Φέτος, τεντώστε τ’ αφτιά σας! - Ελληνικες κυκλοφοριες

Μηνύματα
28.176
Reaction score
50
Φέτος, τεντώστε τ' αφτιά σας! - Ελληνικες κυκλοφοριες

Μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού μπαίνουν στο στούντιο προκειμένου να βγάλουν καινούργια δισκογραφική δουλειά στους μήνες που ακολουθούν. Παράλληλα η φθινοπωρινή δισκογραφική σοδειά χαρακτηρίζεται από αρκετές εκδόσεις ζωντανών ηχογραφήσεων, αλλά και επιστροφές ερμηνευτών.

▪ Ισπανικό χρώμα θα έχει ο νέος δίσκος της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, η οποία θα συμπεριλάβει τραγούδια Ισπανών και Ελλήνων συνθετών. Η ηχογράφηση των ισπανικών τραγουδιών έχει ήδη πραγματοποιηθεί στην Ισπανία.
▪ Ο Πασχάλης Τερζής πραγματοποιεί την τέταρτη συνεργασία του με το συνθέτη των επιτυχιών Γιώργο Θεοφάνους.
▪ Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης θα κυκλοφορήσει CD single με το τηλεοπτικό σποτ «Εμείς οι δύο σαν ένα», που θα αποτελέσει προάγγελο του επόμενου άλμπουμ του με δικά του τραγούδια.
▪ Ο Μανώλης Λιδάκης επέλεξε τραγούδια του Παντελή Θαλασσινού σε στίχους Κώστα Φασουλά.
▪ Ο καινούργιος δίσκος του Γιάννη Κότσιρα με τραγούδια των Γιάννη Κωνσταντινίδη και Νίκου Μωραΐτη μόλις κυκλοφόρησε. Τίτλος: «Και πάλι παιδί».
▪ Η Μαρινέλλα ετοιμάζει τη νέα της δισκογραφική δουλειά αναζητώντας τραγούδια από πολλούς και καταξιωμένους δημιουργούς.
▪ Ο Μανώλης Μητσιάς ετοιμάζει επίσης καινούργια δουλειά πολυσυλλεκτική.

Επιστροφές
▪ Μετά την περιπέτεια υγείας που έζησε ο Δημήτρης Μητροπάνος επιστρέφει δριμύτερος και δισκογραφικά. Του γράφουν τραγούδια καταξιωμένοι δημιουργοί, όπως οι: Θ. Μικρούτσικος, Ν. Πορτοκάλογλου, Λ. Παπαδόπουλος, Π. Θαλασσινός, Ο. Ιωάννου, κ.ά.
▪ Υστερα από αρκετά χρόνια που έχει να κυκλοφορήσει προσωπική δουλειά, μπήκε στο στούντιο και η Κατερίνα Κούκα, με τραγούδια των Π. Θαλασσινού, Β. Κορακάκη, Γ. Πάριου, Γ. Νικολάου. Τίτλος: «Φωνές τις νύχτες».

Ζωντανές ηχογραφήσεις
▪ Διπλό CD αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο, ζωντανή ηχογράφηση από τη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής. Συμμετέχουν οι: Γ. Νταλάρας, Μαρινέλλα, Γλυκερία, Κ. Μακεδόνας, Μ. Ασλανίδου και Οναρ. Τίτλος: «Θα πιω απόψε το φεγγάρι -αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο».
▪ Η Μαρία Φαραντούρη με τη Λυδία Κονιόρδου ηχογράφησαν τη συνεργασία τους «Μύθοι Γυναικών» στο Παλλάς και την κυκλοφορούν σε ζωντανή ηχογράφηση.
▪ Ο Παντελής Αμπαζής απαθανάτισε την παράσταση «Ζήτω τα λαϊκά κορίτσια» και την παρουσιάζει με πολλές συμμετοχές των Φ. Δεληβοριά, Π. Θαλασσινού, Σ. Μπουλά, Γ. Γιοκαρίνη, Ρ. Χαραλαμπίδη, Γ. Γεννατά.
▪ Η περσινή παράσταση της Ραλλίας «Μόνο μια νύχτα live», στο «Σταυρό του Νότου Απέναντι», πέρασε και σε CD.

Τραγουδοποιοί
▪ Το καινούργιο στούντιο άλμπουμ του Αλκίνοου Ιωαννίδη με δικά του τραγούδια έρχεται μετά τον «Προσκυνητή» του 2003.
▪ Ο Διονύσης Τσακνής ετοιμάζει δικά του καινούργια τραγούδια, όπως και ο Νίκος Πορτοκάλογλου έχει έτοιμα τα κομμάτια του επόμενου άλμπουμ, που κατά πάσα πιθανότητα θα ονομάζεται «Στροφή».
▪ Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων μελοποιεί «Ερωτόκριτο», «Ερωφίλη» και «Εύμορφη Βοσκοπούλα» (έργο άγνωστου ποιητή της Κρήτης) θέλοντας να παρουσιάσει τη γυναίκα της Αναγέννησης στην Κρήτη. Τίτλος: «Ποια πάθη από τον έρωντα».
Δεύτερες εκτελέσεις/Best of
▪ Η Γλυκερία ετοίμασε διπλό δισκογραφικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη επιλέγοντας από τα λαϊκά του τραγούδια. Τίτλος: «Τα θεμέλιά μου στα βουνά» και υπότιτλος (χαρακτηριστικός): ζεϊμπέκικα, απτάλικα, χασάπικα, ασίκικα.
▪ Το πρώτο best της Αλκηστης Πρωτοψάλτη έρχεται από την προηγούμενή της εταιρία Universal, η οποία έχει και όλο το ρεπερτόριό της. Τετραπλό, κατά πάσα πιθανότητα (και με DVD), με όλες τις μεγάλες επιτυχίες της, πριν μετακομίσει στη Heaven.
▪ Best of και για τους Going Through.

Οι νεότεροι
▪ Η Ρίτα Αντωνοπούλου θα κάνει το δισκογραφικό της ντεμπούτο με καινούργια τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου.
▪ Η ηθοποιός Σάνη Χατζηαργύρη κυκλοφορεί τον πρώτο της δίσκο με τίτλο «Sunny and the clouds».
▪ Η ταλαντούχα Ελεονώρα Ζουγανέλη λέει «Ελα» με τραγούδια των Λ. Παπαδόπουλου, Φ. Πλιάτσιακα, Σ. Μπαλτσή κ.ά.
▪ Ο πρωτοεμφανιζόμενος Σταύρος Νταντούς έρχεται με δικά του ρέγκε τραγούδια. Τίτλος: «Στο Σείριο κατοικώ».
▪ Ο συνθέτης Μάκης Σεβίλογλου κυκλοφορεί τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με συμμετοχή της Χ. Αλεξίου και του Δ. Μητροπάνου. Τίτλος: «Γλυκό μεθύσι».

e-tipos
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.620
Μηνύματα
2.868.278
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top