Ψηφιακες συνδεσεις...?

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
Καλημερα παλικαρια μου χρονια πολλα και καλη σας χρονια!

Ερωτησουλα
Μετα απο αρκετο καιρο με τους harman και τον cav a 10 και αφου εκανα δοκιμες με το cd advanve acoustic mcd3.ii ακουγα αναλογικα rca μετα unballance εχει εξοδο το advance και εισοδο ο cav a 10 λεω να πειραματιστω για ψhφιακη συνδεση, επομενος ο cav a10 κατεβηκε απο το θρονο ψηλα στο ρακ και μπηκε στη θεση του ενας ακομα cav ο a8m που εχω στη κατοχη μου γενικα μου αρεσε αυτος ο ενισχυτης απο τη πρωτη μερα που ηρθε στη χερια περα του οτι εχει πολλες υποδοχες εχει και πολλες ρυθμισεις!

Καποτε ειχα διαβασει σε revue του cav a8m οτι εχει 40 ρυθμισεις και γελαγα ομως οταν ηρθε στα χερια μου
βρηκα ενα καρο ρυθμισες απο το κρυφο μενου και ανακαλυψα με εκπληξη οτι ουτε το μανιουαλ που εδινε η εδω αντιπρ. στα ελληνικα εχει καθοδηγηση για αυτες αλλα ουτε και το μανιουαλ του a8m στα αγγλικα!

Εδω και 1 μερα εχω συνδεσει ενα marantz network pleyer πολυμηχανημα θα ελεγα εγω τo na 7004
συνδεση ψηφιακη coxial rca σε rca με καλωδιο ultraling signal flow 75 ohm απο την εξοδο του marantz στην εισοδο του cav-a8m εχει διαφορα αισθητη θα ελεγα η μουσικη εχει γινει πιο αναλυτικη!

O cava8m εχει ομως και δυο εισοδους optical οπως optical εξοδο εχει και το μαραντζ na 7004 να πειραματιστω με καλωδιο οπτικης ινας θα δω διαφορα?

Επισης το marantz na 7004 εχει ψηφιακη εισοδο -εξοδο δηλαδη μπορει να χρησιμοποιηθει σαν dac.
Να πεταξω την ψηφιακη εξοδο του advance acoustic mcd3ii sthn eisodo toy marantz και να ακουω μεσω του μαραντζ θα εχει καλυτερο dac αραγε απο του advance?

Reaction score
28
Καλημέρα και καλή χρονιά παλικάρι.Οτι είπες να το δοκιμάσεις αξίζει τον κόπο.Δεν έχω ακούσει
τα μηχανήματα που αναφέρεις,αν και για τους CAV θα ενδιαφερόμουν κυρίως.Μη κολλάς στη
μάρκα ή την προέλευση.Η CAV είναι αρκετά καλή παρά τα λίγα χρόνια της στο προσκήνιο.
Μπορεί να εκπλαγείς ευχάριστα.Και οι δύο CAV που έχεις από εμφάνιση και όχι μόνο σκίζουν.

Reaction score
7.194
ετσι οπως τα γραφεις,μαλλον θα ηταν καλυτερα να συνδεσεις το advance acoustics mcd203 ψηφιακα στον cav και οχι στο Μarantz......Παντως το 203 εχει και λαμπατη αναλογικη εξοδο και δεν ξερω απο που θα παιξει καλυτερα. Το οτι το marantz παιζει καλυτερα συνδεμενο ψηφιακα στον cav,απο οτι με το δικο του dac και αναλογικη εξοδο μου φαινεται λιγο περιεργο.

Reaction score
28
Περίεργο δεν είναι,ίσως να μην το περιμένεις.Επιμένω ότι η CAV δεν είναι για πέταμα και όπως
πάντα αξίζει να πειραματιζόμαστε γαι να μαθαίνουμε.

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
Kαλησπερα παλικαρια μου και σας ευχαριστω για της απαντησης σας!

Να ενημερωσω οτι καιρο ψαχνoμουν με τους cav απο την εποχη που πρωτακουστηκαν στην ελλαδα
απο τον αντωνιου μετα στη euri και τελος στην τελε οπου περασαν σαν αντιπρω. εποχες ακομα που ολοι εβριζαν τα κινεζικα που πρωτομπηκαν στην αγορα αν και μετα απο χρονια ολοι ανακαλυπτουμε οτι εχουμε αξιολογες ηχομηχανες σπιτι μας που κατασκευαστηκαν στην ....κινα!

Πρωτα στα χερια μου ηρθε ο a10 οπου με εντυπωσιασε με το σφιχτο μπασο απο χαμηλα και με τα γκαζια του
ξεκινησα να ψαχνω στο εξωτερικο να διαβαζω για αυτους και ετσι αναζητησα και τον a8m.

Τελος παντων εχω μεινει αρκετα ικανοποιημενος δεν εχουν ζητησει απολυτος τιποτα τους θεωρω value for money ειναι πανεμορφα "τερατακια"ομως μπαινω και στη διαδικασια του πειραματισμου και βλεπω αισθητες διαφορες!
δεν κολαω σε ενα ενισχυτη ποτε μου αρεσουν οι πειραματισμοι αλλος εχει πιο σφιχτο μπασο, αλλος εχει ωραια μεσαια, αλλος ειναι πιο αναλυτικος!

Απλα οταν ακους ολη την ημερα μουσικη το να ακους με ενα μηχανημα 2 μηνες καπου κουραζει συνηθησες των ηχο του θελεις και κατι αλλο ανεβοκατεβαζεις λοιπον στο ρακ οτι εχεις διαθεσιμο ακομα και για να αλλαξει το ματι σου γενικα ειναι μια πλευρα του χομπυ μας που μου αρεσει!

Μου εκανε εντυπωση που αλλαζει ο χαρακτηρας τους ενω σε αλλα μηχανηματα οταν παιζεις με της συνδεσεις αναλογικα ψηφιακα optical η με τα καλωδια καμια φορα στηνεις αρκετη ωρα αυτι για να καταλαβεις διαφορα!

Πειραματιζομουν και με αλλα μηχανακια με συνδεσεις αλλα ομολογω οτι δεν καταλαβαινα τιποτα "δεν θαβω τους harman οι αρκετους technics ολη τη σειρα με τα vumometra που περασαν απο τα χερια μου αν και ολα αυτα τα χρονια ΟΙ HARMAN KARDON ηταν ειναι και θα ειναι η μεγαλη μου καψουρα" αλλα μαλλον τα κακα στρουμπουλα παιδια απο τη κινα βαρανε αλλο τσαγανο και θεωρω οτι ειναι μια κατηγορια απο μονοι τους. Παραδεχομαι ομως οτι υπαρχουν και αλλα ενισχυτικα που τους κατεβαζουν στα αυτια αλλα οπως ειπα τους θεωρω value for money!!!

Τωρα το marantz 7004 μου αρεσε ψηφιακα στον cav a8 "αλλα θελω να το δοκιμασω και με optical συνδεση αυτο με καιει πιο πολυ και για αυτο ρωτησα εδω μεσα αν δω διαφορα" να ενημερωσω ομως οτι στο network pleyer μονο στους ινερνετικους σταθους στο σκληρο δισκο στο napster και στο spotify δουλευει η ψηφιακη εξοδο του marantz αν θες να ακουσεςι αναλογικο ραδιοφωνο μονο απο συνδεση rca!
Optical καλωδιο λογο αργιας και χιονια δεν εχω καταφερει να παρω o a8 εχει ακομα 2 θυρες διαθεσιμες δηλαδη οι ψηφιακες του εισοδοι ειναι 3!

το advance mcdii οντως ενιωσα οτι κακος το περασα μεσα απο του dac του μαραντζ μονο του κατ ευθειαν στο cav a8m ενιωσα οτι επαιζε καλυτερα αισθανθηκα οτι γινετε πιο αναλυτικο με τον α8 δεν ξερω αν παιζει ρολο που ειναι σχεδιασμενος για home cinema αν και γινετε και στερεοφωνικος.

Το advance mου αρεσε και στον cav a10 σε unballance συνδεση μπηκα καποτε και στην διαδικασια να πειραματιστω και με της λαμπες του αλλα κατεληξα οτι με της δικες του κινεζικες επαιζε...καλυτερα!

Μου μενει λοιπον και οι συνδεσης optical και βλεπουμε!

Reaction score
7.194
Περίεργο δεν είναι,ίσως να μην το περιμένεις.Επιμένω ότι η CAV δεν είναι για πέταμα και όπως
πάντα αξίζει να πειραματιζόμαστε γαι να μαθαίνουμε.
απλα ηθελα να πω οτι περιμενα ενα network player (πενταετιας αν δεν κανω λαθος),μια αυτονομη συσκευη δηλαδη και οχι χαμηλης τιμης, να εχει καλυτερο dac απο αυτον ενος πολυκαναλου ενισχυτη που μετραει και αρκετα χρονια ζωης (δεκαετια περιπου).
Δεν ειναι θεμα χωρας παραγωγης,αλλωστε και το marantz απο εκει γυρω προερχεται.

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
Ναι το μαραντζ ειχε ενα χιλιαρικο Και το dac του μαραντζ μια χαρα ειναι αλλωστε εχει εισοδο εξοδο digital να το χρησιμοποιησεις και με αλλες συσκευες απλα ο bruce lee χτυπαει διαφορετικα δεν ειναι καλο η κακο dac εχει αλλο μουσικο χαρακτηρα σαν ενισχυτης και αφου εχει αναλογικη ψηφιακη και optical εισοδο μας παραπεμπει να παιξουμε μαζι του!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.588
Members
38.577
Νεότερο μέλος
anquan