Χωρος - Προβληματα - Συμβουλες

Reaction score
4.250
Εδω και παραπανω απο μια πενταετια εχω ενα χωρο για μουσικη και κινηματογραφο που ομως ειναι αναξιοποιητος μιας και επεμβασεις επ αυτου δεν ηταν οικονομικα εφικτες.
Αν και υπηρχε μια αρκετα καλη αισθητικη ωστοσο ο ηχος ηταν απαισιος αφου πολυ απλα υπηρχε αντιλαλος και καιποια ακομη σημαντικα σημεια που λειτουργουσαν ανασταλτικα.
Αυτα ειναι:

Ενα τζακι στην μια γωνια που εκανε το συστημα να γερνει προς τη μια πλευρα (δεξια).
Μια μεγαλη μπαλκονοπορτα απο την ιδια μερια (αριστερα) στα 3 μετρα μηκος.
Απεναντι απο την οθονη προβολης οπου βρισκεται και το συστημα μια κυζινα με εντονες αντανακλασεις.
Ενας τοιχος που συνορευει με τον γειτονα απο τη μερια που ειναι ηχοσυστημα που δεν εχει την πρεπουσα μονωση με αποτελεσμα να ενοχλω και να ενοχλουμαι.
Η γυψοσανιδα οροφης που εχει παρα πολλα μικρα λεντακια και δυσκολα να κανεις ηχητικες επεμβασεις
Ενα μικρο ανοιγμα απο την δεξια μερια (ενος μετρου) στα 4 μ. περιπου αποσταση απο την οθονη προβολης.

Παραθετω και τις διαστασεις του δωματιου: Μηκος 7.5 μετρα. Πλατος 4.5 μετρα. Υψος 2.5 μετρα (θ ακολουθησουν και φωτο)

Σ αυτο το διαστημα ειχα συζητησεις με φιλους απο το φορουμ που μου εδωσαν συμβουλες προς την κατευθυνση της επιλυσης σε καποιο βαθμο των προβληματων. Στην αρχη μου φανηκαν καπως εκκεντρικες ενδεχομενως και αντιαισθητικες σε σχεση μ αυτο που εχω τωρα, αλλα σιγα σιγα αρχισα να συνειδοτοποιω οτι δεν γινεται πρεπει επιτελους να παρω μια αποφαση.

Reaction score
4.250
Εδω ειναι η μπροστινη πλευρα με την οθονη προβολης και το τζακι αριστερα. Υπαρχει υποδοχη πανω απο την οθονη στην γυψοσανιδα για να μαζευεται η οθονη χειροκινητα. Η οθονη ειναι απαλο γκρι χρωμα. Το τζακι ερχεται περιπου 1,20 μ προς τα δεξια.
DSC_0021.JPG

Reaction score
4.250
Παμε τωρα στην διαμετρικα αντιθετη πλευρα. Υπαρχει μια κουζινα για προχειρη χρηση. Αλλα δυστυχως εδω ισως ειναι το μεγαλυτερο κακο. Εντονο κυμα αντανακλασεων. Ο προβολεας δεν ειναι ακομη στημενος στη μονιμη θεση. Προσωρινα υπαρχει ενας ορθοστατης. Συντομα θα γινει βαση οροφης, αφου εντος γυψοσανιδας υπαρχουν δυο καλωδια ενα ρευματος κι ενα HDMI αλλα χωρις να περναει σημα 3D. Στην αριστερη πλευρα φαινεται το ανοιγμα προς ενα μικρο χωλ (1 μ.)
DSC_0035.JPG

Reaction score
4.250
Κι εδω φαινεται ενα αλλο προβλημα. Μια μεγαλη μπαλκονοπορτα 3.20 μ με μπολικο τζαμι φυσικα.
DSC_0041.JPG

[DOUBLEPOST=1447017922][/DOUBLEPOST]Κατι εγινε και η πρωτη φωτο μου ...εφυγε! Οποτε την ξαναβαζω
DSC_0021.JPG

Reaction score
4.250
Μιλωντας πριν λιγες μερες μ εναν τεχνικο του ηχου μου εδωσε καποιες πρακτικες λυσεις που ειναι πολυ ενδιαφερουσες.

Ξεκιναω απο την οροφη. Μου ειπε να τρυπησω την γυψοσανιδα με 8αρι η 10αρι τρυπανι ανα 6 ποντους! Με ενα πινελακι να βαψω τις τρυπες για λογους αισθητικες. Οι τρυπες θα δωσουν μερος του ηχου εντος γυψασανιδας και εκ πειρας μου ειπε οτι εχουν εντυπωσιακο αποτελεσμα. Μαλιστα μπορεις να κανεις και κρυφο φωτισμο και θα γινει πολυ εντυπωσιακο. Θα ελεγα οτι σ ολες τις αλλες λυσεις που μου προτεινε δεν υπηρξε κατι καινοτομο σ αυτα που ακουσα.
[DOUBLEPOST=1447018483][/DOUBLEPOST]Παμε τωρα στους τοιχους. Κουρτινες. Κουρτινες πολυ χοντρες βελουδινες. Για καθε ενα μετρο να υπολογιζω 3 μετρα κουρτινας. Να κρυψω την κουζινα πισω οπως και τους δυο πλαινους τοιχους (τουλαχιστον τα 4 πρωτα μετρα απο την μπροστινη πλευρα).

Στο πατωμα απο κει που βρισκονται τα μηχανηματα και εως τουλαχιστον στον καναπε που θα καθομαστε χοντρη βελεντζα η χοντρη μοκετα.

Reaction score
4.250
Η πλευρα που βρισκεται η οθονη και τα μηχανηματα προτεινε επισης κουρτινα αλλα να κανει ενα μικρο τριγωνο το οποιο θα βοηθησει πολυ και στις χαμηλες συχνοτητες. Πιο συγκεκριμενα απο τον καθε πλαινο τοιχο και την μερια της οθονης να βγαινει περιπου ενα μετρο εως εναμιση και να ενωνονται στο κεντρο της οθονης προβολης. Βασικα θα την κρυβουν και θ ανοιγει οταν παιζει ταινια. Μπορει ομως να μπει και μια δευτερη απο πισω κολητα στον τοιχο. Βεβαια οπως υπολογισα θα χρειαστω 50 με 60 μετρα μηκος κουρτινας!! Παραειναι πολλα.
[DOUBLEPOST=1447019096][/DOUBLEPOST]Αυριο το βραδυ θα βαλω λιγες φωτο με τα μηχανηματα που δεν φαινονται εδω. Τα ηχεια βασης που ειναι μπροστα θα μπουν βασεις και θα σηκωθουν. Θα πανε στο πλαι απο τον καναπε και θα κανουν ενα συστημα 7+2. Για ενα μικρο διαστημα θα ειναι 7+1. Τα πισω ηχεια σαραουντ ειναι εντοιχιζομενα και βρισκονται κοντα στην κουζινα, Στην 3η φωτογραφια φαινονται.

Reaction score
2.482
Ομορφος χώρος για απόδραση απο την καθημερινότητα. Το τι πρέπει κανονικά να κάνεις, αστό! ΠΟΛΛΑΑΑΑ λεφτα, ειδικά η ηχομόνωση (όχι η ακουστική βελτίωση, αυτό ειναι άλλο πράγμα).

Για την ακουστική σου βελτίωση, για να έχεις και ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα, εγώ θα πηγαινα στη λύση της Vicoustic, αλλά φυσικά αυτό ειναι υποκειμένικό θέμα. Έχουν πολλά υλικά απορρόφησης, διάχυσης και μπασοπαγιδών, για να βελτιώσεις πάρα πολύ το ηχητικό κομμάτι.

Μπορεί να γίνει και μελέτη για τον χώρο σου που το κόστος αυτης της μελέτης, αφαιρείται από τα έξοδα αγορας των υλικών, εφόσον συμφωνήσεις να προχωρήσεις στην εγκατάσταση.

http://www.vicoustic.com/hifi-home-cinema

Ριξε μια ματιά εδω για να πάρεις ιδέα απο τα υλικά. Η Projecting art τα εμπορεύεται Ελλάδα.

Reaction score
4.250
  • Μια ερωτηση ακομη. Μιας και καταληγω στα 7+.... και ηδη για πισω σαραουντ εχω εντοιχιζομενα στην ...οροφη (βλεπουν προς τα πατωμα - πριν 10 χρονια ειχα προβλεψει το ATMOS!!!:dance2:), σκεφτομαι λοιπον να εντοιχισω κι αλλα δυο ηχεια κατα τον ιδιο τροπο καπου ενδιαμεσα. Οποτε ααααν, μελλλοντικα αναβαθμιστω σε ATMOS, θα ειμαι εντος των πλαισιων, σε διαφορετικη περιπτωση θα παιζω με τον πολυκαναλο κατ αυτον τον τροπο. Τα πισω ηχεια δεν θα φαινονται (αισθητικα καλωδια κλπ) θα εχουν μια ομοιομορφη αισθητικη εντος γυψοσανιδας, ολα μοιαζουν καλα.
  • Ετσι λοιπον γενναται το ερωτημα αν αυτο το εγχειρημα εχει καποιο ουσιαστικο μειονεκτημα οσο καιρο θα λειτουργει με τον ONKYO NR 3007.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis