Υπαρχει φτηνο Hi End?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Πολλες φορες σε συζητησεις επικρατει η αποψη πως το hi end δεν ειναι απαραιτητα ακριβο.
Προσωπικα θεωρω την παραπανω δηλωση μαλλον "ευγενικη" αντιθεση οικονομικων κριτηριων σε οσους επιμενουν πως το hi end ειναι και απαραιτητα state of the art, αρα ακριβο.

Μπορει δηλαδη καποιος με π.χ. 2-3000 ευρω να δημιουργησει ενα hi end συστημα?
Δεν νομιζω!

Οριστε λοιπον, αποδειξτε μου πως υπαρχει "οικονομικο hi end"
Δειξτε μου μια φτηνη συσκευη hi end.
Να ειναι hi end ομως ,ετσι? :wink:

Reaction score
1
Mα συγνώμη δηλαδή ποιος είναι ο ορισμός του hi-end? απο τι κρίνεται μια συσκευή και κατ'επέκταση ένα σύστημα ως hi-end?
μέχρι εχτες για παράδειγμα τα wadia ήταν state of the art cd players και κόστιζαν κατι χιλιαδες ευρώ...σήμερα νομίζω οτι εύκολα ενα καλό dvd ειναι κλάσεις ανώτερο!
Άρα ο χτεσινος HI-ENDάς....σημερινός ερασιτέχνης.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
μέχρι εχτες για παράδειγμα τα wadia ήταν state of the art cd players και κόστιζαν κατι χιλιαδες ευρώ...σήμερα νομίζω οτι εύκολα ενα καλό dvd ειναι κλάσεις ανώτερο!
Άρα ο χτεσινος HI-ENDάς....σημερινός ερασιτέχνης.
θα διαφωνήσω σε αυτό... Αυτή η άποψη σου είναι σεβαστή αλλά δεν στέκει. Δηλ. όλοι πουλάνε τα wadia για να αγοράσουν dvd???

Όποιο dvd και να πάρεις ο ήχος του θα είναι πάντα χειρότερος από ένα Wadia. Οι λόγοι είναι πολλοί (ποιότητα υλικών κατασκευής, δεν υπάρχουν παράσιτα απά το ψηφιακό τομέα της εικόνας, πιο εξειδικευμένο dac κλπ κλπ)...

Το θέμα είναι όμως το τι θεωρούμε high end. Είναι ο απόλυτος ήχος ή απλά ένα επίπεδο πάνω από τον πολύ καλό ήχο???

Εγώ προσωπικά θεωρώ το high end ως τον απόλυτο και χωρίς κανένα συμβιβασμό ήχο. Πόσο κοντά φτάνει όμως στο αληθινό μουσικό γεγονός???
Αρκετά κοντά αλλά ποτέ δεν θα το φτάσει...

Άρα για μένα "φθηνό" high end δεν υπάρχει (ούτε ποτέ θα υπάρξει μιας που η κατάσταση δεν έχει "πάνω" οροφή)...

Reaction score
666
Νομίζω ότι ο όρος high end από μόνος του τα λέει όλα.
Κάποιοι επιμένουν να τον χρησιμοποιούν λάθος για κάποιο σκοπό:
1. Δεν έχουν τα χρήματα να αγοράσουν αυτές τις συσκευές.
2. Πιστεύουν ότι ξοδεύοντας λίγα χρήματα θα πετύχουν τις επιδόσεις των
ακριβών συσκευών.
3. Έχουν συμφέρον σαν έμποροι. Πόσες φορές έχουμε ακούσει π.χ.αυτό το ηχείο είναι hi end για να πείσει τον υποψήφιο αγοραστή.

(ΙΜΗΟ) Υπάρχουν μηχανήματα που προσφέρουν πολλά για τα χρήματά τους.
Όχι όμως δεν τα θεωρώ high end. Γιατί δεν έχουν το prestige του ονόματος εκτός από την απόδοση. Επιπλέον υπάρχουν και μηχανήματα high end που η απόδοσή τους δεν δικαιολογεί το υψηλό τους κόστος.
Πάντως είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε και πάνω στον ενθουσιασμό
μας να "βαφτίσουμε" high end κάποια συσκευή που έχουμε και να δημιουργήσουμε λανθασμένη εντύπωση , και μετά να τα μασάμε και να λέμε ότι θα γίνει high end απόδοσης αν αλλάξουμε εκείνο , το άλλο και μπούμε σ' ένα ατέρμονο τριπάκι και τελικά πληρώσουμε παραπάνω κι από μια prestigious συσκευή. Καλύτερα να πάρουμε κάτι ακριβό εξαρχής παρά να κάνουμε τον χειρούργο ειδικά αν δεν είμαστε γνώστες γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να μας πουλήσουν "φύκια για μεταξωτές κορδέλες".

Reaction score
666
Διαφωνώ με το παράδειγμα του Σαββα. Δεν υφίσταται καν σύγκριση.
Μπορεί να ισχύσει το ίδιο και για τα αναλογικά συστήματα, ή τα ενισχυτικά?
Όχι βέβαια. Τα υλικά, η συναρμολόγηση, η αντοχή στο χρόνο κανουν (ΙΜΟ) τη διαφορά.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δειξτε μου μια φτηνη συσκευη  hi end.
Να ειναι hi end ομως ,ετσι? :wink:

Με κανα 350άρι ευρά δικά σου :wink:  :lol:

- Παιδιά hi end και φθηνό δεν γίνεται. Αυτό που γίνεται είναι φθηνές συσκευές να παίζουν σαν πολύ καλές hi end συσκευές και συνεπώς εν μέρει να μπορούν να πάρουν το επώνυμο που δίνεις. Ακούγεται περίεργα αλλά έτσι είναι. Αν επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην ποιότητα του ήχου, νομίζω ότι υπάρχουν πολλές φθηνές (όχι τζάμπα) λύσεις στο εμπόριο ή diy κατασκευές που παίζουν ισάξια με μηχανήματα δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Ας μην ξεχνάμε ότι κι αυτά κάποιος τα φιάχνει....
- Αλλά hi end δεν είναι μόνο το πως ακούγεται. Είναι και το πως φαίνεται και δυστυχώς ή ευτυχώς πάντα ήταν και πως λέγεται.
- Αυτό που όμως έχει περισσότερη σημασία είναι ότι hi end δεν είναι μόνον οι συσκευές. Hi end είναι και ο χώρος, είναι και τα καλώδια (που για άλλους είναι συσκευές), είναι οι ηχογραφήσεις, είναι τα αυτιά μας, είναι η τρέλα που κουβαλάει όποιος ασχολείται με το σπορ. Σε ένα τέτοιο τρελό κόσμο πως θα μπορούσαν να υπάρχουν φθηνές συσκευές (αφού υπάρχουν τόσοι τρελοί να τις αγοράσουν)? :wink:

Reaction score
1
Παιδιά μισό λεπτό...μπορει το παράδειγμάμου να ειναι ατυχές αλλα θέλω εκτος των άλλων να τονίσω οτι μια τεχνολογία που εχτες την πλήρωνες χρυσή και ήσουν σίγουρος οτι αυτο που παίρνεις ειναι hi-end...σήμερα να θεωρείται πολύ ξεπερασμένη.
Κανεις δεν αμφισβητεί οτι ένας mark levinson ή ένας krell θα είναι για πάντα hi-end,ομως δεν ισχύει το ίδιο για τις πηγές και για τα μέσα προβολής (TV,Projectors e.t.c.).
Aν θεωρήσουμε οτι ο τέλειος ηχος είναι αυτος που ακούν τα αυτιά μας μέσα στο μέγαρο μουσικης τότε hi-end ειναι το συστημα που μπορει να ξαναζωντανεψει αυτο το άκουσμα στο σπίτι μας.
Αν όμως θεωρήσουμε τέλειο ήχο την στουντιακή ηχογράφηση τότε νομίζω πως hi-end είναι άλλο πράγμα...και το λέω αυτο γιατί εγώ προσωπικά δεν έχω δεί κανένα στούντιο (στην ελλάδα τουλάχιστον) να κάνει δοκιμες μετα την ηχογράφηση ενός κομματιου για το πως ακούγεται στα Grand Utopia!!!
Kαλύτερα λοιπόν πρώτα να ορίσουμε τι θεωρούμε τελεια αναπαραγωγή και μετα να κριτικάρουμε ποιό μηχάνημα την κάνει καλύτερα άρα ειναι το hi-end.
Σίγουρα υπάρχουν και φθηνά μηχανήματα που έχουν τοσο πολύ καλες επιδόσεις αναπαραγωγής ήχου-εικόνας που σιγουρα θα μπορούσαν να βαφτιστουν hi-end,όμως επισκιάζονται απο την ύπαρξη πληθώρας άλλων ακριβώτερων (και σίγουρα καλύτερων).

Reaction score
14
.

Νομίζω ότι κάνεις λάθος.

Δεν έχει γεννηθεί ακόμη το Dvd player που θα ξεπεράσει σε άκουσμα ακόμη και ένα σχετικά φθηνό dedicated Cd player.

Θα μείνω στο δεδομένο ότι έχουν διαφορετικά κυκλώματα διότι άλλη δουλειά κάνει το ένα και άλλη το άλλο. Απλά για εμπορικούς λόγους και γιατί μπορεί εύκολα να υλοποιηθεί, ένα DVD player διαβάζει και Cd. Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ομως ότι απλά τα αναπαράγει. Και η αναπαραγωγή μουσικής από ένα dvd player είναι σαφώς κατώτερη από αυτήν ενός Cd player.

Τώρα όσον αφορά την αρχική ερώτηση....μάλλον όχι.

Διότι το Hi-end από τον όρο και μόνο δεν αφορά τον πολύ τον κόσμο....ούτε καν τους audiophile.
Είναι ένας όρος που γεννήθηκε και συντηρήται από τους...."τρελλαμένους".
Ο...τρελλαμένος το μόνο που δεν κοιτά είναι το κόστος για να ικανοποιήσει την τρέλλα του. Αυτό το έχουν εκμεταλλευτεί στο έπακρο οι εταιρείες αλλά και κάποιοι αετονύχηδες πουλώντας του πάρα πολλές φορές φύκια για μεταξωτές κορδέλλες.

Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τι σημαίνει ποιότητα κατασκευής μικρές ανοχές ηλεκτρονικών, "ρεύμα" και ακουστικό αποτέλεσμα αλλά επ' ουδενί δεν μπορώ να δεχτώ ότι το κόστος κατασκευής μιας Hi-end συκευής μπορεί να είναι το ίδιο υψηλό όπως ήταν πίσω στην δεκαετία του '70.
Απλά όσο "πουλάει" το ....Hi end θα "βαράει"
Μόνο και μόνο γιατί οι συσκευές του έχουν ...περίεργο όνομα για τον πολύ τον κόσμο...και σταθεροποιητικά στάδια στην τροφοδοσία με τεράστιους πυκνωτές.... που δεν έχουν οι συσκευές για τους κοινούς θνητούς.... :wink:

Reaction score
7
Κατά την άποψή μου ό όρος hi-end δεν υφίσταται, τον εισήγαγε ο γνωστός Mike, για συγκεκριμμένους λόγους και επειδή άρεσε το marketing το χρησιμοποιεί κατά το δολούν. Απο την φύση του ο όρος σημαίνει ότι αυτό είναι το άνω άκεο και εκεί τελειώνεις άρα δεν μπορεί να υπάρχει συνωστισμός εκεί και πρέπει οι κατοικούντες εκεί να αλλάζουν όσο το δυνατόν πιο αργά θέση. Ετσι σε τεχνολογίες που εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς(εικόνα, htpc κλπ) δεν μπορεί να υπάρχει ο όρος. Εμείς τώρα οι ασχολούμενοι με το hobby της αναπαραγωγής μουσικής απο μηχανήματα στο σπίτι τον χρησιμοποιούμαι καταχρηστικά για να χαρακτηρίσουμε συσκευές που πρώτα εκπληρούν κάποιες προυποθέσεις (αποδίδουν ολόκληρο το φάσμα χωρίς ακουστές παραμορφώσεις, έχουν αληθοφανείς χροιές, αναπαριστούν την σκηνή με αληθοφανή τρισδιάστατα μεγέθη μέσα στο χώρο, δεν εισάγουν θορύβους ή άλλους ήχους που δεν είναι γραμμένοι στο δίσκο και αυτό το κάνουν πάντα και σταθερά, επαρκής όγκος δεν κόβει συχνότητες κλπ). Τώρα ο ενθουσιασμός, η οικονομική κατάσταση του καθενός, ο χαρακτήρας γενικότερα δημιουργούς πολλές φορές και υπερβολές. Ότι υπάρχουν οικονομικώς ανεκτά (για το βαλάντιο του μέσου χομπίστα) συστήματα που αν ματσαριστούν σωστά μπορεί να αποδώσουν πολύ καλά απο ακριβότερα συστήματα που δεν είναι σωστά ματσαρισμένα ναι, αλλά giant killers μέχρι στιγμής κοινώς αποδεκτοί δεν υπάρχουν, ότι υπαρχουν ακριβές συσκευές με φτωχά αποτελέσματα σαφώς και υπάρχουν....... Και φυσικά στο τέλος πάντα παραμένει ο αστάθμιτος παράγοντας του μέσου αποθήκευσης.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
preve said:
Δεν έχει γεννηθεί ακόμη το Dvd player που θα ξεπεράσει σε άκουσμα ακόμη και ένα σχετικά φθηνό dedicated Cd player.
Κατά την ταπεινή μου άποψη νομίζω ότι έχει γεννηθεί και μάλιστα εδώ και καιρό...
Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.
Όπως είπε ο Βαγγέλης, giant killers γενικώς αποδεκτοί δεν υπάρχουν. Δώστε μεγάλη προσοχή όμως στο ΓΕΝΙΚΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ. Διότι πάλι κατά την ταπεινή μου άποψη giant killers υπάρχουν (και αυτό αποδεικνύεται πολύ εύκολα όποτε θέλετε). Η διαφορά είναι ότι ακόμη και οι giant killers π.χ. ενισχυτές, έχουν κόστος κατασκευής ή αγοράς πάνω από 2000-3000 ευρώ. Άρα όλο αυτό είναι σχετικό. Σίγουρα μηχάνημα των 1000 ευρώ δεν μπορεί να παίξει σαν ένα των 10000 γιατί όσο όνομα κι αν πληρώνεις, μπορεί μόνο οι ρελέδες και οι πυκνωτές του 2ου να έχουν 2000 ευρώ ή παραπάνω και συνεπώς ότι και να πεις είναι άτοπο.

Αυτό που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέουμε είναι το audio video με το audio. Το θέμα video είναι σε σχέση με τον ήχο ένα μικρό παιδάκι σε ότι έχει να κάνει με την ανάπτυξη τεχνολογιών. Άρα σίγουρα αυτός που αγόρασε πριν από 6 χρόνια ένα dvd player με 1.000.000 δραχμές τώρα πέρνει καλύτερο με 300 ευρώ.

Αυτός όμως που αγόρασε πριν από 6 χρόνια ένα ηχείο με 3.000.000 μην είστε τόσο σίγουροι ότι με τα ίδια χρήματα θα πάρει ένα ηχείο καθολικά καλύτερο σήμερα. Η διαφορά θα είναι πολύ μικρότερη και θα κρίνεται στα σημεία. Άρα μιλάμε για πιο ώριμες τεχνολογίες και συνεπώς σταθερές αξίες οι οποίες επηρεάζονται περισσότερο από το marketing παρά από το τελικό τους αποτέλεσμα κάτι που στο video δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Όπως είπε ο Βαγγέλης ο όρος hi end δεν υπάρχει. Έχω πει και παλιότερα την δική μου εξήγηση. Το hi end προσωπικά πιστεύω ότι είναι περισσότερο το ψάξιμο, το διάβασμα και οι ακροάσεις παρά τα μηχανάκια. Όταν το ίδιο ηχείο μπορεί να παίξει με 1000 διαφορετικούς τρόπους, αυτός που ασχολείται με το hi end είναι αυτός που θα βρει τον καλύτερο. Μπορεί εγώ κι εσύ να έχουμε τα ίδια ηχεία αλλά εσύ να ακούς πολύ καλύτερα ή το αντίθετο. Και οι δύο έχουμε λεφτά να τα πάρουμε αλλά μόνο ένας ασχολήθηκε και με τις υπόλοιπες 3000 παραμέτρους και το έκανε να κελαηδάει. Εκεί είναι το ζουμί και εκεί δημιουργούνται και οι παρεξηγήσεις.

Φυσικά μέχρι ενός σημείου το πράγμα είναι υποκειμενικό. Τι σημαίνει αυτό. Δείτε τις εντυπώσεις μας από τις ακροάσεις στο συγκριτικό του Νοεμβρίου. Με το συγκεκριμένο στήσιμο, συνοδά και χώρο εμένα μου άρεσαν περισσότερο κάποια ηχεία που ήταν πολύ φθηνότερα κάποιων άλλων και το ίδιο και σε άλλα παιδιά. Σε ένα άλλο setup όμως τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά. Κάποια πράγματα εξηγούνται επιστημονικά αλλά υπάρχουν και άλλα που απλά είναι μαύρη μαγεία.

Αυτό που νομίζω ότι θέλει πάνω από όλα είναι ανοιχτό μυαλό. Μην ξεχνάτε ότι και στον ήχο υπάρχουν κάποιες τεχνολογίες που είναι σε σπάργανα και ακριβώς επειδή οι παλιές είναι εδραιωμένες, θα αργήσουν να καθιερωθούν. Και θα είναι και πολύ φθηνότερες. Όποιος ακούει και κρίνει μόνο από αυτό, καταλαβαίνει τι εννοώ.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Εγκρινω και επαυξανω οτι φθηνο HI END δεν υπαρχει .Ομως ο ορος εμπνευστηκε μεσω της απολαυσης της ηχητικης και της φαντασιας για την οπτικη π.χ.κλεινεις τα ματια και νομιζεις οτι εχεις μπροστα σου ενα ικανο συνολο εξαιρετων μουσικων.Για να φθασει καποιος σε HI END CINEMA ... ειναι πολλα τα λεφτα ΑΡΗ

Reaction score
5
Hi end ένας όρος που λατρεύουμε να παρεξηγούμε

Τι εννιά θα δίνατε στην έννοια Hi and?

Ανώτατο επίπεδο ποιότητας?
Ανώτατο επίπεδο κόστους?

Ανώτατο επίπεδο σε σχέση με τι?

Ανώτατο επίπεδο σε σχέση με το ζωντανό άκουσμα?

Ανώτατο επίπεδο σε σχέση με το τι άκουσε ο ηχολήπτης από τα μικρά λογικής κοστολόγησης monitor ηχεία του?

Ανώτατο επίπεδο ευχαρίστησης και ηδονής που μου προσφέρει το άκουσμα?
Ανώτατο επίπεδο προδιαγραφών και ποιότητας?
Αλήθεια υπάρχει ανώτατο όριο ποιότητας και προδιαγραφών?

Εμένα αυτό που μου έρχεται στο μυαλό για τον ορισμό τον κοινά αποδεκτών προδιαγραφών είναι ορολογίες όπως, cd sacd dvd audio HDTV και διάφορες άλλες δειγματοληψίες.

Ανώτατο επίπεδο ποιότητας θα το αξιολογήσω με τι?

Με το live άκουσμα?
Με τα monitor ηχεία?
Με την ευχαρίστηση που μου προσφέρει?
Η με το επίπεδο κόστους?

Αν η σύγκριση πρέπει να γίνει σε σχέση το live άκουσμα υπάρχει όριο τεχνολογιών? δικάναλο η πολυκάναλο σύστημα?

Για μένα ο ορισμός ποιότητας είναι ακούω μουσική χαλαρώνω, θαυμάζω την ομορφιά του ήχου, με καθηλώνει και με μαγεύει.

Άκουσα πανάκριβα συστήματα που με άφησαν αδιάφορο αλλά και ορισμένα που κάλυψαν σε μερικό βαθμό τα κριτήρια μου.

Άκουσα επίσης καλοστημένα λογικής τιμής συστήματα που με κάλυψαν σε ορισμένο βαθμό.

Όλα είναι σχετικά και με ποια κριτήρια τα κρίνει κάποιος.

Reaction score
5
Επειδή τώρα πρόσεξα ότι υπάρχει όριο τιμής στα 2-3000 εύρο θα αναφέρω ότι είναι κάπως δύσκολο αν αναφερόμαστε σε σύστημα και όχι σε μεμονωμένες συσκευές.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι με λίγο ψάξιμο δεν στήνεις ένα αξιοπρεπές δικάναλο σύστημα με αρκετά καλές επιδώσεις δίχως να τσιρίζει και με ελεγχόμενα μπάσα ικανό να σε συντροφεύει ευχάριστα.

Reaction score
7
Οταν θα μπορούσα να αγοράσω το απόλυτο σύστημα (hi-end;) για τον χώρο μου (που τον έχω περιποιηθεί έτσι και αλλοιώς) θα έκανα τα εξής:
Θα ξεχνούσα τους παράγοντες κόστος, εξωτικά υλικά και όνομα.
Θα έψαχνα να ματσάρω ένα σύστημα που στον χώρο μου θα μου αναπαριστούσε όσο πιο αληθοφανώς και πιο κοντά στο πραγματικό γεγονός που είναι αποθηκευμένο στον δίσκο και αυτό με τρόπο μουσικό και όχι μηχανικό. Μόλις το κατάφερνα τότε θα ρωτούσα την τιμή και μετά απο περιέργεια θα ασχολιόμουν και με τα ηλεκτρονικά και μηχανολογικά(όχι πως θα με ένοιαζε ιδιαίτερα αφου εγώ θα απολάμβανα). Και τελικά στο μόνο θέμα που θα έμπαινα θα ήταν η μουσική

Reaction score
0
Η άποψη του Νίκου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, η μεγαλύτερη αξία είναι το ταξίδι!
Για ανθρώπους σαν κι' εμένα που για τα High End μηχανάκια το κόστος είναι απαγορευτικό, η γοητεία είναι στο πετυχημένο ταίριασμα μηχανημάτων με λογικές τιμές και η συνεχής προσπάθεια και οι πειραματισμοί για τη μεγαλύτερη δυνατή απόλαυση.
Βλέπω κόσμο που αρκείται στο να χαλάει χιλιάδες ευρώ μόνο και μόνο για να κοκορεύεται για το συστημά του, ανθρώπους που κρίνουν μηχανάκια από το όνομα του κατασκευαστή τους...
Επίσης λυπηρό είναι το σύστημα των 1500 ευρώ που φοράει καλώδια αξίας 3000!!! Στο όνομα της αναβάθμησης!
Για να επανέλθω λοιπόν, πιστεύω πως το μεράκι, η αγάπη για τη μουσική, το άκουσμα ζωντανής μουσικής ώστε να αποκτάμε σωστά ακούσματα, και η προσπάθεια να εξομοιώσουμε την ακουστική και τις χροιές των πραγματικών ακουστικών οργάνων στο δικό μας χώρο, αυτό είναι το High-End!

Reaction score
7
Λοιπόν συζητώντας βγαίνουν πολλά και ίσως ξεστρατίζουμε και απο το αρχικό θέμα. Αφορμή απο τον Λευτέρη, για την εξομοίωση χώρων, οι acoustic compensetaros, συμβάλλουν προς την σωστή κατεύθυνση; έχει κανείς ακουστική εμπειρία;

Reaction score
1
Επιμένω πως υπάρχει φθηνό hi-end.Οι περισσότεροι απο εσάς απ'ότι καταλαβαίνω "κολλάτε" στην εξίσωση : hi-end=πανάκριβα μηχανήματα.
Εγω τολμώ να πώ πως χωρίς να βλέπετε τι μηχάνημα παίζει (με κλειστα ματια δηλαδή) ελάχιστοι θα καταλάβουν αν αυτο που ακούγεται προέρχεται απο τον krell ή απο ένα μέτριο rotel(στις ιδιες πάντα στάθμες)!!!!!!!!!!
Βαζω και στοίχημα!!!!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Εγω τολμώ να πώ πως χωρίς να βλέπετε τι μηχάνημα παίζει (με κλειστα ματια δηλαδή) ελάχιστοι θα καταλάβουν αν αυτο που ακούγεται προέρχεται απο τον krell ή απο ένα μέτριο rotel(στις ιδιες πάντα στάθμες)!!!!!!!!!!
Σαββα, ακομα και εαν αυτο που λες ειναι αληθεια-που δεν συμφωνω- δεν αποτελει και το "κοιταγμα"(η εξωτερικη εμφανιση δηλαδη) μερος της ιεροτελεστιας? :wink:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
επηδεί το έχω δοκιμάσει Σάββα το καλό ξεχωρίζει...

Απλα ανάμεσα σε δύο καλά (και καλοστημένα) μηχανήματα αρκετοί δεν μπορούν με σαφήνεια να καταλάβουν διαφορές...

Ένα πολύ απλό πείραμα....

Βάλε στο dvd ένα δισκάκι CD και βάλε κάποιον άλλον να άλλαζει τυχαία την είσοδο από αναλογική σε ψηφιακή. Να δεις που οι διαφορές θα είναι πολύ έντονες (ιδίως στις λεπτομέρειες της ηχογράφησης)

Reaction score
25.288
για την ακριβεια θα ελεγα οτι το παραπανω ισχυει μεχρι και αναποδα αν το φθηνο συστημα ειναι στημμενο και το ακριβο χυμα (πχ hi end show) .
το στησιμο ειναι ο ακρογωνιαιος λυθος και ενα φθηνο συστημα στημενο ξεβρακωνει χαλαρα ενα ακριβο hiend προσανατολισμου.
φυσικα αν στηθει και το ακριβο...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας