Χτίσιμο Home Cinema

Reaction score
0
Γειας σας παιδια,

Εδω και λιγο καιρο εχω μπει στην διαδικασία να χτίσω ενα Home Cinema για το σαλόνι το οποιο ειναι γυρω στα 20τμ.
Αρχισα με μια Panasonic 55ET5, μετα πηρα εναν Pioneer VSX-521 και τωρα ηρθε η ωρα των ηχείων..

Λεω να ξεκινήσω με τα L-R με ενα κοστος περιπου 300Ε. Απο το ιντερνετικο ψαξιμο εχω καταλήξει στα

JBL ES80 - 244ε
Q-Acoustics 1030i - 298ε
Magnat Monitor Supreme 800 - 299ε
Wharfedale VR-400 - 317ε
Crystal Audio TX-T1 - 339ε
Cambridge Audio S70 - 345ε
Roister Emphasis 25 - 350ε
Jamo S 506 - 370e

Η αληθεια ειναι οτι δεν θελω να ξεφύγω πολυ απο τα 300ε μπας και παρω και το κεντρικό μαζι. Απο αυτα εχω ακούσει τα Roister,Magnat και Crystal Audio TX-T1 και μου άρεσαν και τα 3 με τα Roister και Crystal να μου φαίνονται λιγο καλύτερα!
Το θεμα ειναι οτι οι επιλογες ειναι παρα πολλες, οσο το ψαχνεις τοσο ανεβαίνεις σε τιμη και επειδη δεν εχω και πολυ γνωση επι του θεματος θα ηθελα μια βοήθεια στην επιλογή.

Ποια ηχεια ειναι καλύτερα για τον ενισχυτή?μηπως ειναι πολυ μεγαλα τα δαπεδου για τον χωρο και πρεπει να παω σε μικροτερα?
Υπαρχει καποια αλλη προταση σε αυτα τα χρηματα?

Ευχαριστώ!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.469
Απάντηση: Χτίσιμο Home Cinema

Τα jbl είναι τιμή τεμάχιου,οπότε το ζεύγος πάει περίπου 500αρικο.
Η λύση,αν θες,είναι το es30.Βέβαια θα πρέπει να υπολογίσεις και κόστος για βάσεις.
Στο κοστολόγιο που κοιτάς είναι η σειρά loft.Το "κακό" της όμως είναι πως το κεντρικό είναι σχετικά μικρό σε σχέση με τα υπολοιπα της σειράς.Αν όντως αποφασίσεις να πας στην σειρά es πάντως κερδίζεις σημαντικά στο κεντρικό ηχειό,που μάλλον είναι ότι καλύτερο σ αυτή την κατηγορία.

Reaction score
0

Δεν το ειχα προσεξει οτι ειναι τιμη/τεμαχιο..
Και στην σειρα es αλλα και στην loft για να μεινω εντος προυπολογισμού θα πρεπει να παω για τα μικρα ηχεια και οχι τα δαπεδου. Αξιζει αυτη η παραχώρηση σε σχεση με καποια αλλα πιο φθηνα δαπεδου?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.469

Στην σειρά loft δεν χρειάζεται να πας στα μικρα.

Απ τα υπόλοιπα πάντως είτε τα roister είτε τα cambridge.Τα crystal audio ενώ μεν έχουν πολύ καλά main,υπολοίπεται αρκετά το κεντρικό τους.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.469

Δεν το ειχα προσεξει οτι ειναι τιμη/τεμαχιο..
Και στην σειρα es αλλα και στην loft για να μεινω εντος προυπολογισμού θα πρεπει να παω για τα μικρα ηχεια και οχι τα δαπεδου. Αξιζει αυτη η παραχώρηση σε σχεση με καποια αλλα πιο φθηνα δαπεδου?
Την παραχώρηση αξίζει να την κάνεις μόνο για την σειρά es,ιδίως λόγω τπου πολύ καλού κεντρικού..

Reaction score
0

Αφου τα loft50 κανουν 450ε ειναι +150ε
Για τα ροιστερ υπαρχει και ενα θεμα κατα ποσο θα τα βρω μιας και εχει σταματησει νομιζω η παραγωγη, η εταιρια χωρίστηκε κτλ..
τα cambridge θα μπορει να τα παιξει σωστα ο pioneer?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.469

Όντως δικό μου το λαθος για τα loft.Οπότε δεν νομίζω να σε βολέψει η λύση με τα βάσης,αν και λογικά θα είναι μια χαρά με τον pioneer.
Για roister κοίτα τα καινούργια,ενώ αν εχεις ήδη τον ενισχυτή στα χέρια σου μπορείς να πας στον εισαγωγέα της cambridge και να δεις αν τα καταφέρνει.Επίσης θα δεις μια πλειάδα ηχείων και άλλων κατασκευαστων.:wink:

Reaction score
0

Τον ενισχυτή τον εχω αλλα ειναι μεσα στο έπιπλο συνδεδεμένος με κατι παλια ηχεία, tv,xbox,media player, να τον παρω στα χερια και να παω στο μαγαζι?:smile:

Οποτε λες για τα καινουργια ροιστερ και τα cambridge να κοιτάξω ε?
Οι αλλες προτασεις (Wharfedale, Jamo) δεν αξιζουν?

Ευχαριστώ για την βοήθεια σου!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.469

Εννοείτε να πας.Απλά κάνε τους έαν τηλ πριν να δεις τι υπάρχει διαθέσιμο προς ακρόαση.

Για τα υπόλοιπα δεν έχω ίδια εμπειρία οπότε..

Reaction score
0

konredd τα εχεις ακουσει τα συγκεκριμενα?

Σημερα ακουσα παλι τα magnat και ηταν ψιλο απογοήτευση αλλα ευχάριστη εκπληξη τα Jamo. Μου αρεσαν παρα πολυ, σχετικα με καποια αλλα μοντελα πιο ακριβα φανηκαν να υστερούν λιγο στο μπασο και να "φωναζουν" αλλα ηταν αρκετα καλα.

Το καλυτερο θα ηταν να μπορεις να τακουσεις ολα σε ενα μαγαζι γιατι ετσι βγαζεις τα πιο ασφαλη συμπερασματα!

Reaction score
122

τα yamaha δεν τα έχω ακούσει αλλά μου άρεσαν τα χαρακτηριστικά τους για την τιμή. Συμφωνώ ότι επιβάλλεται η ακρόαση.

Reaction score
0

Τα Jamo θα μπορει να τα οδηγήσει ο 521 ή θα παλεύει?

Reaction score
0

Οι διαφορες αναμεσα στα crystal Τ1 & Τ2 ποιες ειναι?

Timaras

Reaction score
2.175
Πληροφοριακά να σου πω ότι περνώντας σήμερα από τα Media Markt στην Αργυρούπολη είδα τις εξής προσφορές σε
demo μηχανήματα.
JBL Studio 180 ζευγάρι μαύρα 338€
KEF C7 ζευγάρι μαυρα 349€

Πας μια κατηγορία πάνω.Αν δε σε πειράζει που είναι στημένα και ίσως έχουν κανά σημαδάκι είναι ευκαιρίες νομίζω.
Με μια γρήγορη ματιά πάντως που τους έριξα δεν φαινόταν να έχουν κάτι.Δεν ξέρω και αν είσαι μακριά ή και στην επαρχία
οπότε είναι άκυρη η πρότασή μου!

Reaction score
0

Οχι αθηνα ειμαι, αλλα μιας και τα ηχεια θα τα παρω για αρκετο καιρο θα προτιμούσα να ειναι καινουργια! Εγγυηση θα εχουν τα εκθεσιακα?

Timaras

Reaction score
2.175
Κανονικά σαν να τα πάρεις καινούρια.Ελληνικής αντιπροσωπείας.Το ρώτησα το παλληκάρι ακριβώς το ίδιο.Έχει και άλλα πιο μικρά
σε προσφορά αλλά επειδή κοιτάς για δαπέδου.Κάποια από αυτά έχουν και κούτες

Timaras

Reaction score
2.175
Κανονικά σαν να τα πάρεις καινούρια.Ελληνικής αντιπροσωπείας.
..και ισχύει από την ημέρα που θα γίνει η αγορά τους φυσικά

Timaras

Reaction score
2.175
..και ισχύει από την ημέρα που θα γίνει η αγορά τους φυσικά
Όπως μου είπε το παληκάρι εκεί που ρώτησα έτσι;
Μην παρεξηγηθώ ότι έχω σχέση και promotάρω το κατάστημα!

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.377
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