Ψάχνω για πρόγραμμα να μετατρέψω 4k video 30fps σε 1080p (και 60 fps αν γίνεται)

petros32

"Επαγγελματίας"
Reaction score
121
Καλησπέρα παιδιά!

Έχω κάποιο υλικό με την κάμερα του tablet μου (4k @ 30 fps) σε mp4.

Σαν 4k λόγω κάμερας tablet δεν είναι και η καλύτερη εικόνα όταν το ανοίγεις και βλέπεις το τεράστιο παράθυρο. Πάρα πολύς ο θόρυβος.

Αν μικρύνω το παράθυρο με το ποντίκι και το κάνω ας πούμε σε μέγεθος 1080p (προσεγγιστικά), η εικόνα είναι καλύτερη και δεν φαίνεται τόσο πολύ ο θόρυβος και η κακή ποιότητα.

Τι θέλω να κάνω:

Ψάχνω για ένα εύκολο στη χρήση πρόγραμμα για Windows (καλύτερα όχι online tool, μιλάμε για 24GB υλικό) να του εισάγω τα mp4 και να μου εξάγει σε 1080p χωρίς να χαθεί η ποιότητα. Σαν ας πούμε να ανοίγω το 4k video και να κάνω resize το παράθυρο.

Καλοδεχούμενο: αν αυτό το πρόγραμμα ή άλλο μπορεί να κάνει και frame generation και να κάνει το υλικό από 30 fps σε 60fps θα ήταν πολύ βολικό!!

Άρα ψάχνω για 4k 30 fps --> full hd 60 fps χωρίς να χαθεί ποιότητα λόγω της μείωσης της ανάλυσης.

Σας ευχαριστώ :)

petros32

"Επαγγελματίας"
Reaction score
121
Γεια σας παιδιά!
Επειδή μέχρι στιγμής δεν έχω και το καλύτερο CPU, χρησιμοποίησα Handbrake, έβαλα τις ακόλουθες παραμέτρους και το άφησα όλη τη νύχτα να κάνει encoding:
MP4 H.264 1080p @ 30 fps
Audio: 256kbps Stereo
Constant Quality: 18 RF
Encoder Preset: Slower

Είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.
Τα 24GB γίνανε 15.3GB.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.309
Members
38.447