Φ+, Φ-

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση: Φ+, Φ-

Καθένα από τα παρακάτω αρχεία περιλαμβάνει ζεύγος ριπών συνθέτου τόνου.Καθεμία ριπή αποτελείται από δύο καθαρούς τόνους ιδίου πλάτους:ο ένας έχει ύψος 400Hz και ο άλλος 200Hz σε φάση 90 μοιρών ως προς τον πρώτο.

Ριπές συμφασικές

Η δεύτερη ριπή παρουσιάζει διαφορά φάσης 180 μοιρών(ανεστραμένη φάση) ως προς την πρώτη

Αξίζει επιπλέον η δοκιμή σε διαφορετικές στάθμες ακρόασης...

Reaction score
968
Εφόσον μιλάμε για απόλυτη αναστροφή φάσης, δηλαδή κατά 180 μοίρες και για τα δύο κανάλια μαζί, αυτό μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε απλά αντιστρέφοντας την πολικότητα σύνδεσης και των δύο ηχείων ταυτόχρονα.

Στα ψηφιακά συστήματα που χρησιμοποιούν τη μορφή συμπληρώματος ως προς 2 (two's complement), η αντιστροφή φάσης επιτυγχάνεται πολύ εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού, το οποίο αλλάζει κάθε δυαδικό ψηφίο ‘1’ σε ‘0’, και το αντίστροφο (digital data inversion). Η διαδικασία αυτή συνήθως εκτελείται από το chip του ψηφιακού προσαρμοστή (input receiver), στην είσοδο της συσκευής DAC.

Εδώ είναι μία ενδεικτική λίστα εταιρειών που δείχνει κατά κανόνα ποιες αντιστρέφουν τη φάση στα προϊόντα τους και ποιες όχι:

http://www.theaudioanalyst.com/cd_polarity.htm

Παραπέμπει και σε ακόμη αναλυτικότερη λίστα:

http://www.ultrabitplatinum.com/?page_id=312

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
Re: Απάντηση: Re: Φ+, Φ-

δηλαδη Γιαννη το κλαρινο αντι να το φυσαει ο Σαλεας το ρουφαει!!!!

:138::138::138:
Χαχαχα!!! Αμα το ρουφαει κι ο Σαλεας... Το χασαμε...!:137:

Reaction score
4

Εγώ ας πούμε κάθομαι και ακούω μουσική από το stereo -στην θέση μου-

Υπάρχει τρόπος να ακούσω ή να μετρήσω αν είμαι στη 'σωστή' φάση ? :422:

Reaction score
2.248

Και εμένα το dac μου (Theta) έχει ένα τέτοιο κουμπάκι. Ακούω διαφορές αλλά δεν το έχω ψάξει. Αμα βρω το manual είμαι περίεργος να δω τι λέει

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Φ+, Φ-

Το κουμπάκι αυτό υπάρχει για να διορθώσει κάποιο τυχόν ανάποδης φάσης μικροφωνικό καλώδιο που μπήκε σε αυτή τη φέτα του μίκτη.
(Ακόμα μια ερώτηση, αν δεν σε κουράζω..) :403:

Πως το εντοπίζεις ?
Υπάρχει ένδειξη ή δεν παίζει καθόλου ; ....ακούγεται..?

Υ.Γ.
Κανάς καλός στα ηλεκτρονικά υπάρχει...:429: ..να μας πει τι κάνει το κουμπάκι ?

Reaction score
498
Κουφό περιστατικό στην έκθεση..Βάζω στο περίπτερο της Ultra Audio με τα dcS ένα cd "Marianne Faithfull Live in Hollywood" και βάζω το πολύ γνωστό μου track no.9 "Working class hero".Είναι ένα κομμάτι με πολλά δυναμικά και δύσκολο χαμηλό.Μερικοί λαμπάτοι έχουν παραδώσει πνεύμα σε υψηλές εντάσεις από προσωπική εμπειρία..Μετά από 30 δεύτερα είναι εκεί ο μηχανικός της dCs και μας λέει να το σταματήσουμε να κάνει κάτι.Πάει και αλλάζει την φάση από το dac και το χαμηλό γίνεται πιο στρωτό..!?!..Άρα προφανώς έχει κάποια σημασία τελικά η φάση τουλάχιστον αναλόγως ηχογράφησης και κομματιού..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.116
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead