Φτηνό HTPC

V

VaD

Guest
Παιδιά , μιά παράκληση.
Ας γράψει κάποιος που ξέρει, τα minimum requirments (δεν ξέρω αν το γράφω σωστά), σε hardwear & softwear, για ένα αξιοπρεπές HD HTPC για να μπορούμε να έχουμε κάτι σαν βάση . Π.χ. η δικιά μου απορία είναι αν είναι αρκετός πχ ένας P4 D 2,66 και μία gforce 7300 με 512mb ram άντε 1 giga για να γλυτώσω το ξύλο :D

Reaction score
14
VaD said:
....άντε 1 giga για να γλυτώσω το ξύλο :D
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Κοίτα ...με την 7300 είσαι μέσα στην VIDEO μόδα...οπότε δεν πειράζει να κάνεις και καμμιά αβαρία στα υπόλοιπα.

Το giga ram να το κάνεις...παραπάνω δεν θα αντιληφθείς τίποτε. Ούτε με benchmarks ούτε σε "play" mode.
Επέλεξε γρήγορο δίσκο ή RAID 0 για να έχεις άμεση απόκριση...και νομίζω ότι στο 90% των περιπτώσεων θα είσαι εντάξει.

Λάβε υπόψιν σου ότι εγώ ανήκω στην παλιά σχολή του ...βλέπουμε και κάνουμε...και δεν αγοράζουμε ότι κυκλοφορεί την πρώτη ημέρα. :wink:

V

VaD

Guest
Ευχαριστώ και θα συμφωνήσω μαζί σου στο τελευταίο.

Reaction score
1
amd sempron 2.5 ati x1600pro vivo agp x-fi platinum 200 seagte serial ata 512ram pezi ta panda akoma kai 1080p xoris na iperveni 70% x264 ts arxia kai oti alo hd format sindemo me dvi se hdmi me sanyo z4 player thearterk zoomplayer kai me cyberlink 7 pou xrisimopii tin karta mou 30% cpu load ......min dinete fraga tsampa se exotika sistimata.....

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.756
zoglair said:
... Δεν υπάρχει τυποποιημένη σύνθεση. Υπάρχει η σύνθεση που καλείται να καλύψει τα χούγια μας.
Τα ρέστα μου!

Reaction score
5
δηλαδη τι επεξεργαστη να διαλεξουμε για ενα PC που θα μπει αργοτερα ενας οδηγος ΗD-BD-DVD να παιξει τα μελλοντικα φορματ?
και γιατι λετε ολοι οτι θελουμε για HD καλη καρτα γραφικων?... νομιζετε οτι οι τελευτεοι επεξεργαστες +3GHz δεν μπορουν τα τα σηκωσουν software decode για ολα τα φορματ? ακομη και το "δυσκολο" Η264...?

πρεπει να μπενουμε και στο τρυπακι της καλης (αλλα αχρηστης τελικα στα 2D που την θελουμε) καρτας γραφικων, ενω θα μπορουμε να κανουμε την δουλεια μας με μια απλη με DVI εξοδο?

ενας semptron 64 3400+ με 1GB μνημη, καποιο καλο σκληρο και μια απλη DVI καρτα γραφικων δε καλυπτει τις αναγκες μας μεχρι και για BD/HD-dvd, Mpeg2/4 κλπ κλπ?

mrw

Reaction score
0
unforgiven said:
Ο D805 dual core στα 2.66GHz κρίνεται επαρκής; Το overclocking δεν με ενδιαφέρει.
Για οσους ενδιαφερονται - ο D805 επεσε στα 105 ευρα (απο 145 Ε)

Με φτηνη RAM, στανταρ vcore voltage και στανταρ air cooler αν απλως σεταρεις το FSB στα 666 πηγαινει απο τα 2.66 στα 3.4 GHz, οπου και τρεχει με full load και για τα δυο cores στoυς 45-55c με stock air cooler

Βεβαια πολλες καινουργιες μητρικες δεν κατεβαινουν καν κατω απο FSB 800, oποτε η επιλογη μητρικης θελει προσοχη - παντως υπαρχουν πολλοι που χρησιμοποιουν μητρικες οπως την Asrock HDTV (65E) η αλλες κατω των 100Ε...

Φυσικα καλο ειναι να εχουν καλης ποιοτητας εξαρτηματα και να αντεχουν σε overclocking - και η προσθηκη extra cooling στα διαφορα chipset/mosfet δεν βλαπτει

Στα 3.4GHz (μιλαμε για safe area, πολλοι το τρεχουν και πανω απο 4GHz) ριχνει σε διαφορους επεξεργαστες των 1000 Ε...

Δεν εχουν γραφτει πολλα για τη συμπεριφορα του D805 - αποτι φαινεται, δεν εχει φτιαχτει για να δεχεται μεγαλη αυξηση στο vcore, αλλα πιανει 3.4GHz σε μητρικες που δεν δινουν καν δυνατοτητα αυξησης της τασης...

Οι "ειδικοι" του overclocking σφυριζουν αδιαφορα και προτεινουν να αναμεινουμε τους νεους φτηνους Conroe -οι οποιοι βεβαια θελουν νεες μητρικες, ακριβες μνημες και τα γνωστα πολυπλοκα τρικ για να τρεξουν πιο γρηγορα...

Για οσους θελουν να αναβαθμισουν ενα παλιοτερο μηχανημα (πχ με ΑGP/DDR 1) ειναι καλη επιλογη - προσοχη θελει μονο το τροφοδοτικο, που πρεπει να δινει πολλα αμπερ στο ιδιο rail (τα περισσοτερα PSUs σημερα ειναι φτιαγμενα για SLI setups με διπλα rails) - πχ OCZ MODSTREAM 520W

mrw

Reaction score
0
Γιατι δεν το εχουν σπασει ακομα - συν οτι περιμενουμε το updated μοντελο (HD-DVD, better upscaling...) οταν θα σφιξουν τα πραγματα λογω PS3

NLS

Reaction score
1
συν το κλασικό... "ότι κάνει είναι επειδή κάποιος το έβαλε να το κάνει και ότι δεν κάνει ατύχησες, ίσως πρέπει να περιμένεις, ίσως και να μην το κάνει ποτέ" (αντίθετα από το HTPC)

Reaction score
164
Για το καλύτερο Upscaling δεν έχω ακούσει κάτι, αλλά για το HD δεν παίζει ρόλο.
Επιπλέον, δεν παίζει HD από δίσκο ή DVD, παρά μόνο streaming από Media Center PC.

mrw

Reaction score
0
Με το HD-DVD θα παιζει σε 540p τουλαχιστο, αρα θα εχει πολυ καλυτερη εικονα απο το 480 που παιζει τωρα (upscaling δεν κανει καθολου το υπαρχον DVD player)

Και μαλλον θα κανει και upscale απλα DVD σε 540p or better

To 540p πολυ ευκολα γινεται 1080i

Και αν υποθεσουμε οτι τα HD-DVD θα παιζουν μονο σε 540p, απο οσα εχω δει μεχρι τωρα, η διαφορα στη ποιοτητα της εικονας απο το 720p -στη πραξη- ειναι μικρη εως αμελητεα

An upcoming HD DVD player for the Xbox 360 console will rely on ATI's decoder technology to play back HD DVD videos, the company has announced. Naturally, this decoder technology relies on the Xbox 360's ATI-built "Xenos" graphics processor, which accelerates H.264 playback much like ATI's desktop Radeon X1000-series graphics cards. Along with acceleration, ATI says the Xenos GPU can also apply "high-end processing techniques" thanks to its unified shader architecture. These techniques include comb filtering and automatic gain control, and ATI says they help prevent color banding and video blockiness.

Reaction score
0
Γεια σας και απο εμενα.Επειδη ψυνομαι για το power buy με την amoi και αν γινει κατι τετοιο θα χρειαστει και ενα htpc οσο πιο οικονομικο γινεται θα ηθελα να μου προτεινεται μια καρτα γραφικων για htpc γυρω στα 150€.Για επεξεργαστη ψιλοκοιταω αυτον που προτεινει ο mrw o οποιος ειναι και γνωστης του αθληματος απο οσα μας γραφει και μας ανοιγει τα ματια.Μαλιστα με λιγο ψαξιμο βρηκα και αυτο http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=3632&catid=58 που νομιζω οτι με καλυπτει απλα ισως να χρειαζεται μια πιο καλη καρτα γραφικων που μπορεις ομως να την παρεις αργοτερα αν δω οτι δεν τραβαει.Ευελπιστω οτι ο συγκεκριμενος επεξεργαστης θα φτανει πουσαρισμενος στα 3.4 Ghz αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι ενας dual core εκμεταλευεται την ισχυ του πληρως sta HD.Μηπως ειναι προτιμοτερος καποιος 64;Σορυ αν σας μπερδεψα και σας παιδεψα. :?

Reaction score
0
Μία ερώτηση ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ flames παρακαλώ :) !!!

Μπορεί κάποιος να μας πληροφορήσει αν το MAC MINI (dual ή και απλό) τα βγάζει πέρα με HD (1080p) ???

Reaction score
164
Αν δουλεύει ως Mac δεν ξέρω. Υποθέτω πως ναι. Αν δουλεύει ως PC με το boot camp, το duo παίζει, το solo αν παίζει θα είναι οριακά...

Reaction score
164
Κάπου στην κατηγορία HTPC υπάρχει μερικές σελίδες πίσω ένα θέμα για Mac. Διάβασέ το για ψυχαγωγικούς λόγους και θα καταλάβεις! :lol:

Reaction score
14
unforgiven said:
Κάπου στην κατηγορία HTPC υπάρχει μερικές σελίδες πίσω ένα θέμα για Mac. Διάβασέ το για ψυχαγωγικούς λόγους και θα καταλάβεις! :lol:

Αυτό είναι μαζοχισμός Βασίλη. :o :shock:

Απορώ που βρίσκατε το κουράγιο να γράφετε.... :p :lol: 8)

Α ρε Nectons.... καλή σου ώρα...

Reaction score
0
preve said:
Αυτό είναι μαζοχισμός Βασίλη. :o :shock:
Απορώ που βρίσκατε το κουράγιο να γράφετε.... :p :lol: 8)
Α ρε Nectons.... καλή σου ώρα...
και αν κατάλαβα καλά άκρη δεν βρέθηκε !
Νομίζω ότι το duo (αν μπορείς να το φέρεις και απο έξω) είναι μια καλή περίπτωση βλέπεις καί κάτι το διαφορετικό ...τρέχει και XP αφού παίζει και HD ?

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.653
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale