Υπάρχει ψηφιακό ενεργό crossover υλοποιημένο μόνο σε software?

Reaction score
209
Η απορία μου δημιουργήθηκε μετά την μικρή άλλα πολύ καλή εμπειρία με το Behringer dcx 2496 (hardware). Θα μπορουσε το software crossover, που θα ειναι πρακτικα ενα προγραμμα στο pc, να συνεργάζεται με το Foobar και να μοιραζει ψηφιακα το σήμα σε τρία διαφορετικά πεδία συχνοτήτων (M, L and H) που μέσω ενός π.χ. M-Audio 610 dac θα κατανεμεται αντιστοιχα σε τρεις τελικους.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Υπάρχει ψηφιακό ενεργό crossover υλοποιημένο μόνο σε software?

Υπάρχει ψηφιακό ενεργό crossover υλοποιημένο μόνο σε software?
Ναι.
Υπάρχουν.
Πολλά.

Η απορία μου δημιουργήθηκε μετά την μικρή άλλα πολύ καλή εμπειρία με το Behringer dcx 2496 (hardware). Θα μπορουσε το software crossover, που θα ειναι πρακτικα ενα προγραμμα στο pc...
Όχι μόνο ένα πρόγραμμα. Συνήθως παραπάνω.

...
να συνεργάζεται με το Foobar...
Όχι μόνο με τον Foobar, αλλά και με προγράμματα αναπαραγωγής video ή ακόμα και με παιχνίδια.
Για τον Foobar βέβαια υπάρχουν δωρεάν plug-ins.

... και να μοιραζει ψηφιακα το σήμα σε τρία διαφορετικά πεδία συχνοτήτων (M, L and H) που μέσω ενός π.χ. M-Audio 610 dac θα κατανεμεται αντιστοιχα σε τρεις τελικους.
Και σε παραπάνω από τρία αν θες.

Η όλη διαδικασία μάλιστα μπορεί να κάνει και ψηφιακή προσαρμογή των ηχείων στο χώρο.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Υπόψιν ότι το κόστος ενός τέτοιου project, ειδικά όταν οι απαιτήσεις είναι υψηλές, δεν είναι καθόλου μικρό και συγκρίνεται άνετα με το κόστος εξειδικευμένων μηχανημάτων που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά.

Για ρίξε μια ματιά κι εδώ:

DEQX hdp-express

Reaction score
209
Re: Απάντηση: Υπάρχει ψηφιακό ενεργό crossover υλοποιημένο μόνο σε software?

Ο αρχικός μου προβληματισμός ήταν να μειώσει κάποιος το κόστος αποφεύγοντας ακριβό εξοπλισμό έχοντας την ίδια λειτουργικότητα με το Behringer dcx (αν και το συγκεκριμένο δεν θεωρείται νομίζω ακριβό). Alex μερικα links σε software crossovers θα ηταν χρησιμα.

Υπόψιν ότι το κόστος ενός τέτοιου project, ειδικά όταν οι απαιτήσεις είναι υψηλές, δεν είναι καθόλου μικρό και συγκρίνεται άνετα με το κόστος εξειδικευμένων μηχανημάτων που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά.

Για ρίξε μια ματιά κι εδώ:

DEQX hdp-express

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.802

τελικά είναι πιο εύκολο να δοκιμάζεις καλώδια, ή έστω ρε παιδί μου να συγκρίνεις πικάπ με CD, που είναι και πιο "πιασάρικο" πλέον, ε?:143::135::142::137:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

α, καλά, μέχρι να διαβάσει τα παραπάνω, καλό 2012...
Γι' αυτό είπα να τον ξεκινήσω σιγά-σιγά... :135:
Κάτι τέτοια κάνεις και τρομάζεις τον κόσμο... :143::135:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

τελικά είναι πιο εύκολο να δοκιμάζεις καλώδια, ή έστω ρε παιδί μου να συγκρίνεις πικάπ με CD, που είναι και πιο "πιασάρικο" πλέον, ε?
Γιατί το λες αυτό;:116:
Μήπως δεν πιστεύεις στα καλώδια;:143::135:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.802

πριν προχωρήσω στην υλοποίηση του κρος, θέλω μια μέρα να συμβουλευτώ τον Σκαλούμπαξ για ψηφιακό κρος μέσω πι-σιου. θα του δώσω και τη βοήθεια του κοινού (τον Λ.Σ. και τους άλλους βινυλιάκηδες). προβλέπω μεγάλα γλέντια (θα με βρίζουν πάλι)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.802

πλάκα πλάκα, μυρίζομαι πως κάτι τέτχιο σκαρώνει κι ο τσαντουλίξ. νομίζω πως έμπλεξε κι αυτός με τα ψηφιακά κρος, και ξέρεις, αυτή η εμπλοκή είναι ...ισόβια:138::137:

να δεις που θα το ξεστομίσει το παραμύθι μια από αυτές τις μέρες... τον έχω κόψει ετοιμοπόλεμο σου λέω, περίμενε σουρπράϊζ!:126:

τελικά μόνο ο κόγιας έμεινε χωρίς να το παλεύει. μάλλον θέλει λίγο ζμπρώξιμο...:144:

D

deleted user 10898

Guest
να σου πω ρε μεχρι να κατεβει ενας προτρακτορας να ρυθμισω το λινν μου λες κατι?
εστω ανοιχτη μπαφλα με ενα φουλ ρειντζ ευαισθητο επανω και ενα γουφερ κατω.
το επανω του ριχνω 7watt σινγκλ εντετ που τα γουσταρω και το αποκατω του ριχνω 150 πουσπουλατα. εκτος απο ενεργο cross δεν χρειαζομαι και καποιου ειδους dsp για καποιους λόγους?
μου λες τους λόγους αυτούς αναλυτικα?
(μην πεις να βαλω 2 ιδιους ενισχυτες θα παω για υπνο...)

Reaction score
209
Παιδια ψυχραιμια! Ακομα δεν ανοιξα τα links και ζαλιστικα! θα επανελθω πιο διαβασμενος με αποριες δριμύτερος!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.802
Απάντηση: Re: Υπάρχει ψηφιακό ενεργό crossover υλοποιημένο μόνο σε software?

εκτος απο ενεργο cross δεν χρειαζομαι και καποιου ειδους dsp για καποιους λόγους?
όχι. (αρκεί να έχει μικρομετρική ρύθμιση στάθμης και φάσης το κρος)

(dsp χρειάζεσαι έτσι κι αλλιώς, αλλά αυτό άστο για τώρα..)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.802

α, ξέχασα, βάλε ίδιους ενισχυτές! (χαχαχαχαχα, έλα, πλάκα σου κάνω, δε χρειάζεται να είναι ίδιοι, ακριβώς ίδιοι πρέπει να είναι):138:

το πιο πονηρό στο εν λόγω "πείραμα" είναι συστοιχία γούφερς σε επίσης ανοιχτής μπάφλας σχεδίαση, δίπλα στο χωνί που γουστάρεις.

μετά, όταν μεγαλώσεις, θα βάλεις στη θέση του χωνιού ένα ρίμπον, πιθανά σε κάσα ίνφινιτ μπάφλ, όπως κάνει αυτός ο παπάρας ο γουίσντομ, ο τομ δηλαδή, που έφτιαχνε τα ρίμπον του σκαλούμπαξ.:126:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Υπάρχει ψηφιακό ενεργό crossover υλοποιημένο μόνο σε software?

α, ξέχασα, βάλε ίδιους ενισχυτές! (χαχαχαχαχα, έλα, πλάκα σου κάνω, δε χρειάζεται να είναι ίδιοι, ακριβώς ίδιοι πρέπει να είναι):138:

το πιο πονηρό στο εν λόγω "πείραμα" είναι συστοιχία γούφερς σε επίσης ανοιχτής μπάφλας σχεδίαση, δίπλα στο χωνί που γουστάρεις.

μετά, όταν μεγαλώσεις, θα βάλεις στη θέση του χωνιού ένα ρίμπον, πιθανά σε κάσα ίνφινιτ μπάφλ.:126:
αυτο θελω ρε, raal :116:
αυτη η ρημαδα η ινφινιτι μπαφλα ειναι μεγαλο μανικι...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576