεσα, εγω ή ο γειτονας? Μηπως και οι δυο, να εχουμε και παρεουλα?

Το θεμα στην τελικη ειναι οτι η Nova, ανεξαρτητα απο το επιπεδο ποιοτητας του μπουκετου της (το οποιο προσωπικα δεν θεωρω υψηλο) χρεωνει ενα εξωφρενικο ποσο για συνδρομη συγκριτικα με αλλα μπουκετα του εξωτερικου και μαλιστα χωρις την δυνατοτητα επιλογης υποπακετου. Αλλα αυτο ειναι το τιμημα της ελλειψης ανταγωνισμου στην πατριδουλα μας. Πιστευω πως αν η συνδρομη ηταν στο μισο της σημερινης (για τα ιδια καναλια) ο κοσμος δεν θα εψαχνε για σπαστηρια και splitters

Reaction score
164
Δεν είμαι ηλεκτρονικός, αλλά πιστεύω ότι οι εν λόγω συσκευές θα έχουν και άλλες χρήσεις πχ προγραμματισμός καρτών εισόδου προσωπικού.
Ούτε δικηγόρος είμαι αλλά σύμφωνα με την λογική:
-Δικαιούσαι να στέλνεις το σήμα με video sender στο σπίτι σου για να βλέπεις ο ίδιος ή άλλο μέλος της οικογένειάς σου. Όχι όμως να στέλνεις στο γείτονα. Αν θέλει, ας πάρει Nova.
-Δικαιούσαι να φέρεις μερικούς φίλους στο σπίτι σου να δείτε αγώνα. Όχι όμως να έχεις τον αγώνα στην καφετέριά σου και να βγάζεις χρήματα από αυτό, χρησιμοποιόντας το ως κράχτη.
-Πιθανότατατα μπορείς να πας την κάρτα στο φίλο σου, όπως μπορείς να πας ένα CD να ακούσετε. Αν του τη δανείσεις, ή την αφήσεις εκεί, τυπικά, μάλλον είσαι παράνομος.
Γενικά, αν εσύ κερδίζεις από κάποια συμπεριφορά ή η Nova χάνει είσαι παράνομος.
Όσο για τα περί συνδρομής και αξίας πακέτου... προσυπογράφω

Reaction score
5
Μπορώ εγώ να έρθω στην Αθήνα να αγοράσω ότι θέλω και να το φέρω στην Κύπρο? Μπορώ!
Μπορείτε εσείς να έρθετε στην Κύπρο και να αγοράσετε ότι θέλετε? Μπορείτε!
Δεν μπορείτε ούτε εσείς ούτε εγώ όμως να αγοράσετε nova Κύπρου και nova Ελλάδος αντίστοιχα!
Μπορεί όμως κάποιος να αγοράσει τα δύο πακέτα αν ζει σε άλλη χώρα πχ Αμερική!
Τελικά μήπως το απαγορεύεται δεν έχει την έννοια της απαγόρευσης με την έννοια ότι το απαγορεύει η νομοθεσία αλλά είναι απλός κανονισμοί τον εταιριών για να διασφαλίσουν η μια τα συμφέροντα της άλλης?

Υπάρχει προηγούμενη καταδικαστική δικαστική απόφαση που να μπορεί να στηρίξει τον ισχυρισμό περί παρανομίας?

Στην Κύπρο υπάρχουν αρκετοί που έχουν κάρτα nova Ελλάδος αλλά την έχουν αγοράσει και την πληρώνουν στο όνομα κάποιου αλλού που κατοικεί στην Ελλάδα!
Όλες οι μπιραρίες στην Κύπρο έχουν nova Ελλάδος και Κύπρου και καμία δεν έχει πληρώσει το πιο ακριβό πακέτο για δημόσια προβολή!

Και το αν η κάρτα που αγόρασα εγώ την έχω δώσει σε κάποιον άλλο δεν σημαίνει ότι είμαι παράνομος!

Αν δεν αποδειχτεί και καταδικαστεί μέσο δικαστηρίου ότι κάνω υποκλοπή, όλα τα απαγορεύονται είναι απλώς λόγια για να προστατέψουν τα συμφέροντα τους.

Reaction score
13
unforgiven said:
Δεν είμαι ηλεκτρονικός, αλλά πιστεύω ότι οι εν λόγω συσκευές θα έχουν και άλλες χρήσεις πχ προγραμματισμός καρτών εισόδου προσωπικού.
Ακριβώς και όχι μόνο!Ως ειδικός επι του θέματος (λόγω επαγγέλματος) οι "έξυπνες κάρτες" (smartcards) στο εξωτερικό (όχι Ελλάδα ) χρησιμοποιούνται κατα κόρον σε πάρα πολλές εφαρμογές από επιχειρηματίες (και βέβαια για συνδρομές για δορυφορικά μπουκέτα) για πολλά είδη συνδρομών (ακόμη και για προπληρωμή βενζίνης!).Εδώ όμως η χρήση της είναι πιο πολύ για "ερευνητικές" εφαρμογές.

Reaction score
1
Αντώνης K. είναι ακριβώς όπως τα λες. Δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο και είναι όπως ξαναείπα, μια παράνομη και καταχρηστική σύμβαση όπως σχεδόν όλες αυτές που υπογράφουμε (κινητά, τράπεζες, κλπ) που όμως αν πας δικαστικά 90% θα βρεις το δίκιο σου.

Από την άλλη πλευρά να ρωτήσω το εξής σημαντικό: Μετά από προτροπή του JohnnyWalker πήρα το Hitech Ιουλίου όπου έχει ένα άρθρο και εξηγεί με λεπτομέρεια ΠΩΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΣΟΥ οπουδήποτε στον κόσμο!!! Το εν λόγο περιοδικό που είναι ίσως με τη μεγαλύτρερη κυκλοφορία στο χώρο του, μας δίνει οδηγίες για να κάνουμε παρανομία???? Η Multichoise δεν τους έχει κάνει ακόμα μήνυση εδώ και 8 μέρες που είναι στα περίπτερα? :roll:

Reaction score
0
Το Hitech Ιουλίου έχει ένα άρθρο και εξηγεί με λεπτομέρεια ΠΩΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΣΟΥ οπουδήποτε στον κόσμο!!! Το εν λόγο περιοδικό που είναι ίσως με τη μεγαλύτρερη κυκλοφορία στο χώρο του, μας δίνει οδηγίες για να κάνουμε παρανομία???? Η Multichoise δεν τους έχει κάνει ακόμα μήνυση εδώ και 8 μέρες που είναι στα περίπτερα? :roll:
Ακόμα δεν πήρα το περιοδικό (ντροπή μου) αλλα φαντάζομαι οτι δεν μιλάει συγκεκριμένα για την κάρτα της n**a οπότε δεν μπορεί να το κυνηγήσουν! Υπάρχουν στην αγορά πολλά περιοδικά που ασχολούνται με τα όπλα, το κυνήγι, την σκοποβολή κλπ αλλα δεν λένε πουθενα οτι θα το χρησημοποιήσεις να πυροβολήσεις ανθρωπο κάτι που είναι παράνομο! Το να μοιράζεις μια smartcard σαν πράξη καθεαυτή δεν είναι παράνομη αλλα να το κάνεις για pay-tv πακέτα... Σίγουρα το συμβόλαιο της n**a είναι καταχρηστικό καθως για μια οικονομική μονάδα (οικογένεια) απαιτούνται παραπάνω απο μια συνδρομές πράγμα παράλογο αλλα αυτή είναι η "λογική" των copyrighted. παράδειγμα είναι οτι δεν μπορείς αν εχεις ΑΓΟΡΑΣΕΙ ενα μουσικό cd να το "δανίσεις" στον πατέρα σου για να το ακούει στο αμάξι...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas