Φλερτάρισμα με ένα μπομπινόφωνο (Akai - Revox, ποιός ξέρει;)

Reaction score
3.085
Το τελευταίο διάστημα πάω για ύπνο κατά κανόνα μετά τις μία, πολλές φορές μετά τις δύο και ενίοτε και μετά τις τρεις.

Στον ύπνο μου βλέπω κάτι περίεργους εφιάλτες :122:. Στον πιο συχνό (σε διάφορες παραλλαγές) οδηγώ, λέει, ένα αμάξι σακαράκα, απροσδιόριστης μάρκας, που για τιμόνι του έχει ένα καρούλι μπομπινόφωνου. Και το κακό είναι ότι δεν υπακούει στο τιμόνεμα. Με οδηγεί σε έναν γκρεμό, άγνωστου βάθους και την τελευταία στιγμή, καταφέρνω, λέει, να το στρίψω και να μην πέσω.

Κι όταν έχω σωθεί, βάζω το ράδιο της σακαράκας να ηρεμήσω. Και ξαφνικά, βρίσκω τον εαυτό μου να χειρίζεται κάτι μπουτόν-λεβιέδες στο ράδιο, σαν αυτά που είχαν τα μαγνητόφωνα της Akai. Και η μουσική ακούγεται από το ραδιόφωνο, αλλά παίζει από μια ταινία, που είναι τυλιγμένη στο καρούλι-τιμόνι της σακαράκας και ξετυλίγεται γυρίζοντας αργά-αργά. Όταν σηκώνομαι, μπαίνω στο ebay και ψάχνω για μπομπινόφωνα, Akai και Revox.

Λέτε να πρέπει να δω καμιά χαρτορίχτρα, κάνα μέντιουμ, κάτι τέτοιο τέλος πάντων βρε αδελφέ;

Πλάκα-πλάκα, έχω δει στο ebay κάτι μπομπινόφωνα Akai και κάτι Revox (τα δεύτερα πολύ λιγότερα), που σε μερικά οι τιμές είναι ξεφτίλα, αν και αναμένω στα περισσότερα η τιμή να ανέβει όταν κοντεύει να περατωθεί η δημοπρασία. Προφανώς η κατάστασή τους είναι άγνωστη και πρέπει να στηριχθείς στην περιγραφή του πωλητή.

Αυτά που μου έκαναν "κλικ" είναι:

Από την Revox:
- A77
- B77
- PR99 Mk II (αυτό μάλλον θα ανέβει πολύ)

Από την Akai:
- GX 215D
- GX-260D
- GX-265D
- GX-280D
- GX-620
- GX-630D
- GX-77
κ.α. πιθανόν

Αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ, με δεδομένο ότι κάποιο από αυτά μπορεί και να το πάρω με λιγότερα ή κοντά στα 200 ευρώ συν τα μεταφορικά (από Ευρώπη, φυσικά);
-

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Φλερτάρισμα με ένα μπομπινόφωνο (Akai - Revox, ποιός ξέρει;)

Παναγιώτη ,
έχεις ταινίες για να αξίζει τον κόπο ...σε τι κατάσταση είναι .....
διαθεσιμότητα ανταλλακτικών...
αξιόπιστο service....

ρε μπας και κέρδισες κανα ΛΟΤΤΟ και μας το κρύβεις ?:114:

Reaction score
3.085
Αν αξίζει τον κόπο ή όχι.....

Παναγιώτη ,
έχεις ταινίες για να αξίζει τον κόπο ...σε τι κατάσταση είναι .....
διαθεσιμότητα ανταλλακτικών...
αξιόπιστο service....

ρε μπας και κέρδισες κανα ΛΟΤΤΟ και μας το κρύβεις ?:114:
Καλημέρα, Μάνο

Εάν εννοείς ταινίες έτοιμες (γραμμένες, δηλαδή), η απάντηση είναι φυσικά όχι. Ούτε βέβαια άγραφτες έχω, αλλά δεν είναι και πολύ δύσκολο να βρεις νομίζω.

Ο λόγος που το χαλβαδιάζω είναι να έχω ένα αξιόπιστο αναλογικό μέσο εγγραφής, πέραν των αντίστοιχων ψηφιακών που μπορεί να υπάρχουν (π.χ. CD-R, DAT) αλλά και ενός άλλου αναλογικού που έχω, του κασσεττόφωνου της Kenwood, μοντέλο KX-9050S. Τώρα, το αν θα είναι λιγότερο ή περισσότερο αξιόπιστο από τα παραπάνω, είναι ζήτημα προς διερεύνηση και προς συζήτηση.

Οι εγγραφές μου θα είναι κυρίως από βινύλιο, αλλά και από άλλες πηγές (ευελπιστώ και ζωντανές μουσικές).

Υ.Γ.:
Με διακόσια ευρώ βαλάντιο (που υπολογίζω) τί ΛΟΤΤΟ να έχω κερδίσει, βρε Μάνο;
-

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.002

Τα Akai σειράς GX-2xx παίρνουν μέχρι 7ρες μπομπίνες, ενώ τα GX-6xx παίρνουν και 10ρες, όπως βεβαίως και όλα τα Revox. Το GX77 είναι παλαιότερο και μάλλον πρέπει να το αποφύγεις. Επίσης, απόφυγε ο,τιδήποτε δεν έχει ηλεκτρονικό έλεγχο του τράνσπορτ.

Reaction score
3.085

Ευχαριστώ, Κώστα. Μεταξύ Akai GX-6xx και Revox (αλήθεια, ποιό 77άρι, το B77 ή το A77?) τί θα προτιμούσες, ή μάλλον τί να προτιμήσω;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.002

Όποιο βρεις σε καλύτερη κατάσταση - και με τις πίστες που θέλεις, 2 ή 4. Συνήθως, τα 2-track δουλεύουν στις δύο υψηλές (7 1/2 - 15) και ειδικά στις 15ips κυριολεκτικά καταπίνουν την ταινία (2500 πόδια για 90 λεπτά πρόγραμμα). Τα Revox είχαν ανέκαθεν μόνο δύο ταχύτητες, άλλα μπορεί να έχουν τρεις. Δοθέντος ότι η χρήση του θα είναι για απλή ασχολία, καλύτερα πάρε ένα 4-track στις δύο μέσες ταχύτητες (3 3/4 - 7 1/2).

Reaction score
249

ταινιες στο ebay υπαρχουν αφθονες και σε σχετικα λογικες τιμες
πολλες με εξαιρετικη ποιοτητα ηχου

Reaction score
27.105

ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΤΕΤΡΑΚΑΝΑΛΑ TEAC ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ.
ΚΟΛΗΣΕΣ ΑΣΧΗΜΗ ΑΡΩΣΤΙΑ.
ΒΑΛΕ ΦΡΕΝΟ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΣΤΑ 4 ΤΕΜΑΧΙΑ.....:103:

Reaction score
3.085
Ταινίες στο ebay....Γραμμένες?

ταινιες στο ebay υπαρχουν αφθονες και σε σχετικα λογικες τιμες
πολλες με εξαιρετικη ποιοτητα ηχου
Συνεχίζω το θέμα, μιας και ευόδωσε η προσπάθεια, όπως ήδη είπα στο άλλο νήμα για το Revox A99 MkII και απέκτησα ένα Akai GX-630D, με τη βοήθεια φίλου που μένει μόνιμα στη Γερμανία και το οποίο ακόμα δεν έχει παραδοθεί. Θα παραδοθεί στο φίλο πρώτα, ο οποίος θα το ελέγξει στα βασικά λειτουργικά του και μετά θα κανονίσει να μου το στείλει. Περιμένω ότι η υπόθεση θα έχει τελεσφορήσει σε καμιά 10αριά-15αριά μέρες.

Όμως τώρα που μπήκα στο χορό, πρέπει να χορέψω. Επομένως αβίαστα η πρώτη ερώτηση είναι αυτή που σχετίζεται με το post του Βαγγέλη:

Πού βρίσκουμε ταινίες στο ebay?

Ληφθεί υπ' όψη ότι έχω ήδη εντοπίσει κάποιους πωλητές (στη Γερμανία πάντα, γιατί τα μεταφορικά από αλλού μερικές φορές διπλασιάζουν τις τιμές), που διαθέτουν άγραφτες ταινίες, οι περισσότερες στα 1100 μέτρα. Καθόλου άσχημα για αρχή, θα έλεγα, με την προϋπόθεση βέβαια ότι στο τέλος των δημοπρασιών οι τιμές θα κρατούνται χαμηλά, ώστε να είναι πράγματι προσιτές.

Αλλά αυτό που με ενδιαφέρει εξίσου είναι οι γραμμένες (έτοιμες) ταινίες. Και λέω εξίσου, γιατί αν είναι εγγραφές από στούντιο, θα πρέπει να θεωρείται η ποιότητά τους δεδομένα υψηλή (ΟΚ, θα μου πει κάποιος ότι εξαρτάται πότε και με ποιά μέσα έγινε η εγγραφή, τί ηλικία έχει η ταινία και πώς έχει φυλαχτεί, πόσες φορές έχει παιχτεί - αν δεν είναι καινούργια, βέβαια κλπ. κλπ.). Και εδώ βέβαια, ο τόπος πώλησης έρχεται δεύτερος σε σημασία, γιατί αν βρεθούν ποιοτικές ταινίες, τα μεταφορικά θα με απασχολήσουν μετά.

Βαγγέλη, που έβαλες πρώτος τη φωτιά, αλλά και όποιος άλλος ξέρει, μπορείτε να βοηθήσετε?
-

Reaction score
1.815

Καλύτερα να μην ασχοληθείς με τις original εγγραφές.

1) Γιατί δεν ξέρεις πόσο παλιές είναι και τι φύλλαξη είχαν.
2) Γιατί ίσως η ρύθμιση του αζιμουθίου των κεφαλών σου να μην ταιριάζει με το ίχνος εγγραφής του, με αποτέλεσμα να μην αποδίδει τα μέγιστα και να πρέπει να πειράξεις τις ρυθμίσεις, πράγμα του καλύτερα να αποφύγεις.
3) Κάνε δικές σου επιλογές με μια πολύ καλή ταινία και γράψτες. Σίγουρα θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Ταινίες μπορείς να βρεις άπειρες στο ebay. Καλύτερα να κοιτάς και στο USA εκτός από το γερμανικό. Τα ίδια θα σου στοιχίσουν, μιας και στην Αμερική δεν χτυπιούνται όσο στην Γερμανία, απλά θα πληρώσεις περισσότερα μεταφορικά αλλά αν πάρεις 3-4 από τον ίδιο, θα σου μειωθεί το κόστος...

Καλορίζικο το νέο απόκτημα! Δεν έμπλεξες καθόλου Παναγιώτη!
Θα κάνεις το κέφι σου μια χαρά!!
Μεγειές!!:605:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.002
Απάντηση: Ταινίες στο ebay....Γραμμένες?

...
Ληφθεί υπ' όψη ότι έχω ήδη εντοπίσει κάποιους πωλητές (στη Γερμανία πάντα, γιατί τα μεταφορικά από αλλού μερικές φορές διπλασιάζουν τις τιμές), που διαθέτουν άγραφτες ταινίες, οι περισσότερες στα 1100 μέτρα. Καθόλου άσχημα για αρχή, θα έλεγα, με την προϋπόθεση βέβαια ότι στο τέλος των δημοπρασιών οι τιμές θα κρατούνται χαμηλά, ώστε να είναι πράγματι προσιτές.
...
Οι ταινίες δεν αρκεί να είναι καινούργιες, ή ελφρώς μεταχειρισμένες. Πρέπει να είναι φρέσκιες.

Reaction score
29.542

Ετσι , όπως τα λέει ο Κώστας.
Παλιές ταινίες , εστω και αχρησιμοποίητες , σε κακές συμθήκες φύλαξης , είναι πρακτικά άχρηστες.
Εβαλα παλιά δικιά μου μπομπίνα στο Teac x-2000r γείτονα , γραμένη απο ίδιο μηχάνημα το 1995 , και έπαθα σοκ. Το μισό και βάλε οξείδιο της ταινίας έμεινε επάνω στις κεφαλές και στο πιντς ρολλερ.
Ασε που ηχητικά δεν τα πήγαινε και τόσο καλά , οσο την θυμόμουνα. Δεν είχε κάποια ιδιαίτερη φύλαξη , απλά σε σκοτεινό στεγνό νουλάπι.Κρίμα, γιατί κάποια κομάτια ήταν live απο το μπαράκι του βασίλη στην ζωοδόχου πηγής , με απίστευτες ερμηνίες και παιξίματα , απο μουσικούς εντελώς άγνωστους , τότε και τώρα.Θα κοιτάξω να την κοπιάρω σε dat τουλάχιστον να σώσω οτι μπορώ.
Πάντως η ταινία ήταν και θα είναι πάντα θέμα.Θέλει προσοχή. Οπως επίσης και τα αναλώσιμα ενος μπομπινόφωνου. Ητοι ιμάντας, πιντς ρολλερ, κεφαλές, hubs, και αν υπάρχει και το service manual, καλό είναι.
Προσοχή.Είναι δύσκολο και ακριβό άθλημα.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Ετσι , όπως τα λέει ο Κώστας.
Παλιές ταινίες , εστω και αχρησιμοποίητες , σε κακές συμθήκες φύλαξης , είναι πρακτικά άχρηστες.
Εβαλα παλιά δικιά μου μπομπίνα στο Teac x-2000r γείτονα , γραμένη απο ίδιο μηχάνημα το 1995 , και έπαθα σοκ. Το μισό και βάλε οξείδιο της ταινίας έμεινε επάνω στις κεφαλές και στο πιντς
ρολλερ.
Ασε που ηχητικά δεν τα πήγαινε και τόσο καλά , οσο την θυμόμουνα. Δεν είχε κάποια ιδιαίτερη φύλαξη , απλά σε σκοτεινό στεγνό νουλάπι.Κρίμα, γιατί κάποια κομάτια ήταν live απο το μπαράκι του βασίλη στην ζωοδόχου πηγής , με απίστευτες ερμηνίες και παιξίματα , απο μουσικούς εντελώς άγνωστους , τότε και τώρα.Θα κοιτάξω να την κοπιάρω σε dat τουλάχιστον να σώσω οτι μπορώ.
Πάντως η ταινία ήταν και θα είναι πάντα θέμα.Θέλει προσοχή. Οπως επίσης και τα αναλώσιμα ενος μπομπινόφωνου. Ητοι ιμάντας, πιντς ρολλερ, κεφαλές, hubs, και αν υπάρχει και το service manual, καλό είναι.
Προσοχή.Είναι δύσκολο και ακριβό άθλημα.
¨Ασε το DAT και τις χαζομάρες, φέρε να στις κάνουμε baking και μετά 192 kHz files

Tύφλα να έχει μετά το Stereophile ... !!!

Reaction score
29.542

Καλά ντεεεε!!!! μην σπρώχνεις..!!!

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: Ταινίες στο ebay....Γραμμένες?

Συνεχίζω το θέμα, μιας και ευόδωσε η προσπάθεια, όπως ήδη είπα στο άλλο νήμα για το Revox A99 MkII και απέκτησα ένα Akai GX-630D, με τη βοήθεια φίλου που μένει μόνιμα στη Γερμανία και το οποίο ακόμα δεν έχει παραδοθεί. Θα παραδοθεί στο φίλο πρώτα, ο οποίος θα το ελέγξει στα βασικά λειτουργικά του και μετά θα κανονίσει να μου το στείλει. Περιμένω ότι η υπόθεση θα έχει τελεσφορήσει σε καμιά 10αριά-15αριά μέρες.

Όμως τώρα που μπήκα στο χορό, πρέπει να χορέψω. Επομένως αβίαστα η πρώτη ερώτηση είναι αυτή που σχετίζεται με το post του Βαγγέλη:

Πού βρίσκουμε ταινίες στο ebay?

Αλλά αυτό που με ενδιαφέρει εξίσου είναι οι γραμμένες (έτοιμες) ταινίες. Και λέω εξίσου, γιατί αν είναι εγγραφές από στούντιο, θα πρέπει να θεωρείται η ποιότητά τους δεδομένα υψηλή (ΟΚ, θα μου πει κάποιος ότι εξαρτάται πότε και με ποιά μέσα έγινε η εγγραφή, τί ηλικία έχει η ταινία και πώς έχει φυλαχτεί, πόσες φορές έχει παιχτεί - αν δεν είναι καινούργια, βέβαια κλπ. κλπ.). Και εδώ βέβαια, ο τόπος πώλησης έρχεται δεύτερος σε σημασία, γιατί αν βρεθούν ποιοτικές ταινίες, τα μεταφορικά θα με απασχολήσουν μετά.

Βαγγέλη, που έβαλες πρώτος τη φωτιά, αλλά και όποιος άλλος ξέρει, μπορείτε να βοηθήσετε?
-
Καλύτερα να πάρεις Revox.¨Εχουν καλύτερο ήχο και συνήθως βρίσκεις πιό εύκολα ανταλλακτικά.

Για καλές ταινίες : http://www.atrtape.com/

Reaction score
29.542

Επειδή είπες Ζωοδόχου Πηγής δηλαδή ... !!!
Γιατί ρε μάστορα ? την έχεις πάρει εργολαβία ?????
Τότε δεν ήσουν εκεί....
Ασε που είναι πιο κάτω απο σένα. Λάθος, ήταν , γιατί εχει κλείσει.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.879
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis