Φιλτρο αερα BMC CDA carbon

Reaction score
264
Εχει καποιος απο την παρεα μας εδω,δοκιμασει το παραπανω φιλτροκουτι?
Λεω να το βαλω στο αμαξι μου BMW E 36 318 IS και θελω την γνωμη σας.Θα ηθελα να μαθω κατα ποσο αυξανεται ο θορυβος,στο τερμα γκαζι,αφου μας εχουνε παρει και τα γεραματα και δεν θελουμε και πολυ θορυβο πλεον:105:.Επιπλεον θα "κανει" δουλεια η' τζαμπα θα το πληρωσω.Τι λετε ,να το παρω???

Reaction score
2
Πολυ μπασο θορυβο απ' οτι λενε οι γνωστοι που το εχουν δοκιμασει. Διαφορα αξιοσημειωτη, ειδικα στα τραβηγματα χαμηλα. Χωρις προγραμμα, στεγνωνει ψηλα. Συνολικα, μαλλον απο τα καλυτερα βαρελια/φιλτροκουτια που κυκλογορουν. Αυτα τα ολιγα.

Reaction score
264
Απάντηση: Re: Φιλτρο αερα BMC CDA carbon

το είχα βάλει σε GOLF GTI MARK 3
πολύ ωραίος ήχος, και αύξηση της ιπποδύναμης 1-3 BHP
Tα 1-3 αλογα ειναι αποτελεσμα κατ εκτιμηση?Το golf 3 ειναι το 2.0 lt 16valve η' το 8βαλβιδο?

Reaction score
264

Πολυ μπασο θορυβο απ' οτι λενε οι γνωστοι που το εχουν δοκιμασει. Διαφορα αξιοσημειωτη, ειδικα στα τραβηγματα χαμηλα. Χωρις προγραμμα, στεγνωνει ψηλα. Συνολικα, μαλλον απο τα καλυτερα βαρελια/φιλτροκουτια που κυκλογορουν. Αυτα τα ολιγα.
Μπορω να μαθω σε τι αμαξια το βαλανε?
Αν δινει ροπη χαμηλα μου κανει.Εξαλου εκει εχω το προβλημα και οχι στις μεγαλες στροφες,οπου παει καλα.Αν δω οτι στα ψηλα στεγνωνει επικiνδυνα,(με αναλυτη καυσαεριων) που μαλον θα γινει αυτο στο δικο μου αμαξι,τοτε θα του βαλω και ενα προγραματακι της superchips που το εχουνε στα 300 ευρω.

Προς το παρον εχω ενα φιλτρακι JR μεσα στον παπα,καταλυτη americar 350cpsi,τελικο καζανακι ελευθερο απο τον Δανελατο στο περιστερι και κατεβαζμενο καπακι κατα 2/10mm.Μεχρι τωρα παει καλα,αλλα στα ψηλα (μετα τις 6.000στρ)το νιωθω να σφυγγει το μοτερ.Αν εχει και θερμοκρασια πανω απο 30 βαθμους μουλαρωνει στα ψηλα.Μαλον θελει και αλλο καυσιμο εκει ψηλα,αλλα ουτος η' αλως δεν το παω πανω απο τις 5.500 στρ.

Πασα γνωμη δεκτη μαγκες.:137:

Reaction score
2
Σε ατμοσφαιρικους τετρακυλινδρους 1.6, 1.7 και 2.0, και εξακυλινδρους 3.2. Ολα σε Alfa Romeo. Οταν λεω ροπη χαμηλα μην φανταστεις οτι θα παρεις 2 κιλα. Απλα θα εχεις λιγο καλυτερη αποκριση στο γκαζι χαμηλα. Πολυ πιο ολοκληρωμενο ενα πακετο φιλτρο-προγραμμα-εξατμιση, σε συνδυασμο με τον καταλυτη και το καπακι σου, θα εχει αισθητη διαφορα. Απλα κοιτα μην σου μετατοπιζει την μεγιστη ροπη πολυ πιο ψηλα.

Reaction score
264

Σε ατμοσφαιρικους τετρακυλινδρους 1.6, 1.7 και 2.0, και εξακυλινδρους 3.2. Ολα σε Alfa Romeo. Οταν λεω ροπη χαμηλα μην φανταστεις οτι θα παρεις 2 κιλα. Απλα θα εχεις λιγο καλυτερη αποκριση στο γκαζι χαμηλα. Πολυ πιο ολοκληρωμενο ενα πακετο φιλτρο-προγραμμα-εξατμιση, σε συνδυασμο με τον καταλυτη και το καπακι σου, θα εχει αισθητη διαφορα. Απλα κοιτα μην σου μετατοπιζει την μεγιστη ροπη πολυ πιο ψηλα.
Eυχαριστω

Agg

Reaction score
0
Απάντηση: Φιλτρο αερα BMC CDA carbon

Εγω που το εχω, ειδα διαφορα ελλαχιστη στις χαμηλομεσαιες.Απο θορυβο μικρη διαφορα.

Reaction score
0
το είχα βάλει το 2004 και μετά απο λίγο καιρό έψαχνα το παππά γιατί σε συνάρτηση με την εξάτμιση που είχα βάλει μου είχε πάρει τα αυτιά.
συμβουλή μην δώσεις τόσα λεφτά δεν αξίζει.

Reaction score
264

το είχα βάλει το 2004 και μετά απο λίγο καιρό έψαχνα το παππά γιατί σε συνάρτηση με την εξάτμιση που είχα βάλει μου είχε πάρει τα αυτιά.
συμβουλή μην δώσεις τόσα λεφτά δεν αξίζει.
Οσο για τα λεφτα,εχω αλλες τιμες εγω.(250 ΕΥΡΩ)
Τωρα αυτο που λες για τον θορυβο με χαλασε.Καποτε,οταν δηλ δεν ειχα φθασει τα 25 χρονια,γουσταρα με τα χιλια την σκουπα,την κομπλε εξατμιση απο εμπρος,το τσιπακι και διαφορα αλλα καλουδια που ειχα βαλει στο ΙΒΙΖΑ 1,4 16v (101ps).Τοτε ημουνα παιδακι και με εφτιαχνε το ρουφηγμα της σκουπας στα ανοιγματα 180-215χλμ.Τωρα που περασαμε τα πρωτα αντα,βραστα.Πανε οι ωραιες εποχες.Κουλ οδηγηση,τσαγακι αντι για καφε και χαμηλα db στο r/cd.

Reaction score
51

Μήτσο.......:116:

Αυτό το «ανοίγματα στα 180-215km/h» με Ibiza πολύ με γαργάλησε και ακόμα γελάω..... :138:
Ρε 'συ....Σε γκρεμό έκανες τα ανοίγματα?
Ή είχες βάλει 13άρες ζάντες και το κοντέρ έδειχνε άλλ' αντί άλλων?

Το δε άλλο, περί τσαγιού με την μπέμπα, νομίζω είναι λογικό....
Σε κερνάνε πολλοί τσαγάκι, εε?? :136:

(σιγά μη σε άφηνα ασχολίαστο.......:137: )

Reaction score
264

Μήτσο.......

Αυτό το «ανοίγματα στα 180-215km/h» με Ibiza πολύ με γαργάλησε και ακόμα γελάω.....
Ρε 'συ....Σε γκρεμό έκανες τα ανοίγματα?
Ή είχες βάλει 13άρες ζάντες και το κοντέρ έδειχνε άλλ' αντί άλλων?

Το δε άλλο, περί τσαγιού με την μπέμπα, νομίζω είναι λογικό....
Σε κερνάνε πολλοί τσαγάκι, εε??

(σιγά μη σε άφηνα ασχολίαστο....... )
Aχ γιαννημ-γιαννημ και να ηξερες.
Το ιβιζακι,οποιος το ακουγε να ανοιγει,ελεγε οτι φοραει 4πεταλουδο,πραγμα που ειναι λαθος.
Μιλαμε για το 1.400cc μοτερ με το ηλεκτρικο γκαζι(10ς του 2000 μοντ) και με μαμα εκεντροφορους.Τ φραγκα σε εκεινο το αμαξι ειχανε πεσει σε πραγματα πολυ ψαγμενα οχι οπωσδηποτε πανακριβα,αν εξερεσουμε την σκουπα που με πονεσε λιγο η τιμης,αλλα εκανε πολυ καλη δουλεια

Εχω τσαγιασει με εκεινο,παμπολα alfa 156 και 147 1.600 120ps.:410:
Στην μεγαλη ευθεια της Τριπολης,το κοντερ(220) το κατεβαζε ολο.Ακομα και με μαμα saxo vts τα πηγαινα και εχανα μονο στα πρωτα 120-130 χλμ και για 2-3 αμαξια μονο.Μετα,μεχρι τα 180-190 πηγαιναμε μαζι και απο εκει μεχρι τα 210-215 του εριχνα του saxo(μαμα ετσι το saxo, το ξαναλεω) 4-5 αμαξια.Αν ποτε σου βρεις κανεναν απο τα Φαρσαλα και τον ρωτησεις για το κοκκινο ιβιζα με το ασταθες ρελαντι,οταν ειτανε κρυο,θα μαθεις πολλα κατορθωματα μου.

Απο την αλλη,δεν επαυε να ειναι ενας ακομα κουβας,που ειχε σχετικα καλα γκαζια.Το τωρινο μου αμαξι,το αγορασα για το ξεκουραστο ταξιδι που μου παρεχει,αλλα και για την ασφαλεια σε περιπτωση που πεσει κανενας επανω μου.Μιλαμε για σηδερα γερα και οχι λαμαρινες παχους 2 mm.Απλα το κακομοιρο στα χαμηλα,ειναι λιγο μουλαρακι.

