Φθηνό DAC σε προσιτή τιμή...

Reaction score
581
Καλή Χρονιά σε όλους.

Σερφάροντας στο e-bay συνάντησα το παρακάτω DAC made in china.

http://www.ebay.com/itm/Finished-aquarius-PCM1794-AK4118-OPA2604-Top-Audio-DAC-cl134-/121487278687

Με τις λίγες γνώσεις που έχω διαπίστωσα πως τα υλικά αλλά και η κατασκευή του παραπέμπουν σε μηχανήματα πολύ μεγαλύτερης αξίας. Επειδή τελευταία η αγορά κατακλύζεται από πολλά αντίστοιχα μηχανήματα θα ήθελα την συμβουλή-πρόταση κάποιου εμπειρότερου σχετικά με τα κριτήρια με τα οποία θα πρέπει κάποιος να επιλέξει μία τέτοια συσκευή. Επίσης οι προτάσεις συγκεκριμένων μηχανημάτων είναι ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Reaction score
32.651
είμαστε μερικοί στο φόρουμ που μόνο αναρωτιόμαστε .....δυστυχώς ακόμη δεν τα έχουμε ακούσει τα κινεζικά -άσε που φυτρώνουν πολλά σα ρεπανάκια και σου γαργαλάνε την τσέπη -αλλά το κυριότερο δεν τα συγκρίναμε με άλλα επώνυμα προϊόντα.Υπομονή μόνο τα τεχνικά στοιχεία βλεπουμε τωρα.

Reaction score
581
Φίλε sportteo με ένα μικρό ψάξιμο ανακάλυψα πως τα εξαρτήματα που χρησιμοποιεί ο κινέζος τα χρησιμοποιούν επίσης εταιρίες (τις οποίες δεν υπάρχει λόγος να διαφημίσουμε) καταξιωμένες στον χώρο του ήχου. Γι' αυτό και μου 'γαργαλάει' την τσέπη όπως ορθά ανέφερες. Κι αυτό είναι το καλό σενάριο. Παραμένοντας καχύποπτος όμως, υπάρχει η πιθανότητα να χρησιμοποιήθηκαν πολύ καλά υλικά (το κόστος τους άλλωστε δεν είναι και απαγορευτικό) σε μία αδιάφορη υλοποίηση μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσουν. Για τον λόγο αυτό περιμένω τα 'φώτα' κάποιου γνώστη ώστε να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα.

Reaction score
52
Εχω ακουει καποια προιοντα της audio gd βεβαια δεν ειναι στην χαμηλη αλλα μεση κατηγορια τιμης,Απο ηχο και ποιοτητα υλικων και κατασκευης ειναι πολυ ψηλα.Kαι ενα matrix dac που ειχα παλιοτερα μου αρεσε παρα πολυ

Reaction score
581
Σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες Στέφανε, σίγουρα θα μου φανούν πολύ χρήσιμες.
Η αλήθεια είναι πως δεν έχω εμπειρία ακροάσεων από dac, Ακούω με πηγή cdp Advance mcd 203 με λυχνίες Telefunken και πραγματικά αναρωτιέμαι εάν αξίζει τον κόπο να προβώ στην αγορά ενός dac. Από πρακτική άποψη βολεύει, ακουστικό αποτέλεσμα όμως δεν ξέρω αν θα έχω.
Κρίμα να μην υπάρχει ένας Έλληνας κατασκευαστής να καλύψει το κενό αυτό της αγοράς με προϊόντα αξιόπιστα και σε προσιτές τιμές και αναγκαζόμαστε να ψάχνουμε σε όλο τον πλανήτη για κάτι που τεχνολογικά είναι εύκολο να υλοποιηθεί χωρίς μεγάλο κόστος.

Reaction score
52
Δανεισου κανενα dac αν μπορεις και δες αν αξιζει.Συνηθως οι διαφορες ειναι μικρες μεχρι τα μεσσαια συστηματα.Βεβαια ενα dac θα βαλει και το pc σου στο παινχιδι η και κανα media player κλπ.Παντως πολλοι κινεζοι δεν τσιγκουνευονται εχουν καλα πραγματα σε προσιτες τιμες

Reaction score
867
αν θέλεις το ντακ, σε οικονομική τιμή, για αναβάθμιση του πλέυερ σου, άστο ... δεν αξίζει τον κόπο ...

η πλημμυρίδα που βλέπεις γύρω σου οφείλεται στις δυνατότητες των usb dacs να χρησιμοποιούν το πισι σου για αναπαραγωγή των άυλων αρχείων, που όπως και να το κάνουμε, προσφέρουν ευκολία, καλό ήχο και κυριώτερα δυνατότητα πρόσκτησης μεγάλης δισκοθήκης άκοπα ///

σε αυτά τα πλαίσια, αξίζει να πάρεις κάποιο usb dac και μετά βλέπεις αν αξίζει να παίξεις μέσω αυτού και το advance ...

Reaction score
581
Φίλε Δημοκηδή σ' ευχαριστώ για το tip.
Από το PC ακούω μουσική με σήμα αναλογικό της κάρτας (Creative SB X-fi Extreme Music). Αυτό ουσιαστικά θέλω να βελτιώσω. Η κάρτα ήχου, αν και υποτίθεται ότι είναι από τις καλές, δεν φτάνει το player σε απόδοση. Το συγκεκριμένο dac το πρόσεξα λόγω των καλών εξαρτημάτων και του τροφοδοτικού του. Δυστυχώς όμως κανένας δεν το έχει ακούσει ούτε και βρήκα κάποια αξιολόγηση.
Εάν έχεις κάποια πρόταση για dac που γνωρίζεις θα είναι ευπρόσδεκτη, ιδιαίτερα εάν είναι και Ελληνικό γιατί εγώ δεν βρήκα τίποτε στην αγορά που να αξίζει. Όπως καταλαβαίνεις ο Κινέζος είναι λύση ανάγκης και όχι πρώτη προτίμηση.:D
http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j...=j51c1HHhRFcaozUgueTJmQ&bvm=bv.83134100,d.d2s

Reaction score
1.022
Θα συμφωνήσω και εγω με τον Δημοκηδη οτι μπορεις να δοκιμασεις ενα usb,εγω προσφατα πηρα το dragonfly για να δω αν οντως αξιζει για κατι καλυτερο,η διαφορα ειναι τεραστια πραγματικα.Και σκεφτομαι οτι αξιζει οντως ενα καλο dakaki!

Reaction score
581
Ευχαριστώ ΧΑΚΟΥ για την συμβουλή σου. Τελικά θα το πάρω το DAC. Το θέμα είναι πλέον πιο είναι το καταλληλότερο. Αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.620
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75