Υπερκρεμαση

Reaction score
63
Καλησπερα εχει κανεις τη λιστα με τα μηκη για την υπερκρεμαση του βραχιονα με την κεφαλη?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.082
Απάντηση: Υπερκρεμαση

(Ενεργό μήκος είναι η απόσταση της ακίδας από τον άξονα pivot).

Reaction score
2
Απλά αγοράζεις τον δίσκο της Μofi γύρω στα 50 ευρά και τελείωσες
με ολους τους ισους βραχίονες

Reaction score
11.770
Ιδανικά θα έπρεπε να είναι μηδέν; Έτσι το καταλαβαίνω.

EDIT: Τώρα ξαναείδα τους πίνακες και τους κατάλαβα. Για άπειρο μήκος βραχίονα θα ήταν μηδέν.

(Άντε μωρέ με τους βραχίονες. Να τους πετάξουν όλοι να πάνε να πάρουν παράλληλης μετατόπισης που να χρησιμοποιούν και laser για tracking. Και μην ακούσω ότι είναι ακριβοί, είδαμε και οι άλλοι πόσο κάνουν...)

(Μα ακούς εκεί να κόβουν τους δίσκους με κοπτικά παράλληλης μετατόπισης και να έρχεται ο άλλος να τον διαβάσει με τους άλλους, τους πώς τους λένε, βραχίονες. Δεν μπορούσα να μην τα πω, θα 'σκαγα....)

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.437
...σε βραχιωνα (πχ pro-ject) που δεν παει μεχρι το κεντρο πως τσεκαρεις/ρυθμιζεις το overhang ?
Βλεπω αυτον τον προτρακτορα, εστιαζω στο κατω μερος του (στην φωτογραφια) εκει με τις καμπυλες ... και πιο κατω 2 αλλους ...τι στο καλο μετρανε οι καμπυλες (και πως?!) ?!
(γενικα, σεταρω με τον απλο 2 σημειων/δεν βρηκα αλλο θεμα, μπορει να μεταφερθει, ή να ανοιξει καποιο σαν προτρακτορες)

http://www7a.biglobe.ne.jp/~yosh/alignment_gauges.htm

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
...σε βραχιωνα (πχ pro-ject) που δεν παει μεχρι το κεντρο πως τσεκαρεις/ρυθμιζεις το overhang ?
Αν θελεις ο βραχιονας να παει μεχρι η περα απο το κεντρο (spindle) , χαλαρωσε την βιδα του βραχιονα για το vta,σπρωξε τον βραχιονα να φτασει μεχρι εκει που θελεις και σφιξε την βιδα ξανα.Οταν τελειωσεις επαναφερε τον στην αρχικη του θεση, ρυθμισε ξανα το vta και σφιξε την βιδα.

T

Tadakis

Guest
και όταν αυτό πάλι δεν γίνεται? π.χ. το σώμα της κεφαλής 'βρίσκει' στο spindle? υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος?

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.567
και όταν αυτό πάλι δεν γίνεται? π.χ. το σώμα της κεφαλής 'βρίσκει' στο spindle? υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος?
- πολύ προσεκτικά κάνεις ότι είπε ο PURETONE , αλλά ανασηκώνεις τον βραχίωνα έτσι ώστε να καβαλήσει το spindle

- ή , αφού εχεις φτάσει τόσο κοντά στην προέκταση της ευθείας που ενώνει τα pivot & spindle , υπολογίζεις που θα την έτεμνε το τόξο που διεγράφει από την ακίδα ( από την περιφέρεια του δίσκου έως εκεί που μπόρεσε να πλησιάσει την ευθεία που ενώνει τα pivot & spindle

- προσοχή : η πρώτη λύση είναι παρακινδυνευμένη και η δεύτερη κάπως μπακαλίστικη , γ΄ αυτό πές μας πρώτα ποιό πικάπ έχεις και ποιά κεφαλή φοράει

T

Tadakis

Guest
- πολύ προσεκτικά κάνεις ότι είπε ο PURETONE , αλλά ανασηκώνεις τον βραχίωνα έτσι ώστε να καβαλήσει το spindle

- ή , αφού εχεις φτάσει τόσο κοντά στην προέκταση της ευθείας που ενώνει τα pivot & spindle , υπολογίζεις που θα την έτεμνε το τόξο που διεγράφει από την ακίδα ( από την περιφέρεια του δίσκου έως εκεί που μπόρεσε να πλησιάσει την ευθεία που ενώνει τα pivot & spindle

- προσοχή : η πρώτη λύση είναι παρακινδυνευμένη και η δεύτερη κάπως μπακαλίστικη , γ΄ αυτό πές μας πρώτα ποιό πικάπ έχεις και ποιά κεφαλή φοράει
Εκανα τη μελέτη μου - σε αυτά που μου λες. Κατάλαβα πως τελικά θα πρέπει να επενδύσω σε ένα τέτοιο ώστε να έχω ένα σοβαρό εργαλείο για το πικάπ μου (και τα των φίλων και γνωστών) και να είμαι απόλυτα σίγουρος για τη ρύθμιση του καθότι χάνω τον ύπνο μου μόνο στην υποψία ότι δεν είναι σωστά στημένο και φθείρω κεφαλές και δίσκους.

http://feickert.de/index.php?id=17&L=1

Reaction score
715
Εκανα τη μελέτη μου - σε αυτά που μου λες. Κατάλαβα πως τελικά θα πρέπει να επενδύσω σε ένα τέτοιο ώστε να έχω ένα σοβαρό εργαλείο για το πικάπ μου (και τα των φίλων και γνωστών) και να είμαι απόλυτα σίγουρος για τη ρύθμιση του καθότι χάνω τον ύπνο μου μόνο στην υποψία ότι δεν είναι σωστά στημένο και φθείρω κεφαλές και δίσκους.

http://feickert.de/index.php?id=17&L=1
Καλημέρα!
Κάνε ένα κόπο να πεις για πιο πικάπ πρόκειται. Ίσως να υπάρχει φθηνότερη λύση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.961
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988