Φιλτρα ρευματος BELKIN PF40, ISOTEK GII Mini Sub, PS AUDIO Ultimate Outlet


Μηνύματα
5.020
Reaction score
8
καποια φιλτρα ρευματος αξιας περιπου 600 ευρω εκ των οποιων απεκομισα καποια συμπερασματα, τα οποια περιγραφω παρακατω, για οποιον τοιχον ενδιαφερεται.Tα φιλτρα αυτά ηταν τα BELKIN PF40 αγορασμενα από εμενα μεσω ιντερνετ, το PS AUDIO Ultimate Outlet αγορασμενο από τον Argi μεταχειρισμενο και από ότι ειδα ελαφρα τροποποιημενο και το ISOTEK GII Mini Sub που ευγενικα μου παραχωρησε για δοκιμη, όπως σε οποιονδηποτε αλλον επιθυμει, η αντιπροσωπεια του Ορφεα στην Πατρα..
Καταρχας οι συσκευες που περιγραφονται παρακατω είναι φιλτρα ρευματος, δηλαδη καθαριζουν το ρευμα και δεν το σταθεροποιουν, δεν διορθωνουν δηλαδη τις αυξομοιωσεις τασεως, δεν τροποποιουν παλι το ρευμα, οπου εκει πλεον τα αποτελεσματα και οι γνωμες για την χρησιμοτητα και τον επηρεασμο του ηχου διισταντε.Eπισης και τα τρια παραπανω φιλτρα παρεχουν μια καποια προστασια σε περιπτωση υπερφορτωσης, όπως π.χ. από κεραυνο με το BELKIN να παρεχει και την περισσοτερο για ψυχολογικους λογους αποζημιωση των 300.000 ευεω αν αποτυχει σε αυτά που υποσχεται.
 

Μηνύματα
5.020
Reaction score
8
Κατασκευη

BELKIN PF40




Το BELKIN PF40 φαινεται σαν να ανηκει σε κατηγορια τιμης σαφως μεγαλυτερης από αυτην που πωλειται. Είναι το πιο ογκωδες από τα τρια και θυμιζει τελικο ενισχυτη. Η προσοψη του είναι από παχυ βουρτσισμενο αλουμινιο και στο μεσο φερει μια οθονη με μπλε φωτισμο, οπου σε αυτην απεικονιζεται η ταση του ρευματος, η συνολικη καταναλωση σε Αμπερ, αν η συσκευη είναι σωστα γειωμενη, αν η φαση της συσκευης είναι σωστα συνδεδεμενη κ.λπ.




Ας σημειωθει ότι η συσκευη πρεπει να συνδεθει κατευθειαν στην πριζα και όχι σε άλλο πολυμπριζο προστασιας κ.λπ., όταν επιχειρησα κατι τετοιο μου εβγαζε σημα λαθους συνδεσης για την γειωση και την φαση. Επισης στην προσοψη εκτος από το κουμπι εναυσης και την οθονη, υπαρχει και μια μπριζα πισω από ένα καπακι, η οποια δινει συνεχως ρευμα για συνδεση ευκαιριακα μιας συσκευης, όπως π.χ. μιας βιντεοκαμερας.
Στην συσκευασια περιλαμβανονται μεταλικες λαμες για την ενσωματωση της σε ρακ, πολλα καλωδια και καλωδιο συνδεσης ,με συσκευη με εξοδο τασης , ώστε η συσκευη να ενεργοποιειται με την εναυση της ανωτερω.



Το πισω μερος της συσκευης είναι επισης το πιο πλουσια εξοπλισμενο από τις τρεις. Διαθετει 9 μπριζες σουκο κατανεμημενες σε τεσσερεις ομαδες, αναλογα με τα φιλτρα που χρησιμοποιουν. Ετσι υπαρχουν 4 μπριζες για ψηφιακες συσκευες, όπως DVD, DVDR κ.λπ., 2 για οπτικες, όπως βιντεο και τηλεοραση, 2 για συσκευες ηχου και μια HIGH CURRENT για συσκευες όπως οι τελικοι ενισχυτες οι ολοκληρωμενοι A/V κλπ. Ας σημειωθει ότι οι 3 τελευταιες μπριζες ανοιγουν με καθυστεριση 8 δευτερολεπτων από την στιγμη που θα ενεργοποιηθει η συσκευη, ενώ οι υπολοιπες παραμενουν υπο ταση ακομα και με κλειστη την συσκευη, για να μπορει ο χρηστης να ανοιξει π.χ. την τηλεοραση χωρις να χρειαζεται να προβει στην ενεργοποιηση της.



Τελος στο πισω μερος υπαρχουν εισοδοι και εξοδοι για τηλεφωνικες γραμμες, καλωδιων RF για τηλεορασεις, βιντεο κ.λπ., καθως επισης και μια αυτοματη ασφαλεια 16 Αμπερ. Το καλωδιο ρευματος φαινεται καλης ποιοτητας, πολύ χοντρο-καλο αυτό για μενα-, και μη αποσπωμενο-αδιαφορο για μενα σημαντικο για ακλλους.
Ας σημειωθει ότι η μπλε οθονη ρυθμιζεται σε 5 θεσεις φωτεινοτητας, αλλα δεν απενεργοποιειται τελειως..
 

Μηνύματα
5.020
Reaction score
8
ISOTEK GII Mini Sub



Το φιλτρο της ISOTEK ερχεται και αυτό σε ενός κανονικου μεγεθους ποιοτικο σασι, με προσοψη επισης από αλουμινιο, με ένα μικρο μπλε λεντ στο κεντρο του και χωρις διακοπτη εναυσης, μιας και η συσκευη παραμενει παντα σε ταση. Το σημα και τα κοψιματα της προσοψης της συσκευης εχουν γινει με λειζερ.



Στο πισω μερος της συσκευης συνανταμε 6 πριζες σουκο, εκ των οποιων οι δυο πρωτες, που σημειονονται με κοκκινη τελεια στο κεντρο είναι HIGH CURRENT, μπορουν να φιλοξενησουν δηλαδη συσκευες υψηλης καταναλωσης, και οι υπολοιπες 4 οποιαδηποτε άλλη συσκευη. Το καλωδιο ρευματος είναι και αυτό ενσωματομενο και καλης ποιοτητας.



Το μεγιστο φορτιο που σηκωνουν οι μπριζες 1 και 2 ειναι 10 Αμπερ, περιπου 2.300 βατ και οι υπολοιπες 5 Αμπερ η 1.150 βατ. Συνολικο φορτιο λοιπον που μπορει να διαχειριστει η συσκευη είναι 15 Αμπερ η 3.450 βατ. Στην Αμερικανικη εκδοση των 120 βολτ, το φορτιο που μπορει να φερει η συσκευη είναι ακριβως το μισο.Τελος υπαρχει και η εκδοση VISION, που απευθυνεται σε εγκαταστασεις HOME CINEMA μιας και ενσωματωνει καποια επιπλεον φιλτρα για εικονα.
 

Μηνύματα
5.020
Reaction score
8
PS AUDIO Ultimate Outlet



To φιλτρο της PS AUDIO είναι επισης καλοκατασκευασμενο και πολύ μικρο σε μεγεθος. Χωραει σχεδον στην παλαμη και το υλικο κατασκευης είναι παλι το αλουμινιο. Το συγκεκριμενο όπως προειπα αγοραστηκε μεταχειρισμενο από τον Argi. Eπαυτου θα ηθελα να δηλωσω δυο πραγματα. Πρωτον δεν πρεπει να συμπαθει τα κυκλωματα προστασιας από υπερφορτωση και δευτερον πρεπει να αγαπαει τις μπρIζες της FURUTECH.



Το φιλτρο φερει δυο μπριζες στην εμπροσθια οψη του, και μια εισοδο στο πισω μερος. Είναι το μονο δηλαδη στο οποιο μπορει να αλλαχτει το καλωδιο τροφοδοδιας. Το μηχανημα από την στιγμη που θα συνδεθει με το ρευμα μενει μονιμα υπο ταση, ενώ δεν εχει οριο φορτιου, και αυτό οριζεται από την δυνατοτητα μεταφορας φορτιου της ηλεκτρικης εγκαταστασης που θα συνδεθει.



Τελος οι ακροασεις με το συγκεκριμενο φιλτρο πραγματοποιηθηκαν αφου ξανασυνδεθηκε και η δευτερη μπριζα, η οποια ειχε απομονωθει από τον Αναργυρο και ηταν η γνησια της μανας του, γιατι κατι μου λεει ότι η άλλη εχει τοποθετηθει από τον ανωτερω. Μαλλον της FURUTECH.
 

Μηνύματα
5.020
Reaction score
8
Aκουστικες εντυπωσεις.

Oι δοκιμες πραγματοποιηθηκαν αφου συνδεθηκαν επανω τους οι συσκευες του συστηματος μου DARED MC-7P, TSAKIRIDIS DEVICES ELECTRA PLUS,DROPLET CDP 5.O και CLEARAUDIO CHAMPION MAGNUM.
Aκουστικα λοιπον ξεκινοντας με το BELKIN PF-40 η παρουσια του στην ηχητικη αλυσιδα αφαιρουσε μια υποψια κοκκου στις υψηλες, ενω προσεθετε μια ελαχιστη δοση γλυκητητας σε ολο το φασμα.
Απο την πλευρα του το ISOTEK GII αφαιρουσε και αυτο τον κοκκο στις υψηλες προσδιδοντας επισης μια γλυκητητα σε αυτές ιδιαιτερα το σιγμα ακουγοταν λιγοτερα συριστικο. Το μεγαλο πλεονεκτημα αυτου του φιλτρου ομως ηταν η βελτιωση στις χαμηλες, οπου αφηνε μια αισθηση οτι το συστημα κατεβαινε ακομα χαμηλοτερα σε αυτο το φασμα των συχνοτητων. Τελος το φιλτρο της PS AUDIO αφαιρουσε παλι τον κοκκο απο τις υψηλες, εχοντας ομως λιγο διαφορετικο ηχητικο προσωπο που θα το χαρακτηριζα, λιγο τραβηγμενα για να αποδωσω τα χαρακτηριστικα του, κλινικα καθαρο. Επισης το συγκεκριμενο φιλτρο, προκαλουσε και ενα ανεπαισθητο στρογγυλεμα στην περιοχη των χαμηλων συχνοτητων. Γενικα παντως και τα τρια φιλτρα, προσφεραν μια δοση ηρεμιας και γλυκιας ησυχιας στο συστημα.
Oσον αφορα τωρα στον τομεα της εικονας, εδω οι διαφορες ηταν πιο ευδιακριτες απο οτι στον ηχο και περιπου κοινες και για τα τρια φιλτρα, με ενα μικρο προβαδισμα του BELKIN, ας σημειωθει ομως οτι η ISOTEK εχει ειδικη εκδοση του GII το VISION για εικονα, οπως αναφερα και παραπανω. Η επιδραση τους λοιπον στην εικονα εγκειται κυριως στον τομεα της καθαροτητας αυτης, οπου ειχες την εντυπωση οτι καποιος αυξησε το κοντραστ και την ευκρινια στην οθονη.
Επισης μια αλλη δοκιμη που πραγματοποιηθηκε ηταν η εξης. Συνδεθηκε σε μια μπριζα στον τοιχο, ο προενισχυτης και με τον επιλογεα στο phono μετρηθηκε με το volume εντασης το ελαχιστο σημειο σταθμης οπου ηταν ακουστο το φυσημα απο τα ηχεια. Κατοπιν γινανε εκ νεου οι μετρησεις με τα φιλτρα στην γραμμη του ρευματος. Τα αποτελεσματα σε αυτην την περιπτωση ηταν ελαφρως καλυτερα και ιδια μεταξυ των τριων. Ναλιστα στην αρχη φανηκε οτι το φιλτρο της ISOTEK ηταν ελαφρως καλυτερο σε αυτο τον τομεα απο τα αλλα δυο, αλλα μια προσεκτικη παρατηρηση στο volume εδειξε οτι αυτο δεν ηταν αληθες. Ισως αυτο να οφειλοταν στον πιο μαλακο χαρακτηρα του συγκεκριμενου φιλτρου στις υψηλες.
Αλλη μια διαπιστωση με τα συγκεκριμενα φιλτρα ηταν η εξης. Στον χωρο ακροασης υπαρχει ενα μεγαλο παραθυρο του οποιου τα ρολα ανεβοκατεβαινουν ηλεκτρικα. Καθε φορα που επιχειρουσε να κανει καποιος κατι τετοιο εν ωρα λειτουργιας του συστηματος, ακουγοταν ενας δυνατος ηχος τσαφ απο τα ηχεια. Οταν αλλαξα την γραμμη τροφοδοσιας ρευματος με αλλη κατευθειαν απο τον πινακα αυτος ο ηχος μειωθηκε κατα 20%. Με την προσθηκη των φιλτρων στην γραμμη, αυτος ο ηχος μειωθηκε στο μισο, αλλα δεν εξαφανιστηκε.
Ενα αλλο χαρακτηρηστικο της παραπανω δοκιμης, ειναι οτι τα ακουστα αποτελεσματα, αλλαζαν ως προς το ποσοστο της επιδρασης τους αναλογα με την ωρα ακροασης σε σχεση με το αφιλτραριστο σημα. Κατα την διαρκεια συνηθως της ημερας το ποσοστο βελτιωσης ηταν μεγαλυτερο απο τις βραδινες ωρες και μαλιστα σε μερικες μεταμεσονυκτιες ωρες ηταν μηδενικο και ισως αρνητικο. Τι εννοω με αυτο. Παρατηρησα οτι κατα την διαρκεια της ημερας οταν υπαρχουν μεγαλοι καταναλωτες στο δικτυο, βιομηχανιες κ.λπ., τοτε η βελτιωση που προσεφεραν τα φιλτρα ηταν σαφως μεγαλη και απαραιτητη. Κατα την διαρκεια ομως καποιων νυκτερινων ακροασεων και στις ελαχιστες περιπτωσεις οπου το ρευμα εφτανε καθαρο, αφηναν μια ελαχιστη προσωπικη υπογραφη στο συστημα.
Τελος θα ηθελα να σημειωσω οτι το ISOTEK, παραγεται και σε μορφη πολυμπριζου, με τα ιδια κυκλωματα, αλλα χωρις το ποιοτικο κουτι σε πολυ χαμηλοτερη τιμη.
Ως συμπερασμα θα ελεγα οτι τα φιλτρα ρευματος σαφως χρειαζονται σε ενα συστημα, ειτε ακριβο, ειτε φτηνο, αν και προσθετουν μια μικρη προσωπικη πινελια, οχι απαραιτητα αρνητικη, λογω της σταθεροτητας που προσφερουν στο ακουσμα ανεξαρτητα της μεταβολης του ρυπογονου μερους του ρευματος. Επισης επαναλαμβανω οτι τα παραπανω φιλτρα δεν κανουν σταθεροποιηση του ρευματος.
Τελος να επισημανω οτι οι φωτογραφιες εχουν κατεβει απο το ιντερνετ, οι παραπανω γνωμες ειναι εντελως προσωπικες και αφορουν εντυπωσεις στο δικο μου συστημα και για το συγκεκριμενης ποιοτητας ηλεκτρικο ρευμα.
 



Μηνύματα
5.020
Reaction score
8
Κι εγω ευχαριστω για τα καλα σας λογια. Ειδικα το ΒΕLKIN, 2 μοναδες μαλιστα το αγορασα απο Γερμανια απο το παρακατω καταστημα που τι εχει ... Ελληνας

http://www.greek-shops.de/eshop.php?action=article_detail&s_supplier_aid=0865178&ref=pathfinder

Επισης υπαρχει το PF30 φτηνοτερο αλλα με μικροτερο επιπεδο φιλτραρισματος, το PF50 ακριβοτερο, αλλα χωρις να εχω εντοπισει διαφορες απο το PF40 και το PF60 που εχει ιδιο επιπεδο φιλτραρισματος και καποιες παραπανω ευκολιες, με βασικη το οτι διαθετει αλλη μια μπριζα HIGH CURRENT, ωστε να μπορουν να συνδεθουν επανω δυο ενισχυτες.
 

Μηνύματα
14.213
Reaction score
1.842
Απάντηση: Φιλτρα ρευματος BELKIN PF40, ISOTEK GII Mini Sub, PS AUDIO Ultimate Outlet

Μπράβο Θανάση για την παρουσίαση, πολύ ενδιαφέρουσα. :bravo:
 


Μηνύματα
1.935
Reaction score
9
Κι εγω ευχαριστω για τα καλα σας λογια. Ειδικα το ΒΕLKIN, 2 μοναδες μαλιστα το αγορασα απο Γερμανια απο το παρακατω καταστημα που τι εχει ... Ελληνας

http://www.greek-shops.de/eshop.php?action=article_detail&s_supplier_aid=0865178&ref=pathfinder

Επισης υπαρχει το PF30 φτηνοτερο αλλα με μικροτερο επιπεδο φιλτραρισματος, το PF50 ακριβοτερο, αλλα χωρις να εχω εντοπισει διαφορες απο το PF40 και το PF60 που εχει ιδιο επιπεδο φιλτραρισματος και καποιες παραπανω ευκολιες, με βασικη το οτι διαθετει αλλη μια μπριζα HIGH CURRENT, ωστε να μπορουν να συνδεθουν επανω δυο ενισχυτες.
Πολυ ενδιαφερουσα παρουσιαση.

Θαναση η φωτογραφια του εσωτερικου που εχεις βαλει παραπανω ειναι μαλλον για την εκδοση PF60 καθως φαινεται καθαρα οτι εχει 6 μπριζες στο επανω μερος της πισω πλευρας.


Off topic.
Ο "Ελληνας" ειναι γνωστη επιχειρηση στους Ναυτικους καθως διατηρουσε καταστηματα αφορολογητων ειδων σε διαφορα λιμανια της Β. Ευρωπης οπως Ghent (Γανδη), Antwerpen (Αμβερσα), Hamburg (Αμβουργο). Απο τσιγαρα μεχρι αυτοκινητα.
Πριν γινει η τελωνειακη ενωση με την Κοινη Αγορα, αυτα τα μαγαζια εκαναν χρυσες δουλειες με τους Ναυτικους. Ειχαν αντιπροσωπους που καιροφυλακτουσαν και σκαρφαλωναν στα εμπορικα πλοια πριν καλα-καλα δεσουν, για να μοιρασουν προσπεκτους και να κανονισουν δωρεαν μεταφορα των ενδιαφερομενων στις κατα τοπους αποθηκες τους.
Ηταν γνωστη η κοντρα των δυο επικρατεστερων, του "Ελληνα" και του "Εβραιου" για το ποιος θα επικρατησει σε αυτην την μπιζνα. Επισης ειναι αξιοσημειωτο οτι για μια περιοδο οι Ελληνες ναυτικοι στην πλειοψηφια τους προτιμουσαν τον "Εβραιο" γιατι ειχε καλυτερα πραματα και πιο αξιοπιστη παρουσια.
Αργοτερα οταν το Transit δεν ειχε νοημα λογω Τελωνειακης Ενωσης το γυρισανε σε Ιντερνετομαγαζα.
 

Μηνύματα
350
Reaction score
236
Αναρωτιεμαι γιατι ο "Ελληνας" τονιζει και ξανατονιζει στο site του την τιμη με 19% ΦΠΑ κι αναφερει το κερδος που αποκομιζει κανεις σε σχεση με την προτεινομενη τιμη πωλησης παλι με 19% ΦΠΑ.

Εχει η Γερμανια 19% ΦΠΑ;


Βασιλης
 


Μηνύματα
1.935
Reaction score
9
Αναρωτιεμαι γιατι ο "Ελληνας" τονιζει και ξανατονιζει στο site του την τιμη με 19% ΦΠΑ κι αναφερει το κερδος που αποκομιζει κανεις σε σχεση με την προτεινομενη τιμη πωλησης παλι με 19% ΦΠΑ.

Εχει η Γερμανια 19% ΦΠΑ;


Βασιλης
Για αποστολη εκτος ΕΟΚ δεν εισπραττει τον Γερμανικο ΦΠΑ, που μεχρι πριν κανα χρονο ηταν 16% και εκτοτε ειναι 19%.

Επισης εαν (κατοπιν συμφωνιας) παραδωσει σε χωρο τρανζιτ, (Λιμανι, Αερολιμανι) σε ταξιδιωτη προορισμου Εκτος ΕΟΚ, ή Ναυτικο Εθνικοτητας εκτος ΕΟΚ, επισης δεν εισπραττει ΦΠΑ.
 

Μηνύματα
5
Reaction score
0
Παιδιά καλησπέρα,αρκετά ενδιαφέρον το άρθρο ιδίως για το Belkin το οποίο σκέφτομαι να το αγοράσω για το AV σύστημα μιάς και στο Audio υπάρχει καλύτερο.
Μία ερώτηση, ο Γερμανοέλληνας είναι Οκ στις παραδόσεις του γιατί με μία μικρή έρευνα που έκανα η εδώ εισαγωγική ''Τηλεοπτική'' το δίνει τιμή καταλόγου 600€ που έχει τεράστια διαφορά απο έξω, άρα η Γερμανία φαντάζει μονόδρομος εκτός και αν κανονιστεί κάποιο powerbuy μιάς και βλέπω ότι διοργανώνεται συχνά.
 

Μηνύματα
5.020
Reaction score
8
Eγω προσωπικα εμεινα ευχαριστημενος. Αφου εκανα την παραγγελια επικοινωνησε μαζι μου τηλεφωνικα στα Ελληνικα βεβαια και τηρηθηκε απολυτα η αποστολη στις ημερομηνιες που εβλεπα ον-λαιν να εξελισονται.
 



Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.612
Μηνύματα
2.867.961
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top