Ψηφιακή Έξοδος

Reaction score
2.298
Χαίρετε! Έστησα πρόσφατα ένα νέο κουτάκι, και έχω το εξής θέμα: Η μητρική δεν έχει (ή τουλάχιστον δε μπόρεσα να εντοπίσω εγώ...) ψηφιακή έξοδο ήχου. Η μητρική είναι η MSI H55M E33. Πίσω υπάρχουν 6 υποδοχές minijack οι οποίες χαρακτηρίζονται ως flexible: 3 για το 5.1, μια line out, μια line in και μια mic in, και δεν αναφέρεται κάτι για spdif όπως π.χ. στις υποδοχές των λαπτοπ. Επίσης αναφέρεται ότι υπάρχει onboard Cd in connector και SPDIF out connector. Στο εγχειρίδιο αναφέρει για προαιρετικό SPDIF bracket (το οποίο προφανώς δεν περιλαμβάνεται), το οποίο συνδέεται με καλωδιάκι (το οποίο επίσης δεν περιλαμβάνεται) στην μητρική. Επίσης στην διαχείριση ήχου (συγκεκριμένα στο playback devices), υπάρχουν 3 επιλογές: Η αναλογική (speakers) και δυο ψηφιακές: H AMD HDMI output και η Realtek Digital Output.

Και στο δια ταύτα. Το στερεοφωνικό το έχω συνδέσει με την line out. Θέλω τώρα να συνδέσω και ένα φτηνό 5.1 ψηφιακά για τις ταινίες. Το 5.1 έχει μια οπτική, μια ομοαξονική και μια στερεοφωνική αναλογική είσοδο. Η τηλεόραση έχει ήδη συνδεθεί με το HDMI, και έχει και οπτική έξοδο, η οποία όμως προφανώς δε μπορεί να μου δώσει τα πολυκάναλα DD και DTS στο 5.1. Άρα πρέπει να βρω ένα τρόπο ψηφιακής σύνδεσης του υπολογιστή με το 5.1... Καμιά ιδέα; Βλέπει κανείς κάτι το οποίο να έχω παραβλέψει;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Reaction score
2.298
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Τα χέρια μου δε πιάνουν, αλλά θα βρω κάποιον που πιάνουν, δεν είναι πρόβλημα! Μια απορία γιατί και εγώ το έψαξα λίγο στο δίκτυο. Αυτή η λύση που δίνει το λινκ, δίνει μόνο ομοαξονική σύνδεση. Από ότι έχω δει εγώ υποστηρίζονται τόσο ομοαξονική όσο και οπτική από την κάρτα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να τα πάρω και τα δύο; Έχεις εσύ ή κάποιος άλλος υπόψιν κατά πόσο υπάρχουν προς πώληση τα brackets της εταιρίας ή συμβατά, και πόσο αυτά κοστίζουν; Επίσης το βυσματάκι των 3 ακίδων που πιάνει πάνω στη μητρική που το βρίσκω; Έχω την αίσθηση πάντως ότι αν το κόστος είναι της τάξης των 7-10 ευρώ το βρίσκω μάλλον ανούσιο να ασχοληθώ με ιδιοκατασκευή, πόσο μάλλον όταν το έτοιμο θα μου δώσει και τις δυο συνδέσεις.

Κάτι ακόμη: Αυτή η λύση με το bracket είναι μονόδρομος, ή το ότι χαρακτηρίζονται ως ευέλικτες οι πίσω συνδέσεις μου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσω κάποια από αυτές ως ψηφιακή, όπως στα λαπτοπ;

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.485
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid