Φτηνό HTPC

Reaction score
164
To Mac Mini είναι ένα laptop χωρίς οθόνη. Γιατί δεν κοιτάζεις τις τιμές των αντίστοιχων laptop; Δεν πιστεύω ότι είναι μακρυά...
Ναι, τα Mac (αφού τόσα χρόνια μας έτρωγαν τ' αυτιά για το πόσο γρηγορότερους επεξεργαστές και πόσο καλύτερο λειτουργικό έχουν :p ) επιτέλους τα κατάφεραν και έγιναν PC: Και Intel φοράνε, τρέχουν και XP. :lol:

Reaction score
2
Εγω εχω το παλιο mac mini (το μεγαλο 1.5 Ghz) και 1 gb μνημη αλλα δεν παιζει HD (χανει πολλα frames).
Οσο για το καινουργιο μαλλον θα παιζει 720p kai ΙΣΩΣ 1080p (To dual core φυσικα).

minas

Πισιά
Reaction score
4.436
Ευτυχώς έχασα την αρχή του θέματος, οπότε έχουν φύγει τα χοντρά ζητήματα... :wink:
Πολύ συνοπτικά η γνώμη μου (και κάποια γεγονότα)
1. Το HTPC δεν προβλέπεται να κατσαβιδιάζεται καθε τρεις και λίγο. Γι΄αυτό καλό είναι να πάρεις εξαρχής τα υλικά που απαιτούνται για τις δουλειές που θέλεις.
2. Αυτή τη στιγμή δεν γίνεται καλή εκμετάλλευση των πολλών πυρήνων στην αναπαραγωγή. Γι' αυτό προτείνω κανέναν P4 3.4 ή Athlon 3700+ τουλάχιστον για απρόσκοπτη αναπαραγωγή 1080p.
3. Κάρτα 6600GT ή καλύτερη.
4. Αν θέλεις να τρέχεις post-processing φίλτρα, ffdshow κλπ, ένας D805 ή ένας x2 4200+ είναι πιο αποτελεσματική επιλογή.
5. Προτείνω να μη συμβιβαστείς στα 540p αν έχεις TrueHD οθόνη. Θα το μετανοιώσεις.
6. Για σκέτο DVD ένα Xbox με Media Center έχει εξαιρετική αξία για την τιμή του (ειδικά με progressive output!). Για HD δυστυχώς δεν υπάρχει πιο απλή/εύκολη/οικονομική λύση από τα παραπάνω...

Και πάλι το σύνολο είναι αρκετά προσγειωμένο και δεν θα κλαις αργότερα τα 50 ευρώ που γλύτωσες στη CPU επειδή χάνει frames.
Αν ξεχνάω κάτι, εδώ είμαστε...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.651
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale