Υπάρχει ψηφιακό ενεργό crossover υλοποιημένο μόνο σε software?

Reaction score
209
Re: Απάντηση: Υπάρχει ψηφιακό ενεργό crossover υλοποιημένο μόνο σε software?

Αγγελος με ποιο Dac χρησιμοποίησες το foo dsp xover ? Επισης ένα θέμα είναι και το volume control. Αλλα φαντάζομαι πριν αρχισουμαι να ψαχνουμαι για εξακαναλα volume controls για αρχή μπορουμαι να περιοριστούμε σε αυτο του Foobar.

Να προσθεσω και ενα ακομη που δεν το εχω δοκιμασει :αυτο με σχολιαεδω.

Εχω δοκιμασει το foo dsp xover για foobar και ειναι μια χαρα για προσωρινες καταστασεις και test.

ΑΛΛΑ δεν θα προτεινα σε καποιον να χρησιμοποιει foobar plugin μονιμα.
Αν καποια στιγμη ανοιξει καταλαθος αλλο προγραμμα αναπαραγωγης, οι μοναδες υψηλων θα δεχτουν χαμηλες συχνοτητες και με αγνωστο gain,και η καταστροφη τους ειναι σχεδον σιγουρη.

Μια λυση ειναι ενας πυκνωτης σε σειρα με σχετικα μεγαλη χωρητικοτητα , απλα για τα ''χοντρα'', αλλα ετσι μειωνεται το πλεονεκτημα του active xover

Reaction score
143
Απάντηση: Υπάρχει ψηφιακό ενεργό crossover υλοποιημένο μόνο σε software?

(το ανεφερα και σ'αλλο ποστ, )
http://thuneau.com/products.htm
δεν ξερω αν βολευει/κανει δουλεια, απλα το βρηκα σερφαροντας

Reaction score
7

Μεχρι να παρω το dcx, εκανα απλα πειραματισμους με μια παλια creative 4καναλη στο παλιο μου tower(2-way stereo) και με μια κινεζικη trust usb 5.1 (30 ευρω απο πλαισιο παρακαλω :119: )για 3 way stereo.

Κατα τη γνωμη μου οταν χρειαζεσαι 6 dac δεν στρεφεσαι σε hiend λυσεις του τυπου 1Κ/dac αλλα σε studiακα προιοντα που με 1-2Κ εχεις 6/8/12dac +interface ολα σε ενα -νοικοκυρεμενα.

(Η αν εισαι φοιτητης οπως εγω και δεν εχεις φραγκο παιρνεις ενα dcx και εχεις 6 dac με 250 ευρω,τωρα για την ποιοτητα τους θα σε γελασω αλλα σιγουρα ειναι ο τελευταιος τροχος της αμαξης οσον αφορα το bottlenecking ,με πρωτο και κυριο τα ηχεια και το χωρο)

Οσο για το volume να σου πω την αληθεια ζαχαρωνα ενα τετοιο με ενα κυκλωμα τηλεχειρισμου αλλα αποτι διαβασα το volume του φοοβαρ ειναι μια χαρα-νομιζω γινεται στα 24 bits-αρα μη ακουστο,οποτε ισχυουν τα παραπανω περι τροχων αμαξης bottlenecking-επιπλαστων καταναλωτικων αναγκων κτλ :105:

Reaction score
7

Μια ερωτηση πανω σε αυτο που αναφερε ο costas EAR ,οτι δηλαδη οι ενισχυτες πρεπει να ειναι πανομοιοτυποι σε ολους τους δρομους.

Που οφειλεται?Γιατι αν προκειται περι ανοιμοιομορφιας ευαισθησιας εισοδου και φασης (ομοιες αποκρισεις συχνοτητας δεν μας νοιαζουν στην πολυενισχυση) αυτα ερχονται ευκολα με dsp.

ειναι κατι που αγνοω
Γιατι ετσι πραγματικα καταργειται ενα σημαντικο πλεονεκτημα της πολυενισχυσης
Οπως διαβασα στο esp το αναφερει σαν σημαντικο συν

''Ability to match amplifier power to the exact requirements of the drivers for maximum overall efficiency''

δλδ αν εχω ενα τριδρομο και εχω πχ hypex 700αρηδες στα χαμηλα γιατι θα πρεπει να χαραμισω αλλους δυο 700αρηδες ανα καναλι και να μην βαλω πχ τον 180 η εστω τον 400 στο tweeter?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.819

όχι, δε χρειάζεται να "χαραμίσεις" 700-άρηδες. Αλλά αν το κάνεις, θα με θυμηθείς! (χαχαχαχα)

κι ακόμα και το 700-άρι που λες, το οποίο σχεδιαστικά δείχνει να είναι ίδιο με το 400-άρη ή το 180-άρη, δε μου λες, το ίδιο ακούγονται αναμεταξύ τους? δηλαδή αν στο ίδιο ηχείο σε χαμηλές στάθμες αλλάζεις αυτά τα 3 ενισχυτικά, τον ίδιο ακριβώς ήχο θα ακούς? ε? για να δω "απόψεις"...

έχω δει υλοποιήσεις με ό,τι νά'ναι, με λάμπες και φετ και ψηφιακούς και τάξη Α και σετ και νος και ό,τι τραβάει η ψυχή σου, όλα μαζί κι όλα "έρχονται".

ναι, οκ.

όμως, κάθε ενισχυτής έχει τα "χούγια" του, τις "παραξενιές" του, τις παραμορφώσεις του, το ντάμπινγκ φάκτορ του και τα δικά του "χνώτα" γενικά.

εμείς κάναμε αμαν να βρούμε ένα ενισχυτή να μας "κάτσει", σκέψου να προσπαθήσουμε να συνδυάσουμε 2 ή 3 ή περισσότερους... ξέρω, πχ λέν ο τάδε ενισχυτής έχει καλά πρίμα και ο δείνα καλά μεσαία, ενώ ο άλλος έχει ένα μπάσο κάτσε καλά. μα τα "καλά πρίμα" του ενός δεν είναι "σκέτα", είναι πακέτο με τα μεσαία του και για αυτό είναι "καλά", μαζί με τα "ίδια" μεσαία, τα δικά του. Αν τα "ξεχωρίσεις", είσαι στο μηδεν, δε βγαίνει άκρη, ούτε με ψυχοακουστική ούτε με τίποτα.

Γι'αυτό, συνήθως, όταν μπερδεύεις "παραξενιές", μαζεύεις ένα μίγμα "μπερδοπαραξενιάς". Άντε βγάλε άκρη απ'το κουβάρι δηλαδή... ποτέ δε θα μάθεις την απάντηση στο καυτό ερώτημα (τι φταίει?)...

Αν βέβαια το ξέρεις καλά το σπορ, νομίζω πως μπορείς να συνδυάσεις πολύ διαφορετικά ενισχυτικά, ώστε στον κάθε "δρόμο" να δίνουν τα ενισχυτικά τον "καλό τους εαυτό", και πάντα αναλόγως των μεγαφώνων που έχουν να οδηγήσουν. Οπότε το ερώτημα που τίθεται, είναι το εξής: αν είναι να χρησιμοποιήσετε μεταξωτά σώβρακα, πόσο μεταξωτός είναι ο πωπός σας?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

κι ακόμα και το 700-άρι που λες, το οποίο σχεδιαστικά δείχνει να είναι ίδιο με το 400-άρη ή το 180-άρη, δε μου λες, το ίδιο ακούγονται αναμεταξύ τους? δηλαδή αν στο ίδιο ηχείο σε χαμηλές στάθμες αλλάζεις αυτά τα 3 ενισχυτικά, τον ίδιο ακριβώς ήχο θα ακούς? ε? για να δω "απόψεις"...
O Bruno πάντως όταν τον ρωτάς ποιός είναι ο καλύτερος (σε παραγωγή) Hypex σου απαντάει ο 700HG-HxR συγκεκριμένα. In other words, όχι γενικώς τα HG modules αλλά το ισχυρότερο από αυτά. :126:

Reaction score
209
Να ρωτήσω παιδιά, εγώ έχω ενεργή τριενισχυση ως εξής Creek Destiny preout σε DCX και μετα
σε Ampino (HF), Audiolab 8000S (MF) και παλι σε Destiny amp in (LF). Μην με ρωτάτε γιατί αλλά αυτό το σύστημα μου έκατσε καλά. Θέλω όμως να απελευθερώσω το τελικό στάδιο του Destiny από τα καθήκοντα του για LF. Να πάρω 2 modules των 180W από to site

https://www.hypexshop.com/

?

και αν τα πάρω πως τα συναρμολογούν?

και πια να πάρω ? (τα απλα η τα HG ?)

ξέρω ότι αυτή δεν είναι η άριστη λύση αλλά 6x700HG προς το παρον κοστιζουν

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Να ρωτήσω παιδιά, εγώ έχω ενεργή τριενισχυση ως εξής Creek Destiny preout σε DCX και μετα
σε Ampino (HF), Audiolab 8000S (MF) και παλι σε Destiny amp in (LF). Μην με ρωτάτε γιατί αλλά αυτό το σύστημα μου έκατσε καλά. Θέλω όμως να απελευθερώσω το τελικό στάδιο του Destiny από τα καθήκοντα του για LF. Να πάρω 2 modules των 180W από to site

?

HG με HxR.
Οι πλακέτες είναι έτοιμες. Κάνεις τις συνδέσεις μεταξύ τους και στο κουτί που θα επιλέξεις με βάση τις οδηγίες και ακούς. Το πιο δύσκολο είναι να τρυπήσεις το κουτί για τα βύσματα!
Δεν γίνεται πιο απλά. :126:

Reaction score
209
Αυτη η εικονα δεν ξερω πως μπηκε!Sorry! Ο δαιμονας του Forum! Οπως λεει και η λαικη σοφια, κ..... υπαρχουν λεφτα δεν εχουμε!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Απάντηση: Re: Υπάρχει ψηφιακό ενεργό crossover υλοποιημένο μόνο σε software?

Αυτη η εικονα δεν ξερω πως μπηκε!Sorry! Ο δαιμονας του Forum! Οπως λεει και η λαικη σοφια, κ..... υπαρχουν λεφτα δεν εχουμε!

Είναι ένα αντίμετρο στους τύπους που περιμένουν με ένα thanks να κατεβάσουν παράνομο υλικό. Οπότε οι ευχαριστίες στα ελληνικά...

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Υπάρχει ψηφιακό ενεργό crossover υλοποιημένο μόνο σε software?

?

δηλαδη κανεις το ψηφιακο αναλογικο και μετα το περνας απο τον destiny pre και το δινεις με αναλογικη στο dcx?

βγαλτα ολα και δωσε ψηφιακη στο dcx.

το volume του foobar φυσαει.

γαι τον φιλο παραπανω που ρωτησε δεν ειναι 24 αλλα 64bit.

Reaction score
209
Re: Απάντηση: Re: Υπάρχει ψηφιακό ενεργό crossover υλοποιημένο μόνο σε software?

Ευχαριστω! γιατι νομιζα οτι μουρλαθηκα!

Είναι ένα αντίμετρο στους τύπους που περιμένουν με ένα thanks να κατεβάσουν παράνομο υλικό. Οπότε οι ευχαριστίες στα ελληνικά...

Reaction score
209
Re: Απάντηση: Re: Υπάρχει ψηφιακό ενεργό crossover υλοποιημένο μόνο σε software?

Ακριβως! (exactly). Θα το δοκιμασω και θα σας πω, βεβαια το Evo ανεβαινει μεχρι 24/192 απο την αλλη η διαδρομη του σηματος ειναι συντομοτερη, to Dac του DCX πως το βλεπετε (ακουτε?).

δηλαδη κανεις το ψηφιακο αναλογικο και μετα το περνας απο τον destiny pre και το δινεις με αναλογικη στο dcx?

βγαλτα ολα και δωσε ψηφιακη στο dcx.

το volume του foobar φυσαει.

γαι τον φιλο παραπανω που ρωτησε δεν ειναι 24 αλλα 64bit.

Reaction score
209
Επισης παρεμπιπτόντως, ενα Dac που εχει τις εισοδους / εξοδους που με βολευουν ειναι και το YBA Design WD202 (see Stereophile, το οποιο εχει και μια ατυπη συγκρiση με Vdac Dacmagic kai Benchmark). Εχει εισοδο AES/EBU, (ψηφιακο) volume και λογικη τιμη. To εχει ακουσει κανεις?

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Εννοείς το έκτο στη λίστα αριστερά σε αυτή τη σελίδα.
Τεστ του, και μάλιστα συγκριτικό, υπάρχει και εδώ. (Ο Δημήτρης Σταματάκος είναι πολύ σοβαρός άνθρωπος).

Το YBA WD202 είναι στερεοφωνικό dac.
Εσύ, από τη στιγμή που θέλεις να υλοποιήσεις software-based crossover, χρειάζεσαι ένα κανάλι dac ανά δρόμο ανά ηχείο.
Δηλαδή:
Για 2 τρίδρομα ηχεία χρειάζεσαι 6 κανάλια dac.
Για 2 τετράδρομα ηχεία χρειάζεσαι 8 κανάλια dac.
κ.ο.κ.

Τι να σου κάνει ένα στερεοφωνικό dac;

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Υπάρχει ψηφιακό ενεργό crossover υλοποιημένο μόνο σε soft

Ακριβως! (exactly). Θα το δοκιμασω και θα σας πω, βεβαια το Evo ανεβαινει μεχρι 24/192 απο την αλλη η διαδρομη του σηματος ειναι συντομοτερη, to Dac του DCX πως το βλεπετε (ακουτε?).
ας ανεβαινη οσο θελη το evo.
αφου μετα το dcx το αναλογικο το κανη ψηφιακο 24/96 και μετα
αναλογικο παλι.

θα δεις μεγαλη βελτιωση αν δωσεις κατευθειαν ψηφιακο.

τα dac του dcx μια χαρα ειναι.

τα αναλογικα του θελουν βελτιωση.

το yba οπως ειπε και ο αλεξ δεν σου κανη.

μονο σε εηαγγελματικα θα βρεις πολυκαναλα dac αλλα

με εξαιρεση το dcx ειναι ακριβα.

Reaction score
209

OK καταλαβα (ελπιζω!), σε αυτη την περιπτωση το M-Audio 610 που εχω

http://www.m-audio.com/products/en_us/ProFire610.html

κανει για αυτη την δουλεια?

Αυτο εχει τεσσερεις (4x2) αναλογικες στερεοφωνικες εξοδους που αν καθονται στο Xover θα μπορουσε να γινει μεχρι και ενεργη τετραενισχυση ?.

Εννοείς το έκτο στη λίστα αριστερά σε αυτή τη σελίδα.
Τεστ του, και μάλιστα συγκριτικό, υπάρχει και εδώ. (Ο Δημήτρης Σταματάκος είναι πολύ σοβαρός άνθρωπος).

Το YBA WD202 είναι στερεοφωνικό dac.
Εσύ, από τη στιγμή που θέλεις να υλοποιήσεις software-based crossover, χρειάζεσαι ένα κανάλι dac ανά δρόμο ανά ηχείο.
Δηλαδή:
Για 2 τρίδρομα ηχεία χρειάζεσαι 6 κανάλια dac.
Για 2 τετράδρομα ηχεία χρειάζεσαι 8 κανάλια dac.
κ.ο.κ.

Τι να σου κάνει ένα στερεοφωνικό dac;

Reaction score
209
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Υπάρχει ψηφιακό ενεργό crossover υλοποιημένο μόνο σε

Ευχαριστω για τις πληροφοριες!

ας ανεβαινη οσο θελη το evo.
αφου μετα το dcx το αναλογικο το κανη ψηφιακο 24/96 και μετα
αναλογικο παλι.

θα δεις μεγαλη βελτιωση αν δωσεις κατευθειαν ψηφιακο.

τα dac του dcx μια χαρα ειναι.

τα αναλογικα του θελουν βελτιωση.

το yba οπως ειπε και ο αλεξ δεν σου κανη.

μονο σε εηαγγελματικα θα βρεις πολυκαναλα dac αλλα

με εξαιρεση το dcx ειναι ακριβα.

Reaction score
209
Επισης για τρι-ενισχυση,
1) πιο ειναι το φυσικο configuration για να δωσης ψηφιακο σημα στα 3 στερεο dacs απο το pc και μετα το Xover?

2) πια η διαφορα HG με HxR απο το site δεν καταλαβα ντιπ!.

3) μαλλον αυτο με το 610 το βλεπω δυσκολο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.587
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani