Φυσάει...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Έχω ένα πιάτο gibertini 1.40 στο οποίο έχω 3 LNB...

1 Hotbird (κέντρο) 1 Αstra και 1 Eutelsat 5 East (έχει ξεμείνει εκεί... σύντομα θα πάει 7 Εast).

Τώρα που φυσάει έχω πρόβλημα λήψης ακόμα και στον hotbird. Είχα πάρει την μεγαλύτερη δυνατή σε μέγεθος βάση για τα lnb μιας και θα έβαζα 3.

Ώρες - ώρες είναι σπαστικό. Καμμία λύση; Ξέρετε καμμία βάση lnb πιο σταθερή;;

Reaction score
620
Δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα βάσης των LNB.

Πρέπει μάλλον να σταθεροποιήσεις καλύτερα το πιάτο σου.

Reaction score
180
Μαλλον μετακινηθηκε το πιατο απο τον αερα. Λιγο δυσκολο να κουνιεται η βαση των LNB's εκτος και αν το εχεις διαπιστωσει με τοπικη αυτοψια.

Reaction score
0
Εχω το ίδιο πιάτο με τον Χρήστο και την βάση για 4 lnb της Gibertini και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με αέρα. Το συγκεκριμένο πιάτο έχει βάση για στήριξη σε 2 ίντσες σωλήνα και δένει άψογα. Φίλος που χρησιμοποιούσε σωλήνα 1.5 ίντσες από προηγούμενη εγκατάσταση στο ίδιο πιάτο είχε πρόβλημα με τον αέρα. Οταν έβαλε 2 ίντσες όλα ο.κ. Τσέκαρε την διατομή του σωλήνα που δένει το πιάτο.

Reaction score
1
Παίζει ρόλο και κάτι άλλο που το βλέπουμε και κατά την εγκατάσταση...

Ορισμένα LNB θέλουν πολύ μικροσυντονισμό για να πιάσουν καλά τον κάθε δορυφόρο, αυτά είναι τα πιο σπαστικά LNB, και με τον λίγο αέρα πέφτει το σήμα.
Άλλα LNB με το που τα βάλουμε στην βάση τους, πιάνουν αμέσως χωρίς δυσκολία. Αυτά τα προτείνω ανεπιφύλακτα.

Μήπως βρίσκεσαι στην πρώτη περίπτωση?

Φιλικά... Σάκης!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Μάλλον το πιάτο Χρήστο,
έπαθα και εγώ ενα πρόβλημα με την Wavefrontier που έχω.

Απο τις 4 βίδες της βάσης, καθότι είναι σε πλάγιο σημείο και με πλαινή βάση στήριξης και όχι κάθετη :? ,έχει λασκάρει η μία απο τον αέρα και για την ακρίβεια η πάνω δεξιά.
Το αποτέλεσμα του λασκαρίσματο είναι ότι είχα μια μικρή μετατόπιση προς τα κάτω 1-2 μοίρες της κεραίας...

Αυτό ήταν πολύ δραματικό καθώς έχασα ASTRA 1 και ASTRA 2 και έπεσε επίσης και το σήμα στον Hotbird.
O Hellas Sat παίζει με σπασίματα.

Τωρα είναι τα δύσκολα.

Δοκίμασα να βάλω μεγαλύτερη βίδα μήπως και τεντώσει πρός τα πίσω και πάρει ύψος.

Τίποτα. Οταν την σπρώχνω προς τα πάνω με το χέρι και κερδίζω τις 1-2 μοίρες όλα καλά...

Αναγκαστικά πρέπει να την κατεβάσω, να κάνω καινούργιες τρυπες και να την ξαναβάλω στις καινούργιες τρύπες... Αυτό βέβαια είναι πολύ δύσκολο και λόγω βάρους αλλά και λόγω μετατόπισης, μήπως και χρειαστεί και πάλι καινούργια ρύθμιση....

Ρε πως μπλέξαμε...!!!
Πάντως έτοιμαζόμουν να βάλω και 5ο LNB QUATTRO...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Ίσως δεν έγραψα σωστά το πρόβλημα...

Όταν φυσάει υπάρχουν στιγμές (1 δευτερόλεπτο...) που χάνω το σήμα. Μετά επανέρχονται όλα κανονικά και με το ίδιο σήμα που είχα και πριν και σε strengh και σε quality...

Γι' αυτό υποψιάζομαι την μπάρα των lnb καθώς σε άλλη περίπτωση το πιάτο δεν θα επανερχόταν άμεσα στην ίδια ακριβώς θέση...

Το πιάτο είναι στηριγμένο με την μεγάλη κάθετη βάση και δεμένο σε γωνίες με 4 συρματόσχοινα... το θεωρώ δύσκολο να κουνηθεί...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
τότε μπορεί και να είναι αυτό, αλλά δες και τις ενδιάμεσες συνδέσεις με τα F-type βύσματα αλλά και με το Diseqc switch. Μηπως κάποιο βραχυκυκλωματάκι?

Πάντως αν κουνησεις με το χέρι τη βάση των LNB βλέπεις την ίδια απώλεια, (hardware testing...!!!)

Reaction score
14
αν το πιάτο σου δεν είχε λίγο μπότζι με καμμιά σπηλιάδα 9 μποφώρ θα το έβρισκα στην αυλή μου...

Καλό είναι να εχουν μία ελαστικότητα, αντέχουν περισσότερο έτσι.

Πάντως όταν τα χιόνια φύγουν σου εχω υποσχεθεί επίσκεψην είς την ταράτσα σας κύριε..!!!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
dream_GR said:
αν το πιάτο σου δεν είχε λίγο μπότζι με καμμιά σπηλιάδα 9 μποφώρ θα το έβρισκα στην αυλή μου...

Καλό είναι να εχουν μία ελαστικότητα, αντέχουν περισσότερο έτσι.

Πάντως όταν τα χιόνια φύγουν σου εχω υποσχεθεί επίσκεψην είς την ταράτσα σας κύριε..!!!
Καλοδεχούμενος...

Μην ξεχάσεις και το πιάτο που μου έχεις υποσχεθεί... το αγοράζω άμεσα!!!

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis