Χαίρετε! Έστησα πρόσφατα ένα νέο κουτάκι, και έχω το εξής θέμα: Η μητρική δεν έχει (ή τουλάχιστον δε μπόρεσα να εντοπίσω εγώ...) ψηφιακή έξοδο ήχου. Η μητρική είναι η MSI H55M E33. Πίσω υπάρχουν 6 υποδοχές minijack οι οποίες χαρακτηρίζονται ως flexible: 3 για το 5.1, μια line out, μια line in και μια mic in, και δεν αναφέρεται κάτι για spdif όπως π.χ. στις υποδοχές των λαπτοπ. Επίσης αναφέρεται ότι υπάρχει onboard Cd in connector και SPDIF out connector. Στο εγχειρίδιο αναφέρει για προαιρετικό SPDIF bracket (το οποίο προφανώς δεν περιλαμβάνεται), το οποίο συνδέεται με καλωδιάκι (το οποίο επίσης δεν περιλαμβάνεται) στην μητρική. Επίσης στην διαχείριση ήχου (συγκεκριμένα στο playback devices), υπάρχουν 3 επιλογές: Η αναλογική (speakers) και δυο ψηφιακές: H AMD HDMI output και η Realtek Digital Output.
Και στο δια ταύτα. Το στερεοφωνικό το έχω συνδέσει με την line out. Θέλω τώρα να συνδέσω και ένα φτηνό 5.1 ψηφιακά για τις ταινίες. Το 5.1 έχει μια οπτική, μια ομοαξονική και μια στερεοφωνική αναλογική είσοδο. Η τηλεόραση έχει ήδη συνδεθεί με το HDMI, και έχει και οπτική έξοδο, η οποία όμως προφανώς δε μπορεί να μου δώσει τα πολυκάναλα DD και DTS στο 5.1. Άρα πρέπει να βρω ένα τρόπο ψηφιακής σύνδεσης του υπολογιστή με το 5.1... Καμιά ιδέα; Βλέπει κανείς κάτι το οποίο να έχω παραβλέψει;
Και στο δια ταύτα. Το στερεοφωνικό το έχω συνδέσει με την line out. Θέλω τώρα να συνδέσω και ένα φτηνό 5.1 ψηφιακά για τις ταινίες. Το 5.1 έχει μια οπτική, μια ομοαξονική και μια στερεοφωνική αναλογική είσοδο. Η τηλεόραση έχει ήδη συνδεθεί με το HDMI, και έχει και οπτική έξοδο, η οποία όμως προφανώς δε μπορεί να μου δώσει τα πολυκάναλα DD και DTS στο 5.1. Άρα πρέπει να βρω ένα τρόπο ψηφιακής σύνδεσης του υπολογιστή με το 5.1... Καμιά ιδέα; Βλέπει κανείς κάτι το οποίο να έχω παραβλέψει;