Reaction score
264

Απο αυριο θα μπορω να σας πω τι ακριβως συμβαινει με το βαρελακι αυτο,αφου σημερα θα το αγορασει,αντι εμου,ενας φιλος απο αθηνα και ο οποιος εχει και το ιδιο αμαξι με το δικο μου,με την διαφορα οτι εκεινου ειναι το 1.900cc,ενω το δικο μου ειναι το 1.800cc.Θα το βαλει στο αμαξι του για 1-2 ημερες και θα σας μεταφερω εντιπωσεις.Απο το τελος της εβδομαδας που θα το παραλαβω εγω και θα μπει στο δικο μου αυτοκινητο,θα σας εχω πιο πολες λεπτομερειες,αφου στο δικο μου θα εχει καλητερη λειτουργια,λογω των περισοτερων περιφερειακων και ενδωτερων :137:επεμβασεων που εχει το δικο μου αμαξι.

Reaction score
0

Δοκίμασα τα βαρελάκια της BMC σε πολλά αυτοκίντητα και έκανε διαφορά σε άλλα λίγο σε άλλα πολύ. Θα σου πρότεινα επίσης κάτι πλάστικά (αντί για κάρμπον) που βγάζει τώρα καινούρια που κάνουν την ίδια δουλεια και είναι αρκετά φθηνότερα. Αν βάλεις και τις 2 σωλήνες (μπροστά και πίσω) πέφτει ο θόρυβος. Επίσης μετράει και η θέση που θα το βάλεις.

Reaction score
264

Δοκίμασα τα βαρελάκια της BMC σε πολλά αυτοκίντητα και έκανε διαφορά σε άλλα λίγο σε άλλα πολύ. Θα σου πρότεινα επίσης κάτι πλάστικά (αντί για κάρμπον) που βγάζει τώρα καινούρια που κάνουν την ίδια δουλεια και είναι αρκετά φθηνότερα. Αν βάλεις και τις 2 σωλήνες (μπροστά και πίσω) πέφτει ο θόρυβος. Επίσης μετράει και η θέση που θα το βάλεις.
Θα λες για το βαρελακι με τον κωδικο DIA το οποιο το ξερω αλλα το ανθρακωνιματο κανει καλητερη δουλεια και μου το εχουνε πει και μεσα απο την αντιπροσωπεια της BMC εδω στην Ελλαδα.Εχω βρει το βαρελακι που εψαχνα,το CDA με κωδικο 85-150 και σε λιγες ημερες που θα το βαλω θα σας πω αν αξιζε τον κοπο.Αν παλι μου κανει το κεφαλι κουδουνι απο τον θορυβο,θα το δειτε εδω μεσα στις αγγελιες.:138:

Reaction score
0

Τελικά το έβαλες το BMC CDA?
Με ενδιαφέρει και εμένα να βάλω ... αλλά τώρα που 30ρισα θέλω και εγώ πολιτισμένο sportive ήχο...
Κάνει πολύ σαματά με stock εξάτμιση? κλπ

μπορεί να μας απαντήσει κάποιος γνώστης?

Απλά θέλω να είναι sportive... αλλά όχι όσο είναι κάτι SAXO, RALLYE κλπ

Reaction score
264

Τελικά το έβαλες το BMC CDA?
Με ενδιαφέρει και εμένα να βάλω ... αλλά τώρα που 30ρισα θέλω και εγώ πολιτισμένο sportive ήχο...
Κάνει πολύ σαματά με stock εξάτμιση? κλπ

μπορεί να μας απαντήσει κάποιος γνώστης?

Απλά θέλω να είναι sportive... αλλά όχι όσο είναι κάτι SAXO, RALLYE κλπ
το εβαλα και μετα απο 3 ημερες το ξαναεβγαλα.Παει αρκετα καλητερα το αμαξι,ιδικα στις χαμηλες-μεσαιες στροφες.Στις υψηλες στρ δεν μπορω να πω οτι ανακαλυψα τρελη διαφορα,απλα γιατι στα ψηλες παει καλα απο την μανα του το αυτοκινητο και σε ξεγελαει η οποια διαφορα.Το πουλαω το θελεις?:421:
Κανει θορυβο οταν του σκας την γκαζια αποτομα,πραγμα που με χαλαει.Οταν το ανοιγεις κυριλε δεν προβληματιζει ο θορυβος, αφου ειναι ενα ελαφρι γουργουρητο

Reaction score
0

Το αυτοκίνητο μου "φοράει" αντίστοιχο φίλτρο της SF Filter. Ουσιαστικά τα ίδια προιόντα είναι. Έχω δει καλύτερη απόδοση στη 4η και 5η ταχύτητα, όπως και καλύτερη απόκριση στις μεσαίες στροφές. Βέβαια, οι διαφορές είναι πολύ μικρές και μόνο με τον επαναπρογραμματισμό του ECU γίνεται 100% σωστή χρήση του εισερχόμενου αέρα, κάτι το οποίο είναι στα άμεσα σχέδια μου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.187
Members
38.667
Νεότερο μέλος
giorgos8907