Φωτοβολταϊκά??? (reprise)

Reaction score
1.832
Είναι της μόδας τελευταία!

Τι ξέρουμε γι'αυτό?

Ποιοι το έχουμε κάνει?

Αξίζει τον κόπο να το κάνει κανείς τώρα ή σε 3 χρόνια με τα ίδια λεφτά θα παίρνεις 3πλή απόδοση ενέργειας (=και χρημάτων)

Ποιοι είναι οι αρμόδιοι φορείς που πρέπει να απευθυνθούμε?

Αξίζει κανείς να εμπιστευθεί αυτούς τους φορείς στην Ελλάδα του σήμερα?

θενκς ιν αντβάνς!

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.761
Απάντηση: Φωτοβολταϊκά??? (reprise)

.

ΟΧΙ.

Να παν να αγαπηθούνε.
Σε τίποτα δεν μπορείς να τους εμπιστευτείς.
Μόνο ψέμματα.
Σήμερα ισχύει αυτό και αύριο ισχύει άλλο.
Επειδή άλλαξε ο υπουργός, η κυβέρνηση, οι καταστάσεις, ο καιρός και ο Μανωλιός.
Θέλεις παραδείγματα μήπως;

Reaction score
1.180

Ούτε οι τράπεζες δεν τους εμπιστεύονται, αφού παλιά δίναν δάνειο με τη λογική ότι θα πάρουν το όλο σύστημα και το χωράφι. Τώρα πια δεν θεωρούν ότι θα βγάζει σίγουρα λεφτά.
Ίσως να γίνει καμιά βλακεία σαν το χρηματιστήριο, οι πρώτοι βγάλαν λεφτά αλλά οι επόμενοι πήραν κάτι "μπαλάκια" (μαλλιαρά).

Δεν είχε μόνο ο Μπερίσσα πρόβλημα με τα αεροπλανάκια και εδώ έχουμε αρκετά τέτοια...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.761

Θυμάστε το "πάρτε φτηνά αυτοκίνητα"
Μόλις τα πήρανε όλοι (μη χάσουνε κι αυτοί) τα φορολογήσανε άγρια.
Τι να εμπιστευτείς τώρα.
Παίρνεις κάτι σήμερα επειδή σου λένε ότι το καλύπτεις.
Και αύριο αλλάζει ο επόμενος την κλίμακα και δεν το καλύπτεις.
Και ψάχνεις να το πουλήσεις.

Reaction score
4.909

Το μυστικό που οδηγεί σε ...χασιμο χρημάτων είναι η σταθερή τιμή με την οποία θα προμηθεύεται απο σένα το ρεύμα η ΔΕΗ (και που θα μειώνεται μετα απο κάποια χρόνια).
Σκέψου λοιπόν τι μπορει να συμβει μέχρι να αποσβέσεις την επένδυση (7-10 χρόνια). Αν δεν συνδεεται η τιμή που θα πληρώνεσαι με τον πληθωρισμό ή με κάτι σταθερό (πχ μπορει να ...βγουμε απο το ευρώ) το σίγουρο είναι ότι εσύ θα πληρώνεσαι ολοένα και λιγότερο ενω όλα δίπλα σου θα ακριβαινουν, με λίγα λόγια...θα καταλήξεις να πουλάς φτηνό ρεύμα στην ΔΕΗ ενω αυτή θα σου πουλάει ακριβά το δικό σου! (Δεν μπορεις να καταναλώσεις το ρεύμα σου και να πουλάς το περίσσευμα, υποχρεωτικά το πουλάς όλα και αγοράζεις απο την ΔΕΗ όπως και πριν).
Παρόλα αυτά και επειδη αν δεν αυξηθεί σημαντικά η ενέργεια απο ΑΠΕ στην Ελλάδα μεχρι το 2013 θα αρχίσουμε να τρώμε χοντρα πρόστιμα απο Ε.Ε.(η ΔΕΗ αλλά και μέσω αυτής εμείς όλοι) ως πρόστιμα για τους λιγνίτες που μολύνουν (στην πραξη θα πρεπει να αγοράζουμε "δικαιώματα ρύπων" απο άλλες χώρες που θα έχουν πλεόνασμα καθαρής ενέργειας) πιστευω πως κάτι θα γίνει και μπορει να αλλάξουν τα δεδομένα, αν και το πιθανότερο είναι ότι θα δώσουν τις άδειες σε γνωστούς κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και όχι σε όλο τον κόσμο...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.761

Άσε που μπορεί να σου κλέψουν τις συστοιχίες των φωτοβολταϊκών και να μείνεις με το τέτοιο σου στο χέρι.
Ειδικά αυτές που είναι στο χώμα σε χωράφια και οικόπεδα είναι εύκολη λεία.
Δεν χρειάζεται να πω ποιοι είναι κυρίως αυτοί που τα αρπάζουν ε;
Έμαθαν για τις νέες τεχνολογίες και εξελίσονται.

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
να τον δω τον δίπλα σου εκτος της δορυφορικής και τιγκα το κεραμίδι στα φωτοβολταικα και τα εχω δει όλα.

Υπάρχουν εταιρείες που ανάλαμβάνουν μελέτες για φωτοβολταικα εαν θες ρωτάμε.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.707

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Δεν διαβασα καθολου τα στημενα, ετσι κι αλλιως, αρθρα, αλλα θα ηθελα να σας πληροφορησω σχετικα με τους αγροτες, οτι
Καρακολια και λαμογια της ελληνικης οικονομικης ζωης, περιφερονται ανα τη χωρα (της...Θεσσαλιας!) κι προσφερουν ΥΠΕΡΟΓΚΑ ενοικια (250ε/στρ αντι 50-60ε συνηθως) σε ιδιοκτητες προκειμενου να τους ενοικια σουν χωραφια για το νεο "Ελντοραντο". Ακομη και μετρητα (πχ σε πελατη του αδελφου μου του προσεφεραν 550.000€ για 170 στρεμ.) δινουν προκειμενου να δελεασουν τα ΚΟΡΟΙΔΑ. Γιατι κορόιδα θα ειναι και οχι "χρυσοθηρες"που γραφει ο στημενος, ριχνοντας τη μομφη στους αγροτες και οχι στην επιχειρηματικη αλητεια! Ετσι φιλαρακι xfinder;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.707

Γιατι κορόιδα θα ειναι και οχι "χρυσοθηρες"που γραφει ο στημενος, ριχνοντας τη μομφη στους αγροτες και οχι στην επιχειρηματικη αλητεια! Ετσι φιλαρακι xfinder;
Οι αγρότες κάνουν τις αιτήσεις, αυτούς αναφέρει το άρθρο. Τώρα αν τις κάνουν μόνοι τους ή από πίσω "κρύβονται" επιχειρηματίες που τους εκμεταλλεύονται, δεν μπορώ να κάνω κάτι. :109:
Είναι στο χέρι τους να επιλέξουν αυτό που τους συμφέρει περισσότερο. Αν πιάνονται κορόιδα είναι δικό τους πρόβλημα.

Το άρθρο εστιάζει περισσότερο στα πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την "μετατροπή" της καλλιεργήσιμης γης σε εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών panels.

Υ.Γ. Μου έκανες και βαφτίσια; :114:

Reaction score
181
Δεν νομίζω να είσαι κορόιδο αν... νοικιάσεις ωσάν επαγγελματική στέγη... τη γη σε άλλα κορόιδα...
Τουλάχιστον αρχικά θα παίρνεις τα ενοίκια αλλά και αν δεν... μετά δεν θα σπάσει κανά πλακάκι ή σωλήνας...

Καλά το λέγαν οι παλιοί: "η γης ποτέ δεν χάνει"!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Οι αγρότες κάνουν τις αιτήσεις, αυτούς αναφέρει το άρθρο. Τώρα αν τις κάνουν μόνοι τους ή από πίσω "κρύβονται" επιχειρηματίες που τους εκμεταλλεύονται, δεν μπορώ να κάνω κάτι.
Είναι στο χέρι τους να επιλέξουν αυτό που τους συμφέρει περισσότερο. Αν πιάνονται κορόιδα είναι δικό τους πρόβλημα.

Το άρθρο εστιάζει περισσότερο στα πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την "μετατροπή" της καλλιεργήσιμης γης σε εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών panels.

Υ.Γ. Μου έκανες και βαφτίσια;
Μπορεις να κανεις κατι ;
Κοιτα, η "εκμεταλλευση"ειναι σχετικο πραγμα, οπως ξερεις καλα: αν μας συμφερει και τους δυο δεν ειναι εκμεταλλευση αλλα εξυπναδα του εῖχειρηματια και μερικο κερδος του "κορὀιδου῾. Που με τη σειρα του δεν ειναι κορόιδο απο τη στιγμη που αντι για 50€ θα παιρνει 250€ -αν ειναι μαγκας ας παει μονος του για φωτοβολταϊκα, οπου θα την..."πιει"κανονικα!
Σιγα τα προβληματα " που θα δημιουργηθούν από την "μετατροπή" της καλλιεργήσιμης γης σε εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών panels".Εδω παρακαλαει η Ε.Ε. να μειωθει ο αριθμος των στρεμματων, αποφευγοντας ετσι και τις οποιες πληρωμες!

Τι βαφτισια εκανα εν τη αγαθη (παντα) αγνοια μου; α καταλαβα...αστο

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.707

Μπορεις να κανεις κατι ; :135:
Κοιτα, η "εκμεταλλευση"ειναι σχετικο πραγμα, οπως ξερεις καλα: αν μας συμφερει και τους δυο δεν ειναι εκμεταλλευση αλλα εξυπναδα του εῖχειρηματια και μερικο κερδος του "κορὀιδου῾. Που με τη σειρα του δεν ειναι κορόιδο απο τη στιγμη που αντι για 50€ θα παιρνει 250€ -αν ειναι μαγκας ας παει μονος του για φωτοβολταϊκα, οπου θα την..."πιει"κανονικα!
Μα αυτό λέω κι εγώ. Ο καθένας φτάνει μέχρι εκεί που τον παίρνει.

Σιγα τα προβληματα " που θα δημιουργηθούν από την "μετατροπή" της καλλιεργήσιμης γης σε εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών panels".Εδω παρακαλαει η Ε.Ε. να μειωθει ο αριθμος των στρεμματων, αποφευγοντας ετσι και τις οποιες πληρωμες!
Το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν παράγουμε γεωργικά προϊόντα που έχουν ζήτηση στην Ε.Ε. και θα μπορούσαμε να πετύχουμε καλές τιμές.

Τι βαφτισια εκανα εν τη αγαθη (παντα) αγνοια μου;
xfinder ;;; :142:

Reaction score
4.909

Δεν διαβασα καθολου τα στημενα, ετσι κι αλλιως, αρθρα, αλλα θα ηθελα να σας πληροφορησω σχετικα με τους αγροτες, οτι
Καρακολια και λαμογια της ελληνικης οικονομικης ζωης, περιφερονται ανα τη χωρα (της...Θεσσαλιας!) κι προσφερουν ΥΠΕΡΟΓΚΑ ενοικια (250ε/στρ αντι 50-60ε συνηθως) σε ιδιοκτητες προκειμενου να τους ενοικια σουν χωραφια για το νεο "Ελντοραντο". Ακομη και μετρητα (πχ σε πελατη του αδελφου μου του προσεφεραν 550.000€ για 170 στρεμ.) δινουν προκειμενου να δελεασουν τα ΚΟΡΟΙΔΑ. Γιατι κορόιδα θα ειναι και οχι "χρυσοθηρες"που γραφει ο στημενος, ριχνοντας τη μομφη στους αγροτες και οχι στην επιχειρηματικη αλητεια! Ετσι φιλαρακι xfinder;
Σε μας στην Δυτική Μακεδονία ....γιατι δεν έρχεται να νοικιάσει κανείς άχρηστη γή, έστω και με 100 ευρώ το στρέμμα; Σημειωτέον, με βάση χαρτες που έχω δει, περιέργως η Δυτική Μακεδονία ειναι αποδοτικότερη στα φωτοβολταικά απο την Θεσσαλία, γιατι στην απόδοση μετράει όχι τόσο η υψηλότερη θερμοκρασία την ημέρα, αλλά η διαυγέστερη ατμόσφαιρα και το σχετικό κρύο το βράδυ (η αποδοτικότερη περιοχή ειναι βεβαια η Κρητη λόγω πολλών ημερών ηλιοφάνειας ετησίως και ακολουθουν αλλες Νοτιες περιοχές αλλά και η Δυτική Μακεδονία, ενω λιγότερο αποδοτική περιοχή είναι ο Εβρος...). Εγω θα προτιμούσα να νοικιάσω ένα χωράφι (ειδικά αν είναι ...άχρηστο) και να πάρει το ρίσκο άλλος, βάζοντας και τα λεφτά....παρά να το κάνω μόνος (δεδομένου ότι ΔΕΝ τους εμπιστεύομαι).

Reaction score
0

Είναι της μόδας τελευταία!

Τι ξέρουμε γι'αυτό?

Ποιοι το έχουμε κάνει?

Αξίζει τον κόπο να το κάνει κανείς τώρα ή σε 3 χρόνια με τα ίδια λεφτά θα παίρνεις 3πλή απόδοση ενέργειας (=και χρημάτων)

Ποιοι είναι οι αρμόδιοι φορείς που πρέπει να απευθυνθούμε?

θενκς ιν αντβάνς!

Λοιπόν, 2 γνωστοί μου έκαναν από μια σοβαρή οικονομικά επένδυση.
Ο πρώτος 25 στρέμματα πάντα κοντά σε κολώνα της ΔΕΗ με ιδία χρηματοδότηση. Θα εισπράττει αν δε μου είπε ψέμματα γύρω στις 7.000€ ανά μήνα περίπου.
Ο δεύτερος 10 στρέμματα με χρηματοδότηση 100% και χρεωλίσια 10 χρόνων (δόση περίπου 2500€/μήνα).

Τώρα, & οι δύο θα κόβουν τιμολόγια πώλησης ενέργειας προς τη ΔΕΗ (κλιμακούμενη φορολογία από πώληση) & επίσης τιμολόγια παροχής υπηρεσιών (φορολογία 35%).

πχ ο πρώτος 7000Χ12=84000€ -13% -35% = καθαρό κέρδος
ο δεύτερος 4500Χ12= 54000€ - 2500€Χ12=30000€ -13% -35%= καθαρό κέρδος.

Σήμερα η ΔΕΗ, αν θυμάμαι καλά, αγοράζει 0,40€ το κιλοβάτ από φωτοβολταϊκά.

Αύριο, επειδή τα λιγνητορυχεία έτοιμάζονται να πωληθουν σε ιδιώτες, χάνοντας έτσι η ΔΕΗ την φτηνότερη παραγωγή ενέργειας που είχε μέχρι τώρα, αποδεσμευση της παροχής ηλεκ. ενέργειας σε τρίτους (ιδιώτες), υποχρεωτική δημιουργία συστημάτων παραγωγης εναλλακτικής ενέργειας έως 10% από το συνολικό ποσο που καταναλώνεται σήμερα (δέσμευση για τη ΔΕΗ)

Η ΔΕΗ λοιπόν με αυτό τον τρόπο γλυτώνει, τη δαπάνη νέων εγκαταστάσεων εναλλακτικής ενεργειας, τα πρόστιμα από τη μόλυνση του περιβάλλοντος εξαιτίας της καύσης του ληγνίτη & την ελάττωση του προσωπικού (σημερα έχει 12500 εργαζόμενους).

Η εποχή ανοίγματος του μονοπωλείου της ηλ.ενεργειας σε 3-5 χρόνια το πολύ θα έχει ολοκληρωθει, λογικά η ΔΕΗ δεν θα μπορεί τότε να απορροφά όλη την ισχύ που θα παράγεται οπότε θα' ρχεται ο ιδιώτης & θα λέει:
-Θα μου πουλήσεις & μένα?
-Βεβαίως, θ' απαντήσεις, 40 λεπτά όσο & στη ΔΕΗ.
-Μέχρι 20 λεπτάκια καλά είναι δεν γίνεται περισσότερο, φυσικά αν θέλεις κιόλας.
-Τελικά κάτω από την πίεση των υποχρεώσεων, εσύ, λες το ναι & καταφέρνεις να πουλήσεις -50% (υποθετικά).

Επίσης να επισημάνω ότι η επιδότηση έρχεται μέτά από το 5ο χρόνο λειτουργίας. Οπότε καταλαβαίνετε τι περίπου προκειται να συμβεί.

Αν έχετε χρήμα ζεστό & στρέμματα κοντά σε κολώνα, καντε το. Αν περιμένετε να γίνετε από την τράπεζα, οπως λέει & ο Τάκης "άντε γειά":126:

Reaction score
0

Άσε που μπορεί να σου κλέψουν τις συστοιχίες των φωτοβολταϊκών και να μείνεις με το τέτοιο σου στο χέρι.
Ειδικά αυτές που είναι στο χώμα σε χωράφια και οικόπεδα είναι εύκολη λεία.
Δεν χρειάζεται να πω ποιοι είναι κυρίως αυτοί που τα αρπάζουν ε;
Έμαθαν για τις νέες τεχνολογίες και εξελίσονται.

Ευτυχώς που υπάρχουν & τα συστήματα παρακολούθησης & οι συναγερμοί γι' αυτές τις περιπτώσεις....
Περιστρεφόμενες κάμερες day-night, έξυπνοι συναγερμοί κλπ.
Κάναμε κάποιες καλές δουλειές το τελευταίο διάστημα.:126:

Reaction score
6

Εχω παρει προσφορα δεη 800+φπα για εγκατασταση ρολογιου το δανειο εχει εγκριθει και ετοιμαζομαι να παραγγηλω τα 10 κιλοβατ που δικαουμαι σαν ιδιωτης γαι τοποθετηση στη στεγη του σπιτιου μου.Τιμη αγορας της κιλοβατωρας απο δεη 55 λεπτα, απο του χρονου πεφτει.Ετη αποπληρωμης δανειου 10(τσιμπαω και κατι της παραπανω για κανενα ενισχυτακο που λεει ο λογος).
Τωρα αν κανω καλα ή οχι θα φανει στο μελλον.

Reaction score
6

εννοειτε οτι εχω ξεμπερδεψει απο αδειες πολεοδομιας κτλ.Οι διαδικασιες παιρνουν κανα μηνα συνολικα.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead