Φωτιά στο τζάκι γιά πολλές ώρες

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.619
Μπα, αφού τραβάει το τζάκι τον καπνό. Πάντως καίγονται πάρα πολύ ωραία. Και καλή φλόγα, και διαρκούν.

Το κλαρί που έσπασε την περασμένη εβδομάδα είναι πάνω σε μιά ελιά, θα σιχτιρίσω να το κατεβάσω γιά κόψιμο. Μεθαύριο που θα έχει ήλιο θα την κάνω την προσπάθεια.

Reaction score
7.039
Απάντηση: Re: Φωτιά στο τζάκι γιά πολλές ώρες

Έχουμε και εμείς στο σπίτι μας μεγάλη "λόξα" με το τζάκι, δεν έχουμε και τηλεόραση
οπότε επιβάλλεται.
Ανάβει από Οκτώμβρη μέχρι Μάρτη-Απρίλη αναλόγως Θεού και μπορεί να πιάσουμε
και λίγο Μάη καμιά φορά..
Θα ψάξω μήπως βρω και καμιά άλλη φωτογραφία.
Εφέτος έκαψα σε 3-4 κομμάτια μία ρίζα χαρουπιάς ( δέντρο ίσως και 70-80 ετών ίσως και παραπάνω) το οποίο το είχε ξεπατώσει από την αυλή του ένας θείος πριν 7-8 χρόνια γιατί του σήκωνε τα τσιμέντα συνέχεια.
Δεν θυμάμαι αν έχω βγάλει φωτό να δεις αλλά μιλάμε ότι ήταν ότι καλύτερο έχω
ρίξει στο τζάκι.
Είναι από τα σκληρότερα ξύλα και όχι απλώς ξύλο αλλά ρίζα, λόγω όγκου (να φανταστείς το κάθε κομμάτι έμπαινε δεν έμπαινε σε τζάκι 1Χ1Χ1) κρατούσε
από βράδυ έως το πρωί και είχε και φλόγα λόγω παλαιότητας.
Το κακό βέβαια είναι τι κάνεις όταν δεν έχεις δικά σου ξύλα γιατί από ότι φαίνεται στην Αττική έχουμε καρτέλ στον κλάδο
και τα βλέπω του χρόνου πάνω από 200 ευρώ τον τόνο.:108:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.619
Στο τωρινό σπίτι έκαψα και αμυγδαλιά πολλά χρόνια ξεραμένη, μιά χαρά κάηκε αλλά θα θέλει να μείνει τρία χρόνια στον ήλιο από φρέσκια. Για να την κόψω άναψε το αλυσοπρίονο, πολύ σκληρό ξύλο.

Στο παλιό μου σπίτι είχε ξεραθεί μιά γριά χαρουπιά, και κάηκε φανταστικά. Τη ρίζα την άφησα στο χώμα βέβαια.

Σ' εκείνο το σπίτι είχε και λεύκες, και τα κλαριά έσπαγαν συνέχεια. Πιό ελεεινό δέντρο γιά τζάκι δεν υπάρχει... σάπιο σε τρεις μήνες...

Επίσης το καλοριφέρ ήταν λίγο βασικό, οπότε τους τέσσερις τόνους το χρόνο τους είχα σίγουρους. :105:

Reaction score
7.039
Απάντηση: Re: Φωτιά στο τζάκι γιά πολλές ώρες

Άντε (ειδικά τώρα) να βρεις παλιά οξιά. Και οι φρέσκες απλά δεν κάνουν.
Πεύκο μεγάλο δε βρίσκω πουθενά, μόνο ευκάλυπτους που έκοψα από τον κήπο έχω μεγάλους, και είναι τέλειοι, αλλά τελείωσαν προχθές.

Η ουσία είναι εδώ! :446:
Στο τωρινό σπίτι έκαψα και αμυγδαλιά πολλά χρόνια ξεραμένη, μιά χαρά κάηκε αλλά θα θέλει να μείνει τρία χρόνια στον ήλιο από φρέσκια. Για να την κόψω άναψε το αλυσοπρίονο, πολύ σκληρό ξύλο.

Στο παλιό μου σπίτι είχε ξεραθεί μιά γριά χαρουπιά, και κάηκε φανταστικά. Τη ρίζα την άφησα στο χώμα βέβαια.

Σ' εκείνο το σπίτι είχε και λεύκες, και τα κλαριά έσπαγαν συνέχεια. Πιό ελεεινό δέντρο γιά τζάκι δεν υπάρχει... σάπιο σε τρεις μήνες...

Επίσης το καλοριφέρ ήταν λίγο βασικό, οπότε τους τέσσερις τόνους το χρόνο τους είχα σίγουρους. :105:
Και εμείς εκεί παίζουμε μπάλα, αν και εφέτος κοντεύουμε να περάσουμε τους 5.
Καλά να είμαστε.:123:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.907
Members
38.518
Νεότερο μέλος
papaevagelouv