ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ......

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ......

η πληοψηφια ελληνων κατασκευαστων ασχολουνται με λαμπες
τυχαιο ?
μαλλον ειχε εχει και θα εχει ζητηση ο σομπε ηχος

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

δηλαδης για να καταλανω οι κονραντ τζονσον ειναι κακοι ενισχυται ?
ba

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.752

Δεν είναι θέμα άσχετου ή σχετικού.

Ο καθένας κάνει ότι του αρέσει περισσότερο ή ότι του είπαν οτι πρέπει να του αρέσει.
Ο πρώτος μπορεί να ξέρει πολύ λιγότερα απ τον δεύτερο , αλλά ο δεύτερος δεν είναι ικανός ν ακολουθήσει το γούστο του.

Reaction score
30.499

Ο καθένας ασχολείται και φιάχνει οτι γουστάρει.
Και ο κάθε καταναλωτής ασχολείται και αγοράζει και ακούει πάλι οτι γουστάρει , η οτι νομίζει οτι γουστάρει. Μην το πλατιάζουμε πολύ το θέμα. Είπαμε ο καθένας οτι γουστάρει.
Αλλος γλόμπους , άλλος τρανζίστορς, άλλος τρνζς και τάξη Α, άλλος τάξηΔ, άλλος γλόμπους και τάξη Α, και πάει λέγοντας.Αυτές οι επικές μάχες αναλογικό ψηφιακό, λάμπα τρανζίστορ και λοιπά ευτράπελα , μένουν μόνο και μόνο για να καταλάβουμε οτι ασχολούμαστε με παπαριές.
Αν κάποια στιγμή το κατανοήσουμε αυτό μπορεί και να πάμε λίγο πιο μπροστά.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Re: Απάντηση: ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ......

η ευκολιες που απαιτει ο συνχρονος ανθρωπος , αλλα και η αναγκη πλεον στο φτηνο προιον ,αλλα και στην επαρκια του ολο τον χρονο μας εχει δωσει απλοχερα την τσιπουρα ιχθυοτροφειου!!!! η αλανιαρα θελει κοπο χρονο και χρημα!!!!!
Δικαιολογίες και τσιτάτα για να στηρίξουμε τις επιλογές μας. Δεν είναι ευκολία και φτηναδούρες οι dslr έναντι των φιλμ, ούτε το dvd έναντι του vhs. Είναι τρομακτικά ανώτερα προϊόντα. Αν κάποιοι θέλουν να φέγγουν ένα δωμάτιο με κεριά είναι ελεύθεροι αλλά ας μην προσπαθούν να μας πείσουν ότι το κερί βγάζει καλύτερο φως από μια λάμπα φθορίου. Και μη μου λες εμένα για αλανιάρες τσιπούρες γιατί έχω φάει πολλά κοπάδια. :126:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897

Ο καθένας ασχολείται και φιάχνει οτι γουστάρει.
Και ο κάθε καταναλωτής ασχολείται και αγοράζει και ακούει πάλι οτι γουστάρει , η οτι νομίζει οτι γουστάρει. Μην το πλατιάζουμε πολύ το θέμα. Είπαμε ο καθένας οτι γουστάρει.
Αλλος γλόμπους , άλλος τρανζίστορς, άλλος τρνζς και τάξη Α, άλλος τάξηΔ, άλλος γλόμπους και τάξη Α, και πάει λέγοντας.Αυτές οι επικές μάχες αναλογικό ψηφιακό, λάμπα τρανζίστορ και λοιπά ευτράπελα , μένουν μόνο και μόνο για να καταλάβουμε οτι ασχολούμαστε με παπαριές.
Αν κάποια στιγμή το κατανοήσουμε αυτό μπορεί και να πάμε λίγο πιο μπροστά.
Εννοείται ότι ο καθένας ασχολείται με ότι γουστάρει. Αλίμονο. Αυτό όμως όχι μόνο δεν μας πάει μπροστά όπως ισχυρίζεσαι αλλά μας πάει έτη φωτός πίσω. Τι σχέση μπορεί να έχει το "γούστο" με το high fidelity; Μηχανές αξιολογούμε όχι αυτιά, γούστα, συναισθήματα, αγάπες και έρωτες. Είμαι ελεύθερος να φυλάω σαν κόρη οφθαλμού το παλιό αυτοκίνητο - αντίκα του παππού μου. Θα είμαι βλάξ όμως αν ισχυρίζομαι ότι τα καινούρια αυτοκίνητα είναι μια περιττή και ανούσια εφεύρεση για τους ανθρώπους "fast food" ή ότι το δικό μου έχει καλύτερη ποιότητα κύλισης.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Οπότε ολα παλια ειναι οπως και τα μεγαφωνα και τα καλωδια Ο αναπαραγομενος ηχος απο ηχητικο συστημα βασιζεται στη ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΤΑΣΗΣ - ΡΕΥΜΑΤΟΣ (ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ) ΣΕ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (ΜΕΓΑΦΩΝΟ-ΗΧΕΙΟ) ΑΠΟ ΤΟΤΕ.
Και πριν 70 χρόνια έβαζαν αέρα στα λάστιχα των αυτοκινήτων ρε Νικόλα. Και σήμερα στην f1 πάλι αέρα έχουν.

...

Reaction score
6
αλλο αυτοκινητο, αλλο υπολογιστες αλλο φωτογραφικες μηχανες και αλλο μουσικη και μουσικοτητα. Δεν μετριεται η μουσικη σε ιππους, ταχυτητα επεξεργασιας χωρητικοτητα και πιξελς.

Ειναι χρονια η ιδια ειτε αποδιδεται απο συγχρονα η παλια μηχανηματα οταν και τα δυο ειναι καλα φτιαγμενα και ιδιως απο μουσικοφιλους κατασκευαστες.

Reaction score
1.789
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ......

Δικαιολογίες και τσιτάτα για να στηρίξουμε τις επιλογές μας. Δεν είναι ευκολία και φτηναδούρες οι dslr έναντι των φιλμ, ούτε το dvd έναντι του vhs. Είναι τρομακτικά ανώτερα προϊόντα. Αν κάποιοι θέλουν να φέγγουν ένα δωμάτιο με κεριά είναι ελεύθεροι αλλά ας μην προσπαθούν να μας πείσουν ότι το κερί βγάζει καλύτερο φως από μια λάμπα φθορίου. Και μη μου λες εμένα για αλανιάρες τσιπούρες γιατί έχω φάει πολλά κοπάδια. :126:

...
Nικο ο μονος τροπος για να καταλαβεις τι εννοω ,ηταν να αναφερω κατι που ξερω οτι γνωριζεις πολυ καλα , τις ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ !!!! τουλαχιστον σε αυτο το θεμα που εχει να κανει με τις λυχνιες! Εχω αναψει και εγω πολλα κοπαδια γλομπους και ξερω πολυ καλα το εργο!:126::126:

Reaction score
4.620

Συμβιωνοντας για 5 χρονια με ενισχυτες λυχνιας, μπορω να πω οτι εχω καποια αποψη επι του θεματος. Απο την ποιοτητα του ηχου λοιπον ειμαι ευχαριστημενος. Ενδεχομενως καποιος καλος solid state να εχει καποια πλεονεκτηματα (δεν ειμαι και πολυ σιγουρος) αλλα ειμαι σιγουρος οτι σε αλλους τομεις οι δικοι μου υπερτερουν. Σε τελικη ο καθενας ζυγιζει τα συν και πλην και στο τελος παιρνει μια αποφαση. Προσωπικα αυτο που παιρνω απο τους ενισχυτες μου με ικανοποιει και με το παραπανω. Ομως απο ενα ενισχυτη (και οχι μονο) δεν ζητας αυστηρα και μονο το θεμα της ποιοτητας ηχου. Το προβλημα λοιπον που εχω ειναι οτι, πρωτον καταναλωνουν πολυ ρευμα. Δευτερον μετα απο μια πενταετια οι λυχνιες εχουν πει το ποιημα. Μια αλλαγη λυχνιων θα μου κοστισει κοντα στα 1.000 ευρω. Οπως καταλαβαινεται και τα δυο προβληματα εχουν να κανουν με το οικονομικο. Γι αυτους που δεν τους απασχολει το οικονομικο φυσικα μπορουν να προχωρησουν στο παρασυνθημα.

Κατι παρομοιο συμβαινει και με τις πηγες. Καποιο σοβαρο πικαπ (οχι φυσικα το τεχνιξ:116:) βραχιονας (SME) και καποια καλη κεφαλη θα δωσουν εναν εξαιρετικο ηχο. Αλλα με τι τιμημα. Με ενα ντακ ματζικ των 200 ευρω παιρνεις εξαιρετικο ηχο (οχι εφαμιλο του πικαπ) εχεις μια τεραστια δισκοθηκη σε σκληρο (100 ευρω) και λες αν πραγματικα αξιζει να δωσεις τοσο μεγαλη διαφορα. Ειναι αυτο εξελιξη? Ναι μεν δεν εχεις πλεονεκτημα ποιοτητας, αλλα ολα τα υπολοιπα αν τα συνυπολογισουμε?

Reaction score
1.789

Συμβιωνοντας για 5 χρονια με ενισχυτες λυχνιας, μπορω να πω οτι εχω καποια αποψη επι του θεματος. Απο την ποιοτητα του ηχου λοιπον ειμαι ευχαριστημενος. Ενδεχομενως καποιος καλος solid state να εχει καποια πλεονεκτηματα (δεν ειμαι και πολυ σιγουρος) αλλα ειμαι σιγουρος οτι σε αλλους τομεις οι δικοι μου υπερτερουν. Σε τελικη ο καθενας ζυγιζει τα συν και πλην και στο τελος παιρνει μια αποφαση. Προσωπικα αυτο που παιρνω απο τους ενισχυτες μου με ικανοποιει και με το παραπανω. Ομως απο ενα ενισχυτη (και οχι μονο) δεν ζητας αυστηρα και μονο το θεμα της ποιοτητας ηχου. Το προβλημα λοιπον που εχω ειναι οτι, πρωτον καταναλωνουν πολυ ρευμα. Δευτερον μετα απο μια πενταετια οι λυχνιες εχουν πει το ποιημα. Μια αλλαγη λυχνιων θα μου κοστισει κοντα στα 1.000 ευρω. Οπως καταλαβαινεται και τα δυο προβληματα εχουν να κανουν με το οικονομικο. Γι αυτους που δεν τους απασχολει το οικονομικο φυσικα μπορουν να προχωρησουν στο παρασυνθημα.

Κατι παρομοιο συμβαινει και με τις πηγες. Καποιο σοβαρο πικαπ (οχι φυσικα το τεχνιξ:116:) βραχιονας (SME) και καποια καλη κεφαλη θα δωσουν εναν εξαιρετικο ηχο. Αλλα με τι τιμημα. Με ενα ντακ ματζικ των 200 ευρω παιρνεις εξαιρετικο ηχο (οχι εφαμιλο του πικαπ) εχεις μια τεραστια δισκοθηκη σε σκληρο (100 ευρω) και λες αν πραγματικα αξιζει να δωσεις τοσο μεγαλη διαφορα. Ειναι αυτο εξελιξη? Ναι μεν δεν εχεις πλεονεκτημα ποιοτητας, αλλα ολα τα υπολοιπα αν τα συνυπολογισουμε?
Βασιλη πραγματικα ειναι ενα πολυ σοβαρο θεμα ο χρονος ζωης των λυχνιων. Σε αυτο πραγματικα εχεις δικιο!

Reaction score
6

χαλαλι τους αν τις αλλαζουμε καθε 7-8 χρονια . Μακαρι να ειμαστε καλα να τις αλλαζουμε. Το cd μας σε 8 χρονια θα ειναι προιστορικο και θα θελει και αυτο αλλαγη...

Οι πυκνωτες σε μηχανηματα τρανζιστορ η λυχνιων δε θελουν αλλαγη μετα απο 8-10 χρονια?

Ολα παιδια θελουν αλλαγη μετα απο τοσα χρονια. Να μη μιλησουμε για υπολογιστες....μετα απο τοσα χρονια...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Ρε σεις... την στιγμή που μπερδεύετε την τέχνη με την τεχνολογία, χάνεται κάθε ίχνος λογικής συνέχειας στην κουβέντα. Ο μουσικόφιλος κατασκευαστής ενισχυτικών, ο φωτογράφος κατασκευαστής φωτογραφικών μηχανών, ο σινεφίλ κατασκευαστής βιντεοπροβολέων κ.ο.κ. Συγχέετε την μουσικοφιλία με την μηχανημαφιλία και διαρκώς θέτετε λανθασμένα και απροσδιόριστα κριτήρια αξιολόγησης, (μουσικόμετρα, συναισθηματόμετρα, ωριμόμετρα κλπ) για να κρίνετε μηχανήματα. Μου θυμίζει την μεγαλύτερη κατάντια του hi fi (όπως το καταλαβαίνει ο καθένας μας με λάμπες, τρανζίστορ ή ολοκληρωμένα κυκλώματα), που είναι να το θέτουμε ως προϋπόθεση για την μουσικοφιλία. Κοινώς μπερδεύουμε την βούρτσα με την ... Οι μηχανές μπορούν να κριθούν μόνον ως μηχανές. Τα υπόλοιπα είναι προσωπικές εκτιμήσεις της εναλλακτικής πραγματικότητας του καθενός.

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.982

...για τους λατρεις της λυχνιας [για λιγους]
να, εδώ είναι η διαφορά μας.

μπορεί να πει κανείς πως υπάρχει όντως ένα σύνολο ανθρώπων που είναι λάτρεις της λυχνίας.

Να πχ ένας φανταστικός διάλογος:

- Τι είσαι?
- Λάτρης της λυχνίας.
- Δηλαδή?
- Λατρεύω τη λυχνία.
- Λατρεύεις? όπως κάποτε λάτρευαν οι ειδωλολάτρες τα χρυσά βόδια, επί εποχής Μωυσή και βγάλε?
- έτσι, έτσι!
- καλή φάση (πάει αυτός, τον χάσαμε).

και δε λέω, καλή φάση, νόου πρόμπλεμ.

Το μόνο πρόβλημα που τελικά προκύπτει, είναι ότι αυτή η συνομοταξία ανθρώπων που λατρεύουν τη λυχνία, νομίζουν πως εγώ λατρεύω τους ψηφιακούς ενισχυτές ή πως λατρεύω τους σκληρούς δίσκους και τις κάρτες ήχου. Πως λατρεύω τα ψηφία!

Δε μπορούν να φανταστούν πως δεν τίθεται θέμα "λατρείας", θέμα "πίστης", θέμα "ωριμότητας" ή οποιοδήποτε άλλο θέμα, όταν μιλάμε για στέρεα!

Ομοίως, όταν μιλάμε για κινητά τηλέφωνα, ή για λάπτοπ. Δε τίθεται θέμα "λατρείας".

Ε, λοιπόν, το δηλώνω, μπας και ξεκαθαριστεί: δεν είμαι λάτρης των ψηφίων, δεν είμαι λάρτης των ψηφιακών, δεν είμαι λάτρης των διακοπτικών,δεν είμαι αριθμολάγνος, δεν λατρεύω τα μηχανήματά μου ούτε λατρεύω την τεχνολογία, ή τις μετρήσεις.

Να, τόσο απλό είναι.

Κατά τα άλλα, καλά να περνάμε και όλα καλά, όλα ανθηρά.

...Το προβλημα λοιπον που εχω ειναι οτι, πρωτον καταναλωνουν πολυ ρευμα. Δευτερον μετα απο μια πενταετια οι λυχνιες εχουν πει το ποιημα. Μια αλλαγη λυχνιων θα μου κοστισει κοντα στα 1.000 ευρω. Οπως καταλαβαινεται και τα δυο προβληματα εχουν να κανουν με το οικονομικο. Γι αυτους που δεν τους απασχολει το οικονομικο φυσικα μπορουν να προχωρησουν στο παρασυνθημα.
όντως. (Ομοίως και με το θέμα πικάπ-σκληρού που έγραψες). Για να κάνεις τη "δουλειά σου", για να ακούσεις εν προκειμένω τη μουσική σου, μπορείς να το κάνεις πολύ πιο οικονομικά, χωρίς να θέλει να τα στάζεις κάθε πενταετία, χωρίς να πέφτει η απόδοση κάθε ώρα που παίζει, χωρίς να ζεσταίνεται όλο το δωμάτιο από τις πυρωμένες λάμπες (ζούμε σε μεσογειακή χώρα κι έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη...). Πιο σωστά δηλαδή, από όλες τις απόψεις (και για λόγους ποιότητας και οικονομίας και κατανάλωσης ρεύματος και για λόγους περιβαλλοντικούς-οικολογικούς και για λόγους καθαρά πρακτικούς). Αλλά αν είσαι "λάτρης", αυτά τα "ξερά ορθολογικά" δεν σε αγγίζουν. Η λατρεία απαιτεί θυσίες, να σφάζεις κι ένα ερίφιο που και που, δεν είναι κακό να προσφέρεις κάτι στο θεό της πυρωμένης λυχνίας!

Σημειωτέον πως εγώ είχα λαμπάτους ενισχυτές για πολύ περισσότερα χρόνια από τον φίλο μας το Βασίλη. Και πικάπ είχα για πιο πολλά χρόνια από αυτόν. Είχα παντού λάμπες πυράκτωσης. Επίσης, είχα και ασπρόμαυρη τηλεόραση, βι-έιτς-ες βίντεο, και αναλογική βιντεοκάμερα, και φιλμάτη φωτογραφική μηχανούλα. Δεν είχα λάπτοπ. Είχα μια πράσινη οθόνη, χέρκουλες αν θυμάμαι καλά. Είχα και σπέκτρουμ υπολογιστή, και μετά 286 με ντος, και δεν υπήρχε ίντερνετ, μόνο μπι-μπι-ες, και πολύ αργότερα είχα ίντερνετ με μαύρη οθόνη...

Δε θέλω να επιμείνω σε αυτά που είχα κάποτε. Ούτε λάμπες πυράκτωσης δεν έχω στο σπίτι, όλες ηλεκτρονικές είναι. Α, και θερμής θερμοκρασίας χρώματος, δε μπορώ τις "ψυχρές".

Ο κόγιας επιμένει λίγο με τις λάμπες πυράκτωσης, τι να τον κάνω...

Reaction score
1.789

να, εδώ είναι η διαφορά μας.

μπορεί να πει κανείς πως υπάρχει όντως ένα σύνολο ανθρώπων που είναι λάτρεις της λυχνίας.

Να πχ ένας φανταστικός διάλογος:

- Τι είσαι?
- Λάτρης της λυχνίας.
- Δηλαδή?
- Λατρεύω τη λυχνία.
- Λατρεύεις? όπως κάποτε λάτρευαν οι ειδωλολάτρες τα χρυσά βόδια, επί εποχής Μωυσή και βγάλε?
- έτσι, έτσι!
- καλή φάση (πάει αυτός, τον χάσαμε).

και δε λέω, καλή φάση, νόου πρόμπλεμ.

Το μόνο πρόβλημα που τελικά προκύπτει, είναι ότι αυτή η συνομοταξία ανθρώπων που λατρεύουν τη λυχνία, νομίζουν πως εγώ λατρεύω τους ψηφιακούς ενισχυτές ή πως λατρεύω τους σκληρούς δίσκους και τις κάρτες ήχου. Πως λατρεύω τα ψηφία!

Δε μπορούν να φανταστούν πως δεν τίθεται θέμα "λατρείας", θέμα "πίστης", θέμα "ωριμότητας" ή οποιοδήποτε άλλο θέμα, όταν μιλάμε για στέρεα!

Ομοίως, όταν μιλάμε για κινητά τηλέφωνα, ή για λάπτοπ. Δε τίθεται θέμα "λατρείας".

Ε, λοιπόν, το δηλώνω, μπας και ξεκαθαριστεί: δεν είμαι λάτρης των ψηφίων, δεν είμαι λάρτης των ψηφιακών, δεν είμαι λάτρης των διακοπτικών,δεν είμαι αριθμολάγνος, δεν λατρεύω τα μηχανήματά μου ούτε λατρεύω την τεχνολογία, ή τις μετρήσεις.

Να, τόσο απλό είναι.

Κατά τα άλλα, καλά να περνάμε και όλα καλά, όλα ανθηρά.

όντως. (Ομοίως και με το θέμα πικάπ-σκληρού που έγραψες). Για να κάνεις τη "δουλειά σου", για να ακούσεις εν προκειμένω τη μουσική σου, μπορείς να το κάνεις πολύ πιο οικονομικά, χωρίς να θέλει να τα στάζεις κάθε πενταετία, χωρίς να πέφτει η απόδοση κάθε ώρα που παίζει, χωρίς να ζεσταίνεται όλο το δωμάτιο από τις πυρωμένες λάμπες (ζούμε σε μεσογειακή χώρα κι έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη...). Πιο σωστά δηλαδή, από όλες τις απόψεις (και για λόγους ποιότητας και οικονομίας και κατανάλωσης ρεύματος και για λόγους περιβαλλοντικούς-οικολογικούς και για λόγους καθαρά πρακτικούς). Αλλά αν είσαι "λάτρης", αυτά τα "ξερά ορθολογικά" δεν σε αγγίζουν. Η λατρεία απαιτεί θυσίες, να σφάζεις κι ένα ερίφιο που και που, δεν είναι κακό να προσφέρεις κάτι στο θεό της πυρωμένης λυχνίας!

Σημειωτέον πως εγώ είχα λαμπάτους ενισχυτές για πολύ περισσότερα χρόνια από τον φίλο μας το Βασίλη. Και πικάπ είχα για πιο πολλά χρόνια από αυτόν. Είχα παντού λάμπες πυράκτωσης. Επίσης, είχα και ασπρόμαυρη τηλεόραση, βι-έιτς-ες βίντεο, και αναλογική βιντεοκάμερα, και φιλμάτη φωτογραφική μηχανούλα. Δεν είχα λάπτοπ. Είχα μια πράσινη οθόνη, χέρκουλες αν θυμάμαι καλά. Είχα και σπέκτρουμ υπολογιστή, και μετά 286 με ντος, και δεν υπήρχε ίντερνετ, μόνο μπι-μπι-ες, και πολύ αργότερα είχα ίντερνετ με μαύρη οθόνη...

Δε θέλω να επιμείνω σε αυτά που είχα κάποτε. Ούτε λάμπες πυράκτωσης δεν έχω στο σπίτι, όλες ηλεκτρονικές είναι. Α, και θερμής θερμοκρασίας χρώματος, δε μπορώ τις "ψυχρές".

Ο κόγιας επιμένει λίγο με τις λάμπες πυράκτωσης, τι να τον κάνω...
Κωστα καλημερα , ειμαστε πολλοι!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.278
Απάντηση:΄΄Είναι πολλοί΄΄ στη μεγάλη των γλόμπων σχολή

το θεμα ειναι μην ειμαστε ............sigle...... και οδηγουμαστε στον διαλογισμο!!!!:114:
ειμαστε πολλοι!
Πρώτα πρέπει να μάθουμε τη διάκριση μεταξύ συλλογισμού και διαλογισμού και κατόπιν προβαίνουμε σε...απολογισμό.:612:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

2 thinx
1 καταρχη η βουρτσα σε σχεση με την λουτσα (η δευτερη δινει παντα πιο υγρες μεσαιες) , η πρωτη εχει και χερουλι κοκαλινο,ή βου οχι
2 και υπερ τελους ο καθεις την βρισκει με οτι τον σαχνει...οποτε περι λαμπας ...
και κατι ακομα αφηστε τον κοσμο να καιει ρευμα .........
αμαν πχι με αυτη τη λιτοτητα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.696
Members
38.736
Νεότερο μέλος
Marioslion