Φτηνός ενισχυτής;

Reaction score
1.285
Μπορεις μηπως να μας πεις που και ποσο τον βρηκες ? Λιγα wattδεν εχει ??

Reaction score
1.048
dimpas το βρηκα στα 212 euro η χαμηλοτερη, μια απλη αναζητηση εκανα στο σκρουτζ μακ ντακ... :)

τωρα για το μαγαζι, ισως-μαλλον δεν πρεπει να αναφερθει για λογους διαφημισης, αλλα διαλεξα αυτο που ειναι πιο κοντα στο σπιτι μου!

τωρα για τα λιγα βατ οπως ειπα πιο πανω, δεν ξερω απο αυτα, παντως παρτι δεν κανω και ακουω σε φυσιολογικες εντασεις κιθαρα, αν παρα ταυτα κατι με χαλαει στο θεμα της εντασης θα το αναφερω!
επισης, το σπιτι ανοιχτο για καφε οποιος θελει να το ακουσει, αν θελει να αγορασει κατι τετοιο...:drinks:

Reaction score
1.048
ασχετο με το θεμα, αλλα μιας και περιμενω μεχρι να ελθει ο ενισχυτης...

σκεφτομαι να φτιαξω και ενα καλωδιο ηχειων, καλτσουλα - μπανανουλα κλπ :):
διαβασα θεμα (κογιας...) θελει 2.5 διαμετρο να ειναι το μινιμουμ, κανει να παρω καλωδιο 2.5 μαυρο, 2.5 κοκκινο, να τα "πλεξω" και μετα να τα φορεσω καλτσουλα; η δεν γινεται;
θελει μονοκλωνο ή πολυκλωνο; ή χωρις μπανανες; ...ή θα ειναι για πεταμα και να παρω ετοιμο 2-3 μετρα; πελαγωσα κυριως με την ποικιλια και πολυπλοκοτητα των καλωδιων μετα απο λιγο ψαξιμο...
προτεινετε ελευθερα - ευχαριστω!

Reaction score
1.285
Με 0.2% THD δεν εχουν και μεγαλη σημασια τα καλωδια. Βαλε ενα απλο καλο OFC καλωδιο και μην ψαχνεσαι εκει τοσο!

D

deleted user 10898

Guest
ασχετο με το θεμα, αλλα μιας και περιμενω μεχρι να ελθει ο ενισχυτης...

σκεφτομαι να φτιαξω και ενα καλωδιο ηχειων, καλτσουλα - μπανανουλα κλπ :):
διαβασα θεμα (κογιας...) θελει 2.5 διαμετρο να ειναι το μινιμουμ, κανει να παρω καλωδιο 2.5 μαυρο, 2.5 κοκκινο, να τα "πλεξω" και μετα να τα φορεσω καλτσουλα; η δεν γινεται;
θελει μονοκλωνο ή πολυκλωνο; ή χωρις μπανανες; ...ή θα ειναι για πεταμα και να παρω ετοιμο 2-3 μετρα; πελαγωσα κυριως με την ποικιλια και πολυπλοκοτητα των καλωδιων μετα απο λιγο ψαξιμο...
προτεινετε ελευθερα - ευχαριστω!
https://www.bluejeanscable.com/store/speaker/index.htm

Reaction score
1.048
Ντιμπας και Βετ ευχαριστω!
τελικα πηγα εχθες στο μαγαζι της γειτονιας και πηρα απλο μαυρο κοκκινο, 2.5mm χοντρο, 3 μετρα. Παω να πληρωσω, τρελαθηκα, 1.5 ευρο με ΦΠΑ...
πολυ ακριβα εχουν παει τα καλωδια... :rofl:

επισης παρελαβα τον ενισχυτη, οπως επισης εδωσα μεσω αγγελιας και το cd που ειχα και πηρα ενα καινουριο campridge topaz 5, σημερα το πρωι...
απο τοτε συνεχεια ακουω, μπορει να θελει και στρωσιμο, για βελουδινες χροιες...:lol:
μενουνε τα καλωδια και μετα τα ηχεια, για να ολοκληρωθει το Low-Fi...

ενα θεμα μονο, 3 φορες σταματησε να παιζει το αριστερο ηχειο δεν ξερω γιατι, σβηνω τον ενισχυτη τον ξαναναβω και μετα οκ...
δεν μπορω να πω, με ελουσε ενας κρυος ιδρωτας...

Reaction score
15.469
Καλοριζικα τα μηχανακια και καλα ακουσματα.
ενα θεμα μονο, 3 φορες σταματησε να παιζει το αριστερο ηχειο δεν ξερω γιατι, σβηνω τον ενισχυτη τον ξαναναβω και μετα οκ...
ενω παιζει κουνησε απαλα τα καλωδια σου interconnect και ηχειων ... βαλε το χερι πανω του ειναι ζεστος - καει ? χτυπησε τον με το δαχτυλο απαλα ... συμβαινει κατι ?

ουπς παραλιγο να το ξεχασω ... βαλε και καμμια φωτο :D

Reaction score
1.048
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ... :lol:
μεγαλο θενκς! μιλαμε θα εσκαγα, και μαλιστα οχι απο την ζεστη... βρεθηκε ο... υπαιτιος: δεν ειχε κουμπωσει καλα το ενα ρσα, (με το που το κουνησα εκανε χρατσα-χρουτσα εκεινο το καναλι, το'χωσα βαθια :whistling: και ολα οκ...)
και φωτο για τον λαο... :D

ασε που μου ακουγεται καλυτερα τωρα που ακουω ξενοιαστος... μεγαλο πραμα η καλη ψυχολογια. πριν μιση ωρα ακουγα χαλια! :headbang:

Attachments

• 150,5 KB Προβολές: 0
  • 137,7 KB Προβολές: 0
  • 97,6 KB Προβολές: 0
  • 127,2 KB Προβολές: 0

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430
Αυτό το μαύρο-κόκκινο απλό καλώδιο ηχείων είναι καλό για να απλώνεις ρούχα και μόνο. Χωρίς πλάκα το έχω για άπλωμα στο εξοχικό.:)
Ο χαλκός είναι ανακυκλωμένος, με ένα σωρό προσμίξεις και θα οξειδώσει σε σύντομο διάστημα. Άχρηστο για ήχο.

Υπάρχουν πολύ καλά οικονομικά καλώδια με 10-15 ευρώ το μέτρο.
Αξίζει και με το παραπάνω να δώσεις 30 ευρώ για καλώδιο ηχείων όταν έδωσες 215 για τον ενισχυτή.

Reaction score
1.285
Νομιζω οτι εχει βαλει για πωληση ο φιλος κατι καλωδια rca και ηχειων.... Γιατι αλλαξες Στελιο αυτα με "κοκκινο μαυρο"???? Υπηρχε θεμα συμβατοτητας?

Reaction score
1.048
για να απλώνεις ρούχα
:lol: ωραιο! μιλαμε πιο φθηνα και απο το σχοινι...

ενταξει, εκανα την αλλαγη και ξαναεβαλα το καλωδιο που ειχα...
Ντιμπας οχι δεν υπηρχε κανενα προβλημα, απλα ειχα διαβασει θελει μεγαλης διατομης καλωδιο, και αυτα που ειχα ειναι... τσιγαροχαρτα. γι αυτο και τα εβαλα αγγελια, μηπως κανουνε σε κανεναν και να μην πανε στραφι.

παντως του χω δωσει και εχει καταλαβει το συστηματακι τοσες μερες: το ελιωσα...

ενα με τον καναπε εχω γινει: ελιωσα... :)

λιωσαμε αμφοτεροι...

Last edited:

Reaction score
1.048
για να μην ανοιγω καινουριο θεμα, μερικες ερωτησεις για το Lo-Fi μου :)

εχω ξεκινησει την ψηφιοποιηση της δισκοθηκης μου σε μπ3 τα οποια τα κανω 256 (μην βαρατε...) οταν εχουν σκετο κιθαρα, αντε 320 οταν εχω μερακλωσει, και ειναι κανενα καλο η εχει ορχηστρα...

τωρα οι ερωτησεις *
- ειναι ιδια η χειροτερα, αν ενα αρχειο wav παει στα 320 και μετα στα 256, η παει κατευθειαν στα 256. δηλαδη εχουν διαφορες μεταξυ τους τα 256; (θεωρητικο το ερωτημα...)

- περι συνδεσης υπολογιστη σε ενισχυτη για αναπαραγωγη:
γιατι λεμε οτι χρειαζεται ντακ ενδιαμεσα; δεν επαρκει του λαπτοπ; για μπ3 χρειαζεται ντακ ή ειναι οκ αυτο του λαπτοπ, και χρειαζεται μονο για pcm η flac;

- υπαρχει αλλη συνδεση μεταξυ τους εκτος της μινιτζακ σε ερσιεϊ;

- μπορουμε να συνδεσουμε τον σκληρο σε αλλου ειδους "κουτακι" που μπορει να αναπαραγει τα αρχεια μουσικης, να εχει μεγαλη οθονη και να τρεχει ενα προγραμμα (π.χ. κατι σαν μιντια πλεϊερ-βιβλιοθηκη αρχειων...) για εξευρεση ενος κομματιου σε μεγαλο αριθμο αρχειων;

- υπαρχει μηχανημα που να εχει μεσα σκληρο, να εχει οθονη και να μπορεις να βρεις κομματια (κατω απο τα 1000 ευρο..) ή ειναι μονοδρομος το λαπτοπ;

αυτα για αρχη... και ισως τελος...:lol:

* αν και εψαξα στο φορουμ μας δεν βρηκα κατι, η βαλτε κανενα λινκ να ξεστραβωθω...

Reaction score
15.469
για να μην ανοιγω καινουριο θεμα, μερικες ερωτησεις για το Lo-Fi μου :)

εχω ξεκινησει την ψηφιοποιηση της δισκοθηκης μου σε μπ3 τα οποια τα κανω 256 (μην βαρατε...) οταν εχουν σκετο κιθαρα, αντε 320 οταν εχω μερακλωσει, και ειναι κανενα καλο η εχει ορχηστρα...

τωρα οι ερωτησεις *
- ειναι ιδια η χειροτερα, αν ενα αρχειο wav παει στα 320 και μετα στα 256, η παει κατευθειαν στα 256. δηλαδη εχουν διαφορες μεταξυ τους τα 256; (θεωρητικο το ερωτημα...)

- περι συνδεσης υπολογιστη σε ενισχυτη για αναπαραγωγη:
γιατι λεμε οτι χρειαζεται ντακ ενδιαμεσα; δεν επαρκει του λαπτοπ; για μπ3 χρειαζεται ντακ ή ειναι οκ αυτο του λαπτοπ, και χρειαζεται μονο για pcm η flac;

- υπαρχει αλλη συνδεση μεταξυ τους εκτος της μινιτζακ σε ερσιεϊ;

- μπορουμε να συνδεσουμε τον σκληρο σε αλλου ειδους "κουτακι" που μπορει να αναπαραγει τα αρχεια μουσικης, να εχει μεγαλη οθονη και να τρεχει ενα προγραμμα (π.χ. κατι σαν μιντια πλεϊερ-βιβλιοθηκη αρχειων...) για εξευρεση ενος κομματιου σε μεγαλο αριθμο αρχειων;

- υπαρχει μηχανημα που να εχει μεσα σκληρο, να εχει οθονη και να μπορεις να βρεις κομματια (κατω απο τα 1000 ευρο..) ή ειναι μονοδρομος το λαπτοπ;

αυτα για αρχη... και ισως τελος...:lol:

* αν και εψαξα στο φορουμ μας δεν βρηκα κατι, η βαλτε κανενα λινκ να ξεστραβωθω...
Κανετα κατευθειαν φλακ να χεις και τη συνηδειση σου ησυχη
ο ενισχυτης θελει αναλογικο σημα στην εισοδο του εσυ απ οτι καταλαβαινω περνεις ηχο απο την εξοδο των ακουστικων λαααθος :D
θες κανα δυο κουτακια ακομη και τα σχετκα καλωδια ....
τα αλλα δε τα κατεχω ντιπι
...

Reaction score
1.048
οχι, εχω ξεκινησει μπ3, με αυτα θα αποθανω

ναι απο την εξοδο ακουστικων, λαθος ε;
αλλος τροπος; (προς το παρον αυτο που εχω, εχει USB, HDMI (δεν ξερω τι δι@ολο ειναι-μαλλον για τηλεοραση...) και ακουστικα...

Reaction score
11.770
Συνήθως οι κάρτες ήχου των laptops δεν έχεις καλή ποιότητα ήχου, δεν έχουν καλό λόγο σήματος προς θόρυβο ή δεν υποστηρίζουν αρχεία υψηλής ανάλυσης (αν έχεις). Άλλες φορές περνούν θόρυβο στον ενισχυτή, από τη cpu και το ποντίκι.
Δοκίμασε τη δικιά σου. Επίσης αν δεν βαριέσαι, γράψε μας ποιά κάρτα ήχου έχει το laptop σου.

Reaction score
15.469
οχι, εχω ξεκινησει μπ3, με αυτα θα αποθανω

ναι απο την εξοδο ακουστικων, λαθος ε;
αλλος τροπος; (προς το παρον αυτο που εχω, εχει USB, HDMI (δεν ξερω τι δι@ολο ειναι-μαλλον για τηλεοραση...) και ακουστικα...
μπ3 οκ, αλλα το μη απολεστικο εχει αλλη χαρη, usb σε usb στο ντακ κι απο κει στον ενισχυτη λοιπον ...

Reaction score
1.048
αν δεν εκανα λαθος στο ψαξιμο στα γουιντος, λεγεται ΡεαλΤεκ Αουντιο και εχει εκδοση 6.0.1.8142.
παντως οταν συνδεω λαπτοπ με ενισχυτη (απο ακουστικα-σορυ ολντυ)
δεν ακουω βομβους φυσηματα κλπ.

οκ πρεπει να παρω ντακ, θα ρωτησω αργοτερα πως και τι, στην παρουσα φαση το βολιουμ του λαπτοπ που "πρεπει" να ειναι; στη μεση; τερματισμενο;
ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988