Υψηλή πιστότης...

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Υψηλή πιστότης...

Dr JFK, i presume!:138:
Dr. pleo είπαμε.... ο γιατρός της αγάπης.... :142:

Γιατί, εγώ δηλαδή δεν είμαι εκπαιδευτικό πράμα??? :116:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δηλαδή αν σ ένα τεχνικό θέμα γράψουν κάποιοι "αδιάβαστοι", πάει χάλασε το σορόπι?
Όχι. Το σορόπι χαλάει όταν θέλουν όλοι, διαβασμένοι ή αδιάβαστοι, να έχουν άποψη για όλα. Τότε ένα thread που φτιάχτηκε από κάποιον που είχε την διάθεση να μας εξηγήσει πως πρέπει να διαβάζουμε ένα διάγραμμα, καταντά μια άχρηστη αερολογία. Και για να σου το πω πιο ωμά, υπάρχουν άλλοι διαδικτυακοί τόποι στους οποίους δεν υπάρχουν Κόγιες, Μπλάτσιοι και Κωσταυτιάδες για να καταλάβουν την διαφορά, οπότε μπορεί να γράφει ο καθένας ότι του κατεβαίνει και επιπλέον να αξιώνει από τους άλλους σεβασμό στην άποψή του. Εκεί μπορεί ο καθένας να επιδοθεί σε ότι φιλοσοφία θέλει. Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ναι είναι πιο ορθολογιστικά που σημαίνει ότι είναι λίγο πιο δύσπεπτα για τον μέσο όρο, αλλά τι να κάνουμε, σε όποιον αρέσει. Η γνώση ποτέ δεν ήταν θέμα δημοκρατίας. Δεν θα διώξουμε τους γνώστες για να αποκτήσουν όλοι δικαίωμα στην άποψη. Όποιος πραγματικά θέλει, παίρνει από όλα αυτά, μαθαίνει και νιώθει τυχερός γι αυτό, γιατί δεν χάνει τον χρόνο του. Η πλάκα είναι πλάκα και τα σοβαρά θέματα σοβαρά.

...

Reaction score
4.250
Απάντηση: Υψηλή πιστότης...

Το θεμα δεν ειναι αν πρεπει να γραφουν η οχι οι ασχετοι. Αλλα οι ασχετοι να το παιζουν ειδημονες!

Οταν καποιος σου παρουσιαζει καποια διαγραμματα που σου λεει οτι ειναι απο καθηγητες τι μπορει να πει ο καθε ασχετος. Το καλυτερο ειναι να κοιταξει αν εχει κατι να μαθει απ αυτο, παρα να απαξιωνει με διαφορους χαρακτηρισμους.

Για μενα προσωπικα ειναι πολυ δυσκολο να παρακολουθησω οσα γραφουν και αναλυουν οσοι εχουν καποιες γνωσεις, αλλα εν πασει περιπτωσει που και που κατι μαθαινω. Ωστοσο αυτο δεν ειναι αυτοσκοπος της συμμετοχης μου στο φορουμ.

Η επιλογη ενος μηχανηματος εαν εχεις γνωσεις γινεται πολυ πιο ευκολη.

Reaction score
4.250

Πριν κανα χρονο μαζι μ ενα φιλο μου πηγαμε ν ακουσουμε τα QUAD 2905 στο ΝΑΚΚΑ (Πυλαια). Αφου τελειωσαμε την ακροαση πιασαμε την συζητηση με τον υπαλληλο σχετικα με ενισχυτη λαμπατο (QUAD) το sd player & τρανζιστορατο ενισχυτη της ΥΑΜΑΗΑ.

Ο ανθρωπος συμπτωματικα η οχι δεν ξερω ηταν σπουδαγμενος στη Γερμανια πανω στο αντικειμενο και μας εξηγουσε για ολα τα τεχνικα χαρακτηριστικα που αναφεροταν στα μηχανηματα που τον ρωτουσαμε με τις ωρες (νταμπιγκ φακτορ, αρμονικες και ενα σωρο αλλα). Ειναι δυνατο κατι που καποιος το σπουδαζει για χρονια εσυ με μια επικοινωνια καποιων ωρων να πιστευεις οτι θα τα μαθεις? Απλα τσιμπολογεις.

Εν ολιγοις, στα χαρτια, το σιντιπλαυερ και ο τρανζιστορατος ενισχυτης ειχαν πολυ καλα χαρακτηριστικα ενω ο λαμπατος υστερουσε. Πηγαμε για μια ωρα και καθησαμε τεσσερις! Βεβαια τετοιους υπαλληλους εξαιρετικα σπανια συναντας, ομως βοηθαει η οχι αυτο στην τελικη επιλογη σου?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.130

Πάντως, οι μετρήσεις του T+A που ψάρεψε ο Bhutia είναι όλα τα λεφτά. Το μηχανάκι τα σπάει. Βέβαια, οι μετρήσεις δεν επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του κατασκευαστή, όσον αφορά την ισχύ, αλλά μέχρι τα 35 - 40 βατ, ο ενισχυτής είναι κέντημα. Τί να λέμε τώρα...

Reaction score
11

ΟΛΙΓΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ OFF TOPIC (AN ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ)

Πριν κανα χρονο μαζι μ ενα φιλο μου πηγαμε ν ακουσουμε τα QUAD 2905
Tα QUAD σου άρεσαν;

:111:

Reaction score
11

Πάντως, οι μετρήσεις του T+A που ψάρεψε ο Bhutia είναι όλα τα λεφτά. Το μηχανάκι τα σπάει. Βέβαια, οι μετρήσεις δεν επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του κατασκευαστή, όσον αφορά την ισχύ, αλλά μέχρι τα 35 - 40 βατ, ο ενισχυτής είναι κέντημα. Τί να λέμε τώρα...
Γιατί ο ταπεινός HIRTEL του 1975 δεν σκίζει; (Αν θυμάμαι καλά, γιατί δυστυχώς δεν τόχω, έλεγε χρόνος ανόδου 1 μs!)

Reaction score
4.250

ΟΛΙΓΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ OFF TOPIC (AN ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ)

Tα QUAD σου άρεσαν;

Στα ματια? :142:

Θυμαμαι που εγραψες στο παρλθον οτι τα SOAVO σου αρεσαν περισσοτερο. Δεν ξερω τι εφταιξε. Αλλα καμμια απολυτως σχεση δεν εχουν. Τα 2905 ειναι αλλου.

Αφου ξεπερασεις το γεγονος οτι το χαμηλο εχει καποια ορια, στα υπολοιπα το ηχειο δεν παιζεται. Και ειμαι σιγουρος οτι με καλλυτερο στησιμο στο χωρο θα επαιζε ακομη καλυτερα. Πολυ λιγες εταιριες εχουν καταλληλο χωρο για να ακουσεις σωστα ηχεια.

Reaction score
11

Πολυ λιγες εταιριες εχουν καταλληλο χωρο για να ακουσεις σωστα ηχεια.
Σκέψου σε σπίτια!

Σεβαστή η αποψή σου πάντως! (Έχεις μνήμη ελέφαντα!:142:)

:107:

Reaction score
4.250

Σκέψου σε σπίτια!

Σεβαστή η αποψή σου πάντως! (Έχεις μνήμη ελέφαντα!:142:)

Τα περισσοτερα σπιτια εχουν καλυτερο χωρο απο τα καταστηματα που επισκεφτηκα και πιστεψε εχω παει σε παρα πολλα. Δυστυχως ενα σωρο απ αυτα πουλανε πανακριβα μηχανηματα και οι χωροι τους ειναι ακαταλληλοι για επιδειξη ακουστικων μηχανηματων.

Reaction score
11

Τα περισσοτερα σπιτια εχουν καλυτερο χωρο απο τα καταστηματα που επισκεφτηκα και πιστεψε εχω παει σε παρα πολλα. Δυστυχως ενα σωρο απ αυτα πουλανε πανακριβα μηχανηματα και οι χωροι τους ειναι ακαταλληλοι για επιδειξη ακουστικων μηχανηματων.
Στην Αθήνα υπάρχει studio στα κεντρικά της συγκεκριμένης εταιρείας!

Επειδή δεν θέλω να κουράζω με offtopic δεν επανέρχομαι επί του θέματος!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.130

Έλα να χαλαρώσουμε λίγο...

I said oh yeah
oh yeah
Ι said oh my my
oh my my
She says the big band music makes me go ινσέεεεεεεεεεειν...

[YOUTUBE]NvZ4TT-IFR8[/YOUTUBE]

Reaction score
3.972

Γειά σου Κωστή!

Κάποιο ζόρι τραβάνε τα linux κ δεν μου παίζουν τα βίντεο γμτ.

Είναι σα να τάκουσα όμως!:126:

Reaction score
11

"Έλα να χαλαρώσουμε λίγο...

I said oh yeah
oh yeah
Ι said oh my my
oh my my
She says the big band music makes me go ινσέεεεεεεεεεειν..."

Τελικά και το mp3, και μάλιστα μέσω των μικρών πλαστικών ηχείων του υπολογιστή, μπορεί να παίζει υπέροχα!
(Και διατί να το κρύψωμεν άλλωστε!).

:142:

Reaction score
777
Συγνώμη αλλά συνεχίζεις ένα σχεδόν... παραλήρημα.
Το συγκεκριμένο thread είναι άκρως εκπαιδευτικό ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΤΙ. Για τους υπόλοιπους δεν υπάρχει σωτηρία καθώς ότι και να γραφτεί αυτοί θα λένε τα δικά τους περί αυτιών, φιλοσοφιών κλπ. Αναρωτιέμαι για ποιόν λόγο συμμετέχουν σε αυτό το thread άνθρωποι άσχετοι με το αντικείμενο που πραγματεύεται. Δηλαδή πρέπει να έχετε άποψη για όλα επειδή έχετε αυτιά; Καταντά γελοίο. Ο "βιασμός" των τεχνικών threads από ασχετοσύνες και προσπάθειες υποβιβασμού της αξίας τους, είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε σε αυτό το site. Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί πρέπει κάποιοι να επιβάλετε την υποκειμενική σας άποψη επί παντός, ακόμη και επί όσων δεν καταλαβαίνετε. Και από πάνω την λέτε κιόλας σε όσους έχουν το υπόβαθρο να παρουσιάσουν κάτι πραγματικά εκπαιδευτικό κι όχι μπαρούφες του τύπου "άκουσα χθες το τάδε μηχάνημα και μου σηκώθηκε η κ@λότριχα". Έλεος δηλαδή.

...
δέν είναι έτσι και το ξέρεις...η δύναμη του φόρουμ είναι οτι δίνει το μικρόφωνο σε κάθε έναν που μπορεί και googlάρει.
βέβαια επειδή η διαφορά του σπουδάζω με το googlarω είναι οτι πολύ απλά ο δεύτερος αδυνατεί συστηματικά να κρίνει τις πηγές του σε συνδυασμό με την κλασική Ελληνική νοτροπία του "έλα μωρέ όλα ίδια είναι" και του "όλοι είναι βλάκες που πληρώνουν και εμείς μάγκες που παίρνουμε το φτηνό αλλα ίδιο με το ακριβό" φτιάχνει τη σούπα...
το δέχεσαι?οκ...
δέν το δέχεσαι?σίγουρα εγώ δέν είμαι ικανός να κρίνω απόψεις...
απλά θα έλεγα οτι γενικότερα ο όλος ντόρος γίνεται λόγω λαθεμένης νοτροπίας και όχι φιλοσοφίας...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αλέξανδρε προφανώς ο καθένας μπορεί να γκουγκλάρει, ο καθένας μπορεί να μάθει και ο καθένας μπορεί να αποκτήσει εμπεριστατωμένη άποψη. Δεν συζητάμε για πυρηνική φυσική ούτε για διαστημικές τεχνολογίες. Φυσικά ο καθένας έχει δικαίωμα να γράφει. Το δημοκρατικό δικαίωμα όμως του καθενός να λέει κάτι, δεν συνεπάγεται και την υποχρέωση των υπολοίπων να το ασπάζονται ή έστω να το σέβονται, εφόσον αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια υποκειμενική προσέγγιση του τύπου "η γιαγιά μου κάνει το καλύτερο κοκκινιστό στον πλανήτη". Οι απόλυτες νοοτροπίες είναι αυτές που δεν κάνουν καλό. Όσο γι αυτό που λες, που είναι άσχετο βέβαια με την κουβέντα μας, δεν είναι παρά μια ωραία καραμέλα που ποτέ δεν ίσχυσε. Κανείς δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι το φτηνό είναι το καλό ή ότι το ακριβό είναι κατ' ανάγκη φύκια. Πολλοί από αυτούς που αρέσκονται στις τεχνικές επεξηγήσεις των θεμάτων σε αυτόν τον χώρο, έχουν φάει τόσα λεφτά στο audio που δεν μπορείς να φανταστείς. Σε πολλές περιπτώσεις πολλά περισσότερα από όσα έχουν φάει όσοι τους κατηγορούν για αντιχαϊεντισμό. Ακούμε για φιλοσοφίες για μουσικές για ρομαντισμούς και όταν έρχονται τα σκούρα, ακούμε από τους ίδιους την ξερή αποτίμηση του ήχου με το χρήμα. Πόσα κιλά χάι ένδ έχεις στο σπίτι, δηλαδή πες μου πόσα λεφτά κοστίζουν τα κατσαρόλια σου να σου πω αν μπορείς να μιλάς. Τουλάχιστον εσύ ως νέο παιδί, άσε το θέμα χρήματα να είναι το τελευταίο κριτήριο.

Το κουμπί είναι να έχεις το υπόβαθρο να κρίνεις κι αν δεν το έχεις να θέλεις να το αποκτήσεις, διότι αυτό είναι το χόμπι. Να μαθαίνεις και να εξελίσσεσαι. Να μην αρκείσαι σε αυτά που απλά σου τονώνουν τον εγωισμό, να μην αρκείσαι απλά στην κατανάλωση συσκευών.

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.130

"Έλα να χαλαρώσουμε λίγο...

I said oh yeah
oh yeah
Ι said oh my my
oh my my
She says the big band music makes me go ινσέεεεεεεεεεειν..."

Τελικά και το mp3, και μάλιστα μέσω των μικρών πλαστικών ηχείων του υπολογιστή, μπορεί να παίζει υπέροχα!
(Και διατί να το κρύψωμεν άλλωστε!).

:142:
Αν είναι καλοφτιαγμένο το mp3, ακούγεται υπέροχα παντού.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση: Re: Υψηλή πιστότης...

...η δύναμη του φόρουμ είναι οτι δίνει το μικρόφωνο σε κάθε έναν που μπορεί και googlάρει.
βέβαια επειδή η διαφορά του σπουδάζω με το googlarω είναι οτι πολύ απλά ο δεύτερος αδυνατεί συστηματικά να κρίνει τις πηγές του σε συνδυασμό με την κλασική Ελληνική νοτροπία του "έλα μωρέ όλα ίδια είναι" και του "όλοι είναι βλάκες που πληρώνουν και εμείς μάγκες που παίρνουμε το φτηνό αλλα ίδιο με το ακριβό" φτιάχνει τη σούπα...
το δέχεσαι?οκ...
δέν το δέχεσαι?σίγουρα εγώ δέν είμαι ικανός να κρίνω απόψεις...
απλά θα έλεγα οτι γενικότερα ο όλος ντόρος γίνεται λόγω λαθεμένης νοτροπίας και όχι φιλοσοφίας...
Έρχεται στο νου το απόφθεγμα αρκετών φοιητητών,ότι ΄΄στο Πανεπιστήμιο δεν μπαίνεις δίχως φροντιστήριο και δεν βγαίνεις δίχως...google΄΄:126:
Η ΄΄τέχνη΄΄ του γκουγκλαρίσματος δίχως να γελοιοποιείσαι συνίσταται στην Παιδεία που οφείλεις να έχεις στα θέματα που θα χειριστείς,κοινώς να ΄΄κατέχεις το άθλημα΄΄.Γιά ένα έμπειρο και διαβασμένο μάτι φαίνεται από μίλια μακριά αν είσαι γνώστης του αντικειμένου ή απλά αντιγράφεις...
Το να παραθέτεις γνώσεις μπορεί να είναι εύκολο,το να παράγεις γνώση σε ό,τι παραθέτεις είναι το ζητούμενο...Και αυτό δεν μπορεί να το κάνει ο ΄΄άσχετος΄΄.

Γιά να επιστρέψουμε στο κύριο θέμα,είναι κάθε άλλο παρά περίεργο η ακρόαση μουσικής δημιουργίας των δεκαετιών 60-70 ν'ανάγεται σε μιά ιδιαίτερα ευχάριστη ψυχεδελική εμπειρία μέσα από έναν λυχνιακό ενισχυτή:612:
http://www.tar.gr/content/content/print.php?id=2342

http://www.ehx.com/products/wiggler

Reaction score
777
Αλέξανδρε προφανώς ο καθένας μπορεί να γκουγκλάρει, ο καθένας μπορεί να μάθει και ο καθένας μπορεί να αποκτήσει εμπεριστατωμένη άποψη. Δεν συζητάμε για πυρηνική φυσική ούτε για διαστημικές τεχνολογίες. Φυσικά ο καθένας έχει δικαίωμα να γράφει. Το δημοκρατικό δικαίωμα όμως του καθενός να λέει κάτι, δεν συνεπάγεται και την υποχρέωση των υπολοίπων να το ασπάζονται ή έστω να το σέβονται, εφόσον αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια υποκειμενική προσέγγιση του τύπου "η γιαγιά μου κάνει το καλύτερο κοκκινιστό στον πλανήτη". Οι απόλυτες νοοτροπίες είναι αυτές που δεν κάνουν καλό. Όσο γι αυτό που λες, που είναι άσχετο βέβαια με την κουβέντα μας, δεν είναι παρά μια ωραία καραμέλα που ποτέ δεν ίσχυσε. Κανείς δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι το φτηνό είναι το καλό ή ότι το ακριβό είναι κατ' ανάγκη φύκια. Πολλοί από αυτούς που αρέσκονται στις τεχνικές επεξηγήσεις των θεμάτων σε αυτόν τον χώρο, έχουν φάει τόσα λεφτά στο audio που δεν μπορείς να φανταστείς. Σε πολλές περιπτώσεις πολλά περισσότερα από όσα έχουν φάει όσοι τους κατηγορούν για αντιχαϊεντισμό. Ακούμε για φιλοσοφίες για μουσικές για ρομαντισμούς και όταν έρχονται τα σκούρα, ακούμε από τους ίδιους την ξερή αποτίμηση του ήχου με το χρήμα. Πόσα κιλά χάι ένδ έχεις στο σπίτι, δηλαδή πες μου πόσα λεφτά κοστίζουν τα κατσαρόλια σου να σου πω αν μπορείς να μιλάς. Τουλάχιστον εσύ ως νέο παιδί, άσε το θέμα χρήματα να είναι το τελευταίο κριτήριο.

Το κουμπί είναι να έχεις το υπόβαθρο να κρίνεις κι αν δεν το έχεις να θέλεις να το αποκτήσεις, διότι αυτό είναι το χόμπι. Να μαθαίνεις και να εξελίσσεσαι. Να μην αρκείσαι σε αυτά που απλά σου τονώνουν τον εγωισμό, να μην αρκείσαι απλά στην κατανάλωση συσκευών.

...
δέν έχεις άδικο...απλά την κατηγορία αυτή που αναφέρεσαι δέν την έχω συναντήσει ούτε σε αυτό το φόρουμ.απλά συναντώ ανθρώπους που δέν ξέρουν και δέν θέλουν να ασχοληθούν οπότε το πάνε με την "γεύση".
Δέν είδα όμως κανέναν να καυχιέται για τα υπάρχοντα του επειδή έδωσε κάποια χ χρήματα.

Έτσι κ αλλιώς το χρήμα είναι πολύ σχετικό στην εποχή μας.Ο Γερμανός μηχανικός σήμερα παίρνει περι τα 5000 ευρώ μικτά.Ο κινέζος(που είναι μάλλον Ευρωπαίος) παίρνει κάπου 8000 αντίστοιχα.Πιθανότατα με αμελητέα φορολογία.Όμως ο Γερμανός έχει να αντιμετωπίσει ένα κάρο περιορισμούς.Ο εργάτης του θα παίρνει 100 ευρώ τη βάρδια ενώ ο κινέζος 5.Το νερό και το ρεύμα θα του κοστίζουν ενώ θα έχει να αντιμετωπίσει και περιβαλλοντικούς κανονισμούς.Στην Κίνα είναι όλα φτηνά και χωρίς κανόνες.Είναι κάτι ας πούμε σαν την Βιομηχανική επανάσταση του τότε δυτικού κόσμου.
Οπότε πώς να συγκρίνω δύο διαφορετικές φιλοσοφιες?Δέν γίνεται όσον αφορά τον παράγοντα χρήμα.:137:είναι λάθος...

Reaction score
3.972

Αν είναι καλοφτιαγμένο το mp3, ακούγεται υπέροχα παντού.
To συγκεκριμένο άσμα (το...αγόρασα..:120: κ αυτό!!) είναι όντως απολαυστικοφτιαγμένο (192kbs k όμως..) mp3!

Καλημέρα σας,

Πάω για άγριο μπάνιο...Παγασητικοριβέρα! :126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.006
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos