Φτηνός ενισχυτής;

Reaction score
1.048
καλησπερα στην ομορφη παρεα! :)
θα ηθελα την βοηθεια σας, μιας και στις επομενες μερες θα προβω στην αγορα ενος δικαναλου ενισχυτη, για αντικατασταση αυτου που εχω.

στα 180-220 ευρα, μιας και χρηματα δεν υπαρχουν για κατι καλυτερο.
με μια προχειρη ματια ειδα κατι σε denon pma220 - pioneer A10 και A20 - yamaha as201- και cambridge audio topaz. επισης και τον αντιστοιχο yamaha με ραδιο, με λιγα ευρο πιο πανω...

θα μου πεις τωρα τι ψαχνεις σε αυτα τα λεφτα και την κατηγορια, αλλα εστω και μια διαφορα προς το καλυτερο σε αυτους, θα ηταν ευπροσδεκτη, απο εσας που εχεται τις γνωσεις, καθοτι ασχετος με τα τεχνικα του χαϊφαϊ, αλλα με πολλες ωρες καθημερινα που ακουω μουσικη...
θα ακολουθησει αντικατασταση του σιντι, και ισως τα ηχεια αν δεν ειμαι ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα.

το συστημα θα ειναι αυστηρα ενισχυτης-cd-ηχεια, οποτε αλλες προτασεις δεν...παιζουν! :)
ευχαριστω-στελιος

Reaction score
208
για καινούργιος σε αυτή την κατηγορία ότι και να πάρεις δεν θα είσαι ικανοποιημένος (και κατά την γνώμη θα είναι πεταμένα χρήματα) καλύτερα δες την αγορά μεταχειρισμένων

Reaction score
29
Δες για denon pma-720. Πρεπει να υπαρχει και στις αγγελιες σε τιμη κατω απο το budget σου.

Reaction score
1.048
σας ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις.

ενισχυτη εχω ηδη, δεν θελω εναν μεταχειρισμενο, αλλα να τον αντικαταστησω με εναν καινουριο σε αυτα τα λεφτα.

Reaction score
16
Pioneer SX-20,προσωπικη μου γνωμη οτι καλυτερο μεχρι 200 ευρω.Ο συγκεκριμενος ειναι ραδιοενισχυτης βασικα απλα ειδα οτι ανεφερες και εναν YAMAHA ο οποιος εχει και ραδιοφωνο!Τον ειχε και test o Hχος σε παλαιοτερο τευχος,εαν τα μαζευεις τα περιοδικα μπορεις να τον δεις!

Reaction score
6.602
Tα βασικα , χωρος-τετραγωνικα, αποσταση ακροασης, ηχεια και βλεπουμε εαν ειναι εφικτο αυτο που ζητας.

Reaction score
21
Ε, σε αυτά τα λεφτά δεν υπάρχει και κάτι άλλο σε καινούργιο/στοκ (βάση Skroutz). Μήπως να έβλεπες και προσφορές/εκθεσιακά (αφού δεν θέλεις μεταχειρισμένα) ;

Ξεκίνα από τα ηχεία που καλύπτουν τα τετραγωνικά σου και τα γούστα σου σε μουσικά ακούσματα και μετά δες πόσα και πως να ξοδέψεις για να τα οδηγήσεις. Το CD δεν είναι ο καθοριστικός παράγοντας από άποψη συμβατότητας/ταιριάσματος.

Reaction score
107
η γνωμη μου ειναι με 200 ευρω ενισχυτη δεν θα εισαι ικανοποιημενος, και μετα θα ψαχνεσε για κατι αλλο... βεβαια εξαρτατε απο σενα, αν εισαι απαιτητικος στον ηχο σιγουρα δεν θα εισαι ικανοποιημενος.... ειπες θα αλλαξεις και ηχεια; καλυτερα να πας σε μονιτορ κατασταση κατι σε krk rokit g3 6 η 8. για σκεψου το δεν ειναι πολυ ακριβα...

Reaction score
14
καλησπερα στην ομορφη παρεα! :)
θα ηθελα την βοηθεια σας, μιας και στις επομενες μερες θα προβω στην αγορα ενος δικαναλου ενισχυτη, για αντικατασταση αυτου που εχω.

στα 180-220 ευρα, μιας και χρηματα δεν υπαρχουν για κατι καλυτερο.
με μια προχειρη ματια ειδα κατι σε denon pma220 - pioneer A10 και A20 - yamaha as201- και cambridge audio topaz. επισης και τον αντιστοιχο yamaha με ραδιο, με λιγα ευρο πιο πανω...

θα μου πεις τωρα τι ψαχνεις σε αυτα τα λεφτα και την κατηγορια, αλλα εστω και μια διαφορα προς το καλυτερο σε αυτους, θα ηταν ευπροσδεκτη, απο εσας που εχεται τις γνωσεις, καθοτι ασχετος με τα τεχνικα του χαϊφαϊ, αλλα με πολλες ωρες καθημερινα που ακουω μουσικη...
θα ακολουθησει αντικατασταση του σιντι, και ισως τα ηχεια αν δεν ειμαι ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα.

το συστημα θα ειναι αυστηρα ενισχυτης-cd-ηχεια, οποτε αλλες προτασεις δεν...παιζουν! :)
ευχαριστω-στελιος

ποιον ενισχυτη εχεις τωρα ???
και ποσα χρονια τον εχεις ???

Reaction score
1.048
chris σ΄ευχαριστω πολυ, για την πολυτιμη βοηθεια που μου δινεται!
θα τα ζυγισω ολα απο ολους σας, για να αποφασισω...

soco βαζω σχεδιο και φωτογραφια, τα ηχεια ειναι loth x-ion.
ακουω μονο κλασικη κιθαρα σε νορμαλ εντασεις, σπανιοτερα κανενα ντουετο-κονσερτο, δεν κανω παρτυ κλπ.
βοηθεια γιατρε!

gorg τα ηχεια τα εχω ηδη, απλα θελω να αντικαταστησω τον ενισχυτη στην 1η φαση, παλαιοτερα ακουγα με εναν μιουσικαλ φιντελιτι Β1 και ηχεια νμ ακουστικς, πολυ καλυτερα (παντα στον ιδιο χωρο) απ οτι τωρα με τον ορ-μ λαμπατο, το σιντι πιστευω συμμετεχει λιγο τουλαχιστον σε αυτη την χαμηλη κατηγορια. παντως θα το αλλαξω και αυτο, στην 2η φαση.

ηχος200 μαυρα τα πραγματα! δεν πεφτει και το ριμαδι το τζοκερ... :)

αφιδνος τον εχω 12 χρονια.

Attachments

Reaction score
6.602
Πες τι σου αρεσε στον προηγουμενο συνδιασμο, τι σε ενοχλει στον υπαρχον και εαν τα συγκεκριμενα ηχεια τα ειχες ακουσει με αλλον ενισχυτη.

Reaction score
1.048
ντιμιφουτ να σου πω κατι παραξενο, δεν ξερω αν στεκει-ισχυει "επιστημονικα": σε παλαιες ηχογραφησεις (μονοφωνικες) δεν υπαρχει "προβλημα" στο ανοιγμα των ηχειων, μου φαινεται-εχω την ψευδεσθηση οτι η κιθαρα ειναι στη μεση ακριβως (εκει δηλαδη που ειναι το στερεο) οσο αποσταση (μεχρι 2 μετρα τα ειχα ανοιξει...)
αλλα: σε ολες τις στερεοφωνικες ηχογραφησεις (που ειναι και οι περισσοτερες) οταν ειναι εστω και λιγο πιο ανοιχτα (εχουν παραπανω αποσταση τα ηχεια μεταξυ τους) νιωθω να ειναι μια τεραστια, αφυσικα μεγαλη, κιθαρα...
τα δαχτυλα του δεξιου να πατουν εδω και του αριστερου στην περα ρουγα...
με το μπρος-πισω αντιθετα, παιζω... (κουνιεται και ευκολα ο καναπες...)

σοκο, στον προηγουμενο συνδυασμο ακουγα πιο καθαρα, επισης εχω την αισθηση πιο "λεπτεπιλεπτα", πιο κατι σαν ελαφι γρηγορα, ενω τωρα πιο παχια, αργα, ασαφες, βαρια ελεφαντισια, δεν ξερω πως στο καλο να το πω, ειναι πολυ δυσκολο να περιγραψω το πως νιωθω αυτο που ακουω...
οχι τα ηχεια αυτα δεν τα εχω ακουσει με αλλον ενισχυτη και ισως βαθια μεσα μου αυτο ειχα κατα νου, με το 1ο βημα (αλλαγη ενισχυτη).

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.984
ντιμιφουτ να σου πω κατι παραξενο, δεν ξερω αν στεκει-ισχυει "επιστημονικα": σε παλαιες ηχογραφησεις (μονοφωνικες) δεν υπαρχει "προβλημα" στο ανοιγμα των ηχειων, μου φαινεται-εχω την ψευδεσθηση οτι η κιθαρα ειναι στη μεση ακριβως (εκει δηλαδη που ειναι το στερεο) οσο αποσταση (μεχρι 2 μετρα τα ειχα ανοιξει...)
αλλα: σε ολες τις στερεοφωνικες ηχογραφησεις (που ειναι και οι περισσοτερες) οταν ειναι εστω και λιγο πιο ανοιχτα (εχουν παραπανω αποσταση τα ηχεια μεταξυ τους) νιωθω να ειναι μια τεραστια, αφυσικα μεγαλη, κιθαρα...
Ισχύει 100% για την κιθάρα, σε κάποιες ηχογραφήσεις. Πολύ ενοχλητικό. Στα κοντσέρτα και μουσική δωματίου όμως όχι.

Last edited:

Reaction score
6.602
Περιγραφεις τον ηχο των περισσοτερων λαμπατων ειδικα των οικονομικων που τυγχανει να ταιριαζουν ομως συνηθως ,με τις σχεδιασεις που βασιζονται στα μεγαφωνα της loth... στην προκειμενη οπως φαινεται δεν παιζει, εαν δεν ακους σε εντασεις και γενικοτερα να εχεις απαιτησεις σε δυναμικα οτι σε τρανζιστορ φυσικα θα κανεις δουλεια , εαν εχει ρυθμιστικα τονικοτητας προτιμησε τον οποιον ....

Reaction score
1.173
Λόγο του ότι είσαι ειδική περίπτωση με το ρεπερτόριο σου νομίζω ότι θα δυσκολευτείς έως αδύνατο να πετύχεις καλύτερο αποτέλεσμα από τον orm.

Εαν τον έχεις ακόμα και δεν τον έχεις δώσει σου προτείνω να τον αναβαθμίσεις στα αδύνατα του σημεία. Δηλαδή με τα χρήματα που θέλεις να δώσεις θα τον κάνεις τρομερό μηχάνημα.

Είχα αρκετό καιρό αναβαθμισμενο orm.

Σε μικρά σύνολα και ειδικά κιθάρα πέταγε.

Ελπίζω να βοήθησα.

Reaction score
1.048
κοντσέρτα και μουσική δωματίου όμως όχι
...ποσο δικιο εχεις... :hi:
οποτε ακουω κατι τετοια μου ερχεται στο μυαλο εικονα λεωφορειου με την γνωστη "σαρδελοποιηση". ετσι και οι μουσικοι, ο ενας πανω στον αλλο :D

soko οχι δεν εχω αυτες τις απαιτησεις των δυναμικων, οποτε αν καταλαβα καλα, μπορω να παρω οιοδηποτε τρανζιστορατο αρκει να εχει κουμπια μπας-τρεμπλ να παιζω αναλογα...

είσαι ειδική περίπτωση
ναι, με αμολυσανε! :D
μπρεγκο μου ναι, ειναι αληθεια οτι ειχα σκεφτει την αναβαθμιση του πριν λιγα χρονια, και μαλιστα με ενα αξιολογοτατο μελος του φορουμ εδω μεσα, αλλα με ενα συμβαν υγειας που ειχα ξαφνικα και με ταλαιπωρησε ενα χρονο, τον αφησα και εμεινε ετσι.
τωρα δεν με πιανει το ματι να το κανω, τον πουλαω και αγοραζω κατι αλλο-καινουριο με αυτα τα λεφτα...

παιδια σας ευχαριστω απο καρδίας :smile:

Reaction score
1.173
...ποσο δικιο εχεις... :hi:
οποτε ακουω κατι τετοια μου ερχεται στο μυαλο εικονα λεωφορειου με την γνωστη "σαρδελοποιηση". ετσι και οι μουσικοι, ο ενας πανω στον αλλο :D

soko οχι δεν εχω αυτες τις απαιτησεις των δυναμικων, οποτε αν καταλαβα καλα, μπορω να παρω οιοδηποτε τρανζιστορατο αρκει να εχει κουμπια μπας-τρεμπλ να παιζω αναλογα...

ναι, με αμολυσανε! :D
μπρεγκο μου ναι, ειναι αληθεια οτι ειχα σκεφτει την αναβαθμιση του πριν λιγα χρονια, και μαλιστα με ενα αξιολογοτατο μελος του φορουμ εδω μεσα, αλλα με ενα συμβαν υγειας που ειχα ξαφνικα και με ταλαιπωρησε ενα χρονο, τον αφησα και εμεινε ετσι.
τωρα δεν με πιανει το ματι να το κανω, τον πουλαω και αγοραζω κατι αλλο-καινουριο με αυτα τα λεφτα...

παιδια σας ευχαριστω απο καρδίας :smile:

Καλά ναι δεν ήθελα να πω πως είσαι είδος καρέτα καρέτα......... :D

Απλά λόγο του ότι ξέρω πως αναπαράγει τα κιθαριστικα κομμάτια για αυτό το ανέφερα :drinks:

Καλές αγορές

Reaction score
1.048
να ενημερωσω το νημα οτι ο ενισχυτης δοθηκε, και παρηγγειλα τον γιαμαχα 201. θα ενημερωσω επισης και για τυχον εντυπωσεις-διαφορες κλπ! :)

ευχαριστω επισης και για τις οποιες ενδιαφερουσες προσφορες για ανταλλαγες απο μελη. :drinks:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.964
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988