Φτηνούλι κεντρικό ποιό? Help !!!

A

Anonymous

Guest
Γεια σας,

Έχω ένα απλό σύστημα με LG DA-3620 ραδιο-ενισχυτή και ενσωματομένο DVD το οποίο βγάζει 35 Watt σε κάθε κανάλι (συνολικά 210 W).
Πρόσφατα αφαίρεσα το παθητικό Woofer-άκι που είχε και έβαλα στην extra έξοδο που είχε το LG ένα ενεργό Koda SW-10A 10'' 100 watt.

Μόλις άκουσα τα Bass του αποφάσισα να αλλάξω και το κεντρικό ηχειάκι που είχε το LG. Μου πρότειναν το το Q-5000/C Ηχείο κεντρικό αλουμινίου 2 δρόμων, 1" tweeter, 2x4" woofer, 85dB, 100W, 80Hz-20KHz. http://www.tele.gr/html/330.HTM.

Τι λέτε γιαυτό?
Θα καταφέρει ο ενισχυτάκος μου να το διεγείρει ικανοποιητικά?

Τα ήδη υπάρχοντα ηχεία που έχει το set γράφουν 60W 8Ω

ευχαριστώ!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
το ηχείο που λες είναισχετικά αναίσθητο οπότε μάλλον δεν θα έχεις τα αναμενόμενα αποτελέσματα...

υπάρχει ακόμα ένα από την ίδια εταιρία το Q3000 αλλά δεν θυμάμαι τα χαρακτηριστικά του..

για οτιδήποτε καλύτερο πάντως θα πρέπει να ανεβάσεις το budget σου...

Reaction score
0
Ευχαριστώ για την απάντηση σου,

Το είδα και αυτό το Q3000. Στοιχεία : Q-3000 /C Κεντρικό ηχείο 2 δρόμων, 1'' tweeter, 2 x 3'' midrange/woofer, 85dB, 45W, 150Hz-20KHz, κοστίζει 55 ευρώ,
ενώ το Q-5000/C κοστίζει 80 ευρώ.

Για τον μικρό ενισχυτη μου που βγάζει 35 Watt σε κάθε κανάλι τι κεντρικο να βάλω?

Ευχαριστω και παλι

Άσχετο : γιατι με εβγαλε Guest ενω είχα συνδεθεί κανονικά στο forum οταν έκανα Post?
Τεσπα

Reaction score
0
Λοιπόν,
Όλα τα ηχεία, εκτός του Koda Woofer που ανεφερα είναι:
1way 70 Watt MAX,
35 WATT rated,
120 - 20KHz,
8 Ω,
83 dB/W (1m),
0,65Kg.

Δηλαδή 5 ίδια ηχειακια...

Ο ενισχυτης δίνει 35 watt σε κάθε κανάλι.

τα υπόλοιπα ηχεία σου τι χαρακτηριστικά έχουν (αντίσταση, ευαισθησία) ??

Reaction score
0
Πήγα να το παραγγείλω, όμως μετά από ερώτηση για τα πλήρη χαρακτηριστικά του,
μου είπαν οτι είναι 6Ω. Ο ενισχυτής γράφει σε κάθε κανάλι 8Ω , μη του βάλω ένα ξεκάρφωτο ηχείο 6Ω.

Καμμιά άλλη πρόταση?

Ευχαριστώ και πάλι.

τόσο το Q3000 όσο και το Q5000 σου ταιριάζουν τότε...

Reaction score
0
Ok Ευχαριστώ.

Επειδή θα αργουσε πολυ το συγκεκριμένο να έρθει (δεν μένω Αθήνα)... μου είπε οτι θα φέρει το Koda MS-230C: 80Watt, 2 δρόμων, 2 woofer 5" + 1 tweeter 1", 8Ω, 80Ηz-20KHz, 84-88dB, που ίσως είναι καταλληλότερο για τον ενισχυτή μου.

Τι λέτε για αυτό?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Σίγουρα το Koda θα ακουστεί πιο "γεμάτο" στα αυτιά σου, μιας που έχει μεγαλύτερα μεγάφωνα από το Cav αλλά νομίζω κι από το υπόλοιπο σύστημά σου, οπότε δεν ξέρω αν θα ταιριάξει με το υπόλοιπο σύστημα...

Το Cav είναι ίσως πιο κοντά σε αυτό που ζητάς...

Δες πάντως αν μπορείς να δοκιμάσεις το Koda στο σύστημά σου και αν σου αρέσει κράτα το...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll