Most visitors online was 3013 , on 22 Aug 2025
Αν θελεις ο βραχιονας να παει μεχρι η περα απο το κεντρο (spindle) , χαλαρωσε την βιδα του βραχιονα για το vta,σπρωξε τον βραχιονα να φτασει μεχρι εκει που θελεις και σφιξε την βιδα ξανα.Οταν τελειωσεις επαναφερε τον στην αρχικη του θεση, ρυθμισε ξανα το vta και σφιξε την βιδα....σε βραχιωνα (πχ pro-ject) που δεν παει μεχρι το κεντρο πως τσεκαρεις/ρυθμιζεις το overhang ?
- πολύ προσεκτικά κάνεις ότι είπε ο PURETONE , αλλά ανασηκώνεις τον βραχίωνα έτσι ώστε να καβαλήσει το spindleκαι όταν αυτό πάλι δεν γίνεται? π.χ. το σώμα της κεφαλής 'βρίσκει' στο spindle? υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος?
Εκανα τη μελέτη μου - σε αυτά που μου λες. Κατάλαβα πως τελικά θα πρέπει να επενδύσω σε ένα τέτοιο ώστε να έχω ένα σοβαρό εργαλείο για το πικάπ μου (και τα των φίλων και γνωστών) και να είμαι απόλυτα σίγουρος για τη ρύθμιση του καθότι χάνω τον ύπνο μου μόνο στην υποψία ότι δεν είναι σωστά στημένο και φθείρω κεφαλές και δίσκους.- πολύ προσεκτικά κάνεις ότι είπε ο PURETONE , αλλά ανασηκώνεις τον βραχίωνα έτσι ώστε να καβαλήσει το spindle
- ή , αφού εχεις φτάσει τόσο κοντά στην προέκταση της ευθείας που ενώνει τα pivot & spindle , υπολογίζεις που θα την έτεμνε το τόξο που διεγράφει από την ακίδα ( από την περιφέρεια του δίσκου έως εκεί που μπόρεσε να πλησιάσει την ευθεία που ενώνει τα pivot & spindle
- προσοχή : η πρώτη λύση είναι παρακινδυνευμένη και η δεύτερη κάπως μπακαλίστικη , γ΄ αυτό πές μας πρώτα ποιό πικάπ έχεις και ποιά κεφαλή φοράει
Καλημέρα!Εκανα τη μελέτη μου - σε αυτά που μου λες. Κατάλαβα πως τελικά θα πρέπει να επενδύσω σε ένα τέτοιο ώστε να έχω ένα σοβαρό εργαλείο για το πικάπ μου (και τα των φίλων και γνωστών) και να είμαι απόλυτα σίγουρος για τη ρύθμιση του καθότι χάνω τον ύπνο μου μόνο στην υποψία ότι δεν είναι σωστά στημένο και φθείρω κεφαλές και δίσκους.
http://feickert.de/index.php?id=17&L=1
Transrotor DarkStar reference με Jelco 750D για την ώρα και ίσως αλλαχτεί ο βραχίονας στο μέλλον (Kuzma, SME κλπ.).Καλημέρα!
Κάνε ένα κόπο να πεις για πιο πικάπ πρόκειται. Ίσως να υπάρχει φθηνότερη λύση.
Σε αυτη με τoν στειθαμ ηταν το προτζεκτ το rpm10..Ωραιότατο! Σε κάποια ταινία έτυχε να δω ένα τέτοιο πρόσφατα αλλά δεν θυμάμαι τίτλο.