Ψάχνω για τρίπαθο τελικάκι ....

Reaction score
855
τι εννοώ, το ebay είναι γεμάτο από ολοκληρωμένα ενισχυτάκια, συνήθως με το 2020, είτε το 2021 τσιπάκι, σε αστείες τιμές, από 30 έως 60-70 ευρώ ... έχω τύχει να ακούσω δυό-τρία από δαύτα και έμεινα έκπληκτος με το πόσο καλά παίζουν με ένα ευαίσθητο ηχειάκι σε μικρούς χώρους ...

εγώ θα ήθελα κάτι τέτοιο, αλλά τελικό, όχι ολοκληρωμένο, σε αντίστοιχες τιμές και επίπεδο υλοποίησης ... αυτό το γράφω, γιατί αν μπεις σε κάποια κανονικά ον λάιν καταστήματα βρίσκεις εξαιρετικές υλοποιήσεις τελικών με το 2050 και άλλα τσιπάκια, πλην πάμε αρκετά πιο πάνω, στο διακοσάρι και (πολύ) βάλε, που δεν είναι στους στόχους μου γι' αυτό που θέλω, ήτοι να εκμεταλλευθώ κάποια υπάρχοντα μηχανάκια και να φτιάξω ένα computer audio συστηματάκι για τον μεγάλο γιό μου ... με ελάχιστα χρήματα ... πχ. για τον τρίπαθο τελικό θα ήθελα να δώσω μάξιμουμ 70 ευρώ ... ο μικρός γιός βολεύεται με τα ακουστικά που του χαρίζω όταν αναβαθμίζω τα δικά μου ... πχ. τώρα τσίμπησε τα superlux 681 evo μου ...

sto ebay το ψάχνω, πλην δεν βρίσκω παρά μόνον ολοκληρωμένους ... έχει πάρει το μάτι σας τίποτε ;

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
Αγαπητέ Δημοκήδη, έχω την εντύπωση ότι αυτά τα tripath ενισχυτάκια έχουν παθητικό στάδιο προενισχυσης, όπερ σημαίνει ότι αν έχεις το ποτενσιόμετρο στη μεγαλύτερη δυνατή θέση, ουσιαστικά έχεις unity gain και ο ενισχυτής λειτουργεί σαν τελικός.

Reaction score
221
εχω ενα tripath των 70ευρω,νομιζω οτι δεν υπαρχει προενισχυτης μεσα ετσι οπως ειδα την πλακετα,ουτε επιλογεας εισοδων και ακουγεται απ τα ηχεια ακομα και στο 0 του ποτενσιομετρου

Reaction score
855
Αγαπητέ Δημοκήδη, έχω την εντύπωση ότι αυτά τα tripath ενισχυτάκια έχουν παθητικό στάδιο προενισχυσης, όπερ σημαίνει ότι αν έχεις το ποτενσιόμετρο στη μεγαλύτερη δυνατή θέση, ουσιαστικά έχεις unity gain και ο ενισχυτής λειτουργεί σαν τελικός.

χμμμ, πολύ ενδιαφέρον ... ευχαριστώ, θα προσπαθήσω να το σιγουρέψω ...

Reaction score
855
εχω ενα tripath των 70ευρω,νομιζω οτι δεν υπαρχει προενισχυτης μεσα ετσι οπως ειδα την πλακετα,ουτε επιλογεας εισοδων και ακουγεται απ τα ηχεια ακομα και στο 0 του ποτενσιομετρου
στείλε μου ΠΜ με κάποια φωτο, χαρακτηριστικά, ποιο τσιπάκι φοράει (2020 ; κλπ ) .... ευχαριστώ ...

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Όντως στην πλειοψηφία δεν έχουν προενισχυτή πσρα μόνο ένα ποτενσιομετρο.
Αυτό ειναι καλό στην περίπτωση του computer audio, γιατι αντί να χαμηλώνεις απο το PC χάνοντας bits και ανάλυση, θα χαμηλώνεις απο το αναλογικό pot του tripath.

Σου προτείνω το 2021 της SMSL.

Reaction score
855
Παντελή, έχεις κάποιο πρόχειρο προ, για να επιβεβαιώσεις την εντύπωση του AriPetro στο ποστ #2 παραπάνω ;;; [ ''... όπερ σημαίνει ότι αν έχεις το ποτενσιόμετρο στη μεγαλύτερη δυνατή θέση, ουσιαστικά έχεις unity gain και ο ενισχυτής λειτουργεί σαν τελικός....''' ]

Reaction score
855
Όντως στην πλειοψηφία δεν έχουν προενισχυτή πσρα μόνο ένα ποτενσιομετρο.
Αυτό ειναι καλό στην περίπτωση του computer audio, γιατι αντί να χαμηλώνεις απο το PC χάνοντας bits και ανάλυση, θα χαμηλώνεις απο το αναλογικό pot του tripath.

Σου προτείνω το 2021 της SMSL.
έχω ήδη καλό προ, οπότε προτιμώ το ποτενσιόμετρο του τρίπαθου να είναι ανενεργό ...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Παντελή, έχεις κάποιο πρόχειρο προ, για να επιβεβαιώσεις την εντύπωση του AriPetro στο ποστ #2 παραπάνω ;;; [ ''... όπερ σημαίνει ότι αν έχεις το ποτενσιόμετρο στη μεγαλύτερη δυνατή θέση, ουσιαστικά έχεις unity gain και ο ενισχυτής λειτουργεί σαν τελικός....''' ]
Σπύρο, δεν εχω αυτη τη στιγμή καθαρό προ να δοκιμασω, θα δω αυριο μετα τη δουλεια μηπως δοκιμασω σαν προ το dacmagic plus.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Με μια προχειρη δοκιμη που εκανα με το dacmagic plus, με το ποτ του tripath τερμα κατι δεν μου παει, το καλυτερο αποτελεσμα ειναι με το ποτ πριν το τερμα. Σπυρο, για μενα ψαξε να βρεις πλακετα diy και φτιαξε ενα τελικακι. Μιλαμε για κοστος 10-15 ευρω η πλακετα συν οτι μπει απο καλυτερα υλικα, δε θα σου παει ακριβα. Ειναι πολυ φθηνες οι υλοποιησεις με 2050.

Reaction score
855
Δυστυχώς ο τύπος της indeed (κινέζος με τον όνομα ... Peter) δεν έχει πια στοκ 2021 και πουλάει μόνον μια υποβαθμισμένη έκδοση του 2020 ... μου έστειλε σχετικό μαιλ σε ερώτηση μου προ ημερών ... κατά τους επαϊοντες του διαδικτύου, έφτιαχνε τα καλύτερα τριπαθάκια ...

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874
Εχω το indeed ta2021b, το πηρα γιατι φαινεται να εχει τα καλυτερα υλικα, 10000μf στην τροφοδοσια κλπ. Με τα focal 705v αλλα κ τα αναισθητα wharfedale 9.0 απλα σπερνει..
Ξέρεις απο που μπορώ να αγοράσω ένα?
Το θελω για το PC που έχω 2 μικρά ηχεία και κάθονται.
Σε ευχαριστώ πολυ.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Ψαξε στο ebay "indeed ta2021s" ή την αλλη του εκδοχη που εχω δωσει λινκ παραπανω. Ψαξε για πωλητη με χαρακτηρισμο "top seller" και αν ειναι δυνατον για "free shipping" για να μην πληρωσεις μεταφορικα.

• Like
Reactions: PPG

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.107
Members
38.531