Φωτο-Βιντεοσκόπηση βάπτισης!

Reaction score
0
ψάχνοντας για τη φωτογράφιση και βιντεοσκόπιση της επικείμενης βάπτισης της κόρης μου μίλησα με φωτογράφο της περιοχής μου (με καλές κριτικές).

για τις φωτογραφίες απαίτησε 450 ευρώ για 100 φωτογραφίες σε 1 μεγάλο και 2 μικρά άλμπουμ.
το αρχείο των φωτό το παρέχει σε DVD αλλά σε χαμηλή ανάλυση, ενώ σε πλήρη ανάλυση απαιτεί άλλα 200 ευρώ.
ενώ μου άρεσε η προσφορά δωρεάν για έξτρα φωτογράφηση στην περιοχή μας.

μέχρις εδώ, δεν έχω αντίρηση. συγκεκριμένα πράγματα.

το αλαλούμ αρχίζει στην κουβέντα με τη βιντεοσκόπηση.
250 ευρώ μου αναφέρει για 2 DVD. ωραία και σε τι ανάλυση, παρακαλώ;
η tv έπαιζε ένα γάμο σε κανονική ανάλυση.
τις ζητάω full hd. θα ρωτήσω το παληκάρι που συνεργάζομαι, μου αποκρίνεται.

ωραία, μετά από μία εβδομάδα η απάντηση από το τηλέρφωνο είναι τα ίδια λεφτά. πολύ ωραία, όταν όμως την ρωτάω αν θα χωρέσει το υλικό σε απλό DVD ή DVD DL και για ποιο full hd δηλ. σε πόσα Mbps τραβάει, πάλι δεν ήξερε...

σε νέο τηλεφώνημα, η τιμή εκτοξεύτηκε στα 600 ευρώ από τα 250 και το υλικό εγγραφής είναι σε bluray.

Reaction score
0
και ρωτάω τώρα, σαν άσχετος που είμαι γιατί να πληρώσω παραπάνω όταν η διαφορά είναι η επιλογή της βιντεοκάμερας σε 1080p/50p ή υποδεέστερη ποιότητα ενώ η φυσική παρουσία, το μοντάζ και τα άλλα είναι ίδια.

πλέον, ψάχνομαι για αλλού μόνο για video όπου θα ζητάω πέρα από τα dvd και την πληροφορία ασυμπίεστη σε κάρτα μνήμης.

Reaction score
1.283
Έχει διαφορά το video HD Από το απλό !
Έχει στον εξοπλισμό , και τον ΧΡΟΝΟ που απαιτείται για να γίνει σωστό το μοντάζ !
Δές τα PM σου !

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.096
Ειναι πολλα και λεπτα τα θεματα που εχουν να κανουν με τετοιου τυπου δουλειες.

To φορουμ μας εχει μελη πολλους εξαιρετους επαγγελματιες, οπως και φωτογραφους, καλη η ωρα οπως και απο πανω...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.420
Απάντηση: Φωτο-Βιντεοσκόπηση βάπτισης!

...και ο από πάνω από μένα! :145:

Είναι ντροπαλός. :107:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.096
Αν ο φωτογραφος κανει καλη δουλεια , οι τιμες του ειναι κ πολυ οικονομικες θα ελεγα, αναφορικα μ αυτα που σου παρεχει.

Βεβαια οσον αφορα το βιντεο, δεν εχει καμια σχεση το απλο βιντεο με το HD απο ολες τις πλευρες , οπως εξοπλισμος, post production, χρονος και δυσκολια παραγωγης αλλα επισης και σε ποιοτητα.

Το καλο πραμα εχει και το κοστος του...

PPZ

Reaction score
18

Το bitrate δεν παιζει αποκλειστικα ρολο για την ποιοτητα εικονας.Αναλογα με τη μορφη του υλικου, αλλαζουν και δεδομενα του bitrate.

Π.Χ. αν ο καμεραμαν εχει JVC η Sony καμερα, και γραφει σε MP4 (προσοχη! δεν ειναι MPEG4! MP4 μορφη ειναι XDCAM συστημα της Sony) το "καλο" bitrate θα ειναι στα 35Mb/s.Επισης αν ειναι JVC και γραφει σε AVI μορφη, το bitrate θα ειναι παλι στα 35Mb/s.
Aν ομως η καμερα ειναι Panasonic, και γραφει σε P2 καρτες, το bitrate θα ειναι στα 100Mb/s για HD (DVCPRO 100/HD).Αν η καμερα γραφει σε AVCHD το bitrate θα ειναι πιο χαμιλο.

Μετα, στην μετατρωπη για BLURAY, παιζει ρολο σε τι bitrate θα γραψει...

Βασηκα, εσενα δεν θα επρεπε τετοιες λεπτομερειες να απασχολουν.Και απο την αλλη, ενας επαγελματιας θα επρεπε να ξερει πως θα γραφει και να σου το εξηγησει.
Τεσπα, αν δεν βγαλεις ακρη στειλε μου ΠΜ, να σου δωσω τηλ. απο καποιον που μπορει να σου κανει καλη δουλεια...

Reaction score
11.740
Ένα μυστήριο αποτελείτε από στατικές, κατά βάση εικόνες. Αυτές όταν κωδικοποιηθούν δε χρειάζονται πολύ bitrate. Θέλω να πω, δεν είναι σκηνές δράσης, που ένα χαμηλό bitrate θα δημιουργήσει προβλήματα.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.096
Και πανω απ ολα ας μη κολλαμε μονο σε τεχνικες λεπτομερειες.

Δεν ειναι αυτες που θα αναδειξουν μια δουλεια.

Το στυλ, το υφος , η σωστη χρηση φωτισμου και οι ξεχωριστες ικανοτητες του καθενος ειναι αυτες που θα κανουν τη διαφορα.

Reaction score
1.283
Εγω θα ηθελα να ρωτησω...
Θα τα δειτε ποτε αυτα που θα χρυσοπληρωσετε;
Πάνω σε αυτές τις δύο γραμμές μπορούμε να κάνουμε ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ συζητήσεις ..... !

Πραγματικά το ζευγάρι θα τα δεί 2-3 φορές !
Άλλες τόσες οι γονείς και οι κουμπάροι !

Την πραγματική αξία θα την καταλάβουν μετά από 20+ χρόνια τα παιδιά του ζευγαριού !

Βέβαια ,όλα τα ζευγάρια δεν είναι ίδια !
Άλλοι δίνουν βαρύτητα στα λουλούδια , στο κέντρο , στα δαχτυλίδια , στις μπουμπουνιέρες κτλ !

Αυτό που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θα μείνει στο ζευγάρι και στους απογόνους τους από την μέρα του γάμου είναι ΜΟΝΟ οι φωτογραφίες και το video ! Αλλά ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ το κατανοούν αυτό !

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.096
με ολο το σεβασμο κιολας, αν εχεις κατι καλο κ ξεχωριστο στα χερια σου, οχι μονο το βλεπεις και το ξαναβλεπεις, αλλα το δειχνεις κ παντου.
και εισαι κ περηφανος γι αυτο.

γιατι δεν το χουν αλλοι...

πρεπει να δεις κατι καλο σε βιντεο κ καποιο καλο αλμπουμ για να καταλαβεις...:126:

Reaction score
31
Την πραγματική αξία θα την καταλάβουν μετά από 20+ χρόνια τα παιδιά του ζευγαριού
Σε αυτο και αν διαφωνω...
Εγω τουλάχιστον δεν εχω δει ουτε μια φορά τον γαμο των γονιών μου... (και ομως ναι είχαν και βιντεο!!! )

Το μόνο που μένει απο το γάμο είναι η συμβίωση με τον-την σύζυγο... Και ελπίζω να είναι καλή επιλογή... :105:

Φωτογραφίες θα κοιταζα για κανενα λεπτό μετα απο χρόνια...
Το βιντεο ποτε...
Ειδικα αυτα της τελευταίας μοδας... που τραβανε οτι βλακεια μπορεις να φανταστεις... ποζες τρελες... σεναριο κλπ... :111:

ΥΓ ενδιαμεσα μπηκε η αποπανω απαντηση...
Φιλε μου εχω δει τα καλυτερα (για μενα χειροτερα)
Ασχολουμε πολυ με βιντεο και εχω ξενερωσει απιστευτα με τα βιντεο "γαμου"
Χωρις παρεξηγηση παιδια. Προφανως αυτη είναι η δουλεια σας και δεν ειναι σωστο να σας τη λεω, αλλα παρα τριχα τη γλυτωσα με το γαμο μου...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.096
Σε αυτο και αν διαφωνω...
Εγω τουλάχιστον δεν εχω δει ουτε μια φορά τον γαμο των γονιών μου... (και ομως ναι είχαν και βιντεο!!! )

Το μόνο που μένει απο το γάμο είναι η συμβίωση με τον-την σύζυγο... Και ελπίζω να είναι καλή επιλογή... :105:

Φωτογραφίες θα κοιταζα για κανενα λεπτό μετα απο χρόνια...
Το βιντεο ποτε...
Ειδικα αυτα της τελευταίας μοδας... που τραβανε οτι βλακεια μπορεις να φανταστεις... ποζες τρελες... σεναριο κλπ... :111:

ΥΓ ενδιαμεσα μπηκε η αποπανω απαντηση...
Φιλε μου εχω δει τα καλυτερα (για μενα χειροτερα)
Ασχολουμε πολυ με βιντεο και εχω ξενερωσει απιστευτα με τα βιντεο "γαμου"
Χωρις παρεξηγηση παιδια. Προφανως αυτη είναι η δουλεια σας και δεν ειναι σωστο να σας τη λεω, αλλα παρα τριχα τη γλυτωσα με το γαμο μου...
Αυτη ειναι η γνωμη σου, χωρις βεβαια να σημαινει οτι ειναι κ η σωστη.:126:

Αν δε σου αρεσει η δε θελεις προσωπικα κατι δε σημαινει οτι δεν ειναι κ καλο η οτι δεν πρεπει να αρεσει κ στον υπολοιπο κοσμο...

Τωρα οσον αφορα το τι ειναι το καλυτερο και τι εχει δει ο καθενας μας ειναι μεγαλη συζητηση.

Καποτε πηγα βολτα με μια Μερσεντες.Ελεγα πσσσσςς το καλυτερο αυτοκινητο του κοσμου.Βεβαια υπαρχουν και οι Φερραρι , οι Μπεντλευ κοκ.
Οποτε μετα απο χρονια αναθεωρησα...:126:(στο λεω με ευκολα χειροπιαστα παραδειγματα.)

Τελος παντων, ας προσπαθησουμε να βοηθησουμε το φιλο με το αρχικο μυνημα.

PPZ

Reaction score
18

Παιδια, εδω μιλαμε για ΒΑΠΤΙΣΗ...:126:

Ειμαι σιγουρος οτι οι γονεις θα το βλεπουν, και ξαναβλεπουν.Και μετα απο χρονια ειδικα...

Reaction score
31
εχετε δικαιο βγηκα εκτος θεματος.
Φυσικα και είναι υποκειμενικό...

ΥΓ δε μου αρεσουν καθολου οι μερσεντες.... :142:

Reaction score
2.676
Απάντηση: Re: Φωτο-Βιντεοσκόπηση βάπτισης!

Ο άντρας ίσως μια φορά (εγώ χεχε) , η γυναίκα για πολύ καιρό , κάθε φίλη που έρχονταν να δει το σπίτι έβλεπε και τα 2 dvd , ένα του γάμου και ένα με το στόλισμα της νύφης .

Reaction score
0
επιμένω στην ''ποιότητα'' του βίντεο όχι για ψώνιο αλλά γιατί θεωρώ ότι είναι (μαζί με τις φωτο) το μοναδικό που θα μείνει από τη βάπτιση.
όλα τα άλλα, μπομπονιέρες, φαγητό κτλ είναι πεταμένα λεφτά για μένα.

να επισημάνω ότι δε ζητάω μοντάζ, σκηνοθετικά κόλπα, 2-3 κάμερες κτλ απλά μια βιντεοκάλυψη του μυστηρίου μισής ώρας από μία κάμερα σε τέτοια ποιότητα όμως που σε fullhd τηλεόραση θα κάνει τη διαφορά από την κανονική ανάλυση. όπως οι ταινίες των 4-14gb σε mkv έχουν διαφορά στο μάτι από των 700mb.

γιατί αυτό το παραπάνω κοστίζει 2,5 φορές περισσότερο από το κανονικό πακέτο;

Reaction score
0
Δυο προχειρα βιντεο , :

το ενα κολλητου και συνεργατη απο Θεσσαλονικη.
ετσι για να φευγουν οι αμφιβολιες.

http://vimeo.com/19087080

http://vimeo.com/14809603
εντάξει τα παραπάνω video αξίζουν πολλά μπράβο αλλά
δεν είναι για την τσέπη μου.

αλλά και στα παραπάνω βιντεάκια γιατί να υπάρχει διαφορά, λέμε τώρα, στο απλό hd με το full hd;

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos