Χορεύοντας με τα Tannoy του MAC

Reaction score
3.497
Χθες λοιπόν έγινε επιτέλους η συνάντηση που όλοι περιμέναμε με τόση αγωνία. Είχαμε ακούσει τόσα και τόσα για το σύστημα του Γ. Αναμουρλίδη αλλα δεν είχε τύχει ποτέ να το ακούσω τόσο καιρό που γνωριζόμαστε.

Περάσαμε τέλεια.
Ο Λευτέρης και ο Χρήστος Νικήτας είναι καλά. Τους πήγα εγώ στο σπίτι τα ξημερώματα. Το κοκκινέλι και οι πινακίδες που έλειπαν από το αυτοκίνητό μου δεν μας πείραξαν καθόλου.

Ακόμα τα Tannoy TD12 και τα Mackintosh έχω στο μυαλό μου. Υπέροχας συνδιασμός . Κι αυτό το Linn Sondek ... έκλεψε την παράστσση.

Η συνέχεια αργότερα.

Πάντα τέτεια

Γιώργο Αναμουρλίδη σε ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Πολλους χαιρετισμούς στη σύζυγό σου που μας περιποιήθηκε με καλοσύνη.

Reaction score
0
Ε λοιπόν αυτό το χόμπυ αρχίζει και μ' αρέσει όλο και περισσότερο!!!

Να ευχαριστήσω τον Mac και τη σύζηγο για την περιποίηση και τέλος να ευχαριστήσω την Tannoy που μου υπέδειξε τι θα πεί αμεσότητα, όγκος, μουσικότητα, ελεγχόμενο χαμηλο (ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ) και θεώρατη στερεοφωνική εικόνα...

Το σύστημα του Γιώργου είναι εξαίρετο και ο κόπος και ο χρόνος που έχει επενδύσει φαίνεται!

Εξαιρετική και η συμπεριφορά του rega apollo το οποίο συμπερηφέρθηκε άψογα σε ένα σύστημα πολλαπλάσιας αξίας που εύκολα θα φανέρωνε τα όποια του ελλατώματα αν υπήρχαν...
Ελπίζω πως ο Χρήστος κοιμάται πιο ήσυχα μετά το χτεσινό (όχι το κρασί, την ακρόαση) μιας και απέδειξε ότι οι επιλογές του αν μη τι άλλο δεν είναι τυχαίες.

Παιδιά αν είχα το χώρο σας μιλάω ειλικρινά τα Tannoy θα έπαιρνα...είναι και πανέμορφα!!!
Θέλουν όμως τετραγωνικά και συμφωνήσαμε όλοι πως η ιδανική θέση ακρόασης είναι μακριά τους, περίπου στα 4 μέτρα αν υπολογίζω σωστά...
Για τα Mac τι να λέμε, πανέμορφα και παραγωγικά! Εξαιρετικό το ταίριασμα με τα ηχεία.
Εκπληκτική μου φάνηκε και η ικανότητα του συστήματος να αποδίδει πρόγραμμα στα 100+ db χωρίς να σε κουράζει ΚΑΘΟΛΟΥ!!!

Για το κοκκινέλι τι να πούμε τώρα, ακόμα τραγουδάω. Πόσο ήπιαμε ρε παιδιά, έχασα το λογαριασμό...

Να αναφέρω και τη θετική εντύπωση που μου έκανε ο Andrew, αλλά το τι θα τραβήξει μέχρι να τον στρώσει ο Mac...ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω...

Reaction score
0
Εγω το μονο που μπορω να πω μιας και πηγα στο β' μερος του meeting
- βλεπε ταβερνομπριζολοκρασοκατασταση -
οτι αν οι hiendαδες ειναι οπως η χθεσινη παρεα ,ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ hiendας.
Δεν ξερω για τα DIY του g.kar το μονο που ξερω ειναι οτι με τις ιστοριες του επεσε πoλυ γελιο.
Γιωργο το kar βγαινει απ΄το karelli;;:lol:

Αν και δεν εχω "ορκιστει" ακομα θελω να κανω μια προταση:
O χαλβας να ανακυρυχθει ως το επισημο γλυκο του DYI & Hi End. :lol: :lol:

Λευτερη Thanx ,το ιδιο και εσυ.Remenber the washing machine. :wink: :mrgreen:

Μac , τις "εστρωσα" τις κουβερτες ,να τις ξεστρωσω τωρα;;; :

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ζηλεύω απίστευτα... :cry:
Πάντα τέτοια παιδιά!

Ο Λευτέρης και ο Χρήστος Νικήτας είναι καλά.
Αλοιφή για τους κάλους? :lol: :lol: :lol:

Reaction score
3
Το μόνο που έκανα ήταν οικονομίες,υπομονή και ακολούθησα αυτά που έχουν κατά καιρούς γραφτεί στην κατηγορία μας και συγκεκριμένα τις συμβουλές που έχουν γραφτεί στο θέμα,"Στοχεύοντας το Hi End". :smile:

Reaction score
3
Θα παρακαλούσα να γράφετε σωστά το όνομα Mcintosh... :cool:

g.kar,όλα είναι συνδιασμός μηχανημάτων αλλά το κυριότερο προτιμήσεων.
:smile: Εάν καταφέρουμε και ταιριάξουμε αρμονικά στον χώρο τα ηχεία τα οποία θα δέσουν με τα ενισχυτικά και στο τέλος με την πηγή,μετά μπορούμε να ασχοληθούμε,σαν κερασάκι στην τούρτα,με τα κάθε λογής καλώδια και αποσβεστικά. :D

Reaction score
3
:D :D :D
"Ε λοιπόν αυτό το χόμπυ αρχίζει και μ' αρέσει όλο και περισσότερο!!!" :D

Λευτέρη, "το κοινωνικό Hi End " όπως το αποκαλούμε,μόνο καλό κάνει εάν το ακούμε και το βλέπουμε με καλή διάθεση και ανοιχτό μυαλό.
Δεν είναι απαραίτητο αυτό που ακούμε οπωσδήποτε να μας αρέσει,όμως αποκτάμε εμπειρίες,οι οποίες θα μας βοηθήσουν στην εξελικτική μας μουσική πορεία.
Το σλόγκαν είναι "καλύτερα να μασσάς παρά να μιλάς",γιατί στον χώρο μας υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία δεν εξηγούνται,όμως αλλάζουν άρδην το αποτέλεσμα.
Θυμίσου μόνο την αλλαγή που κάναμε στο ic μεταξύ πρό και player... :wink: :smile: ,ή με την αλλαγή του καλωδίου ρεύματος.
Aυτό είναι το ελάχιστο απο τις άπειρες βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν σε ένα σύστημα. :wink: :lol:

Reaction score
3
Εγω το μονο που μπορω να πω μιας και πηγα στο β' μερος του meeting
- βλεπε ταβερνομπριζολοκρασοκατασταση -
οτι αν οι hiendαδες ειναι οπως η χθεσινη παρεα ,ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ hiendας. :
Δεν μπορώ να καταλάβω πως μου ξεγλύστρισες στα δύσκολα και μου ήρθες στην διασκέδαση... :mrgreen:
Εκει που θα σου έβαζα καλό βαθμό,τώρα σου χρεώνω αρνητική επίδοση... :lol: :lol: :lol:

Τιμωρία. :twisted:
Θα στρώσεις εκατόν μία φορές το χαλί πάνω απο τα σχεδόν στρωμένα καλώδια του πορτατίφ και άλλες τόσες την κουβέρτα,φωνάζοντας ταυτόχρονα με ένταση περισσότερο απο 101 db,"Θέλω να πάω εξοχή"... :mrgreen: :mrgreen:

Οχι νόμιζες ότι θα γλύτωνες έ... :sad: :wink: :smile:
Θέλει πολύ δουλειά προσπάθεια και κόπο για να γίνει κάποιος Hi Endάς... :smile: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
498
Είναι ωραίο να έχεις γονείς να σε πηγαίνουνε σπίτι τα ξημερώματα.. :mrgreen:

Καταρχήν ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο τον Αναμουρλίδη για την φιλοξενία

και ειδικότερα στην σύζυγο για τα ωραία κέικ (πάλι μόνος μου τα έφαγα όπως

μαντέψατε..)!

Το σύστημα του Mac είναι ζυγισμένο και ματσαρισμένο με ουδέτερο ήχο και

πολλά δυναμικά. Φαίνεται ότι έχει πέσει δουλειά πάνω του γιατί για το συγκεκριμένο

στυλ ακούσματος δυσκολεύεσαι πάρα πολύ να βρεις ψεγάδι. Ειδικά σε μεγάλα

ορχηστρικά εάν κάτσεις 5-6 μέτρα μπροστά από τα ηχεία...ΜΑΓΕΙΑ!

Μετά την ακρόαση που είχαμε μπορώ να πω πως έκλεισε ο κύκλος των ταξιδιών του

Apollo.Καιρός να παίξει και στο σπίτι του ιδιοκτήτη. Μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος

πλέον, αλλά μάλλον πάμε για άλλο ic, όχι απαραίτητα ακριβότερο, matching γαρ.

Η κλασσική κόντρα βινυλίου - cd φαντάζεστε τί έδειξε για μία ακόμη φορά..

Για χαβαλέ, χιούμορ κλπ. τα γνωστά να μην επαναλαμβανόμαστε.

Andrew, όλο κοπάνες μου είσαι ρε παιδάκι μου. Στο σχολείο μόνο στην γυμναστική

και στην χειροτεχνία έπαιρνες παρουσίες? :D :D

Reaction score
3
Ακόμη να πω ότι υπάρχουν πράγματα που δεν φαίνονται στο σύστημα,όμως κάνουν πολύυυυυυ δουλειά.
Ενα απο αυτά είναι η ξεχωριστή γραμμή ρεύματος απο τον πίνακα με 25Α ασφάλεια και τεσσάρι μονωμένο χάλκινο πολύκλωνο καλώδιο,όπου τερματίζει σε diy πολύμπριζο ειδικής κατασκευής Legrant,με τις ενδιάμεσες συνδέσεις μεταξύ των 5 φίς με το ίδιο καλώδιο,όμως δυόμιση καρρέ.

Φυσικά πάντα θα ισχύει η υπογραφή μου,"Είναι μακρύς ο δρόμος για την Ιθάκη"... :smile:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Φυσικά πάντα θα ισχύει η υπογραφή μου,"Είναι μακρύς ο δρόμος για την Ιθάκη"... :smile:
Το ότι εδώ και καιρό συντονίζουμε μαζί την εν λόγω κατηγορία δεν σημαίνει ότι πρέπει να λέω πάντα καλά λόγια για τον Γιώργο. Από την άλλη όμως δεν σημαίνει και ότι όταν αισθάνομαι έτσι δεν πρέπει να το λέω. :wink:

Δεν ξέρω πως παίζει το σύστημα του Γιώργου. Είμαι σίγουρος ότι παίζει πολύ καλά. Αυτό όμως δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι αυτός ο άνθρωπος ακόμη και ύστερα από τόσα χρόνια δεν έχει χάσει το μεράκι του. Το αποδεικνύει κάθε μέρα, ιδίως αναγνωρίζοντας ότι δεν έχει πιάσει κανενός παπά τα... παρόλο που έχει καταφέρει πολλά πράγματα. Απλά περπατά σε έναν δρόμο χωρίς τελειωμό. That' the bottom line για όλους μας. :wink:

Τα σέβη μου φίλε Ζωρζ!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Για τον Γιωργο δεν χρειαζεται να πουμε πολλα.
Ειναι απο τους πρωτεργατες του κοινωνικου hi end και εχει καταφερει πολλα ολα αυτα τα χρονια.Ας ειναι καλα το μερακι και η υπομονη του.
Και το σπιτι του παντα ανοικτο για ολους...

Αντιθετως χρειαζεται να πουμε πολλα για τους επισκεπτες του Γιωργου.
Toν g.kar , τον Χρηστο , τον Λευτερη , τον Andrew..(δεν γνωριζω εαν ηταν καποιος αλλος μαζι τους)
Διοτι πανω απο ολα ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ τον χωρο του οικοδεσποτη τους και για αυτο και μονο αξιζουν πολλα συγχαρητηρια.
Ο Γιωργος θα καταλαβει τι σημαινει αυτο διοτι εχει νοιωσει στο πετσι του και την αλλη πλευρα.
Συγχαρητηρια και παλι! :wink:

Reaction score
3.497
...

Αντιθετως χρειαζεται να πουμε πολλα για τους επισκεπτες του Γιωργου.
Toν g.kar , τον Χρηστο , τον Λευτερη , τον Andrew..(δεν γνωριζω εαν ηταν καποιος αλλος μαζι τους)
Διοτι πανω απο ολα ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ τον χωρο του οικοδεσποτη τους και για αυτο και μονο αξιζουν πολλα συγχαρητηρια.
Ο Γιωργος θα καταλαβει τι σημαινει αυτο διοτι εχει νοιωσει στο πετσι του και την αλλη πλευρα.
Συγχαρητηρια και παλι! :wink:
Ανδρέα Κ. , συμφωνώ για το θέμα του σεβασμού που αναφέρεις και πιστεύω πως πρέπει όλοι μας σιγά σιγά να υιοθετήσουμε αυτό τον τρόπο σκέψης ακόμα και στις καθημερινές μας συζητήσεις στο φόρουμ.
Σε ένα αντικείμενο τόσο υποκειμενικό, όπως αυτό του ήχου, κάθε άποψη είναι απολύτως σεβαστή και χρήσιμη. Όταν πραγματικά υπάρχει κοινή λογική και σωστός διάλογος το επιθυμητό αποτέλεσμα έρχεται πιο γρήγορα.
Σε κάθε επίσκεψη που κάνουμε στο σπίτι κάποιου μέλους μας εγώ τουλάχιστον φροντίζω να σεβαστώ τους κόπους και την προσπάθεια που έχει καταβάλει ο εκάστοτε οικοδεσπότης μας στο να φέρει το σύστημά του εκεί που μπόρεσε να το φέρει ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες, τις υποχρεώσεις του καθώς και τις προτεραιότητες που έχει θέσει για την βελτίωση της ποιότητας της ζωή του καθώς και αυτής της οικογενείας του.
Με λίγα λόγια δεν χρειάζεται κάποιος να διαθέτει ένα εκπληκτικό σύστημα για να μπει σε αυτό που λέμε κοινωνικό Hi-Fi ή Hi-End.. Εγώ θα έλεγα ότι περισσότερη σημασία και ενδιαφέρον έχει ο ίδιος ο άνθρωπος, το μέλος του φόρουμ μας, και τελευταίο το σύστημα ακρόασης ή ψυχαγωγίας που διαθέτει.
Πολλές φορές έχω επισκεφτεί φίλους από το φόρουμ, ή και έξω από τα φόρουμς, που πραγματικά χρειάζονται κάποια βοήθεια στο στήσιμο του ηχητικού τους συστήματος. Αυτό εμένα θα έλεγα με ενδιαφέρει περισσότερο από το να ακούσω ένα τέλειο σύστημα υπερ-τριπλάσιας αξίας από αυτό που ο ίδιος θα μπορούσα να αποκτήσω.
Ένα πανάκριβο σύστημα δεν μπορεί κανείς να το κρίνει μόνο με αντικειμενικά κριτήρια, ειδικότερα όταν το ακούσει περιστασιακά για μία ας πούμε ώρα. Δεν είναι εύκολο να απορρίπτεις κάτι που δεν μπορείς να αποκτήσεις ούτε να επικροτείς κάποιο σύστημα μόνο και μόνο επειδή είναι ακριβό ή επειδή σέβεσαι τον ιδιοκτήτη του. Αν κάνεις το τελευταίο, υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθεί κάποιο άλλο μέλος διαβάζοντας μόνο τα γραπτά μας. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει όλοι μας να το γνωρίζουμε. Κανένα σύστημα άλλου μέλους δεν είναι το ιδανικό για μας.
Το δικό μας σύστημα, θα πρέπει να φτιαχτεί αποκλειστικά από εμάς τους ίδιους με την βοήθεια της γνώσης που θα αποκτήσουμε είτε συμμετέχοντας σε παρόμοιες συναντήσεις είτε συμβουλευόμενοι κάποιος φίλους μας που πραγματικά εμπιστευόμαστε για τις γνώσεις τους αλλά και για το ήθος τους.
Ειδικά το τελευταίο είναι κάτι που συναντάς πολύ δύσκολα στις μέρες μας και πολύ σπάνια σε επαγγελματίες του χώρου.

Ελπίζω να ξανασυμμετάσχω σε παρόμοιες ακροάσεις σαν αυτή που πραγματοποιήθηκε στον Γ.Αναμουρλίδη και που μου άφησε τις καλύτερες ακουστικές αλλά και κοινωνικές εντυπώσεις.
Εύχομαι ο Γιώργος να είναι ευτυχισμένος με την όμορφη οικογένειά του και τους φίλους του που τον αγαπούν πολύ γι αυτό που είναι.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Λευτερη , Γιωργο , κατι που για σας ειναι αυτονοητο δυστυχως για αλλους δεν ειναι.
Ρωτηστε τον mac για αυτα που εχει τραβηξει στο παρελθον...

Reaction score
3
Το ότι εδώ και καιρό συντονίζουμε μαζί την εν λόγω κατηγορία δεν σημαίνει ότι πρέπει να λέω πάντα καλά λόγια για τον Γιώργο. Από την άλλη όμως δεν σημαίνει και ότι όταν αισθάνομαι έτσι δεν πρέπει να το λέω. :wink:
Φυσικά,άλλο το χιούμορ και άλλο τα χτυπήματα κάτω απο την μέση... :sad:
Χτυπήματα που δυστυχώς στο παρελθόν ήταν πολλά. :cry:
Όμως απο τότε που έμπλεξα με τον συγκεκριμένο sιte kαι τον ψηφιακοφρικοπανελάκια Νίκο Τσαρουχά,τα πράγματα είναι ωραία και ήρεμα. :smile:

Νίκο να είσαι και εσύ καλά. :D :D
ΥΓ. Είπαμε πάντα Hi, ποτέ End... :smile: :smile:

Reaction score
3.497
Αν του Νίκου του άρεσε περισσότερο το βινύλιο θα ήταν τέλειος. Οπότε με άριστα το 10 του βάζω 9. Τη μία μονάδα την χάνει προς το παρόν αλλά θα του την δώσω όταν έρθει Αθήνα και ακούσει μαζί μας μερικά κορυφαία βινύλια σαν κι αυτά που ακούσαμε στο Linn Sondek LP12 του Γιώργου.

Reaction score
3.497
Andrew, το μηχανάκι μου ήταν το Garelli Gulp Matic 2V (με δύο αυτόματες ταχύτητες). Κορυφαίο μοτοποδήλατο, μαζί με το Europino, τη δεκαετία του 70.
Επάνω στη σχάρα του Garelli είχαν κάποτε κάτσει οι ομορφότεροι κ.λοι της δεκαετίας του 70. Σήμερα αν κάτσουν επάνω στο Garelli οι ίδιο κ΄.λοι, το μηχανάκι θα διαλυθεί.
Γι' αυτό, κάθε κ.λος στον καιρό του και κολιός τον Αυγουστο.
΄

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος