Χτιζοντας τον Ηχο.....απο τα Μπετα!!..Την Ακουσα Pt. II

Reaction score
2
g.kar said:
Δεν χρειάζεται να κάνει πολλέςς αλλαγές ο Γιώργος.
Συνήθως είναι κάτι μικρό που δεν περνάει από το μυαλό μας. Οπως για παράδειγμα η μείωση των ηλεκτρο-μαγνητικών πεδίων συνολικά στο σύστημα.  Γειώσεις, φάσεις ρεύματος, τοποθέτηση καλωδίων σε αντικραδασμικές βάσεις, μείωση της χωριτικότητας των καλωδίων με προσεκτική δρομολόγηση, προστασία από στατικό, απόπσβεση συντονισμών χώρου και συσκευών, κ.λ.π.

Το καλύτερο από όλα αυτά είναι να βιδώνετε τα μεγάφωνα στα ηχεία όταν χαλαρώνουν οι βίδες. Δύο φορές το χρόνο.
Με ειδικό εργαλείο και με τη σωστή δύναμη. Δεν θυμάμαι πως λέγετε αυτό το εργαλέιο. Δυναμόμετρο ???
πολυ σωστος Γιωργο....

Reaction score
3.596
preve said:
g.kar said:
Δεν θυμάμαι πως λέγετε αυτό το εργαλέιο. Δυναμόμετρο ???
Μου φαίνεται ...ροπόκλειδο.
Ο Αναμουρλίδης θα το ξέρει σίγουρα.

Σημασία έχει να σφίγγουμε όλες τις βίδες μαζί και αντιδιαμετρικά και στο τέλος όλες να εφαρμόζουν την ίδια πίεση στο σασί του μεγαφώνου.

Reaction score
2
παιδια παντως εγω που σφιγγω τις βιδες μια φορα το μηνα κανουν τουλαχιστον μια στροφη...!!!!!

Reaction score
3.596
Ευτυχώς Μιχάλη το δικό σου ηχείο έχει δύο μόνο μεγάφωνα.

Τι να πω εγώ που έχω 4 μεγάφωνα στο κάθε ηχείο.

Reaction score
3.596
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Δυναμόκλειδο,ή ροπόκλειδο.

Αυτό όμως το χρησιμοποιούμε και με τον τρόπο που αναφέρεις,όταν θέλουμε να σφίξουμε κορμό, ή κεφαλή κινητήρα. :) :lol: :lol:

Δεν πέρνει το δικό σου εργαλείο αλλενόβιδα ?   ή το έχεις μόνο για να σφίγγεις τους κώ%ους ?

Reaction score
2
ααα...σε παρακαλω....λιγα για το καρμα μου.....δεν ξερεις τι γινετε στην επομενη ζωη...μπορει να καταδικαστω και να γινω αλλος ενα κορνακιας......
για τα ηχεια μου πες οτι θες...... :lol: :lol:

Reaction score
3.596
Ηταν χάρμα τα Κάρμα
ηταν γλυκό το κρασί
μα χωρίς εσένα γλυκιά μου
είναι πικρή η ζωή

g.kar

Y.Γ Αφιερωμένο στον Μιχάλη Κανακάκη για το κορίτσι του.

Reaction score
3.596
Νίκος Τσαρουχάς said:
g.kar said:
Ποτέ δεν βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα με αυτό τον τρόπο.
Απλά δεν περνάνε στο μικρόφωνο παράμετροι όπως στερεοφωνική εικόνα, βάθος σκηνής, χροιές, μικροδυναμικά, κ.λ.π.

Ο καλύτερος τρόπος είναι η προσεκτική ακρόαση χωρίς μικρόφωνα, equalizers κ.λ.π.
Σκοπός μας ήταν να αξιολογήσουμε καλώδια όχι την απόκριση συχνοτήτων του ηχείου.

Με φτηνά μικρόφωνα αξίας <1.000 ε απλά δεν μετράς καλώδια ή ηχεία. Αυτά κάνουν μόνο για καραόκe.

Αυτό μου το έχεις ξαναπεί σε άσχετο χρόνο και ξαναδιαφωνήσαμε, προφανώς συμφωνώ με τον καρντάσι.
Σαφέστατα οι μετρήσεις που θα πάρεις δεν θα αφορούν τις ακριβείς τιμές που μπορεί να αποδώσει μια συσκευή ή ένα καλώδιο συνολικά. Αλλά αν το καταλαβαίνεις δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Δεν είναι το θέμα μας μια απόλυτη μέτρηση σαν αυτές των κατασκευαστών σε ανηχοϊκούς θαλάμους.

Με τις μετρήσεις θα διαπιστώσουμε τις διαφορές από καλώδιο σε καλώδιο στα συχνοτικό φάσμα, διαφορές που θα προκύψουν (εάν προκύψουν), από τον ίδιο εξοπλισμό με τα ίδια μικρόφωνα όποια κι αν είναι αυτά. Εφόσον ενδιαφέρουν ΜΟΝΟΝ οι διαφορές, απλά βρες έναν οποιονδήποτε τρόπο μέτρησης που να τις πιάνει και λήξις.

Μετά λοιπόν θα είσαι σίγουρος αν πχ ένα καλώδιο κόβει υψηλές στο εν λόγω σύστημα. Αυτά τα αποτελέσματα θα δώσουν χρήσιμα στοιχεία για την ποιότητα των καλωδίων και την συμπεριφορά τους και προφανώς θα επιβεβαιώσουν τις ακροάσεις.

Φυσικά μέχρι εκεί. Η ακρόαση είναι όλα τα υπόλοιπα...
ποιες μετρήσεις ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μα... αυτές:

costas EAR said:
Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να είχατε μαζί σας ένα μετρητικό μικρόφωνο κι ένα αναλυτή φάσματος, και να παίρνατε με κάθε καλώδιο μια απόκριση με ροζ θόρυβο.

Ίσως στο επόμενο συγκριτικό, τι λέτε?

Reaction score
3.596
Αυτό ακριβώς υπέθεσα κι εγώ. Τότε όμως στου Αναμουρλίδη χρησιμοποιήσαμε μόνο τα αυτάκια μας . Δεν κάναμε καλά ? :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Βρε φυσικά και κάνατε καλά. Κακώς πράττει όποιος δεν κάνει απολύτως τίποτα...

Το ερώτημα είναι πόσο καλύτερα θα μπορούσατε να κάνε το εν λόγω συγκριτικό και φυσικά πόσο χρήσιμες ή όχι θα ήταν οι ενδεχόμενες μετρήσεις που θα κάνατε στα ίδια πλαίσια.

- Προφανώς ο στόχος μας είναι να κάνουμε το καλό καλύτερο. This is High End... :wink:

Reaction score
3.596
Νίκος Τσαρουχάς said:
- Προφανώς ο στόχος μας είναι να κάνουμε το καλό καλύτερο. This is High End... :wink:
Δεν βάζεις υποψηφιότητα και για δημοτικός σύμβουλος ? :lol: :lol:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.153
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound