1. Καλώς ήρθατε στο AVsite! Ελάτε στην παρέα μας κάνοντας εγγραφή!
  Απόκρυψη ανακοίνωσης

ΧΒΟΧ360 και High Definition

Συζήτηση στο φόρουμ 'ΠΑΙΧΝΙΔΟΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ PC GAMING' που ξεκίνησε από το μέλος DIMITRIS K., στις 27 Ιανουαρίου 2006.

 1. DIMITRIS K.

  Εγγραφή:
  7 Αυγούστου 2005
  Μηνύματα:
  10.159
  Likes:
  38
  Μία απορία έχω ρε παιδιά: Μπορούμε να μιλάμε για πραγματική High Definition εικόνα στο ΧΒΟΧ360, από τη στιγμή που η Microsoft δίνει component καλώδιο και ούτε λόγος για HDMI? Προβληματίζομαι για το πόσο High definition είναι το μηχάνημα! :roll:
   
 2. unforgiven

  Εγγραφή:
  17 Μαϊου 2005
  Μηνύματα:
  13.065
  Likes:
  2
  Πρόβλημα η έλλειψη HDMI.
  Αλλά νομίζω ότι η component μπορεί να μεταφέρει και 1080i σήμα. Μπορεί να μην είναι ψηφιακό, αλλά οι απαιτήσεις μιας παιχνιδομηχανής καλύπτονται.
  Αν όλα πάνε καλά πάντως από Τρίτη θα έχω ένα 360 στα χέρια μου. :)
  Αν έχω καταλάβει καλά πάντως, ούτε από το DVD του παίζει WMV HD, ούτε από τον δίσκο του (σιγά τον δίσκο), ούτε με σύνδεση με PC, παρά μόνο ότα συνδέεται με PC με Windows Media Center. :cry:
   
 3. DIMITRIS K.

  Εγγραφή:
  7 Αυγούστου 2005
  Μηνύματα:
  10.159
  Likes:
  38
  Απ' ό,τι ξέρω τα μελλονικα ΧΒΟΧ360 θα βγούν με HD-DVD για HD video.Τουλάχιστον αυτό έχει υποστηρίξει η Microsoft. Τώρα τι θα γίνει ο Θεός κι η ψυχή τους...
   
 4. VIDEOMIX

  VIDEOMIX Guest

  O mister ακατονόμαστος, έχει μιλήσει - υποσχεθεί αναβάθμιση στο μέλλον. Μάλλον όταν μπεί και η sony στο παιχνίδι.

  ΕDIT. Μαζι ποστάραμε Δημήτρη.
   
 5. unforgiven

  Εγγραφή:
  17 Μαϊου 2005
  Μηνύματα:
  13.065
  Likes:
  2
  Ναι, ο Bill υποσχέθηκε HD DVD εξωτερικό, αλλά μόνο για ταινίες και όχι για παιχνίδια.
  Το καλό για τη Microsoft, σε αντίθεση με τη Sony, είναι ότι δεν καίγεται για ποιό φορμά θα επικρατήσει. Αν επικρατήσει το Blu Ray, τότε το πολύ-πολύ να της μείνουν στα ράφια μερικά HD DVD εξωτερικά. Αν επικρατήσει το HD DVD, η Sony την πάτησε, γιατί θα έχει μια σκέτη παιχνιδιμηχανή, χωρίς δυνατότητα HD Video. Για να μην αναφέρω τα πόσα έχει επενδύσει γενικότερα στο Blu Ray.
   
 6. DIMITRIS K.

  Εγγραφή:
  7 Αυγούστου 2005
  Μηνύματα:
  10.159
  Likes:
  38
  Η Sony δεν διστάζει γενικά να χρησιμοποιήσει άλλη τεχνολογία από τη δικιά της (το ίδιο δεν έκανε με το ATRAC και υιοθέτησε και το MP3)? Ο,τι κι άν υπερισχύσει εξ' άλλου, θέλει δε θέλει θα το υιοθετήσει. Να γυρίσει σε περιπτωση αποτυχίας του BD στο απλό DVD (βαδίζοντας στη λογική του ΧΒΟΧ360)μου φαίνεται απίθανο! Προσωπικά πάντως μυρίζομαι ένα κοινο φορμάτ και όλοι θα μείνουν ικανοποιημένοι! :wink:
   
 7. unforgiven

  Εγγραφή:
  17 Μαϊου 2005
  Μηνύματα:
  13.065
  Likes:
  2
  Η Sony υιοθετεί τεχνολογίες τρίτων μόνο όταν δεν την παίρνει άλλο, όταν κανείς δεν προτιμάει τη δική της λύση και όταν δεν έχει κανένα περιθώριο.
  Το MP3 το χρησιμοποίησε όταν πάτωσαν τα δικά της players επειδή το 99% άκουγε MP3. Άλλο παράδειγμα; To Memory Stick. Το χρησιμοποιεί ακόμα, αλλά όταν ζορίζεται (βλέπε 828) χρησιμοποιεί CF. Για να μην μιλήσω για άλλες ξεχασμένες πατέντες, πχ Micro MV, D8 κτλ...
   
 8. minas

  Εγγραφή:
  24 Αυγούστου 2005
  Μηνύματα:
  2.286
  Likes:
  750
  Κάνω και μια μικρή ανακεφαλαίωση, μια και το πιασα τώρα:
  Όπως αναφέρθηκε, το component out επαρκεί και για 1080 οπότε θέμα για μη ύποστήριξη HD δεν τίθεται. Επιπλέον όμως, η GPU της Ati βγάζει από μόνη της ψηφιακή έξοδο, οπότε περιμένουμε ότι η MS θα βγάλει κάποια στιγμή και έξοδο DVI/HDMI (εικάζεται ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του PS3).
  Όσο για το HD-DVD, και αυτό δε σκόπευαν να βγάλουν, αλλά τελικά το πήραν απόφαση για να μη τρέχουν μόνο στο PS όσοι ήθελαν νεό φορμά. Η MS έχει δηλώσει άλλωστε ότι σαν προτιμητέο τρόπο content delivery θεωρεί τα ευρυζωνικά δίκτυα και θεωρεί τα BD και HD-DVD τα τελευταία physical formats που θα κατασκευαστούν...
  Κατά τα άλλα δεν έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι δε θα βγαίνουν παιχνίδια σε HD-DVD, αλλά ότι κατά πάσα πιθανότητα δε χρειάζεται να βγουν σε HD-DVD, αφού είναι φθηνότερο και επαρκές από χωρητικότητα το DVD. Επιπλέον, θα περιόριζε την κυκλοφορία τους, αφού δε θα το διέθεταν όλες οι κονσόλες.

  Τέλος για τα HD WMV, δε χρειάζεται να έχεις Media Center, αλλά πρέπει να έχεις εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση Media Extender για το 360...
   
 9. DIMITRIS K.

  Εγγραφή:
  7 Αυγούστου 2005
  Μηνύματα:
  10.159
  Likes:
  38
  Δηλαδή όσοι πήραμε τώρα το xbox360, μόλις βγούν αυτά με το HD-DVD θα πάρουμε τον π$$λο :mrgreen: :mrgreen:
   
 10. unforgiven

  Εγγραφή:
  17 Μαϊου 2005
  Μηνύματα:
  13.065
  Likes:
  2
  Αυτό πού τό είδες; Έχω ακούσει ότι από τα XP δεν περνάει video, αλλά χρειάζεται Media center.
  Επιπλέον, τι θα γίνει με το HDCP των BluRay/HDDVD; Περνάει από το component ή μόνο από τα ψηφιακά;
   
 11. minas

  Εγγραφή:
  24 Αυγούστου 2005
  Μηνύματα:
  2.286
  Likes:
  750
  Για το WMV χρειάζεται δυστυχώς να κοροϊδέψεις το Media Extender για να νομίζει ότι κάθεται σε Windows Media Center. Εγω πάντως μένω μακριά από το 360 μέχρι να προκύψουν...νεότερα :wink: Προς το παρόν μια χαρά Media Center είναι το σκέτο xbox μου.

  Για το αν θα βγάζει HD output από το component το 360 δεν ξέρω, και είναι καλύτερα να περιμένουμε να ακούσουμε νεότερα. Αν όμως βγει πρώτα το HD-DVD και μετά η ψηφιακή έξοδος, θεωρώ αυτονόητο ότι θα βγάζει HD στο component... Αλλιώς γιατί να πάρει κανείς το HD-DVD???
   
 12. unforgiven

  Εγγραφή:
  17 Μαϊου 2005
  Μηνύματα:
  13.065
  Likes:
  2
  Για πες... για πες... :)
   

Μοιραστείτε τη σελίδα